Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 9 минути , Alexander каза:

Попълва ли се нещо онлайн за влизане в Италия в момента?

да... 

https://app.euplf.eu/#/

П.П. Верно ли се прецаках да попълвам тези глупости? 

П.П. 2 Алекс, не е актуализирано в reopeneuropa и си пише plf.

https://reopen.europa.eu/en/map/ITA/7001

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 51 минути , iMari каза:

Летище Тревизо има ли транзитен коридор? Има ли шанс да се направи прекачване в рамките на час и 15 мин с идване от София и втори полет до Тирана?

Не съм виждала да има такъв коридор, но не ми е и трябвал, та може да съм го пропуснала.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , Mary каза:

Не съм виждала да има такъв коридор, но не ми е и трябвал, та може да съм го пропуснала.

Виждам, че имат машинки за паспортен контрол, което улеснява преминаването. Въпросът е дали за полета до Тирана ще трябва да се минава през Уиз гише, а това ще стане ясно чак когато онлайн чекирането стане възможно. Някой да е пътувал от Тревизо с Уиз скоро?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

А закъсненията невъзможни ли са?

Идеята е да получа информация за това, което може да се предвиди и да преценя дали въобще има шанс. Закъсненията не са в тази графа. Ясен ми е риска, но първия полет е сутрешен, а и спомените ми за Тревизо не са за супер голямо летище.

Връзка към коментар

Някой кацал ли е на Бергамо късно вечерта? Гледам че има евтини полети на Райън в петък, но излитат в 23:30 от София и кацат в Бергамо в 00:30. Знаете ли какви са опциите за придвижваме до града по това време? Гледам че според разписанието последния автобус към Милано е в 00:30, така че явно това не е опция и евентуално вариант е само Бергамо с такси?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, bad kid каза:

Или спане някъде в Orio al seriо? До там пеша.

На самото летище имаше хотел-капсули, но не съм го ползвала. Според отзивите, които бях чела, най-голямото му неудобство е, че се ползват тоалетните и банята на летището, няма отделни.

Връзка към коментар
преди 45 минути , bibi каза:

Здравейте, за фериботите на езерото Комо трябва ли предварителна резервация за преминавсне с кола или са като градски транспорт ?

Като градски транспорт са.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Моля, ако някой ходи скоро в Италия и има желание да купи 1 кутия хапчета Охи /обезболяващи без рецепта /, да ми пише на лично. Ако администратора позволи, разбира се. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 минути , lesy каза:

Моля, ако някой ходи скоро в Италия и има желание да купи 1 кутия хапчета Охи /обезболяващи без рецепта /, да ми пише на лично. Ако администратора позволи, разбира се. 

@lesy Oki ли имаш впредвид ? И аз при всяко ходене си пупувах от сашетата и вчера съвсем случайно видях ,че са ги пуснали и в нашата аптечна мрежа в различни варианти :

https://aptekamedea.bg/okitask-okitask-pri-bolka-25mg-tabletki-kh-10-dompe-v1

https://aptekamedea.bg/okitask-okitask-pri-bolka-25mg-sasheta-kh-20-dompe-v1

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 36 минути , Tina каза:

@lesy Oki ли имаш впредвид ? И аз при всяко ходене си пупувах от сашетата и вчера съвсем случайно видях ,че са ги пуснали и в нашата аптечна мрежа в различни варианти :

https://aptekamedea.bg/okitask-okitask-pri-bolka-25mg-tabletki-kh-10-dompe-v1

https://aptekamedea.bg/okitask-okitask-pri-bolka-25mg-sasheta-kh-20-dompe-v1

По-различни ми се струват. Баща ми все иска да му взимаме, твърдейки, че са и противовъзпалителни, не просто обезболяващи, а и ги ползва заради артритни болки, не за температура и главоболие. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 часа, lesy каза:

Имам може би една кутия от лятото.Мога да ти я пратя от понеделник натам, че сега не съм в БГ. Иначе може би ше мога да поДпълня запасите в началото на април.  ( скоро ревматолог ми каза, че еквивалентът в БГ е Оклис)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте. 

Имам въпрос за пътуване с градски транспорт и придвижване между градовете в Италия.

Ние бяхме в началото на февруари в Сицилия и пътувахме с влак,като ползвахме сертификатите ни. Проверяваха ни навсякъде. Имаше съобщения ,че от 10 февруари в градски и междуградски транспорт ще се допускат лица само със т.н. супер грийн пас.

Моя приятелка ще пътува утре - неваксинирана е. Притеснява се в този случай дали ще може да ползва градски транспорт и да се придвижи между градовете с влак. Според информацията,която намерих няма да може да ползва транспорт,но искам да съм сигурен , а не да я подведа.

Връзка към коментар
Цитат

Моя приятелка ще пътува утре - неваксинирана е. Притеснява се в този случай дали ще може да ползва градски транспорт и да се придвижи между градовете с влак.

Според правилата няма да може да ползва почти нищо без супер грийн пас. Сега, в градския транспорт в Рим няма как да намерят толкова проверяващи за всеки, но за влак е силно възможно. На мен не ме провериха във влака, но това е частен случай. Много държаха на ФФП маските на Термини.
Силно е вероятно и в хотел да не я настанят. 
Онзи ден на прибиране три пъти ми искаха сертификат на Фюмичино.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 8.03.2022 г. в 13:55, lesy каза:

Благодаря много. Вече ми писаха. За майка ми са. Действат й добре. Даже в момента пие с изтекъл срок. Същите са.

преди 15 часа, bibi каза:

Имам може би една кутия от лятото.Мога да ти я пратя от понеделник натам, че сега не съм в БГ. Иначе може би ше мога да поДпълня запасите в началото на април.  ( скоро ревматолог ми каза, че еквивалентът в БГ е Оклис)

Еквивалентът е Кетонал

Връзка към коментар

От всичко изчетено разбирам, че деца до 12години влизат в Ита;лия с тест/бърз или ПСР/,Но не откривам какви са изискванията за връщане. Трябва ли да представят тест отновo за да влязат в летището и да се приберат в Бг?

Връзка към коментар

И аз питах за Италия в ограничителната тема, ще трябва да си почакаме явно... Аз имам друг въпрос, за летището на Палермо, гугъл мапс ми показва някакви адски заврънтулки, за да стигнем до което и да било близко място за настаняване, така ли е наистина, или нещо ме баламосват 🤣

1399026722_Screenshotfrom2022-03-0916-02-59.png.d7ae9f7b13bf19d4c61a0c90e60b3ea1.png

И не може ли просто да прецапаме през пистата 🤣

1267527948_Screenshotfrom2022-03-0916-09-21.png.719479851965b31614f62831abdcc4a3.png

Връзка към коментар

Според мен вече разхлабват мерките или поне така изглежда. А може да зависи от областта. Вчера бяхме в Пулия и никой, никъде не поиска сертификат. Пихме кафета, ядохме тортички, все на закрито, че беше студ,магазини, влак- нищо не проверяваха. Все още се носят FFP2 маските,но има и с обикновени. Като почна да ми причернява,

смених и моята. На летището няма проблем да си с каквато маска имаш, но за бординг задължително искат FFP2. Пак само там поискаха сертификат, а преди няколко месеца на същото летище (Бари) проверяваха на две места преди въобще да стигнеш гейтовете. Отделно, че скандираха 10 месечен сертификат и нямаше проблем.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 14 часа, searus каза:

И аз питах за Италия в ограничителната тема, ще трябва да си почакаме явно... Аз имам друг въпрос, за летището на Палермо, гугъл мапс ми показва някакви адски заврънтулки, за да стигнем до което и да било близко място за настаняване, така ли е наистина, или нещо ме баламосват 🤣

1399026722_Screenshotfrom2022-03-0916-02-59.png.d7ae9f7b13bf19d4c61a0c90e60b3ea1.png

И не може ли просто да прецапаме през пистата 🤣

1267527948_Screenshotfrom2022-03-0916-09-21.png.719479851965b31614f62831abdcc4a3.png

Изглежда реалистично, все пак няма да пресичате пистата. 

И аз имам въпрос, и то от групата, които по принцип не харесвам - 24.03 имаме полет за Катаня. Аз съм лесен - опелът ми е над 270 дни, но съм преболедувал с ПСР, преди 1 месец, обаче при другата част от компанията е по-сложно - момчето е с Янсен, който е над 6 месеца и онзи ден кара Ковид, ама не си прави тест. До кокото разбирам, ще го пуснат да влезе в Сицилия, после ще сме с кола под наем, т.е. не му трябва да градкси транспорт, ама все пак там да не се окаже, че няма да го пуснат да пие кафе, да яде или да влезе в летището за да си тръгнем от там? Че питането ми е, към тези с по-пресен опит - искат ли буквално на всякъде сертификат с 6 месеца срок, или може да мине между капките? (то ясно, че ако се налага ще си направи антиген в послдния ден, за да се качи на самолета, ама сме там 3 нощувки, т.е. ако е за през цялото време, ще му трябват няколко теста) 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.