Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 25 минути , stormbringer каза:

Изглежда реалистично, все пак няма да пресичате пистата. 

И аз имам въпрос, и то от групата, които по принцип не харесвам - 24.03 имаме полет за Катаня. Аз съм лесен - опелът ми е над 270 дни, но съм преболедувал с ПСР, преди 1 месец, обаче при другата част от компанията е по-сложно - момчето е с Янсен, който е над 6 месеца и онзи ден кара Ковид, ама не си прави тест. До кокото разбирам, ще го пуснат да влезе в Сицилия, после ще сме с кола под наем, т.е. не му трябва да градкси транспорт, ама все пак там да не се окаже, че няма да го пуснат да пие кафе, да яде или да влезе в летището за да си тръгнем от там? Че питането ми е, към тези с по-пресен опит - искат ли буквално на всякъде сертификат с 6 месеца срок, или може да мине между капките? (то ясно, че ако се налага ще си направи антиген в послдния ден, за да се качи на самолета, ама сме там 3 нощувки, т.е. ако е за през цялото време, ще му трябват няколко теста) 

В няколко от сладкарниците не ни поискаха сертификат, но като цяло почти навсякъде проверяваха. Сканират ги. Не знам дали ако е изтекъл, ще направят проблем. Не може ли да си качи чужд на телефона и толкова, май в България така правят всички.

На летището не сме минавали проверка, освен паспортен контрол - никакви плф, сертификати и маски. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да не предричаме, ама мисля, че съвсем скоро Италия ще отпусне на 9 месеца, както е ЕУ сертификата. Аз имам в края на следващия месец -след 45 дни нощувка, но ако не махнат това ограничение за 6 месеца няма да ходя. Няма да тръгна да правя бустер само заради тях.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

На няколко места чета, че много от пътеките покрай Cavagrande (del Cassibile), Сицилия, били затворени от 2014 заради пожари, обаче не мога да намеря информация доколко е актуално това, силно подозирам (или поне се надявам), че все пак са се размърдали и са ги оправили нещата, някой да знае нещо, да е бил там последните години?

Връзка към коментар

Здравейте, търсих, но не намирам. Възможно е и да не търся, както трябва.

Полет София-Трапани-София. 

Някой летял ли е този маршрут? Кога, през къде, с коя АК?

Оформих си един маршрут Трапани, Ериче, Марсала, о-в Фавиняна. И сега не ми се сеще да ходя до Палермо. Искам базата ни да е Трапани.

Връзка към коментар
преди 18 минути , fam каза:

Здравейте, търсих, но не намирам. Възможно е и да не търся, както трябва.

Полет София-Трапани-София. 

Някой летял ли е този маршрут? Кога, през къде, с коя АК?

Оформих си един маршрут Трапани, Ериче, Марсала, о-в Фавиняна. И сега не ми се сеще да ходя до Палермо. Искам базата ни да е Трапани.

В такива ситуации използвам търсачка от рода на momondo.de. Ако искам пътуването да е петък-понеделник задавам произволни дати петък- понеделник. И вече след като си харесам маршрут проверявам в сайтовете на АК какво ни устройва като цени.

В интерес на истината, вчера разглеждах възможности за шантави маршрути и ми излезе Трапани, но не мога да си спомня дали от Братислава или от Рим. 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Директен полет не , но през Бергамо, Болоня, Тревизо, това бегло на първо четене, вероятно има и от други летища в Италия вътрешни полети до Трапани. 

Връзка към коментар
преди 6 минути , fam каза:

За директен не съм и мечтала. Аз ползвам една търсачка azair, но явно нещо не изкарва там.  

Благодаря ви ще погледна и предложените.

@fam Напоследък azair не става за нищо. Не отразява промените в часове и-или дни в полетите. Ако няма да е комбинация полет+влак / автобус, за комбинация на полети най-добре https://www.flightconnections.com/ и https://www.flightsfrom.com/ - те дават точна информация за полетите ОТ конкретно летище и по този начин може да се сглоби пътуване. 

Лично аз не бих изключила използването на влак и полет. Влаковете в Италия са супер, а тези на italo всеки четвъртък имат промокодове за пътуване ОТ следващия петък (спрямо датата, на която ги пускат) https://www.italotreno.it/it 

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Извинявам се за поредния не много умен въпрос, обаче как точно се плаща паркинг в Сицилия (по-точно ул. Corso Italia в Трапани), понеже минах цялата улица на гугъл мапс и не виждам паркометри... Човек ли обикаля, или що?

Връзка към коментар
преди 46 минути , searus каза:

Извинявам се за поредния не много умен въпрос, обаче как точно се плаща паркинг в Сицилия (по-точно ул. Corso Italia в Трапани), понеже минах цялата улица на гугъл мапс и не виждам паркометри... Човек ли обикаля, или що?

с ей такива машинки...някои искат въвеждане на номера на колата, други са с фиксирана тарифа...и оставяш бележката на висно място в колата

image.png.5dfd2be88c810a4dda0c41bce37b503a.png

тази конкретно е на ъгала с via Carrarra

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , wiliko каза:

с ей такива машинки...някои искат въвеждане на номера на колата, други са с фиксирана тарифа...и оставяш бележката на висно място в колата

image.png.5dfd2be88c810a4dda0c41bce37b503a.png

тази конкретно е на ъгала с via Carrarra

Ей колко се кьорих и пак не съм видяла 🤣 Много благодаря!

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , mu_ry каза:

да питам тук набързо - пътуваме на 14 април, трябва ли да правим тест на детето, на шест и половина, или минава метър 😀 ние сме с ваксини

Мисля, че правилото е за навършени 6 с тест...

Връзка към коментар

Привет на всички!

Първото ми включване във форума ще е малко по спешност, та направо на въпроса.

Началото на юни ще пътуваме София-Бергамо (Орио ал Серио) с 2 малки деца- на 7 месеца и на 2год и 10 месеца. Крайната ни точка е Верона.

Намерихме подходящ директен автобус от летището до Верона, но изискват задължително car seats за децата. И запецнахме с придвижването.

Намерих евентуално опция за наемане на столчета от летището, но:

1. Пристигайки във Верона какво да ги правя тези столчета? 

2. Намирам само влакове с прекачвания. И то от самото Бергамо, тоест трябва от летището да стигнем до Бергамо, а от там влак с прекачване до Верона. С малки деца това ми се струва невъзможно. 😞

В момента буквално не виждам полезни ходове и ще съм благодарна на всякакви идеи.

Връзка към коментар
преди 8 часа, StaniYY каза:

Привет на всички!

Първото ми включване във форума ще е малко по спешност, та направо на въпроса.

Началото на юни ще пътуваме София-Бергамо (Орио ал Серио) с 2 малки деца- на 7 месеца и на 2год и 10 месеца. Крайната ни точка е Верона.

Намерихме подходящ директен автобус от летището до Верона, но изискват задължително car seats за децата. И запецнахме с придвижването.

Намерих евентуално опция за наемане на столчета от летището, но:

1. Пристигайки във Верона какво да ги правя тези столчета? 

2. Намирам само влакове с прекачвания. И то от самото Бергамо, тоест трябва от летището да стигнем до Бергамо, а от там влак с прекачване до Верона. С малки деца това ми се струва невъзможно. 😞

В момента буквално не виждам полезни ходове и ще съм благодарна на всякакви идеи.

Аз лично виждам 2 опции :
1. Кола под наем за придвижването , ако сте шофьори

2. Автобуса, наетите столчета от летището и след пристигането във Верона да ги оставите на съхранение за времето на престоя и после ги ползвате на обратно.  Например тук.

ПП.  Освен ако "Крайната ни точка е Верона" не означава, че оставате за постоянно там .

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Funny, благодаря за идеите! 😊

За съжаление, кола под наем е доооста над бюджета ни, но пък Bounce storage-а звучи супер. И май май това ще е решението ни. 😊

*Намерих и някакъв вид шатъли- GoOpti, които при заявка могат да осигурят столчета (поне според общите им условия) и чакам оферта от тях сега.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

една такава раничка за по-голямото дете

boostapak-boostapak-green-1_1024x1024.jp

boostapak-boostapak-green-2_1024x1024.jp

за бебе под 1 година не мога да си представя да искат столче, не седи ли на ръце и без това?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.