Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 10.12.2024 г. в 13:11, Климент каза:

От летището в Болоня до централна гара има автоматизирано влакче, предполагам че няма да стачкува. Но гаранация няма може и роботите да подкрепят стачката 🙂

Разшири  

Това беше следващият ми въпрос, дали автоматичният влак "Маркони" ще работи или и него ще спрат?

Публикувано:
  На 10.12.2024 г. в 13:11, Климент каза:

От летището в Болоня до централна гара има автоматизирано влакче, предполагам че няма да стачкува. Но гаранация няма може и роботите да подкрепят стачката 🙂

Разшири  

Роботите и те вече са с мнение и ще стачкуват. Горе от линка https://www.tper.it/sciopero13dicembre2024:

Screenshot.png.2de1f6bb4fdb443d161db3d5f2e4fc22.png

Ей това е качествен петък 13-ти.

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
  На 10.12.2024 г. в 13:54, Rokset каза:

Това беше следващият ми въпрос, дали автоматичният влак "Маркони" ще работи или и него ще спрат?

Разшири  

Не знам дали всеки път не е различно, но тази година бях в опасност да си изтърва полета заради стачкуващото Маркони. Един път да пропусна да проверя за последно всичко и те го включили в стачката.

• Харесвам 1
Публикувано:

От събота, 14 декември, в Италия ще влезе в сила новият пътен кодекс, който предвижда много по-високи санкции за шофьори, които карат под въздействието на алкохол, с твърде висока скорост и за тези, които използват телефони, докато са на волана.

https://www.dnes.bg/a/2-svyat/662176-6-hilyadi-evro-e-veche-globata-za-piyan-shofyor-v-italiya

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 10.12.2024 г. в 19:26, Otnesen каза:

От събота, 14 декември, в Италия ще влезе в сила новият пътен кодекс, който предвижда много по-високи санкции за шофьори, които карат под въздействието на алкохол, с твърде висока скорост и за тези, които използват телефони, докато са на волана.

https://www.dnes.bg/a/2-svyat/662176-6-hilyadi-evro-e-veche-globata-za-piyan-shofyor-v-italiya

Разшири  

Ми то местните най много трябва да го отнесат, пържат разни хлебарки от сорта на Ланча въшка, а напоследък сглобяват китайски трошляци  МG.

Публикувано:
  На 10.12.2024 г. в 12:03, neuromancer каза:

ще има Убер сигурно, с астрономически цени и невъзможност да намериш свободен

абе имаш 2 сигурни възможности, пеш и трансфер, другото трябва да очакваш да не е налично

Разшири  

Букнах трансфер. Дано и те да не стачкуват.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 15.12.2024 г. в 11:43, bad kid каза:

Има ли оцелели от стачката в петък, да кажат какво стана?

Разшири  

Аз кацнах в 22ч в Бари и влаковете бяха спрени, но хванахме шътъла в 23.10ч . Днес за сега е спокойно, влаковете си вървят, полетите за сега също са ок. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Разшири  

Кацнахме около 16 часа в Салерно. Шатъла си вървеше, но това го знаех. Писах предния ден на имейла на летището и след 10 минути получих отговор, че шатъла ще върви.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
  На 15.12.2024 г. в 16:04, Marisha каза:

Кацнахме около 16 часа в Салерно. Шатъла си вървеше, но това го знаех. Писах предния ден на имейла на летището и след 10 минути получих отговор, че шатъла ще върви.

Разшири  

Това е супер, че отговарят. Значи ще ги питам за 25.12 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 15.12.2024 г. в 16:04, Marisha каза:

Разшири  

Смятай колко хора им пишат ...😁

• Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Разшири  

В Болоня имаше таксита, вървеше шатъла до града. За Ж.П. не знам, защото не съм го ползвал този ден.

• Харесвам 4
Публикувано:

Някой скоро летял от/до Рим в Уиз?

image.png.a9b3ab1d87140825f57713daccf61815.png

image.png.91a9aae8156a50f8b75ede2a64db7f8b.png

Според сайта на летището се каца на един терминал, а после се излита от друг?

Публикувано:

Терминалите 1 и 3 са един до друг.

"На летище Фиумичино има два терминала (1 и 3), които са свързани в една сграда и между които можете да се придвижвате в обществената и транзитната част."

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Не съм убедена, че тук му е мястото, но касае забежка до Италия, та затова...

Някой бил ли е на тази изложба /или шоу/ и заслужава ли си да си преструктурирам програмата заради нея?

П.П. - фен съм на Ван Гог.

https://vangoghexpo.com/

https://www.facebook.com/VanGoghCatania/ - Всъщност това е изложбата, различна е от тази в предишния линк.

Редактирано от noshtna_ptica
Публикувано:
  На 8.01.2025 г. в 15:00, noshtna_ptica каза:

Не съм убедена, че тук му е мястото, но касае забежка до Италия, та затова...

Някой бил ли е на тази изложба /или шоу/ и заслужава ли си да си преструктурирам програмата заради нея?

П.П. - фен съм на Ван Гог.

https://vangoghexpo.com/

https://www.facebook.com/VanGoghCatania/ - Всъщност това е изложбата, различна е от тази в предишния линк.

Разшири  

Аз ходих в Катания на 01.01. Може би си струва донякъде,ако знаеш италиански.  Точно шоу си е- първо еднообразни прожекции в заградена  с бели чаршафи 😀 част от църквата ,с диктор на италиански , после с очила и слушалки. Има и малко картини,но репродукции. Билетът беше 13 евро.

Аз също съм фен на Ван Гог,но изобщо не ми допадна.

Сега погледнах видеото от първия линк. Изглежда много по-впечатляващо,отколкото беше в действителност!

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Заради тази изложба няколко пъти се опитах да планирам еднодневно пътуване до Неапол по миналата година, но все нещо го проваляше.

@blueriver, странно е, че Катания не присъства в официалния сайт на Van Gogh Exhibit: The Immersive Experience, но виждам, че продават билети и точно така са го формулирали. Освен да е някакво различно представяне.

Имам някакъв спомен, че @Branko беше посетил подобна изложба, но май не беше Ван Гог?

Публикувано:

Не знам,навсякъде в града се рекламираше и реших да отида. Гледайки видеото,мисля,че е същото. Но може би очаквах нещо различно. Особено разочарована бях от 40те минути с прожекциите , без да разбирам какво казват! И изобщо не беше красиво,както изглежда на видеото. Но това си е мое лично мнение.

Подобна изложба съм посещавала и в Испания,в Овиедо,забравих обаче името на твореца. Хареса ми повече.

• Харесвам 3
Публикувано:
  На 8.01.2025 г. в 16:02, iMari каза:

Заради тази изложба няколко пъти се опитах да планирам еднодневно пътуване до Неапол по миналата година, но все нещо го проваляше.

@blueriver, странно е, че Катания не присъства в официалния сайт на Van Gogh Exhibit: The Immersive Experience, но виждам, че продават билети и точно така са го формулирали. Освен да е някакво различно представяне.

Имам някакъв спомен, че @Branko беше посетил подобна изложба, но май не беше Ван Гог?

Разшири  

Добър спомен имаш🙂

Посетих в Бордо , но тогава беше на Салвадор Дали и Гауди и през цялото време беше с музика на Пинк Флойд.

Препоръчвам го с две ръце, феноменално беше, но доста по различно от горното , което е цитирано

https://www.bassins-lumieres.com/fr

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:

На 26 декември сутринта пристигнах на летище Бергамо. Направи ми впечатление че бе изключително чисто на тротоара на пристигащи при шатълите. Нито един фас на земята не видях, според мен са почистили с машини. На Милано Чентрале , бях потресен, платформите бяха просто друго ниво , всичко измито почистено и дъвка залепнала нямаше по пода . На всяка платформа в началото има специален кош за гасене и изхвърляне на фасове . След няколко дни разбрах че община Милано е забранила пушенето на обществени места, включително тротоари и площади.  Навръщане през Милано Малпенса се успокоих като видях на всеки вход на заминаващи големите пепелници с пясък, и на шенгенските полети зоните за пушачи работеха. 

Пушачите да внимават в Милано.

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Опитвам се да купя билети за Уфици и нещо не се справям. Не мога да открия опция за детски билет , до 17 години. На сайта пише , че има такива за 4 евро, но като тръгна да купувам билет ми дава само редовна тарифа, т.е. само за 34 евро. Изобщо не виждам в менюто опция за закупуване на такъв билет. Някой с опит ?  Изобщо мога ли бодро да се наредя пред касите  неделя рано сутрин , февруари това , и да се сдобия с билет ? От една страна не вярвам по това време на годината да е лудница, от друга всички ми повтарят , че във Флоренция винаги е така. Пътуването е заради галерията , тинейджърката учи за Ренесанс и няма как да минем без това посещение. Благодаря.

• Замислям се 1
Публикувано:
  На 17.01.2025 г. в 12:41, stebal каза:

Опитвам се да купя билети за Уфици и нещо не се справям. Не мога да открия опция за детски билет , до 17 години. На сайта пише , че има такива за 4 евро, но като тръгна да купувам билет ми дава само редовна тарифа, т.е. само за 34 евро. Изобщо не виждам в менюто опция за закупуване на такъв билет. Някой с опит ?  Изобщо мога ли бодро да се наредя пред касите  неделя рано сутрин , февруари това , и да се сдобия с билет ? От една страна не вярвам по това време на годината да е лудница, от друга всички ми повтарят , че във Флоренция винаги е така. Пътуването е заради галерията , тинейджърката учи за Ренесанс и няма как да минем без това посещение. Благодаря.

Разшири  

Ами ние сме влизали така с купуване на билети на място през февруари. Но си минаха десет години от тогава. Имаше опашка, но за двайсетина минути дойде нашият ред.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 17.01.2025 г. в 12:41, stebal каза:

Разшири  

Нямам опит, но погледнах. Под редовната тарифа има опция да се разгърнат и други билети- където пише reduced, combo and other tickets и има стрелка надолу🙂

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.