Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 29 минути , stebal каза:

Опитвам се да купя билети за Уфици и нещо не се справям. Не мога да открия опция за детски билет , до 17 години. На сайта пише , че има такива за 4 евро, но като тръгна да купувам билет ми дава само редовна тарифа, т.е. само за 34 евро. Изобщо не виждам в менюто опция за закупуване на такъв билет. Някой с опит ?  Изобщо мога ли бодро да се наредя пред касите  неделя рано сутрин , февруари това , и да се сдобия с билет ? От една страна не вярвам по това време на годината да е лудница, от друга всички ми повтарят , че във Флоренция винаги е така. Пътуването е заради галерията , тинейджърката учи за Ренесанс и няма как да минем без това посещение. Благодаря.

Потвърждавам инфото от @bad kid. Билетите под  18 години са безплатни. Купувате билети само за възрастен. Цената им е 34 €, но има едно "но". Тази цена може да варира. След като започнете покупката вижте за кои часове цената е 34€. Ако можете да влезете в първия сутрешен част билетите са с цена от 28 евро 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , stebal каза:

Опитвам се да купя билети за Уфици и нещо не се справям. Не мога да открия опция за детски билет , до 17 години. На сайта пише , че има такива за 4 евро, но като тръгна да купувам билет ми дава само редовна тарифа, т.е. само за 34 евро. Изобщо не виждам в менюто опция за закупуване на такъв билет. Някой с опит ?  Изобщо мога ли бодро да се наредя пред касите  неделя рано сутрин , февруари това , и да се сдобия с билет ? От една страна не вярвам по това време на годината да е лудница, от друга всички ми повтарят , че във Флоренция винаги е така. Пътуването е заради галерията , тинейджърката учи за Ренесанс и няма как да минем без това посещение. Благодаря.

В рубриката често задавани въпроси има такъв: Необходима ли ми е резервация? За уикендите и официалните празници пише, че е задължителна и има допълнителна такса за нея

Booking provides priority admission and is subject to an additional booking fee. Booking is optional on weekdays. However, it is mandatory on bank holidays and weekends.

https://www.uffizi.it/en/pages/faq

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз потвърждавам, взимали сме безплатни до 18. За студенти също има намаление, но мисля, че трябваше да се резервират онлайн предварително срещу 2€ такса. Нареждате се на опашката на касата при всички положения, даже и да сте резервирали онлайн, щом ще ви трябват намалени билети. Искат и лични карти за да проверяват възраст за намалените билети, така че който са нареди да е подготвен.

• Харесвам 1
Публикувано:

Много благодаря на всички за отговорите. На мен не ми дава прозорец за намерени билети , само опцията за 34€- ровите. Ще опитам утре пак , явно нещо не правя като хората. 

Публикувано:
преди 22 минути , stebal каза:

Много благодаря на всички за отговорите. На мен не ми дава прозорец за намерени билети , само опцията за 34€- ровите. Ще опитам утре пак , явно нещо не правя като хората. 

Не ти дава, защото гледаш друг сайт, на който са написали, че продават официални билети🙈 - мошеници

https://uffizigallery-florence.com/disclaimer-and-terms-conditions/

IMG_0290.png.0faee3707eaa4c1cfda93aef43e50999.png

Този е истинският сайт и цената е 25€😄, даже за някои дати и часове пише, че има early bird с цена 19€.

https://www.uffizi.it/en/the-uffizi

Като се чудя кой е истинският сайт отварям гугъл мапс и оттам гледам по инфото.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Не ти дава, защото гледаш друг сайт, на който са написали, че продават официални билети🙈 - мошеници

https://uffizigallery-florence.com/disclaimer-and-terms-conditions/

IMG_0290.png.0faee3707eaa4c1cfda93aef43e50999.png

Този е истинският сайт и цената е 25€😄, даже за някои дати и часове пише, че има early bird с цена 19€.

https://www.uffizi.it/en/the-uffizi

Като се чудя кой е истинският сайт отварям гугъл мапс и оттам гледам по инфото.

Диана, сърдечно благодаря. Стана ! 

• Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , stebal каза:

Диана, сърдечно благодаря. Стана ! 

Като чуя, че някой ще води дъщеря си някъде, обичам да помагам, дори и да не знам в началото отговора😂Ех, тези тийнейджърки какви преживявания причиняват😉

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 5 часа, krasen_denev каза:

Изобщо мога ли бодро да се наредя пред касите  неделя рано сутрин , февруари това , и да се сдобия с билет ? От една страна не вярвам по това време на годината да е лудница, от друга всички ми повтарят , че във Флоренция винаги е така.

Преди седмица се прибрахме от Флоренция, изобщо не беше някаква голяма лудница. Видях голяма опашка само в неделя, когато беше безплатното влизане. Ние бяхме с Firenze card, но точно защото си мислехме, че ще чакаме доста време и да си вземем хартиените билети, и за влизане, отидохме половин час по-рано и ни пуснаха веднага, без да се превземат за часа. За Galleria Accademia обаче си беше доста навалица (уточнявам събота) и си повисяхме на опашка заедно с други "картодържатели".

Така че е възможно за Уфици да си вземете билети и на място, особено за делничен ден, февруари.

А , и по пресни впечатления, това безплатно влизане в първата неделя, май само Уфици-тата, Академия и Баргело го разрешават. Ние ходихме в Медичи-Рикарди и Палацо Векио, влязохме с картите, а хората ги пращаха да си купуват билети.

• Харесвам 3
Публикувано:

Преди два дни се прибрах от Флоренция. Освен пронизващия вятър, всичко друго беше супер - липса на тълпи в музеите и по улиците.

Бях закупила предварително за Уфици и Галерия Академия билети - съответно 23 и 20 евро, като това са цени с надценката от 4 евро за онлайн покупка на билети. И двете галерии съм посещавала преди години, сега бе в пъти по-спокойно, но и часовете ми бяха ранни - 8.30  в два последователни дни.

Горещо препоръчвам Библиотека Лауренциана, двореца Медичи-Рикарди и Палацо Пити.

Не е за пропускане и знаменитият флорентински пазар Сан Лоренцо, който е реновиран в последните години. Сградата е от желязо и стъкло, дело на архитекта на галерия Виторио Емануеле в Милано. Вторият етаж на този пазар е с очарователни малки заведения с превъзходна местна храна.

• Харесвам 11
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Привет, магеланци. Бърз въпрос за Милано. Някой пътувал ли е рано сутринта от центъра към летище Бергамо. Самолетът ни е в 8,30 и трябва да тръгнем от апартамента, който е до Дуомото около 4 ч сутринта, а метрото до гарата не се движи все още. Има ли друг вариант за придвижване до гарата освен такси и ако сте ползвали, коя компания да търсим. Дали може предварително да букнем такси с час на взимане от airbnb? И дали в метрото трябва да купим билет и за куфара ни?

Публикувано:
преди 37 минути , Danielle Palazova каза:

Привет, магеланци. Бърз въпрос за Милано. Някой пътувал ли е рано сутринта от центъра към летище Бергамо. Самолетът ни е в 8,30 и трябва да тръгнем от апартамента, който е до Дуомото около 4 ч сутринта, а метрото до гарата не се движи все още. Има ли друг вариант за придвижване до гарата освен такси и ако сте ползвали, коя компания да търсим. Дали може предварително да букнем такси с час на взимане от airbnb?

Terravision.eu имат 24 часов удобен превоз от Milano Centrale до летището и обратно, при това н а смешна цена.  Проверете разписанието.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , muchachote каза:

Terravision.com имат 24 часов удобен превоз. Проверете разписанието.

Имах предвид от Дуомо до гарата как да стигнем. Иначе оттам ще вземем автобуса до Бергамо, да, това е ясно. 

Публикувано:
преди 4 минути , Danielle Palazova каза:

Имах предвид от Дуомо до гарата как да стигнем. Иначе оттам ще вземем автобуса до Бергамо, да, това е ясно. 

Пеша, с такси...

Публикувано:

Screenshot_20250127_132650_Maps.jpg.83037a366fb0c83ab40e15a066effa68.jpg

Според мене планирате прекалено рано тръгването от Милано, но вие си знаете. Според гугъл мапс си има директен автобус до Милано чентрале. 

Иначе е 3 км по равно, съвсем нормална разходка, ако не сте с големи куфари и нямате двигателни проблеми.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , master_of_germs каза:

Screenshot_20250127_132650_Maps.jpg.83037a366fb0c83ab40e15a066effa68.jpg

Според мене планирате прекалено рано тръгването от Милано, но вие си знаете. Според гугъл мапс си има директен автобус до Милано чентрале. 

Иначе е 3 км по равно, съвсем нормална разходка, ако не сте с големи куфари и нямате двигателни проблеми.

Благодаря. Ще погледна допълнително, но знам, че през нощта, и то само до 2 ч, се движат някакви нощни автубусчета. Ако нямах големи куфари, изобщо нямаше да питам. Иначе трябва да сме най-късно в 6 на летището, а веднъж имаме път до гарата, после едва ли автобусът за летището ще ни вземе на секундата, вероятно ще има поне половин час чакане, след това имаме и 50 км път до там. За всяко нещо трябва да се предвиди време. 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, bad kid каза:

Хем знаеш, пък питаш, има градски транспорт редовен през нощта. Два пъти ти отговорихме.

Благодаря ви за любезността. Имах конкретен въпрос, на който в първия момент не беше отговорено. Но благодаря на всеки, който се отзова. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 52 минути , Danielle Palazova каза:

Благодаря ви за любезността. Имах конкретен въпрос, на който в първия момент не беше отговорено. Но благодаря на всеки, който се отзова. 

Аз бих ви предложил да се разходите предния ден или вечерта до мястото, където според гугъл е най близката спирка на този автобус, да се ориентирате, да видите къде е и дали има някакво разписание. За да не се лутате посред нощ с багажа. Ние така правим, когато имаме ранен полет. 

Пишете също така на мястото за настаняване или питайте, като се настаните. Дори да се окаже, че няма други опции, биха могли те да ви резервират такси за определен час. Често местните са най-добрият източник на информация. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 20 минути , master_of_germs каза:

Аз бих ви предложил да се разходите предния ден или вечерта до мястото, където според гугъл е най близката спирка на този автобус, да се ориентирате, да видите къде е и дали има някакво разписание. За да не се лутате посред нощ с багажа. Ние така правим, когато имаме ранен полет. 

Пишете също така на мястото за настаняване или питайте, като се настаните. Дори да се окаже, че няма други опции, биха могли те да ви резервират такси за определен час. Често местните са най-добрият източник на информация. 🙂

Ние също, когато не сме го направили обикновено има проблем.:good:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 27 минути , master_of_germs каза:

Благодаря за отличните съвети.

• Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Купих билети за опера в Арена ди Верона . Два билета през моя акаунт и сега и двата билета са с моето име. Дали това е проблем, някой има ли представа? По време на резервацията и покупката няма опция за добавяне на име, след покупката също не намирам опция за смяна на име. Трябва да купя още два билета , да правя ли акаунт специално за другия човек? Много глупава ситуация, ако е така :(

Публикувано:
преди 12 минути , bobole4e каза:

Купих билети за опера в Арена ди Верона . Два билета през моя акаунт и сега и двата билета са с моето име. Дали това е проблем, някой има ли представа? По време на резервацията и покупката няма опция за добавяне на име, след покупката също не намирам опция за смяна на име. Трябва да купя още два билета , да правя ли акаунт специално за другия човек? Много глупава ситуация, ако е така 😞

Защо не им пишете и питате? Поне да кажат има ли проблем, няма ли? 

• Харесвам 1
Публикувано:
13 minutes ago, bobole4e said:

Купих билети за опера в Арена ди Верона . Два билета през моя акаунт и сега и двата билета са с моето име. Дали това е проблем, някой има ли представа? 

Няма да имате проблеми при влизането. На билетите излизат данните от акаунта, няма опция да се въведе име за всеки отделен билет. На входа не проверяват документи и не гледат имена, само четат баркода на билета и проверяват чантите.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , aleksandrina каза:

Защо не им пишете и питате? Поне да кажат има ли проблем, няма ли? 

Писах, но докато чакам да ми реагират, да поразпитам. Защото искам да купя още два билета и докато чакам(официален отговор), местата намаляват. 

преди 6 минути , Assya каза:

Няма да имате проблеми при влизането. На билетите излизат данните от акаунта, няма опция да се въведе име за всеки отделен билет. На входа не проверяват документи и не гледат имена, само четат баркода на билета и проверяват чантите.

Благодаря, билетите са с различна цена(единия е с намаление за пенсионер) и затова се притеснявам, че и двата са с моето име. Има номер на поръчка-той е един и същ( защото е една поръчка, нормално). 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.