didiga Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Здравейте, Планираме почивка в Мексико от 8-9 докъм 25 септември, по-точно обиколка из Юкатан и 3 дни на о-в Холбок. Избрахме тази дестинация, тъй като 14-годишната ни дъщеря не е ваксинирана и предполагаме, че там няма да има проблем. Ние имаме 2 дози Астра Зенека, като последната е поставена през май 2021 г. Четох по-старите теми, но малко се обърках. Много въпроси имам и ви моля за помощ. 1. При това положение с ваксините, ние и дъщеря ни няма да имаме проблем за влизане в Мексико? 2. Ако решим да останем за два-три дни в Барселона или Лондон, ще може ли да направим това без допълнителни тестове и здравни форми, ако ситуацията се запази дотогава? 3. Подходящ ли е климатът през този период, в смисъл очаквани ли са дъждове, урагани и пр., защото забелязвам, че организираните екскурзии започват от октомври. 4. Какво ви е мнението за Iberojet, надеждна и удобна компания ли е? 5. Приблизителната ни програма, с кола под наем: 3-4 дни Канкун, Плая дел Кармен, Тулум. После Валядолид около 3 дни– Чичен Ица, Ек Балам, Коба, сеноти. Мерида – по възможност петък и събота, Ушмал, Селестун. 3 дни на Холбок. Добре ли ще бъде такова разпределение на дните? 6. Заслужава ли си посещението на парка Xcaret? Ние сме любители на автентични неща, но предполагам за дните, с които разполагаме, няма да е удaчно препускане до селата до Сан Кристобал? 7. Исла Мухерес – посещение на подводния музей, добра идея ли е? Може ли да се наблюдава по друг начин или е само чрез гмуркане? 8. Бакалар, Паленке биха ли се вписали в програмата така, че да не е само препускане из Юкатан? 9. Нещо друго важно, което бихте препоръчали? 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Напишете си конкретни въпроси и ще ви отговорим. Има много магеланци, които познават тази част на Мексико добре и ще са ви от полза. Връзка към коментар
didiga Публикувано: 1 август, 2022 Автор Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Да, за съжаление малко избързах с натискането на Ентер. Ще допиша и другите си въпроси след малко. Благодаря предварително за всички отговори! Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Аз да добавя за Селестун. Проверете, дали септември месец там ще има въобще птици. То там се ходи заради тях. При нас през февруари фламингото си беше там, но по късно дали беше април или юни някой магеланец беше отишъл и птиците вече ги е нямало. Имам съмнение, че през септември ще бъдат в Селестун. Връзка към коментар
didiga Публикувано: 1 август, 2022 Автор Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Благодаря! А къде ще може да се видят по това време, знаете ли? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Къде са тогава не мога да кажа, но когато проучвах за пътуването ни фламинго имаше в Селестун, което идваше или пък отиваше в някакъв парк, който се намира над Ек Беклем някъде към Лагуна Колорадо, ако не бъркам името й. Там имаше солници. Но дали през септември птиците са там, не мога да отговоря. Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Според мен 3 дни са много за Ваядолид, Чичен Ица и сенотес. Ние ги видяхме за един ден. Във Ваядолид има само една главна улица и катедрала с пластмасов Христос (😳). За другите места не съм сигурна. Относно ваксините ще трябва да проверите как стоят нещата за съответната страна. Връзка към коментар
vivo Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Доколкото знам, септември и октомври са най-лошите месеци, през които да посетите тази част на Мексико. Тогава е най-висок рискът от урагани и бури. Ако държите почивката ви да е тогава, бих препоръчал да погледнете друга дестинация. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 2 август, 2022 Сподели Публикувано: 2 август, 2022 преди 17 часа, didiga каза: Здравейте, Планираме почивка в Мексико от 8-9 докъм 25 септември, по-точно обиколка из Юкатан и 3 дни на о-в Холбок. Избрахме тази дестинация, тъй като 14-годишната ни дъщеря не е ваксинирана и предполагаме, че там няма да има проблем. Ние имаме 2 дози Астра Зенека, като последната е поставена през май 2021 г. Четох по-старите теми, но малко се обърках. Много въпроси имам и ви моля за помощ. 1. При това положение с ваксините, ние и дъщеря ни няма да имаме проблем за влизане в Мексико? 2. Ако решим да останем за два-три дни в Барселона или Лондон, ще може ли да направим това без допълнителни тестове и здравни форми, ако ситуацията се запази дотогава? 3. Подходящ ли е климатът през този период, в смисъл очаквани ли са дъждове, урагани и пр., защото забелязвам, че организираните екскурзии започват от октомври. 4. Какво ви е мнението за Iberojet, надеждна и удобна компания ли е? 5. Приблизителната ни програма, с кола под наем: 3-4 дни Канкун, Плая дел Кармен, Тулум. После Валядолид около 3 дни– Чичен Ица, Ек Балам, Коба, сеноти. Мерида – по възможност петък и събота, Ушмал, Селестун. 3 дни на Холбок. Добре ли ще бъде такова разпределение на дните? 6. Заслужава ли си посещението на парка Xcaret? Ние сме любители на автентични неща, но предполагам за дните, с които разполагаме, няма да е удaчно препускане до селата до Сан Кристобал? 7. Исла Мухерес – посещение на подводния музей, добра идея ли е? Може ли да се наблюдава по друг начин или е само чрез гмуркане? 8. Бакалар, Паленке биха ли се вписали в програмата така, че да не е само препускане из Юкатан? 9. Нещо друго важно, което бихте препоръчали? 1. В Мексико по принцип не е имало ограничения дори по време на истинската пандемия, една от малкото страни в света. Ние бяхме 2021 и не искат абсолютно нищо. 2. Това отпада според мен. 3. Ами не е супер, но на ваканция винаги е хубаво:) 4. Не съм пътувал с тях, обмислях ги 5. Хареса ни и на Исла Мухерес като алтернатива на Канкун с големите all inclusive хотели 6. Обмислях го, на зен мен е безумно скъпо и се отказах 7. Въпреки че бяхме на острова не знаех, че съществува такъв музей и сме го пропуснали 8. Бакалар е супер, бих го включил, много ни хареса, тур с лодка задължително и хамаци над водата:) 9. Колите под наем не са скъпи, движението е рехаво и се кара приятно, Сеноте-та има много и може да изберете някое по-малко известно и по-празно, Тулум е хубаво за снимки, иначе е малко в сравнение с Коба И Чеченица. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 2 август, 2022 Сподели Публикувано: 2 август, 2022 преди 19 часа, didiga каза: 2. Ако решим да останем за два-три дни в Барселона или Лондон, ще може ли да направим това без допълнителни тестове и здравни форми, ако ситуацията се запази дотогава? Трябва да проверите изискванията за всяка държава според това откъде идвате. Сега не се иска нищо, но дотогава време бол. Връзка към коментар
didiga Публикувано: 2 август, 2022 Автор Сподели Публикувано: 2 август, 2022 Благодаря ви сърдечно за споделеното. В такъв случай, щом се очаква времето да е по-лошо, може би ще е по-добре дните за Холбок да пренасоча към вътрешността на Юкатан, до селата около Сан Кристобел. После може би полет от Вилаермоса до Канкун или Мексико сити. Връзка към коментар
polyglota80 Публикувано: 24 декември, 2022 Сподели Публикувано: 24 декември, 2022 Според вас струва ли си да се посети Мексико с организирана екскурзия за 2 седмици? Защото сам и без испански не съм сигурен доколко ще мога да се оправя... Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 25 декември, 2022 Сподели Публикувано: 25 декември, 2022 преди 10 часа, polyglota80 каза: Според вас струва ли си да се посети Мексико с организирана екскурзия за 2 седмици? Защото сам и без испански не съм сигурен доколко ще мога да се оправя... Не е нужно, дори и без език и опит. Купи си билет, резервирай хотел, от който вземат за желаните от теб турове на английски. Може да ги резервираш през букинг, виатор, експидия или др. платформа. Аз тка правя, дано съм полезна. 1 Връзка към коментар
polyglota80 Публикувано: 25 декември, 2022 Сподели Публикувано: 25 декември, 2022 преди 31 минути , Дани Магелани каза: Не е нужно, дори и без език и опит. Купи си билет, резервирай хотел, от който вземат за желаните от теб турове на английски. Може да ги резервираш през букинг, виатор, експидия или др. платформа. Аз тка правя, дано съм полезна. Благодаря за съвета. Аз опит имам и то немалък, просто ме притеснява езика и това, че не съм бил досега в Латинска Америка изобщо, както и вътрешния транспорт. Но, ако от хотелите могат да ти организират някой тур би било полезно, да. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 25 декември, 2022 Сподели Публикувано: 25 декември, 2022 преди 4 минути , polyglota80 каза: Благодаря за съвета. Аз опит имам и то немалък, просто ме притеснява езика и това, че не съм бил досега в Латинска Америка изобщо, както и вътрешния транспорт. Но, ако от хотелите могат да ти организират някой тур би било полезно, да. Влез в Атракции на букинг. Избери си турове. При задаване на покупка с право на отмяна, виждаш от кои хотели вземат за тура. Избираш и резервераш такъв хотел. Това е моята схема. През март ще бъда в Канкун. Ще пиша как е минало. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 декември, 2022 Сподели Публикувано: 25 декември, 2022 Изобщо не го мисли испанския, ако това е причина да се вържеш с организирано пътуване .Мексико не е Хондурас. При 25-30 млн. американски туристи годишно всеки който работи пряко с клиенти в този бизнес поназнайва английски. Обществения транспорт е ок стига да нагласиш часовете. Турове да искаш ... https://www.cancun-discounts.com/cancun-bus-schedules.htm 2 1 Връзка към коментар
polyglota80 Публикувано: 25 декември, 2022 Сподели Публикувано: 25 декември, 2022 Около Канкун ясно, че ще има. Но понеже програмата на тази екскурзия специално много ми хареса. Започва в столицата и постепенно стига до Ривиера Мая, та се чудех дали може да се навържат нещата самостоятелно, а и трябва да намеря с кого да отида. Че иначе ептен сам не ми се ходи много много 🙂 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 декември, 2022 Сподели Публикувано: 25 декември, 2022 Не смятам.че ще е сложно ,но и не знам какъв опит имаш. Щом ще ти е по-комфортно направо си намери човек с испански 😉 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 25 декември, 2022 Сподели Публикувано: 25 декември, 2022 преди 1 минута , stanimir каза: Не смятам.че ще е сложно ,но и не знам какъв опит имаш. Щом ще ти е по-комфортно направо си намери човек с испански 😉 Супер идея, но какво ще прави като тръгне за Япония, Китай или друга азиатска държава? Връзка към коментар
polyglota80 Публикувано: 25 декември, 2022 Сподели Публикувано: 25 декември, 2022 преди 1 час, Дани Магелани каза: Супер идея, но какво ще прави като тръгне за Япония, Китай или друга азиатска държава? С английски ще се оправя там, какъв е проблема? Бил съм в Малайзия и Сингапур... 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега