Прескочи до съдържание

Спа уикенд в близост до София


Taliana

Препоръчани мнения

Аз ще чакам предложения с интерес, но колкото пъти се опитвам да намеря нещо подобно все удрям на камък и то без да ми е проблем транспортът, обществения е сериозен проблем сам по себе си. 

 

Проблем 1: Спа хотели в близост до София няма много. Риу Правец беше перфектен като местоположение, но е в ремонт до нова година. 

Проблем 2: Цените са полудяли, наистина. Разбирам, че това е нещо, което не си позволяваш всяка седмица и можеш да дадеш допълнителна сума за малко лукс, но изглежда че там където беше 200лв, сега е 300. 

Проблем 3: Почти универсално се изискват поне две нощувки, рядко може да се намери само за събота вечер. А като човек работи до 5-6 вечерта в петък и после пътува минимум час и нещо, въобще не му се дават горепосочените 300лв без на практика да имаш възможност да се възползваш от добавената стойност, която върви с тях. 

 

Единственото място, което отговаря на условията е Велинград и е на ръба. Но и там ще се сблъскаш с горепосочените проблеми. Не знам какъв ви е бюджета, в по-малките хотелчета има по-шанс да се намери нещо подходящо, но и няма да са пълнокръвните спа центрове - максимум малък басейн, парна баня и сауна. Може да погледнеш Вела Хилс например, бяхме там преди 2-3 месеца само за вечер и не беше лошо за парите си. По-високия клас хотели като Арте не съм ги пробвал. 

 

Миналата седмица бяхме във Вила Магус над Кладница. Толкова спокойно място по-близо до София едва ли има. Но с обществен транспорт до там забрави. А и дори да преглътнеш цената на нощувката (фактът че по случайност или не си бяхме абсолютно сами с детето цял следобед в басейна е хипер бонус и с оглед на това стаята въобще не беше чак толкова скъпа), ресторантът в хотела май обслужва близкия мутрафонски жилищен комплекс и цените са... нека кажем, че се почувствах като чичо Манчо с кебапчетата от "С деца на море". Супите бяха 10-15лв, панерче с  хляб - 7лв. Селото е на няколко километра, може там да има нещо подходящо за хапване, не съм търсил. 

 

Иначе след всичките 7-8 различни места, които сме посетили Хот Спрингс в Баня си ни остава топ фаворита. Но е над 150км, няма лесен обществен транспорт (може би до Банско и такси от там?), и трудно се намират места само за събота. 

  • Харесвам 7
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Нишка баня.

 

Шегувам се. Но не съвсем.

 

Точно вчера търсех какво да правим около 6ти септември. Изчетох около 500 теми за спа хотели за хора с деца и без деца, изгледах още два пъти по толкова сайтове, ценови листи, минимум нощувки, специални цени за уикенди, други за празници и накрая така ми писна, че се отказах и май пак ще ходим до Гърция.

 

Подкрепям Георги - на много места спато е инфраред сауна, джакузи и макс мини басейн на двора.

 

Без кола ходенето по тези места е зор, виж:
- около Самоков (евентуално Боровец Рила, но не сме ходили там от няколко години)
- Велинград, където има спа до спа, въпрос на бюджет и какво търсиш
- Стримон в Кюстендил, има медицинско спа и има междуградски автобуси на ЮнионИвкони до Кюстендил

 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Бих препоръчала Орбита СПА, Благоевград. Някой друг километър от града до хотела могат да се преодолеят с такси.

Хотелът наистина е много добър към отличен, а СПА-то е един път. Съжалявам, че бяхме в твърде топло време и не можахме да ползваме особено, но ще идем пак.

Отлични помещения, храна, персонал. Цените за свободна консумация също бяха съвсем прилични /за разлика от повечето места с предплатена вечеря, където режат глави през кръста с ракийките/.

Обаче! Бяхме през седмицата. През уикенда чувам, че правели сватби и може да е шумно, но това може да се провери преди резервация.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.