Divi Публикувано: 17 август, 2022 Публикувано: 17 август, 2022 Здравейте! Имаме предложение за почивка в посочения хотел на Ривиера Мая в средата на февруари догодина. Много се колебаем - от една страна ни се ходи много, защото сме пътували много, но само в Европа, но от друга страна имаме доста притеснения. Моля за мнение дали този район е достатъчно безопасен от гледна точка на престъпност, полицейски произвол, зарази (с уговорката, че ми е ясно, че никъде не е 100 % безопасно)? Идеята е да сме с туристическа агенция, защото не смеем засега да организираме сами пътуване извън Европа, та трансферите ще са осигурени, искаме да посетим Чичен Ица с организирана екскурзия и през другото време вероятно ще сме на плажа към хотела. Моля за мнения за хотела и плажа към него. Четох тук във форума за много водорасли през февруари - често ли се случва?
theforeigner Публикувано: 9 декември, 2022 Публикувано: 9 декември, 2022 Здравейте, ние ще сме в този хотел в дните около Нова година, живи и здрави мога да напиша повече след като се върнем.
Divi Публикувано: 7 януари, 2023 Автор Публикувано: 7 януари, 2023 Ние се отказахме на този етап, но все пак ще е полезно да споделите мнение, за да знаем за друг път 😊
Kamelia Публикувано: 7 януари, 2023 Публикувано: 7 януари, 2023 Хубав хотел. Напълно безопасно. Ние бяхме средата на декември 2021 , нямаше водорасли. Може да наемете рент а кар ( местен) от плошад Мексикана, който се намира в центъра на хотела до мола. 2
theforeigner Публикувано: 24 януари, 2023 Публикувано: 24 януари, 2023 Завърнахме се благополучно от нашето пътешествие и мога да споделя повече впечатления. Хотелът е хубав, може би трябва да се каже, че е част от Barcelo Maya Grand Resort, т.е. ако сте си платили за Barcelo Maya Beach, може да използвате плажовете, баровете и ресторантите на още 3 хотел - съседните Caribe, Tropical и Colonial. В тези 4 хотела има почти всички удобства, за които може да се сети човек, че даже и отгоре - делфинариум (допълнително доплащане), аквапарк (не съм сигурен дали е срещу доплащане, не посетихме), множество басейни (има и с олимпийски размери, специално за по-сериозни плувни тренировки), мол с магазини, тенис кортове, тенис на маса, боулинг (пак с доплащане). Също и мини голф - включен в ол инлузива. А ла карт ресторантите са доста приятни, имаше мексикански, японски, италиански и сигурно изпускам някой. Направете си резервация възможно най-скоро след като пристигнете. Има и много приятен площад Мексикана, където може да гледате традиционни мексикански песни, изпълнени от мариачи. Там окрихме и доста евтин супермаркет, от който може да си напазарувате някои местни продукти, има и сувенири, общо взето накупихме доста неща за подаръци. Плажът не е лош, мисля, че пред хотела Beach е най-добре, най-пясъчен и нямаше толкова вълни в залива. Като пристигнахме нямаше водорасли, но времето малко се развали, започна да духа повече и дойдоха и водораслите, но не беше нещо страшно или неприятно. Доста широка плажна ивица, няма чадъри, но има огромни палми, така че намирането на сянка не е проблем. Мисля, че има и предостатъчно шезлонги на плажа, освен ако не отидете в дните около Нова година. Като обслужване и качество мисля, че може да се даде добра оценка, НО ние бяхме в най-натоварения период от годината и беше лудница. От това ни се и поразвалиха впечатленията. Пример - пристигаме и трябваше да чакаме сигурно 1 час за чек ин, вечерта имаше само 1 човек на рецепцията, а хотелът беше пълен на 100%. Понякога се образуваха опашки и около бийч баровете, а около Нова година беше трудно да намериш свободен шезлонг. Но предполагам, че ако сте в друг период от годината няма да има проблеми и ще се насладите. Храната е супер в повечето случаи, но пастата и пицата са направо трагедия. Местните ястия обаче бяха много вкусни, което беше по-важно за нас. Разнообразието също не е особено голямо. За напитките - не сме особени консуматори, но мисля, че имаше абсолютно всичко - коктейли, уиски, водка, вина, текила, мезкал, както и биричка Corona и Modelo. Общите части са добре поддържани, може да видите и различни животинки, когато се разхождате по алеите на хотела. Имаше игуани, миещи мечки, а също и една животинка, която прилича на дребно мече и се движи бавно, не съм сигурен как се казва. :) Ако трябваше да дам оценка, може би ще е 7.5/10. Надявам се да съм бил полезен. И разбира се - ако някой има въпроси - ще се радвам да отговоря. :) 6
koletoo Публикувано: 25 януари, 2023 Публикувано: 25 януари, 2023 На 24.01.2023 г. в 11:16, theforeigner каза: Завърнахме се благополучно от нашето пътешествие и мога да споделя повече впечатления. Хотелът е хубав, може би трябва да се каже, че е част от Barcelo Maya Grand Resort, ..... Много благодаря за изчерпателния отговор. Ние ще отседнем в него, края на февруари. Използвахте ли някакви екскурзии от хотела и ако да, може ли впечатления, цени и т.н. ?
theforeigner Публикувано: 25 януари, 2023 Публикувано: 25 януари, 2023 преди 5 минути , koletoo каза: Много благодаря за изчерпателния отговор. Ние ще отседнем в него, края на февруари. Използвахте ли някакви екскурзии от хотела и ако да, може ли впечатления, цени и т.н. ? Не сме, но видях, че до рецепциите на всеки хотел има доста предложения от местни тур агенти, не би трябвало да е проблем да си уговорите нещо. Ние лично резервирахме няколко екскурзии през този сайт, защото имаха най-висок рейтинг - https://destinoriviera.com/ и сме много доволни. Едва ли са най-евтините, но всичко беше супер точно и си струват. Може да ги погледнете дори и само за ориентация в цените. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега