Прескочи до съдържание

3 дни в Белград

D_Dimitrov

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, около 22 септември ще съм 3 дни в Белград с кола.Това ще е първото ми пътуване с кола до Сърбия и бих искал да попитам как се заплащат магистралите там. Плана е да сме в хотел в старата част на града(приемат се предложения).Програмата засега включва(тук също се приемат идеи) :Кале мегдан, се. Сава, Музея на Никола Тесла и разходка по Дунав. Мислим един ден да отидем някъде извън Белград(засега сме се насочили към Суботица). Може да променим програмата така че всички идеи са добре дошли,както и ще съм благодарен на предложения за хапване. 

Публикувано:

Магистралите в Сърбия се заплащат на тол пункт на място. Може да платите с карта, динари или евро (не препоръчвам, курсът може да е тесла). Може да проверите тук за цената на магистралата Димитровград - Белград: https://www.vinetki.eu/surbia-vinetki-putni-taksi.html. В Белград препоръчвам още улица Княз Михайлова, много приятна за разходка, бохемския квартал Skadarlija, квартал Земун, сръбската версия на фонтана Sebilj, който го има и в Сараево. Има много интересни графити и приятни кафенета. Вижте този блог за забележителностите на сръбската столица: https://www.mywanderlust.pl/things-to-do-in-belgrade-serbia/. За екскурзии извън града - Суботица си заслужава, много красив град с ар нуво архитектура, но имайте предвид, че се намира на около 2 часа път в посока близо до границата с Унгария. Ако искате по-близка дестинация, препоръчвам Нови Сад - прекрасен град, много ми хареса, страхотни стари сгради, много приятна атмосфера. Може да комбинирате с манастирите във Фрушка гора и симпатичното градче Сремски Карловци. Ако имате време, може да отскочите и до крепостта в Бач. Оставям информация и за Нови Сад: https://www.mywanderlust.pl/things-to-do-in-novi-sad-serbia/.

Приятно пътуване - Белград е интересен град, а Войводина е прекрасна дестинация 🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

За извън Белград, аз бих препоръчал Нови Сад. Града за мен, е един от най-красивите в Сърбия и повече ми харесва от Белград. В Белград, както и Кристиан е писал квартал Скадарлия е интересно място, но разбира се много туристическо и ресторантчетата са с по високи цени, но си заслужава. Ако сте  фенове на зоопаркове, препоръчвам с две ръце този в Белград. Намира с в парка на Кале Мегдан, малка е но доста подредена и кокетна. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, D_Dimitrov каза:

Благодаря за предложенията. Ще помисля дали да не сменим Суботица с Нови Сад

И аз бих предпочел Нови Сад. Още повече, че тази година са един от градовете с титлата Европейска столица на кулутурата.

• Харесвам 1
Публикувано:

Сърбите съвсем скоро пуснаха свръх бърз влак между Нови Сад и Белград, за 30мин за около 7лв в посока. Лично на мен би ми било интересно да тествам отсечката, по-бързо и вероятно по-евтино отколкото с кола.

За Белград - Земун е много приятен за разходка, има хубави кръчми и е известен със земунската вочна, плодова ракия. Спокойно може да направите една дълга разходка от централна част на Белград до Земун пеша в парка покрай реката.

И като цени и като обстановка кварталчето според мен превъзхожда Скадарлия.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте, започнах да търся хотел в Белград и тъй като сме с кола, безплатния паркинг е основно изискване. Харесах няколко места в квартал Zemun(който е малко далеч от центъра). Има ли удобен и лесен транспорт от там към центъра или по-скоро да търся хотел по близо до централната част на града? 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.