Прескочи до съдържание

Перу октовмри 2022 с отскачане до Копакабана Боливия

RumiG.

Препоръчани мнения

Здравейте, ето и моят маршрут подготвен за 07.-22.10.2022 за Перу. Освен самолетните билети и Мачу Пикчу за 11.10, нищо друго не е резервирано, така че програмата търпи промени. Моля за съвети и насоки всички били в Перу  дали маршрута ми е ок и не пропускам нещо...

07.10.2022 Полет Амстердам-Атланта – Лима

08.10.2022  Кацане в Лима 5.30 сутринта и веднага полет Лима - Куско - трансфер  Куско - Ollantaytambo. Нощувка в Ollantaytambo

09.10.2022 Ollantaytambo

10.10.2022 Свещената долина.

Разглеждане на солниците Марас и кръговете Мурай. Посещение и на Chinchero с църквата и пазара. Нощувка в Ollantaytambo

11.10.2022 Влак до Мачу Пикчу пуебло, бивше Aguas Idlientes, посещение на Мачу пикчу с изкачване на Montana Machu Picchu

Вход Мачу Пикчу 11.00 часа

Влак за Куско 16.32 часа

нощувка в Куско

12.10.2022 Куско  free walking tour Куско. Разходка до село Писак, крепостите Saqsaywaman и Q’enqo, Cristo blanko, Белият Христос

13.10.2022 - Тур до планината Виникунка, Rainbow mountain .     https://www.donperutours.com/    

13.10.2022 - 21.30 часа нощен бус  пристига 13.30 часа на 14.10.2022 в Kopakabana.   https://www.boliviahop.com/passes/cusco-to-copacabana-via-puno/

14.10.2022  5.00 часа sutrinta Puno Лодка до островите Урос /Такиле тур до островите Uros – 20 солес.

14.10.2022 8.00 часа - 13.30 часа Копакабана. Tur Isla di sol  (Titikaka) Копакабана нощувка Копакабана

15.10.2022 17.00 часа Копакабана -Puno - Нощувка Puno

16.10 2022 Пуно - Yanque термални извори, нощувка в Yanque -Killawasi Lodge.  https://www.killawasilodge.com/?cur=USD

17.10 2022 канъона, гледане на кондори, нощувка Арекипа

18.102022 разглеждане Арекипа нощен бус Арекипа/Наска. 21.00/6.25 часа

19.10.2022 Рано сутринта Полет над линиите Наска 35 мин (12 фигури) - 80 долара, след това бус до Ика (около 1,5-2 часа) нощувка в оазиса Huacachina

https://www.lonelyplanet.com/peru/south-coast/huacachina/hotels/hosteria-suiza/a/poi-sle/1166670/363425.  тур с бъги и сандбординг

20.10.2022 Уакачина – Паракас с тур до островите Балестас и резервата Паракас Нощувка Лима

21.10 2022 Лима

22.10 2022 полет Лима - Атланта-Амстердам

Връзка към коментар

Според мен на 9.10. към Олайтентамбо можете да включите и Писак - крепостта и пазара. 

Времето за Мачу Пикчу ви е малко, но Колкото-толкова. Не мисля,  че ще имате време да изкачвате и планината, но пък не знам в каква форма сте. Може и да се получи. 

Виза за Боливия от къде ще взимате - не виждам време за това. Ако я вземете предварително,  ще ви се получи. Иначе трябва да отделите време за това в Пуно, вероятно и в Лима може. 

Като цяло програмата е доста интензивна,  но не е неизпълнима. Дано да няма проблем с климатизацията,  но височините са разположени добре. 

На 14.10 - наистина ли има тур до островите в 5 сутринта и след това в 8 тур до Копакабана. Тук мисля,  че нещо сте объркали или е 20 часа. Не ми стана много ясно. 

Връзка към коментар
преди 15 минути , mililia каза:

Според мен на 9.10. към Олайтентамбо можете да включите и Писак - крепостта и пазара. 

Времето за Мачу Пикчу ви е малко, но Колкото-толкова. Не мисля,  че ще имате време да изкачвате и планината, но пък не знам в каква форма сте. Може и да се получи. 

Виза за Боливия от къде ще взимате - не виждам време за това. Ако я вземете предварително,  ще ви се получи. Иначе трябва да отделите време за това в Пуно, вероятно и в Лима може. 

Като цяло програмата е доста интензивна,  но не е неизпълнима. Дано да няма проблем с климатизацията,  но височините са разположени добре. 

На 14.10 - наистина ли има тур до островите в 5 сутринта и след това в 8 тур до Копакабана. Тук мисля,  че нещо сте объркали или е 20 часа. Не ми стана много ясно. 

За 09.10 ще преценим на място. Много дълго ще е пътуването от Европа и ще видим как ще сме. 

Защо времето за Мачу Пикчо да е малко? По-късен влак ли да търся? Нямаще свободни билети преди 11.00 часа. Т.е. имаше 8-9 часа, но ми се стори много рано. За планината искам да я изкачим. Този ден ще стана на 50 и ще ми донесе радост ако успея да се кача  високо-високо. Уж сме във форма, да видим ...

Боливия ще важи само ако вземем виза от Германия. Лима не е вариант, защото директно като кацнем там ще летим за Куско.

За климатизацията те послушах и затова ще останем в Олайтентамбо. Бях планирала Куско преди да ми пишеш.

Този тур до Копакабана го видях на https://www.boliviahop.com/passes/cusco-to-copacabana-via-puno/. Писах им и ми отговориха, че така може. Към 6.30 е тура сутринта и после със същия бус към Копакабана. Ще видим... И на мен ми се струва натоварено, но ако спим добре в буса не и невъзможно...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , stanislavpp каза:

Щатска виза имате , нали ?

Виза за Боливия може да вземете сутринта в Куско .

Аз съм и немски гражданин и само с регистрация ще вляза в Америка

Връзка към коментар
преди 40 минути , rumiana georgiew каза:

Защо времето за Мачу Пикчо да е малко? По-късен влак ли да търся? Нямаще свободни билети преди 11.00 часа. Т.е. имаше 8-9 часа, но ми се стори много рано. За планината искам да я изкачим. Този ден ще стана на 50 и ще ми донесе радост ако успея да се кача  високо-високо. Уж сме във форма, да видим ...

Този тур до Копакабана го видях на https://www.boliviahop.com/passes/cusco-to-copacabana-via-puno/. Писах им и ми отговориха, че така може. Към 6.30 е тура сутринта и после със същия бус към Копакабана. Ще видим... 

Може и да не е малко времето,  но ние влязохме около 8-9ч. и на мен не ми стигна времето, а хванахме същия влак на връщане. Но аз загубих време при изкачването. 

За Копакабана нищо не мога да кажа,  ама тура до Урос и Такиле мисля, че ни отне доста по-дълго време. Ако е само до Урос ще успеете,  но пък Такиле е това,  което ни хареса. Проверете си това на място. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, rumiana georgiew каза:

11.10.2022 Влак до Мачу Пикчу пуебло, бивше Aguas Idlientes, посещение на Мачу пикчу с изкачване на Montana Machu Picchu

Вход Мачу Пикчу 11.00 часа

Влак за Куско 16.32 часа

на мен ми изглежда малко времето, ако ще качвате и планината, по-добре отделете повече, или от началото на деня, или до края

преди 2 часа, rumiana georgiew каза:

14.10.2022  5.00 часа sutrinta Puno Лодка до островите Урос /Такиле тур до островите Uros – 20 солес.

14.10.2022 8.00 часа - 13.30 часа Копакабана. Tur Isla di sol  (Titikaka) Копакабана нощувка Копакабана

Ако ще гледате Урос и Такиле, поне според мен не си струва цялата разправия с визите да ходите и до Боливия, лично мнение де

В Боливия аз бих ходил до Тиауанако и Уюни, иначе няма смисъл само за малко да влизате

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.