Прескочи до съдържание

Търся самолетен билет до Тенерифе (обща тема)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Прецених от този момент нататък всички питания за Тенерифе да са само в тази тема, иначе алтернативата е да отворим нов форум само за целта. Тъй като профила на много от хората търсещи билети до там е като цяло на хора незапознати с пътуването, ще гледам да съм по-подробен. 

Надявам се всеки, който търси билет да се запознае в детайли с написаното тук, защото иначе се въртим в кръг със всеки нов човек и всяко ново питане. 

Преди да започнем

На първо време прочетете тази тема: Таймшеърите, Тенерифе и томболите по телефона  за да сте наясно в каква схема сте влезли. Може да е малко късно на тоя етап, но като отидете на място също ще ви прилагат трикове да се разделите с още по-голяма сума от досегашната, така че е добре да сте изцяло наясно в какво сте се забъркали.

Тази тема тук е само за самолетните билети до Тенерифе, ако имате коментар относно маркетинг похватите, българската фирма, хотела на място и т.н., то оставете ги в посочената тема. 

1. Самолетен билет за Тенерифе - лесния вариант

На презентацията, когато сте си дали парите за хотела може да са споменали, че до Тенерифе има евтини билети. Това е адско опростяване на ситуацията. Евтини билети, има, да, но е много трудно да бъдат нагласени към желаните дати, а и има доста условности, които ще уточним в тази тема. Но ако търсите лесния начин за резервиране на билети, без условности, с включени куфари то цената варира около 400 евро на човек за двупосочен билет. Това е билет София - Тенерифе - София, най-вероятно с прекачване в Мадрид, на един самолетен билет, т.е. авиокомпанията е длъжна да ви превози до Тенерифе и обратно.

Ако тази цена ви устройва и преценявате, че изброените по-долу рискове не са за вас, то отбележете го в темата за да ви предложим конкретните полети. 

2. Самолетен билет до Тенерифе - по-сложния вариант

Тази цена от 400 евро е студен душ за доста от хората надявали се на евтина почивка в Тенерифе, но така е като се купуват хотели преди да се провери всичко останало :) За щастие има варианти, които да свалят тази цена до доста по-поносими граници от рода на 100-150 евро двупосочен, ако се използват отделни билети на нискотарифни авиокомпании, които се допълват. Т.е. не купувате билет София - Тенерифе - София, а купувате да речем София - Милано, Милано - Тенерифе, Тенерифе - Мадрид, Мадрид - София. За нещастие обаче, подобни комбинации крият известни рискове и недостатъци, които ще изброя сега. 

2.1. Риск номер 1: Промяна в разписанията, закъснения на първите полети и т.н.

Това е най-големият риск. Както споменах, купувате отделни билети, на съвсем отделни авиокомпании, и ако ви закъснее полета София - Милано, то авиокомпанията изпълняваща Милано - Тенерифе въобще не я интересува и ще си отлети като пич и няма да презавери билета за по-късен полет. Може да увиснете на летището в Милано, без да имате билет за абсолютно никъде. Остава ви само да си купите нов билет, а цените на last minute билетите ще направят така, че всички планирани спестявания да ви излязат през носа. 

По начало разписанията се спазват, но риск съществува. Колко е този риск - колкото повече часове имате между двата полета, толкова е по-малък, но пак го има. Особено ако купите няколко месеца предварително е възможно дори един от полетите ви да бъде отменен и в подобен случай пак оставате на сухо. 

Специално за неопитните пътешественици - подобен начин на пътуване с отделни билети се препоръчва само ако наистина сте наясно с риска, че по ред причини може да изпуснете втория полет и авиокомпанията да не ви дължи нищо и знаете какво вършите.

2.2. Риск номер 2: Неудобни часове и потенциални нощувки в междинни летища

С оглед на това, че разписанията на полетите рядко са нагласени точно по ваш вкус, може да се случи така, че за да стигнете евтино до Тенерифе да е необходимо да пренощувате в междинната спирка. 

Това не е задължително да е отрицателно, може да си направите дори ден-два екскурзийка, а тук всички знаем, че няма град, който да не заслужава да му се отдели поне ден. 

От друга страна, хората пътуващи семейно с малки деца може да не искат такива междинни нощувки, всяка нощувка освен ако не се спи на терминала е допълнителен разход за транспорт и хотел и по този начин крайната цена пак ще нарасне. 

2.3. Риск номер 3: Такси за куфари и други

При нискотарифните авиокомпании да имате куфар в багажното отделение почти винаги се заплаща. Таксите са различни, ограниченията в килограмите са различни, но бъдете готови, ако искате да имате куфар да платите по около +100 евро на билет за всички полети, при това спазвайки ограниченията на най-рестриктивната авиокомпания. (15кг на куфар, Ryanair)

Ако летите с Wizz Air може би членство в Wizz Discount Club ще е рентабилно, но струва още 30 евро. Ако летите с Ryanair има такса за плащане с кредитна карта, която е 1-2% отгоре, но ако купувате билети за много хора, може бързо да нарасне до прилична сума. 

2.4. Риск номер 4: Липса на ниски цени за търсените дати

Минималната цена от 100-150 евро, която споменах, се постига само в най-ниските сезони за летене, това са октомври до средата на декември и втората половина на януари до края на февруари. 

Ако искате да летите в друг период, вероятно ще платите повече. А ако този билет скочи до 270 евро, имате нужда от куфар и трябва да добавите още 100 евро, като прецените риска от нощувки и закъснения се оказва, че цената от 400 евро на лесния вариант е приемлива. 

Просто за да се постигне ниската цена трябва да направите доста компромиси, някои от тях може би неприемливи. 

3. Въпросник за търсене на самолетен билет

Прочетохте всичко до тук и е ясно? Чудесно, сега отговорете на няколко прости въпроса за да можем да сме максимално точни в препоръките. Ако отговор на въпрос липсва, запитването ви също ще остане без отговор. 

3.1. Кой вариант предпочитате - целия билет около 400 евро с традиционна авиокомпания или да търсим нискотрифните алтернативи?

Ако рисковете обозначени в точка 2 не ви притесняват, може да изберете нискотарифните алтернативи, ако рисковете са неприемливи за вас то остава единствено скъпия вариант. 

3.2. Приемлива ли е междинна нощувка преди да стигнете Тенерифе и след завръщането?

Отговора на този въпрос ще ни помогне да знаем дали да препоръчваме връзки с нощувки или без. 

3.3. Какви са ви изискванията за дати?

Бъдете МАКСИМАЛНО конкретни. А не да кажете, че всичко ви урежда, а после да се окаже, че тръгването задължително трябва да е в сряда, например. Надлежно избройте датите, за които имате резервация в хотела. Дали искате задължително на тези дати да сте там или може ден по-рано/ден по-късно. Кой ден от седмицата можете да летите и въобще всичко свързано с датите, което може да сложи прът в колелата. 

3.4. Колко багаж ще носите?

Както споменах, един куфар от 15кг струва около 100 евро с нискотарифните авиокомпании. Кажете колко куфара ще са необходими за вашата компания, за да знаем с колко скача цената и дали в крайна сметка скъпия вариант 1 няма да излезе по-рентабилен. 

3.5. Каква е най-ниската цена, която сами сте намерили?

Тук е малко по-сложно, но ще е необходимо да свършите част от работата за да можем да ви помогнем. При всички положения резервациите на билети ще си ги направите вие и бихме помогнали със всяка пречка по пътя, но е необходимо да разцъкате сайтовете на нискотарифните авиокомпании за да придобиете опит как работи процеса на резервиране и плащане. 

Ето няколко варианта, които са добра отправна точка така че да се свърже София с Тенерифе:

София - Милано Бергамо с Wizz Air: http://wizzair.com

Милано Бергамо - Тенерифе с Ryanair: http://ryanair.com

София - Мадрид с Wizz Air: http://wizzair.com

Мадрид - Тенерифа с Ryanair: http://ryanair.com

София - Барселона с Wizz Air: http://wizzair.com

Барселона - Тенерифе с Ryanair: http://ryanair.com

София - Брюксел Шарлероа с Wizz Air: http://wizzair.com

Брюксел Шарлероа - Тенерифе с Ryan Air: http://ryanair.com

Съответно обръщате комбинациите, когато търсите полет на връщане.

Има още доста опции и варианти, включително с други авиокомпании и други междинни летища, но ако проверите тези сами и споделите цената, полетите и датите, която сте намерили ще ни е по-лесно да се опитаме да оптимизираме от тук нататък, ако е възможно. 

Ами това е, преди да ви помогнем трябва на първо време сами да си помогнете :) Пак да кажа, колкото сте по-изчерпателни в отговорите на петте въпроса, толкова по-добре.

• Харесвам 19
Публикувано:

Браво , отново си положил много труд !!!

За съжаление още са хит дори елемментарните телефонни измами и няма изгледи да бъдат преодолени , та и по такива схеми винаги ше се намират наивници.

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Браво и от мен,Жоре!Голям пич си!Благодарение на теб си реших проблемите!Отказах се от офертата на моя Таймшеър и го замених с много по-изгодна. 

Редактирано от Георги
премахнато име на агенция
Публикувано:

Браво и от мен,Жоре!Голям пич си!Благодарение на теб си реших проблемите!Отказах се от офертата на моя Таймшеър и го замених с много по-изгодна. 

А условието от минимум 160 човека за осъществяване на почивката не те ли притеснява?Аз не бих избрал този вариант.

• Харесвам 1

когато си дадох парите,минимума вече вече запълнен.даже и нещо да се случи,знам,че ще си получа парите обратно,за разлика от онези артисти от Таймшеър-а !Успех на всички!

Редактирано от pe6eto_007
  • Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Търся 4 билета за дестинацията София-Тенерифе 07.06.14-24.06.14. За сега най-евтиното,което съм намерил е по около 360Е на човек с нискотарифни,другия вариант е комбинацията България-Еър - Иберия за около 415 Е  :O . Ще ви бъда много благодарен, ако някой предложи по-добър вариант. :rolleyes:

Публикувано:

Здравейте! Моля да помагате за търсене на билети за Тенерифе!

Уточнявам параметрите :

Нощувките ни в хотела са от 17.06.14, напускане- 24.06.14,  1 -ви полет  от  София най-рано - 16.06, с възможно нощуване до 2 дни след датите на почивката /24.06.14/ в Мадрид, Валенсия или Барселона.Четирима пътници само с ръчен багаж. Ако намеря билети до около 220-250 Е на човек до там и обратно ще съм много щастлив.  :)

Какво съм намерил до момента: Мадрид - Тенерифе 17.06 /11.25ч./ - Тенерифе - Мадрид 24.06 / 14.05 ч/ - 153 Е на човек.

Сега търся Сф-Мадрид и Мадрид - Сф. или вариант от Валенсия. 

В процеса на търсене открих сайта на испанска железопътна компания, слагам го тук и се надявам да е полезен на някой http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html

Компанията има и аплет за Андроид, можете да си го дръпнете от там. :)

Можеш да се придвижиш на отиване до Тенерифе с 1 прекачване на Шарлероа (Брюксел) за 97 евро. Полетите са:

1. С Wizzair с клубна карта (струва 60 лв. и се ползва за намаление в рамките на 1 година) от София до Шарлероа на 17 юни – излита в 6:00 ч. и каца в 07:45 ч.

2. С Ryanair от Шарлероа същия ден – излита 13:10 ч. и каца в 16:45 ч.

Edit: Всъщност виждам, че в момента за първата отсечка могат да се купят само 2 билета на тая цена, останалите 2 са с по 10 евро по-скъпи. Но като гледам средната им цена за месеци назад е била 20, а понякога е падала и до 15 евро, мисля, че тя в момента даже е висока и съвсем скоро ще падне и Wizz ще пуснат поне 5 билета на по-ниското ниво. Имаш време, не бързай!

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 1

Вариантът за връщане е по-удачен с полети на 25.06. засега, тъй като са с около 20 евро на човек по-евтини в сравнение с 24-ти. (Може да си организирате допълнителна нощувка на острова за 24-ти или да удължите престоя във вашия хотел.). Цената е 140 евро на човек с едно прекачване през Милано (Бергамо) и пътуване в рамките на 1 денонощие (т.е. без междинна нощувка). Полетите са:

1. С Ryanair от Тенерифе Юг на 25.06. – излита 10:45 ч. и каца в 16:15 ч.

2. С Wizzair с клубна карта (ползвате си вече закупената клубна карта за намаление) от Бергамо същия ден – излита в 21:45 ч. и каца в 00:40 ч.

Тотал:

97 + 140 = 237 евро в двете посоки.

Че се и вместихме в препоръчания бюджет! :)

Но щастието може и да е по-пълно, ако се остане на режим "изчакване и следене". Tоку виж някоя от цените падне още. Въпрос на нагласа, темперамент, търпение, възможности и желание.  ;)

P.S. Лично за мен предложените варианти са доста приемливи и могат да се реализират и на момента, предвид дестинацията и митовете, които се носят около нейното почти "невъзможно" от финансова гледна точка "достъпване". Всъщност почти всичко е възможно, но... не винаги, и даже в повечето случаи, то не ни е "поднесено на тепсия"!  :)

От друга страна, двата буферни дни след престоя в хотела могат да бъдат удачно използвани за кратка екскурзия с нощувка в определен град по трасето с цел опознаване на нови или затвърждаване на стари дестинации. Сигурно могат да се намерят и такива варианти. Въпрос отново на желание и нагласа...

И в двата случая Ви пожелавам едно незабравимо пътуване!

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за предложенията!

Вчера купихме всички билети,вярно на по-висока цена от първоначалната, но пък с доста екстри. Опитах се да навържа и аз така нискотарифните компании, но все не излизаше сметката с датите на хотела.Предишната вечер се опитах на два пъти да купя билетите през България Еър и през един испански сайт, но накрая все ми даваше някаква грешка. Та вчела направо се замъкнах в представителство на България Еър, обясних на момичето какво, как и за кога искам и в крайна сметка се получи следното - 17.06 - Сф-Мадрид с България Еър, Мадрид - Тенерифе Сур- с Иберия, 24.06 Тенерифе Сур - Марид с Иберия, ти нощувки в Мадрид общо за четиримата за 172 Е и 27.06 Мадрид - София пак с България Еър. Цената на билет на човек за целия маршрут се получи по 352 Е , с включен багаж по 1 куфар до 23 кг + 1 ръчен багаж до 10 кг.

Мисля да в земем кола под наем и да обиколим всичко интересно из острова. Ще разказвам подробно като се върна.

• Харесвам 2
  • 6 месеца по-късно ...
Публикувано:

Поредният търсещ билети за Тенерифе :)

Двама мои близки имат резервиран хотел за датите 1.12 - 8.12.

Успявам да намерия двупосочни билети на цена от около 200 евро на човек. Отиване през Лондон, връщане през Мадрид.Това добре ли е за сезона и има ли смисъм да се чака?

Тръгването е от София, кацането по възможност трябва да е на южното летище в Тенерифе.

Публикувано:

Поредният търсещ билети за Тенерифе :)

Двама мои близки имат резервиран хотел за датите 1.12 - 8.12.

Успявам да намерия двупосочни билети на цена от около 200 евро на човек. Отиване през Лондон, връщане през Мадрид.Това добре ли е за сезона и има ли смисъм да се чака?

Тръгването е от София, кацането по възможност трябва да е на южното летище в Тенерифе.

Точно на тези дати не намирам нищо без нощен престой. Може ли подробности за полета, който си намерила?

Мисля си, че в тоя сезон би трябвало да е по-ниско, доста по-ниско, но ако датите са фиксирани и няма много възможни комбинации...

Публикувано:

Да, с престой са.

на 30.11

София - Лондон с easyjet

на 1.12

Лондон - Тенерифе с norwegian

на 8.12

Тенерифе - Мадрид с ryanair

на 9.12

Мадрид - София с wizz

Гледам, че цените са много динамични и в момента ми изкарва цена 189 евро.

Има варианти, които към момента свалят цената на човек с по 50 евро до 144-150 евро. Но всичко зависи дали твоите познати са склонни да пътуват ден преди и ден след определените дати и дали, както казва Георги, е проблем за тях нощен престой на летище или пък междинна нощувка в дестинацията за прекачване. 

Например, през Милано на отиване с нощувка там на 30 ноември и връщане на 9.12., т.е. с още една нощувка на Тенерифе на 08.12. и отпътуване през северното летище, цената за двупосочно пътуване на човек достига 143 евро. Разликата от около 50 евро на човек надолу може и да накара някого да се замисли. Има я и другата линия на разсъждение - повече дни, пари за нови нощувки, неудобни полети и пр. Ако изброеното не е проблем, са налице доста варианти, които могат да се обсъждат.

Позволявам си да разширя търсенето с тези промени просто защото моето виждане за такъв тип пътувания е точно в този смисъл - след като сме тръгнали да се забавляваме, пътувайки, по-добре е малко да разширим като география и време пътуването. Допълнителните средства се "осребряват" с предоставените възможности "да видиш и това" и "да удължиш с толкова" невероятното си преживяване. Все едно да спестиш 20 евро от прекачване и да ги дадеш за разглеждане на нова дестинация, за бири и за сладолед. ;) Но това, забелязал съм, не се приема винаги радушно от компанията в общия случай, и май магеланската душичка остава неразбрана. :) А пък е и въпрос на възможности като средства и като време, най-вече.

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 3
  • 4 месеца по-късно ...

За април дали е рано да се купуват билети до Тенерифе с Уиз/Райън?Бих искала да помоля за едно рамо за 10-17април +/- 1 ден и в двете посоки като връщането или отиването  може да е с 1-2 нощувки да се разгледа нещо, но  трябва да е не по-късно от 20ти април  :)Разцъках вариантите,които са предложени в общата тема по-горе, но го докарвам до 250-300 евро без багажа :(, което май е зле.

Редактирано от Kikiriki
Публикувано:

За април дали е рано да се купуват билети до Тенерифе с Уиз/Райън?Бих искала да помоля за едно рамо за 10-17април +/- 1 ден и в двете посоки като връщането или отиването  може да е с 1-2 нощувки да се разгледа нещо, но  трябва да е не по-късно от 20ти април  :)Разцъках вариантите,които са предложени в общата тема по-горе, но го докарвам до 250-300 евро без багажа :(, което май е зле.

Не намирам и аз по-ниски. Хващаш уикенда на нашия великден (предполагам хич не е случайно :)) и може би няма да се появят по-евтини билети...

• Харесвам 1

Не намирам и аз по-ниски. Хващаш уикенда на нашия великден (предполагам хич не е случайно :)) и може би няма да се появят по-евтини билети...

Включвам тогава вариант Б за  6-13 май +/- 1-2 дни,но за тях може би е рано наистина да се купува.Към момента и за тези дати е около 230 евро без багаж, така че ще почакам..

Редактирано от Kikiriki
Публикувано:

Намирам цени под 200 евро, но за полети от Букурещ, ако имате нагласа за подобно придвижване, и с безплатна "нощувка" ;) в междинното летище (в случай май е мадридското) на отиване. Примерно това:

post-735-0-97124000-1421870730_thumb.png

или тези

post-735-0-06485200-1421870811_thumb.png

Първо мислех да предложа и долния вариант, който е само с дневни полети, но първото прекачване на Малпенса за мен е доста рисковано - има точно час между двата полета:

post-735-0-59790500-1421871080_thumb.png

Нека да кажат и другите дали е така.

Публикувано:

Спането в Мадрид също не е гот, а ако има и куфари работата става дебела. Не съм гледал цените на нормалните компании, но обикновено са около 300 евро и при тая ситуация са по-добрия избор според мен.

Ще видя довечера за майските дати дали ще е по-добре.

Публикувано:

Спането в Мадрид също не е гот, а ако има и куфари работата става дебела. Не съм гледал цените на нормалните компании, но обикновено са около 300 евро и при тая ситуация са по-добрия избор според мен.

Ще видя довечера за майските дати дали ще е по-добре.

Да, така е и отделно пътят до Букурещ и обратно и дългосрочното паркиране..иначе на пръв поглед цената изглеждаше добре.Благодаря и на двама ви с rik4o за помощта!Дано изскочи нещо добро поне за май!Ще продължавам да търся. :blush:

Аз ще пътувам между 1 и 15 май към Тенерифе, но с еднопосочен билет, спътника ми ще се върне в Бг след 7-9 дневен престой. Нямам точни дати, но тръгването трябва да е между 1 и 10 май примерно. Гледам за всякакви евтини варианти, няма да имаме багаж, освен ръчен. За отиването съм намерил вариант с нощувка във Франкфурт, а самолета към Тенерифе е рано сутринта, та се ядва или конкретно ще летя с ryan от Пловдив през Франкфурт към Тенерифе, но за връщането не виждам нищо добро, ще изчакам да паднат за май още и смятам да се събера в 100евро в посока. По същия маршрут на връщане  има две нощувки и не става..Друг вариант е, от Констанца с blueair до Милано и оттам   на другия ден с easy, но връщането пак не става... Връщането не мога да го наглася за сега. Това лято ходих за 220евро двупосочен от Букурещ с blueair, през Кьон и от там с norvegian до Тенерифе, че и без нощувки бяха! Проблем е, че спътника ми трябва да се върне в БГ, може да тръгнем от друго място, но връщането е задължително тук.

Wizz от година-две не съществуват за мен, затова не ги гледам дори. На времето пътувах много с тях, но след няколко провала с тях, поради сменени дати, объркани сериозно ваканции и изгоряли други билети ги зачеркнах напълно.

Редактирано от Alexander
Публикувано:

Понеже не искаш да летиш с Уиз, а все пак се търси нещо до България избора ти е доста ограничен и няма какво толкова да се търси и мисли. Само с Easyjet от Лондон Станстед, Гетуик и Манчестър, или Ryanair до Пловдив от Хан, Станстед. 

Виж им разписанието и пробвай така да ги натамъниш. 

Публикувано:

В крайна сметка, другарчето каза, че може да се върне и в съседна държава, зависи дали ще си струва.

Днес гледах, че от Букурещ през Мадрид до Тенерифе, може да се събере човек в 160евро, като се остава на летището, но така или иначе сутрешният полет е много ранен и не си струва хотел за 2-3-4 часа. На връщане в зависимост от датите, може и да се избегне  нощувката. За мен това е минималната цена, не съм срещал по-евтино.

С Райън от Пловдив също го мислех, но Букурещ ми е по-удобен за момента, а и на връщане не се връзват полетите към Пловдив, има дупка от 2 нощи...

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...

Днес взехме билети с Райън,  Букурещ-Мадрид-Тенерифе-Мадрид-Букурещ. На отиване се каца в Мадрид късно вечерта и се тръгва рано на другия ден, реално са 5-6 часа престой. На връщане са 2-3 часа само. Общо излязоха 170евро.

Коли под наем взехме за без пари, моята е туинго понеже ще съм сам в повечето време, за 15 дни 80евро с пълно каско и без дребни шрифтове.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.