boogy83 Публикувано: 28 март, 2025 Публикувано: 28 март, 2025 преди 21 часа, Ametist каза: Здравейте, Някой да е запознат кога е сезона на медузите за Филипини, кои месеци и на кои острови? Разбрах, че започва от Март и че има опасни смъртоносни медузи (кубовидна медуза). Ако някой има информация, моля да сподели. 🤔 Питаш защото те е страх от тях или искаш да ги наблюдаваш? Ако е първото, аз бях там до средата на март и не съм чул за опасност от медузи, а доста турове в океана имах на Бохол и ел Нидо. 1
borislavpetkov84 Публикувано: 28 март, 2025 Публикувано: 28 март, 2025 преди 23 часа, Ametist каза: Здравейте, Някой да е запознат кога е сезона на медузите за Филипини, кои месеци и на кои острови? Разбрах, че започва от Март и че има опасни смъртоносни медузи (кубовидна медуза). Ако някой има информация, моля да сподели. 🤔 Не помня кога беше сезона, но докато бяхме там на няколко плажа имаше и за малко на единия плаж да настъпим една такава. Изрично при всички грипове преди да влезем във водата карахме гидовете да проверяват дали има box jellyfish. За съжаление във Филипини няма противоотрова, както има в Австралия. Моят съвет е да ползвате водни обувки когато вървите по пясъка, а преди да влезете във водата да проверявате дали ги има. 1
HUNT Публикувано: 29 март, 2025 Публикувано: 29 март, 2025 На 28.03.2025 г. в 2:23, Ametist каза: Здравейте, Някой да е запознат кога е сезона на медузите за Филипини, кои месеци и на кои острови? Разбрах, че започва от Март и че има опасни смъртоносни медузи (кубовидна медуза). Ако някой има информация, моля да сподели. 🤔 В момента сме в Себу, днес бяхме в Ослоб за китовите акули, има такива тълпи, че дори на някоя медуза да и хрумне нещо бързо ще се откаже. Вчера на Баликасаг, до Панглао пак се топихме и дума никой не обели за каквито и да е медузи. Тук сме от 5 дни, вече контактувах с доста местни, относно турове и все някой нещо щеше да спомене за медузи, така че спокойно. 2
само Рени Публикувано: 31 март, 2025 Публикувано: 31 март, 2025 На 27.03.2025 г. в 20:23, Ametist каза: Здравейте, Някой да е запознат кога е сезона на медузите за Филипини, кои месеци и на кои острови? Разбрах, че започва от Март и че има опасни смъртоносни медузи (кубовидна медуза). Ако някой има информация, моля да сподели. 🤔 Мишел, казват, че около април, май ги има повече. Ние бяхме около Себу и видях на един плаж табела с предупреждение и веротност да има и да се внимава. При едното гмуркане на Панглао, медуза с дълги пипала е закачила малко бъдито ми по шията, там където е без неопрен и си го боля няколко дена, но без парализиране и други симптоми. Не сме сигурни от кой вид е била. Имаше видео с инфо в Ю тюб, потърси. 1
Ametist Публикувано: 1 април, 2025 Публикувано: 1 април, 2025 На 28.03.2025 г. в 21:20, boogy83 каза: Питаш защото те е страх от тях или искаш да ги наблюдаваш? Ако е първото, аз бях там до средата на март и не съм чул за опасност от медузи, а доста турове в океана имах на Бохол и ел Нидо. Не ме е страх, но все пак трябва да се внимава ако има и искам да съм информирана. 🙂 На 31.03.2025 г. в 17:28, само Рени каза: Мишел, казват, че около април, май ги има повече. Ние бяхме около Себу и видях на един плаж табела с предупреждение и веротност да има и да се внимава. При едното гмуркане на Панглао, медуза с дълги пипала е закачила малко бъдито ми по шията, там където е без неопрен и си го боля няколко дена, но без парализиране и други симптоми. Не сме сигурни от кой вид е била. Имаше видео с инфо в Ю тюб, потърси. Търсих, гледах и няма кой знае каква информация в нета и YouTube. Чудех се дали ако съм с бански, а не неопрен дали е ок. Така или иначе ще разбера на място и ще споделя има ли или няма. Благодаря за отговорите. 1
Ametist Публикувано: 1 април, 2025 Публикувано: 1 април, 2025 На 29.03.2025 г. в 20:42, HUNT каза: В момента сме в Себу, днес бяхме в Ослоб за китовите акули, има такива тълпи, че дори на някоя медуза да и хрумне нещо бързо ще се откаже. Вчера на Баликасаг, до Панглао пак се топихме и дума никой не обели за каквито и да е медузи. Тук сме от 5 дни, вече контактувах с доста местни, относно турове и все някой нещо щеше да спомене за медузи, така че спокойно. Много ли чакахте за китовите акули? Чух, че се чакало с часове. Аз все се надявах да не е тъпкано с хора като в Малдиви, но май ще е същото 🤣
swimmer Публикувано: 1 април, 2025 Публикувано: 1 април, 2025 В Донсол няма толкова народ за китови акули ама е малко мътна водата.Втория път скочих точно над главата и беше малко стресиращо.Това беше преди време сега не знам как е. 1
HUNT Публикувано: 2 април, 2025 Публикувано: 2 април, 2025 преди 13 часа, Ametist каза: Много ли чакахте за китовите акули? Чух, че се чакало с часове. Аз все се надявах да не е тъпкано с хора като в Малдиви, но май ще е същото 🤣 Има опция да не чакате. В messenger им пишете 24 часа преди датата на която желаете. Избирате си часови пояс, примерно между 09-10.00, после получавате номерче. На другия ден отивате 20-30 мин преди часа, на online booking counter, показвате снимка на паспорта от телефона и плащате 1000 песо, после Ви товарят по лодките. Цялото нещо е 30 мин. Хора си има доста, масовка си е, но все пак чувството да плуваш до това туловище на 20-30 см от теб си е топ. Ако пътувате от Себу пътя е между 3-4 часа в посока. В Бохол доскоро също е имало, но са ги забранили от месец някъде. п.с. В Боракай в момента питах за тези медузи, но ми казаха че нямало. 1 1
boogy83 Публикувано: 2 април, 2025 Публикувано: 2 април, 2025 преди 30 минути , HUNT каза: В Бохол доскоро също е имало, но са ги забранили от месец някъде. Да, няма вече в Бохол. Но предлагат тур до Ослоб на Себу. Малко си утрепия обаче. Сутринта те взимат с бусче от Бохол към 5-5:30. Водят те до фери за Ослоб, на което чакаш сума ти време да тръгне. После около 2 часа път до там, там с тук-тук те взимат и те водят до мястото. Не сме чакали повече от 30 мин за да ни качат по лодките и след това по обратния път...тук-тук -> фери -> бус. Някъде към 3 следобед си обратно в Бохол. За цялото това нещо платихме по 2200 песо на човек, официално предлагат цена почти двойно, но всички се пазарят. Но пък акулите си струват. 2
gini Публикувано: 2 април, 2025 Публикувано: 2 април, 2025 преди 16 часа, Ametist каза: Не ме е страх, но все пак трябва да се внимава ако има и искам да съм информирана. 🙂 Търсих, гледах и няма кой знае каква информация в нета и YouTube. Чудех се дали ако съм с бански, а не неопрен дали е ок. Така или иначе ще разбера на място и ще споделя има ли или няма. Благодаря за отговорите. Бански-не помага, даже и Rashguаrd мисля, че не помага. В Индоезия ми казаха,че ползват някакво растение, от брега - което върши работа. Сезонът на медузите, според текста, по-долу е през април и май. Инфо медузи - Филипини Още Инфо 1 1
Ametist Публикувано: 2 април, 2025 Публикувано: 2 април, 2025 преди 8 часа, HUNT каза: Има опция да не чакате. В messenger им пишете 24 часа преди датата на която желаете. Избирате си часови пояс, примерно между 09-10.00, после получавате номерче. На другия ден отивате 20-30 мин преди часа, на online booking counter, показвате снимка на паспорта от телефона и плащате 1000 песо, после Ви товарят по лодките. Цялото нещо е 30 мин. Хора си има доста, масовка си е, но все пак чувството да плуваш до това туловище на 20-30 см от теб си е топ. Ако пътувате от Себу пътя е между 3-4 часа в посока. В Бохол доскоро също е имало, но са ги забранили от месец някъде. п.с. В Боракай в момента питах за тези медузи, но ми казаха че нямало. Много благодаря за полезната информация. Аз съм резервирала хотел в Ослоб и ще съм много близо.
Marisha Публикувано: 2 април, 2025 Публикувано: 2 април, 2025 преди 6 часа, Ametist каза: Много благодаря за полезната информация. Аз съм резервирала хотел в Ослоб и ще съм много близо. Ние бяхме февруари с хотел в Ослоб. От хотела организираха всичко, само им пратих данните на хората, за да запазят час. Почти не сме чакали. Организарацията е добра. Закараха ни до там и ни върнаха обратно, дори през цялото време бяха до нас. Имаше хора, но не е чак толкова страшно. 1 1
Ametist Публикувано: 1 май, 2025 Публикувано: 1 май, 2025 Здравейте 🙂 Да се отчета за медузите и китовите акули. В Ослоб, Моалбоал и Корон не видях нито една медуза, но беше пълно с морски таралежи. Казаха, че другия месец ще има много медузи, или по-точно Май. Има планктон и на места водата е леко мътна, но става. В Ослоб въобще не ми хареса плуването с китовите акули, тъй като трябва да си стоиш пред лодката и ако отидеш пред друга ти се карат. 95 % от хората не плуват, а висят и гледат във водата. После ме обвиниха, че им преча, защото дефакто само аз плувах от цялата лодка... Ако плувате добре и имате възможност по-добре отидете в Малдиви за китовите акули. Там пак има много хора, но поне никой не те ограничава къде да плуваш. 8 1
vladko73 Публикувано: 9 май, 2025 Публикувано: 9 май, 2025 Здравейте, Взехме билети за Филипините през втората половина на декември с Turkish и Philippines Airlines 🙂 ( бях пуснал пост в темата с промоцията на Turkish ). Изчетох повечето теми свързани с Филипини, доста неща ми бяха полезни, за което благодаря на всички. Искам да споделя, че програмата която направихме е компактна, с време и за почивка и без особено препускане. Разстоянията са особено големи между островите и на самите тях и с риск да висим доста по фери или летищни терминали избрахме да разделим местата, които ще посетим на две ходения ( надявам се до две-три години пак )😊 Вече купихме три вътрешни полета ( малко от раничко, но с риск за Коледа да се вдигнат цените на билетите ). Ще бъдем общо 13 дни и веднага като кацнем в Манила, летим за остров Panglao - Бохол, където ще бъдем 4 нощи в района на Dumaluan и Alona beach - шоколадови хълмове, Тарсиери, корабче до Loboc и водопади. После с Фери от Тагбиларан Bohol до Ослоб на остров Sebu за две нощи ( все пак е сравнително близко разстоянието ) - там до Sumilon Island и плуване с китови акули. От Ослоб с кола до Moalboal Sebu - за три нощи - гмуркане със сардини, водопади, остров Пескадор и разглеждане на други интересни неща в близост до столицата Себу. От летище Себу до Боракай с вътр.полет за 3 нощи точно на Бъдни вечер и Коледа да усетим атмосферата на празника. Накрая полет от Боракай до Манила за една нощ преди полета ни за Истанбул. Много ни се искаше да включим в програмата ни и Корон и/или Ел Нидо, но решихме да си го оставим целият Палаван за следващо ходене, защото са много големи разстоянията и решихме, че ще загубим много време в път и в подготовката за път, а пък и по клиповете, които се въртят в нета за тези две места ( особено Ел Нидо с голямата и малката лагуна ), намирам доста сходни неща с Тайланд, от къде се върнахме преди малко повече от месец. Като цяло хотелите, които букнахме са доста евтини, смея да твърдя, по-евтини от Тайланд, цените в ресторантите и храната по клиповете, които гладех, също не са високи, екскурзиите като цени също. За това извода е само изгодни билети до там да се купят и на място вече колкото повече, толкова по-добре, много по евтино е от БГ за жалост. Ще се радвам ако дадете допълнителни препоръки и мнения за местата, които ще посетим 🙂 1
HUNT Публикувано: 9 май, 2025 Публикувано: 9 май, 2025 преди 5 минути , vladko73 каза: Здравейте, Взехме билети за Филипините през втората половина на декември с Turkish и Philippines Airlines 🙂 ( бях пуснал пост в темата с промоцията на Turkish ). Изчетох повечето теми свързани с Филипини, доста неща ми бяха полезни, за което благодаря на всички. Искам да споделя, че програмата която направихме е компактна, с време и за почивка и без особено препускане. Разстоянията са особено големи между островите и на самите тях и с риск да висим доста по фери или летищни терминали избрахме да разделим местата, които ще посетим на две ходения ( надявам се до две-три години пак )😊 Вече купихме три вътрешни полета ( малко от раничко, но с риск за Коледа да се вдигнат цените на билетите ). Ще бъдем общо 13 дни и веднага като кацнем в Манила, летим за остров Panglao - Бохол, където ще бъдем 4 нощи в района на Dumaluan и Alona beach - шоколадови хълмове, Тарсиери, корабче до Loboc и водопади. После с Фери от Тагбиларан Bohol до Ослоб на остров Sebu за две нощи ( все пак е сравнително близко разстоянието ) - там до Sumilon Island и плуване с китови акули. От Ослоб с кола до Moalboal Sebu - за три нощи - гмуркане със сардини, водопади, остров Пескадор и разглеждане на други интересни неща в близост до столицата Себу. От летище Себу до Боракай с вътр.полет за 3 нощи точно на Бъдни вечер и Коледа да усетим атмосферата на празника. Накрая полет от Боракай до Манила за една нощ преди полета ни за Истанбул. Много ни се искаше да включим в програмата ни и Корон и/или Ел Нидо, но решихме да си го оставим целият Палаван за следващо ходене, защото са много големи разстоянията и решихме, че ще загубим много време в път и в подготовката за път, а пък и по клиповете, които се въртят в нета за тези две места ( особено Ел Нидо с голямата и малката лагуна ), намирам доста сходни неща с Тайланд, от къде се върнахме преди малко повече от месец. Като цяло хотелите, които букнахме са доста евтини, смея да твърдя, по-евтини от Тайланд, цените в ресторантите и храната по клиповете, които гладех, също не са високи, екскурзиите като цени също. За това извода е само изгодни билети до там да се купят и на място вече колкото повече, толкова по-добре, много по евтино е от БГ за жалост. Ще се радвам ако дадете допълнителни препоръки и мнения за местата, които ще посетим 🙂 Здравей, Програмата ти е на 90% същата като моята, върнахме се преди месец и ми е още прясно. Вече е късно тъй като сте купили билети, но по-удачно би било да кацнете в Себу и после връщане от Манила или обратно, и да спестите един вътрешен полет,но както и да е, и така става. Единствено мисля че фери от Тагбиларан до Ослоб няма, може би само някакви лодки. Ако те интересуват подробности за турове, шофьори и цени питай. 1
swimmer Публикувано: 9 май, 2025 Публикувано: 9 май, 2025 Е то 13 дни са си малко.Ако бяхте 20 дни можете да включите и Ел нидо.Боракай е яко за купон.Не пропускайте пука биич. 1
rumbich Публикувано: 25 май, 2025 Публикувано: 25 май, 2025 Здравейте, не мога да намеря инфо за разрешения багаж във фериботите.Може ли някой да ми помогне? За вътрешния поле Себу-Корон съм купила билети с 20кг багаж, но ферибота ме затрудни.
HUNT Публикувано: 25 май, 2025 Публикувано: 25 май, 2025 преди 48 минути , rumbich каза: Здравейте, не мога да намеря инфо за разрешения багаж във фериботите.Може ли някой да ми помогне? За вътрешния поле Себу-Корон съм купила билети с 20кг багаж, но ферибота ме затрудни. Плаща се по 100 песо на куфар на място. Никой нищо не мери и тегли. Сигурно зависи и от компанията де, но мисля всички са така. 2
boogy83 Публикувано: 26 май, 2025 Публикувано: 26 май, 2025 преди 7 часа, HUNT каза: Плаща се по 100 песо на куфар на място. Никой нищо не мери и тегли. Сигурно зависи и от компанията де, но мисля всички са така. Това е относително...на кого се плаща и защо? Ако е на хамалин да ти занесе куфара до някъде ок, ама иначе няма никакви ограничения и такса багаж. 1
HUNT Публикувано: 26 май, 2025 Публикувано: 26 май, 2025 преди 4 часа, boogy83 каза: Това е относително...на кого се плаща и защо? Ако е на хамалин да ти занесе куфара до някъде ок, ама иначе няма никакви ограничения и такса багаж. Относително е разбира се. Някои компании може и да не изискват такса за допълнителен багаж. При Oceanjet например по-големите куфари се чекират преди качването на отделно гише, плаща се 100 песо на куфар, слагат стикери и дават разписка, като при авиокомпания. Хамалите са съвсем отделно нещо.
Marisha Публикувано: 26 май, 2025 Публикувано: 26 май, 2025 преди 2 минути , HUNT каза: Относително е разбира се. Някои компании може и да не изискват такса за допълнителен багаж. При Oceanjet например по-големите куфари се чекират преди качването на отделно гише, плаща се 100 песо на куфар, слагат стикери и дават разписка, като при авиокомпания. Хамалите са съвсем отделно нещо. И на нас са ни искали по 100 песо за куфари на лодка за Малапаскуа. Хамалите са отделно.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега