Прескочи до съдържание

Колумбия (? + Еквадор) 2023

Милена Модева

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, последните дни съм в трескаво доорганизиране на пътуване до Иран с проблеми с отменен полет от Търкиш Еъруейз и все по-стресираща начална организация за пътуване в Колумбия (с чудене дали да се комбинира с Еквадор.) Пътуването е от 24.01 до 10.02 .2023 г.  с билет София-Богота-София (прекачване в Истабул).  Пристигане на 24 януари следобяд и тръгване на обратно на 10 февруари. (пълни 16 дни). Ходила съм 2019 г. за 3 дни в Колумбия - Богота и Меделин, и сега идеята е да се направи по-подробно пътуване. Първоначалната идея е:

1 ден: 25.01.2023 Богота;

2 и 3 ден: 26.01.2023 и 27.01.2023 г. Картагена;

4  и 5 ден : 28 и 29 Тайрона 

6 ден -30 януари -придвижване към Саленто (полет до Перейра вероятно Картагена-Богота-Перейра)

7 и 8  ден (31.януари и 1 февруари)  Долината Кокора;

9, 10 и 11  ден (2, 3 и 4 февруари) връщане в посока Меделин през Херико, Хардин и евентуално още някое подобно пътьом. 

забележка: Меделин отпада, също и Гуатапе.

вариант 1: Меделин -Кито (слагам 12 ден, 5 февруари)

13 ден: 6 февруари- Кито

14 ден 7 февруари -около Кито - пазар Отавало;

15 ден - 8 февруари Кратера Quilotoa и евентуално Вулкана (последното вероятно е нереалистично)

16 ден  9 февруари придвижване към Богота - 

17 ден 10 фефруари привечер - тръгване за Европа

При избор на този вариант, вероятно ще се наложи съкращаване на престоя в Колумбия, за да има смисъл пътуването до Еквадор, тъй като глупаво не взех мултисити билет и ще губим много време в полети напред-назад.

Вариант 2 

остава се в Колумбия и се посещават следните дестинации

Пустинята Татакоа (прилича малко на подобен, но по-мини ладшафт близо до Ла Паз в Богота, та се чудя струва ли си)

San Agustin- как да стигнем до там и струва ли си

Някакви други предложения.

Благодаря предварително на всички, които дадат свежи идеи!

Публикувано:

Бих избрала Вариант 2 и бих посветила и без друго относително малкото, но оптимално, време само на Колумбия. Така ще можете и по-внимателно да подберете обектите за посещаване и да се насладите на пътешествието.

Струва ми се, че Еквадор добре се съчетава примерно с Галапагос и Северно Перу - така си го представям за себе си, още повече, че Сев. Перу ме итересува, след като съм видяла южните части и Амазонската джунгла..

В такъв ход на мисли бих оставила Еквадор за следващ път.

Не съм била и на двете места. В подробности не бих могла да дам мнение.

• Харесвам 1
Публикувано:

Оставете цялото пътуване за Колумбия , времето не е никак много…

Сан Агустин и Татакоа могат да се съчетаят заедно , лети се до Нейва и Попаян . 

Дали си заслужават , единствено вие може да си отговорите точно , знаейки най-добре вашите предпочитания и вкусове. 

Ще си позволя две препоръки :

1. Безсмислено е да губите ден първи с разкарване до хотел и обратно , летете още първият ден до Картахена , полетът е кратък , евтин и през час-два. Ние взехме за по-късен час, за да има буфер при евентуално закъснение , но след заплащане на малка такса се качихме на първият възможен.

2. Явно обичате природата , Los Nevados заслужава голямо внимание , а вие сте в самата му периферия 

❤️Colombia❤️

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз си мислех и то на два пъти да летя след дългия полет, ама не си е работа, а и втория път щях да остана на летището.

Полета от Истанбул и без това е от най-дългите, като се сложи, че се тръгва предния ден от България, да се лети още един трети полет е лудост или се получава над 25-30 часа път.

Дори да стигне навреме полета от Истанбул, да се седи още поне 3-4 часа  на летището и да се лети отново късно вечерта не е добра идея за мен.

За 30-40 мин ще стигнете до хотела и ще си починете, може да вземете ранен полет на другия ден.

• Харесвам 2
Публикувано:

През цялата програма аз виждам главно пътуване. 

1/ Пътят от Картахена до Санта Марта не е малко. Уж е 4 часа с автобус, но на практика е поне 6 и целия ви ден ще отиде в това движение. 

2/ Районът около Хардин и този около Саленто са страшно красиви, но се пътува много бавно. Вземете кола, ако можете, отделете си поне 1 седмица и се насладете на гледки, зеленина, добри хора и чудесна храна. 

3/  Санта Марта с Тайрона, Паломино и пустинята Гуахира по същия начин могат спокойно да запълнят 10 дни, а в нашия случай седмица не стигна за нищо. 

4/ Не сте в сезон за цветната река, но можете да прекарате 3 дни в амазонския регион, той е съвсем различен.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, stanislavpp каза:

Дали си заслужават , единствено вие може да си отговорите точно , знаейки най-добре вашите предпочитания и вкусове. 

1. Безсмислено е да губите ден първи с разкарване до хотел и обратно , летете още първият ден до Картахена , полетът е кратък , евтин и през час-два. Ние взехме за по-късен час, за да има буфер при евентуално закъснение , но след заплащане на малка такса се качихме на първият възможен.

2. Явно обичате природата , Los Nevados заслужава голямо внимание , а вие сте в самата му периферия 

❤️Colombia❤️

Благодаря, ще погледна Los Nevados. По отношение на полета към Картагена, предложението Ви е много разумно, ако се пътува към Колумбия с по-къс полет, защото от Истанбул е около 13 часа във въздуха и преди това престой. Не знам дали ще бъдем адекватни, но ще го помисля внимателно като разумно предложение.

Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

През цялата програма аз виждам главно пътуване. 

1/ Пътят от Картахена до Санта Марта не е малко. Уж е 4 часа с автобус, но на практика е поне 6 и целия ви ден ще отиде в това движение. 

2/ Районът около Хардин и този около Саленто са страшно красиви, но се пътува много бавно. Вземете кола, ако можете, отделете си поне 1 седмица и се насладете на гледки, зеленина, добри хора и чудесна храна. 

3/  Санта Марта с Тайрона, Паломино и пустинята Гуахира по същия начин могат спокойно да запълнят 10 дни, а в нашия случай седмица не стигна за нищо. 

4/ Не сте в сезон за цветната река, но можете да прекарате 3 дни в амазонския регион, той е съвсем различен.

В програмата първа част предвиждам около 11 пълни дни, без да броя полетите за района Картахена, Тайрона, Саленто и гладчетата около Меделин (без Меделин и Гуатапе). Смятам да наемем кола за колониалните градчета и района Саленто Кокора. Първоначалната ми цел бе да разделим по равно района около Картагена и Тайрона от една страна с долината Кокора, Хардин и Херико и т.н. от друга, И останалите 5 дни да се види нещо друго, което си заслужава. Четох Вашия дневник и взех предвид, че Тайрона е загуба на време, заради безмерния комерс, но посоченият от вас хотел в края на пребиваването Ви ме привлече и засега замисълът е да се спи там и да се избегне възможно най-много  тълпата. Също така доколкото знам, февруари Тайрона затваря, така че се надявам и края на сезона там, да бъде със значително по-малко хора. Така че мисля 2 дни около Тайрона и 3 дни Картахена, един ден придвижване между двете. За предложението Ви по т.3  ( Паломино и Гуахира) ще помисля, а по т. 4 се чудя, заради липсата на сезон, но ще чета отново. Моля Ви, споделете колко дни беше Вашият престой, четох вашият дневник внимателно, за да се ориентирам за темп и престой?. Всъщност зеленината около Меделин преди години, ме накара да се върна отново в Колумбия!

преди 16 минути , Милена Модева каза:

Благодаря, ще погледна Los Nevados. По отношение на полета към Картагена, предложението Ви е много разумно, ако се пътува към Колумбия с по-къс полет, защото от Истанбул е около 13 часа във въздуха и преди това престой. Не знам дали ще бъдем адекватни, но ще го помисля внимателно като разумно предложение.

преди 13 часа, stanislavpp каза:

❤️Colombia❤️

Още един въпрос, моля Ви за името на компанията, от която наехте кола?! Извинете ме, ако сте я посочил във Вашия дневник и не съм я видяла!

Публикувано:

Мисля, че спокойно може и на ти да говориш с нас 😄

Тайрона извън сезон или уикенд може да е прекрасно място.

Ние бяхме 2 нощувки в Картахена, 3 нощувки в района на Тайрона, 2 в Минка, 3 в Ел Дорадо. Изобщо нямаше шанс да стигнем до Санта Марта, до пустинята или до плажуване.

В първия си пост си предвидила  4 почти цели дни за Картахена и Санта Марта. Между двете места има поне 5 часа път при добър късмет и още поне час до Тайрона, тоест имаш 3 дни за крайбрежието.

Ако ги направиш 6 дни, ще има време

за море 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.