galia Публикувано: 28 юли, 2014 Публикувано: 28 юли, 2014 (редактирано) Здравейте, и аз дапопитам за Айндховен. Ще пътувам края на ноември и си мисля как стои въпроса с коледните им базари? Също мислим единия ден да отидем до Амстердам, ако някой може да ме посъветва за транспорт бих била благодарна. Редактирано 28 юли, 2014 от galia
Георги Публикувано: 28 юли, 2014 Публикувано: 28 юли, 2014 Здравейте, и аз дапопитам за Айндховен. Ще пътувам края на ноември и си мисля как стои въпроса с коледните им базари? Също мислим единия ден да отидем до Амстердам, ако някой може да ме посъветва за транспорт бих била благодарна. Айндховен не е известен с някакъв зашеметяващ коледен базар, но като цяло в доста холандски градчета правят малки базарчета - 5-6 колибки, евентуално пързалка за кънки и така. Важното е да има греяно вино, а почти сигурно ще има Края на ноември може да е раничко обаче. При положение, че сте в центъра на Айндховен от преди това единствената ви опция е влака - бърз, редовен и oтносително скъп. Ето скрийншот да видиш колко време отнема и колко струва, това е от http://ns.nl, ако ти трябва разписание на влакове, това е мястото: На теория има вариант и с автобус да се стигне, но няма вътрешно автобусни линии в Холандия, както е в България например.Схемата е да хванеш някой от международните автобуси, чувал съм че излизало по-евтино. Но със сигурност трябва да им проучваш графиците, почти съм убеден, че няма да са удобни (например тръгване среднощ), няма да е толкова бързо, и в крайна сметка да спестите по 3-4 евро на човек. Холандските влакове са чисти и удобни, има интернет и доста място за краката. Правилото за чистота не важи много в пиянския влак петък и събота посреднощ, който върти в центъра на страната, но това е съвсем отделна тема 1
Фил Публикувано: 29 юли, 2014 Публикувано: 29 юли, 2014 пиянския влак петък и събота посреднощ, който върти в центъра на страната, но това е съвсем отделна тема ами айде разкажи в отделна тема
Георги Публикувано: 29 юли, 2014 Публикувано: 29 юли, 2014 ами айде разкажи в отделна тема Ами има нощен влак, той всъщност е всеки ден и върти кръгчета между Хага-Ротердам-Утрехт-Амстердам-Хага, веднъж на час. Удобно е, че ако си в тази най-населена територия можеш да се прибереш от един град в друг по всяко време на денонощието. Както споменах, влаковете като цяло са чисти и удобни. Но петък и събота вечер тези влакове са пълни с пияни холандци, които са били на купон в един град, отиват в друг... и така, стандартите за чистота рязко падат Хоре пеят, викат, свиркат. На побоища иначе не съм ставал свидетел, холандците като цяло са весели пияници, а дори и да станат охраната е много, ама много респектираща 2
wilks Публикувано: 29 юли, 2014 Публикувано: 29 юли, 2014 Бил съм пряк свидетел на казаното от Жоро горе. Незабравимо е! Част от колорита на холандците, които доста погрешно, според мен, се смятат за сдържана и "студена" нация. На гарите, за да минеш към коловозите, в петък и събота особено при някакви по-големи концерти и събития, трябва първо да се премине през проверка от жп служители и показване на билета или картата. При нормалните влакове и дни го няма това нещо. Все пак не посмях да снимам, въпреки като цяло дружелюбните и развеселени хора. И в подредената и "студена" Швеция не е по-различно в петък и събота. 2
Kalin Публикувано: 15 август, 2014 Публикувано: 15 август, 2014 Здравейте, предстои ни круиз с началана и крайна точка Амстердам. Самолетните билети до града са вече закупени. Ще летим с националния превозвач до Schiphol. Пристигаме в Амстердам 1 ден преди качването на кораба, след което имаме оувърнайт и на следващия ден сутринта отплаваме. На връщане положението е аналогично – след слизането трябва да направим една нощувка и на следващия ден летим за София. Малко сложно стана, дано сте ме разбрали… Та въпросите са следните: при наличие на почти 2 пълни дни за Амстердам преди отплаване, идеята ми е за нощувката след слизането от кораба да бъде в някой от близките околни градове – Утрехт, Делфт или Харлеем? Забравих да пиша, че става въпрос за втората половина на м. септември т.г. и втората нощувка се пада в петък срещу събота, а тогава цените на хотелите в Амстердам са безбожни… Ще се радвам и на предложения за хотели, за Амстердам в рамките на до около 100 евра за двама.
Георги Публикувано: 16 август, 2014 Публикувано: 16 август, 2014 Здравейте, предстои ни круиз с началана и крайна точка Амстердам. Самолетните билети до града са вече закупени. Ще летим с националния превозвач до Schiphol. Пристигаме в Амстердам 1 ден преди качването на кораба, след което имаме оувърнайт и на следващия ден сутринта отплаваме. На връщане положението е аналогично – след слизането трябва да направим една нощувка и на следващия ден летим за София. Малко сложно стана, дано сте ме разбрали… Та въпросите са следните: при наличие на почти 2 пълни дни за Амстердам преди отплаване, идеята ми е за нощувката след слизането от кораба да бъде в някой от близките околни градове – Утрехт, Делфт или Харлеем? Забравих да пиша, че става въпрос за втората половина на м. септември т.г. и втората нощувка се пада в петък срещу събота, а тогава цените на хотелите в Амстердам са безбожни… Ще се радвам и на предложения за хотели, за Амстердам в рамките на до около 100 евра за двама. Имай предвид, че влаковете в Холандия хич не са евтини, т.е. ако целта да спите в Делфт, Утрехт и т.н. е спестяване, то цената на влака ще изяде разликата преспокойно Вече, ако сте били в Амстердам и искате да видите нещо по-различно е друга бира... За хотели, с оглед на това, че сте все от/до полети си мисля, че най-подходящи ще са летищните хотели. Като цяло са по-евтини от центъра на Амстердам, а и доста удобни. Повечето предлагат безплатни шътъли до летището дори и да не са технически точно на летището, а в някое съседно градче, примерно Hooftdoorp. Ето ти списък с околните хотели, например има от веригата ibis за по 80 евро, което е прилично. http://www.booking.com/searchresults.html?iata=ams;aid=368032 Малко се пообърках точно как са ви нощувките, но си мисля, че летищния хотел е точния избор за вас.
Kalin Публикувано: 16 август, 2014 Публикувано: 16 август, 2014 Имай предвид, че влаковете в Холандия хич не са евтини, т.е. ако целта да спите в Делфт, Утрехт и т.н. е спестяване, то цената на влака ще изяде разликата преспокойно Вече, ако сте били в Амстердам и искате да видите нещо по-различно е друга бира... За хотели, с оглед на това, че сте все от/до полети си мисля, че най-подходящи ще са летищните хотели. Като цяло са по-евтини от центъра на Амстердам, а и доста удобни. Повечето предлагат безплатни шътъли до летището дори и да не са технически точно на летището, а в някое съседно градче, примерно Hooftdoorp. Ето ти списък с околните хотели, например има от веригата ibis за по 80 евро, което е прилично. http://www.booking.com/searchresults.html?iata=ams;aid=368032 Малко се пообърках точно как са ви нощувките, но си мисля, че летищния хотел е точния избор за вас. Във форума има доста разнообразна и полезна информация, шапка свалям. Преглеждам го доста редовно, не се съмнявай че темите около Холандия и Амстердам не съм ги изчел. Досега не съм бил в Амстердам, знам че времето е малко, но ми се иска да видя максимума от престоя си без да оставям една раница пари. Затова бих искал малко повече инфо относно цитираните градове, като се има предвид че ще има само един следобед за разглеждането му. Също така трябва да има и директна връзка с влака от него с летището. Относно хотела в Амстердам, съм решил да бъде в центъра на пешеходно разстояние от повечето забележителности.
Георги Публикувано: 16 август, 2014 Публикувано: 16 август, 2014 Само дай да уточним времето, че то ще е най-критичния фактор Пишеш, че имаш два дни преди отплаване, а в същото време, че кацаш, а отплаваш на следващата сутрин? Двата дни общо с отиването и връщането ли са? Даже най-добре дай точни часове, да наместим максимално много неща в тях, после колко ще изпълниш на практика е отделен въпрос Предупреждавам отсега - Делфт ми е слабост! Наистина не препоръчвам спане в идеалния център на Амстердам, цените ще са умопомрачителни, а полза не виждам. Транспорта, включително влаковия е супер добре уреден. Но вие си знаете В такъв случай може би да поразгледаш Airbnb предложенията, с малко късмет може и да уцелите 100 евро за двойна стая. Допада ли ти такъв вид престой, да давам информация, ако трябва? Ей това примерно изглежда добре, имате лична стая, собственика спи в другата: https://www.airbnb.com/rooms/3516020 Със сигурност избягвай хотелчета/хостелчета вляво от централна гара (вляво като излезеш от гарата и гледаш към центъра). Цените може да са по-ниски, но там са червените фенери и клиентелата е много шарена, от недобрия тип.
Kalin Публикувано: 16 август, 2014 Публикувано: 16 август, 2014 Само дай да уточним времето, че то ще е най-критичния фактор Пишеш, че имаш два дни преди отплаване, а в същото време, че кацаш, а отплаваш на следващата сутрин? Двата дни общо с отиването и връщането ли са? Даже най-добре дай точни часове, да наместим максимално много неща в тях, после колко ще изпълниш на практика е отделен въпрос Предупреждавам отсега - Делфт ми е слабост! Наистина не препоръчвам спане в идеалния център на Амстердам, цените ще са умопомрачителни, а полза не виждам. Транспорта, включително влаковия е супер добре уреден. Но вие си знаете В такъв случай може би да поразгледаш Airbnb предложенията, с малко късмет може и да уцелите 100 евро за двойна стая. Допада ли ти такъв вид престой, да давам информация, ако трябва? Ей това примерно изглежда добре, имате лична стая, собственика спи в другата: https://www.airbnb.com/rooms/3516020 Със сигурност избягвай хотелчета/хостелчета вляво от централна гара (вляво като излезеш от гарата и гледаш към центъра). Цените може да са по-ниски, но там са червените фенери и клиентелата е много шарена, от недобрия тип. Такаа, да навлезем в подробности, а именно – кацаме в Амстердам около 9 ч. на 18 септември. Ще ни трябва нощувка за вечерта на 18 срещу 19. На другия ден освобождаваме хотела и на обед се настаняваме на кораба. Имаме нощувка на кораба, тъй като той остава на пристана до 20-ти, когато отплава. Всъщност за Амстердам имаме целия ден на 18-ти, когато пристигаме и на 19-ти – преди да отплаваме на 20-ти в 9 ч. Озъртам се за хотели в района на Vondelpark или кв. Jordaan, допускам и хотелите около гара Sloterdijk. На връщане слизаме от кораба на 26.09. около 9 ч., а обратния полет за България е в 10.20 ч. на 27.09. Идеята ми е след като напуснем кораба да се придвижим към някое от околните градчета, в което да използваме следобеда след като се настаним за разглеждане и на другия ден рано сутринта да се придвижим към летището за обратния полет. Така като гледам Харлеем се намира на най-кратко отстояние, докато Делфт е най-отдалечен, въпреки това съм склонен да се спра на този който има различна атмосфера от тази в Амстердам и като цяло би могъл да се види за няколко часа.
Георги Публикувано: 17 август, 2014 Публикувано: 17 август, 2014 ОК, сега е ясно За отиването мисля, че всичко е ясно, каза че си чел другите теми, имаше една наскоро от Duke, където точно описвах какво да се направи за ден и половина в Амстердам и региона, няма да се повтарям: http://magelanci.com/topic/2637-%D0%B0%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%BD%D0%B8/ Вероятно си я чел, но може да попадне на някой след време. Между другото, още един бонус на спането през Airbnb е, че ще можете най-пълно да се възхитите на холандските къщи - супер тесни и супер стръмни стълби, малки стаички за спане. Силно вероятно е да попсувате с куфара, като хващате някой остър завой в коридора, но това е част от чара Идеално ще стане наистина и деня на връщане да си го отделите за нещо извън Амстердам. За Харлем нищо не мога да кажа, само веднъж съм стъпвал там като се изгубих. Но е типично холандско градче, мисля че в Лейден и Делфт има повече да се види, а разликата е +20 минути във влака и +5 евро на цената на влаковия билет. При всички положения бих препоръчал да видите Харлем вместо пак Амстердам де. Та за Делфт. Града има доста интересна история, свързана с династията Oranje. Новата църква на центъра, с високата кула е мястото, където са погребани и ще бъдат погребвани доста от кралските величия. Живял е един известен художник, Vermeer, чиято най-известна картина е "Момичето с перлената обица". Имаше и филм преди няколко години по тая тема. Но иначе за мен чара на градчето е разходката по кривите улици с малките каналчета. Общо взето получаваш типичния малък холандски град (малък, малък, гони 100 000...), + интересни и за туристи забележителности. Ако е хубаво времето препоръчвам да се изкачите на кулата на новата църква: Ето изгледа отгоре, ако пък е съвсем хубаво в далечината се виждат и Ротердам и Хага. Ето ги и малките канали, със старата църква, която е доста крива и наклонена, но не пада! Хубавото на Делфт, е че ако го отметнете бързо може много лесно да се хвърлите до Хага и Ротердам. Нормална разходка из центъра на града си е 2-3 часа, на мен като са ми идвали гости винаги съм комбинирал Делфт или с Ротердам, или с Хага. А ако изберете Харлем и ви писне, общо взето варианта ви е пак да идете в Амстердам Не оставяй да те навивам безкрайно де, просто съм пристрастен. Да давам препоръки за Ротердам и Хага, ако се наложи... Ако търсите място, което да вечеряте в Делфт препоръчвам ей тези ребърца: Порция от 3 парчета са 16 евро, 4 са 19, 5 са 20. По пет могат да изядат само лакоми герои като мен, мисля, че 3 са достатъчни за всеки нормален човек. 4 за малко по-гладните. Ето това е заведението: http://www.beren.nl/vestigingen/eetcafes/eetcafe-delft/ Ако търсите нещо по-евтино, многбройните дюнерджийници наоколо ще свършат работа. Като нещо по-различно, което го няма в България може да пробвате Капсалон (наредено на пластове месо от дюнер, картофки, салата и запечен кашкавал). Перфектен сувенир е делфтския порцелан, световно известен, KLM си бяха нашарили един от самолетите даже в подобни шарки: http://en.wikipedia.org/wiki/Delftware Ръчно изработените оригинали са доста скъпи, но има и евтини имитации, които на външен вид не отстъпват, поне за неспециалист като мен. И на двете ще пише handpainted in Delft, но може да познаеш по цената кое е истинско и кое менте За спането в Делфт няма проблем, принципно, но хотелите там не са безкрайно по-евтини. Като гониш самолет в 10:20 е добре в 9 най-късно да сте на летището, което означава хващане на влак към 8, ама най-късно. Случва се и да има проблеми с влаковете, за съжаление много популярен метод за самоубийство сред холандците е да се метнат пред влака, което води до забавяне около час. Освен това изберете хотел, който има добри транспортни връзки с гарата, да не се получи много ходене пеша с куфари и багаж. Ако все пак се спрете на тази опция мога да се опитам да препоръчам хотели като локация, защото не съм влизал в тях, но пак си мисля, че е доста по-практично вечерта като приключите с Делфт да си хванете влака към летището и да спите някъде там, влакове има денонощно... 2
Kalin Публикувано: 17 август, 2014 Публикувано: 17 август, 2014 ОК, сега е ясно За отиването мисля, че всичко е ясно, каза че си чел другите теми, имаше една наскоро от Duke, където точно описвах какво да се направи за ден и половина в Амстердам и региона, няма да се повтарям: http://magelanci.com/topic/2637-%D0%B0%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%BD%D0%B8/ Вероятно си я чел, но може да попадне на някой след време. Между другото, още един бонус на спането през Airbnb е, че ще можете най-пълно да се възхитите на холандските къщи - супер тесни и супер стръмни стълби, малки стаички за спане. Силно вероятно е да попсувате с куфара, като хващате някой остър завой в коридора, но това е част от чара Идеално ще стане наистина и деня на връщане да си го отделите за нещо извън Амстердам. За Харлем нищо не мога да кажа, само веднъж съм стъпвал там като се изгубих. Но е типично холандско градче, мисля че в Лейден и Делфт има повече да се види, а разликата е +20 минути във влака и +5 евро на цената на влаковия билет. При всички положения бих препоръчал да видите Харлем вместо пак Амстердам де. Та за Делфт. Града има доста интересна история, свързана с династията Oranje. Новата църква на центъра, с високата кула е мястото, където са погребани и ще бъдат погребвани доста от кралските величия. Живял е един известен художник, Vermeer, чиято най-известна картина е "Момичето с перлената обица". Имаше и филм преди няколко години по тая тема. Но иначе за мен чара на градчето е разходката по кривите улици с малките каналчета. Общо взето получаваш типичния малък холандски град (малък, малък, гони 100 000...), + интересни и за туристи забележителности. Ако е хубаво времето препоръчвам да се изкачите на кулата на новата църква: P1100978.jpg Ето изгледа отгоре, ако пък е съвсем хубаво в далечината се виждат и Ротердам и Хага. P1100963.jpg Ето ги и малките канали, със старата църква, която е доста крива и наклонена, но не пада! P1090211-2.jpg Хубавото на Делфт, е че ако го отметнете бързо може много лесно да се хвърлите до Хага и Ротердам. Нормална разходка из центъра на града си е 2-3 часа, на мен като са ми идвали гости винаги съм комбинирал Делфт или с Ротердам, или с Хага. А ако изберете Харлем и ви писне, общо взето варианта ви е пак да идете в Амстердам Не оставяй да те навивам безкрайно де, просто съм пристрастен. Да давам препоръки за Ротердам и Хага, ако се наложи... Ако търсите място, което да вечеряте в Делфт препоръчвам ей тези ребърца: P1090169.jpg Порция от 3 парчета са 16 евро, 4 са 19, 5 са 20. По пет могат да изядат само лакоми герои като мен, мисля, че 3 са достатъчни за всеки нормален човек. 4 за малко по-гладните. Ето това е заведението: http://www.beren.nl/vestigingen/eetcafes/eetcafe-delft/ Ако търсите нещо по-евтино, многбройните дюнерджийници наоколо ще свършат работа. Като нещо по-различно, което го няма в България може да пробвате Капсалон (наредено на пластове месо от дюнер, картофки, салата и запечен кашкавал). Перфектен сувенир е делфтския порцелан, световно известен, KLM си бяха нашарили един от самолетите даже в подобни шарки: http://en.wikipedia.org/wiki/Delftware Ръчно изработените оригинали са доста скъпи, но има и евтини имитации, които на външен вид не отстъпват, поне за неспециалист като мен. И на двете ще пише handpainted in Delft, но може да познаеш по цената кое е истинско и кое менте За спането в Делфт няма проблем, принципно, но хотелите там не са безкрайно по-евтини. Като гониш самолет в 10:20 е добре в 9 най-късно да сте на летището, което означава хващане на влак към 8, ама най-късно. Случва се и да има проблеми с влаковете, за съжаление много популярен метод за самоубийство сред холандците е да се метнат пред влака, което води до забавяне около час. Освен това изберете хотел, който има добри транспортни връзки с гарата, да не се получи много ходене пеша с куфари и багаж. Ако все пак се спрете на тази опция мога да се опитам да препоръчам хотели като локация, защото не съм влизал в тях, но пак си мисля, че е доста по-практично вечерта като приключите с Делфт да си хванете влака към летището и да спите някъде там, влакове има денонощно... Благодаря много, ето това е информация от първа ръка, която наистина ще бъде от полза! Точно от такова градче ще имаме нужда, като за финал! А тези ребърца някъде ги бях срещал и преди – предизвикват силно слюноотделяне! За Airbnb, честно да си призная, не съм се задълбочавал да ровя, но пък прехвърлям доста обстойно най-известните сайтове за хотелски резервации заедно с кодовете за отстъпка към тях. Засега все още везните накланят към Делфт, но и с възможна нощувка там, най-малкото за да имаме къде да си приютим багажа и да разглеждаме спокойно, а то е ясно че ще се става рано на другия ден де. Само да не стана досаден, но да попитам имаш ли впечатления от Утрехт? По снимките в нета също изглежда интересен град, но по-мащабен може би. Тези дни ще трябва вече да резервирам и тогава ще имам повече време за плана за забележителностите и за тези и за другите градове по маршрута. Благодаря още веднъж за ценната информация, която давате в този форум!
Георги Публикувано: 18 август, 2014 Публикувано: 18 август, 2014 Ами може би, ако нямаш опит с Airbnb не е добра идея да се хвърляш в сляпото, пък и само за една вечер. Ето ти три примерни опции за Делфт, ако кажеш коя концепция ти харесва може да задълбаем повече в нея за още предложения. Избора не е безкраен де, няма хиляди хотели там Вариант 1: Hotel Coen Delft - 96 евро за твоите дати. Хубавото му е, че е точно до гарата, т.е. минимално влачене на куфарите от/до влака, сутринта ще го оцените. Гарата е на пешеходно разстояние от почти всичко, което има за гледане, така че локацията е чудесна. Недостатък е може би донякъде цената и това, че губиш малко от холандския чар, който е възможен на други места. Вариант 2: Campanile Delft - това е някаква бюджетна верига, един магеланец вече спа в него и остана доволен от условията. Цена за твоите дати 45 евро за двойна стая, което е и най-голямото предимство. Локацията обаче не е много удобна, има си прилично ходене от 15-20 минути до центъра, което пък не е кой знае колко зле, защото ще видиш нормални холандски квартали и т.н. Има автобус до гарата на 300-400м от хотела, преценете дали е ок за куфарите. По идея може и с такси да се ходи, може би 10-15 евро ще излезне, дори да го вземете в две посоки при тая цена може да излезе рентабилно. Вариант 3: Hotel Leeuwenbrug - този е в идеалния център, насред каналите. Цената е 85 евро на вашата дата. Тук бонуса е общо взето усещането и чара на мястото. Камбанарията на църквата ще се чува, но това е част от изживяването 5 минути пеша е от гарата, улиците не са най-перфектните за влачене на куфар. Та така. За съжаление вече не съм в Делфт, иначе можеше и разходка за по бира да има в това, което говоря, но това е положението За Утрехт, бил съм 3 пъти и също няма да сбъркате. Въобще, който и холандски град да обиколите няма да сбъркате. Както си писал, недостатък е, че е по-голям, съответно по-шумен, по-населен и може би не чак толкова по-различен от Амстердам. Утрехт освен това е доста младежки град и петък вечер е силна там, това не знам дали за вас е предимство или недостатък. Ако си падате по рок музиката и историята много препоръчвам този бар: http://www.stairway.nl/ По стените има китари на Кърт Кобейн, подписани плочи от Бийтълс и т.н. На мен ми харесва, намира се до гарата.
Щастливеца Публикувано: 18 август, 2014 Публикувано: 18 август, 2014 kbch ,Не можах да видя повече инфо от профила ти, но ако не си с жена и деца нещата са съвсем прозрачни. Дори и да си най-консервативния моралист на света на драго сърце ти препоръчвам да си изпушиш една цигарка в някой кофишоп, да си вземеш пакетче гъби (задължително от смартшоп), пий холандска бира, мини под фенерите (само червените), ако и там се отпуснеш прежали 50-100 евро . И все пак , ако това ти е много хард отиди да видиш Амстердам Арина , разходи се по главната улица пий нещо в готин бар (Ice bara например е много различно и интересно ).
Kalin Публикувано: 20 август, 2014 Публикувано: 20 август, 2014 Жоре, златен си! Още в началото ми предложи летищните хотели като бюджетен вариант, ама аз, не твърдо в центъра. Оказа се много прав! Току що резервирах хотелите за началната и финалната вечер съответно в Ibis Amsterdam Airport за 57 евро и Ibis Leiden Center за 47,40 евро! Така двете нощувките ми излязоха на цената, която бях определил за само за една и то без да жертвам качеството! Дори с включени транспортни разходи излиза по - евтино отколкото в Амстердам! Ако се мернеш в Лейден по това време очаквай почерпка и в тази връзка ако имаш синтезирана информация относно града, ще ти бъда благодарен. TeshkaR28, благодаря за съветите, ще бъда с жената, бирата ще я пробваме задължително, ще разгледаме квартала с червенте фенери, може да си позволим и някоя цигарка. Виж за другите предложения не обещавам.
Георги Публикувано: 21 август, 2014 Публикувано: 21 август, 2014 Жоре, златен си! Още в началото ми предложи летищните хотели като бюджетен вариант, ама аз, не твърдо в центъра. Оказа се много прав! Току що резервирах хотелите за началната и финалната вечер съответно в Ibis Amsterdam Airport за 57 евро и Ibis Leiden Center за 47,40 евро! Така двете нощувките ми излязоха на цената, която бях определил за само за една и то без да жертвам качеството! Дори с включени транспортни разходи излиза по - евтино отколкото в Амстердам! Ако се мернеш в Лейден по това време очаквай почерпка и в тази връзка ако имаш синтезирана информация относно града, ще ти бъда благодарен. TeshkaR28, благодаря за съветите, ще бъда с жената, бирата ще я пробваме задължително, ще разгледаме квартала с червенте фенери, може да си позволим и някоя цигарка. Виж за другите предложения не обещавам. За Лейден ми е трудно да съм толкова подробен. Но със сигурност си заслужава дългичка разходка и няма да съжалявате. Вероятно единствения ви шанс да видите автентична мелница отблизо, в Амстердам ги няма много Отново е град със силно студентско присъствие и петък вечер ще има весели хора по улиците. Едва ли ще оставате до късно, но да си кажа, след 2 часа ако излезеш от заведение нямаш право да се върнеш - това е местно правило с цел да се намали шума по улиците, т.е. ако ще замръквате трябва да е в това заведение, в което сте били преди това. Същия час е нещо като скрит сигнал, в който в доста от заведенията почва да се пуши (вероятно защото спират да влизат външни хора, респективно проверяващи) и става лисичарник точно за 2 минути, силно препоръчвам да си тръгнете преди това. Близо до Лейден е Katwijk, крайбрежно градче, супер приятно с малко ретро излъчване. Не знам дали ще ви е писнало от вода след круиза, но да се види холандски плаж винаги е забележително, плажовете са огромни и стигат докъдето ти видят очите. Ако им беше с една идея по-читав климата щяха да са плажна дестинация. По пътя до Katwijk има ужасно много богаташки резиденции, които направо си напомнят на дворци, но не знам откъде ще ви прекара автобуса, а и аз не съм сигурен за точната локация, минавам покрай тях с колелото като карам. Като заговорихме за колела, може би ще е яко да си вземете по едно и да врътнете из дюните, 20-ина километра ще е двупосочно горе-долу Та така, няколко часа Лейден, няколко Katwijk и сте готови. И дано времето е с вас. 2
Георги Публикувано: 21 август, 2014 Публикувано: 21 август, 2014 Ето малко информация с адреси, където дават колела под наем в Katwijk, така ще си спестите 20-те километра и само между дюните ще карате. http://www.vvvkatwijk.nl/detail/tip-fietsen-fietsverhuur
desislavna Публикувано: 21 август, 2014 Публикувано: 21 август, 2014 Спала съм точно в този IBIS на летището. Много е чист, стаите не са тясни, а шътълите са удобни и до летището е мах.10 минути с тях, а от там се хваща влака до Amsterdam Cеntraal...мисля, че така се пишеше Като излезете от летището стоянката на шътълите е точно на 20 метра от изхода, като там са залепени разписанията им. Редовни са, но една вечер доста почаках, защото се беше препълнил автобуса и не се качих в него, а изчаках следващия. Чек-ин гишетата са много, а дори има и автомати. Нощувала съм и в центъра в един много приятен хотел с изключително стръмни стълби и имаше остъпки при ранна резервация и плащане в кеш, наистина беше очарователен, но толкова тесен вътре.И до ден днешен след ми пращат по е-мейла поздравления за нова година. Казва се Hotel Nadia, ако някой се интересува. Със сигурност за такъв кратък престой хотелите около летището са по-добрия избор.
Kalin Публикувано: 22 август, 2014 Публикувано: 22 август, 2014 Еее, супер сте! Благодаря много за точната и изчерпателна информация! Дали ще ни е писнало морето - това не може да стане и ако позволява времето отиваме на плаж. Ще проучим и въпроса с колелата - също приятно занимание! Мерси много и за информацията относно хотелите и шатълите. Този хотел Надя и аз го заглеждах, че изглеждаше изгоден и на удобно място, пък и му бяха добри отзивите в трип-а, ама като излезе промоцията на Акор - отпадна всякакво чудене 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега