Прескочи до съдържание

Идеи за пътуване по Коледа и Нова година

Препоръчани мнения

Може би е късно вече, но моля за идеи за пътуване по Коледа и Нова година.

Ако сте Ок да споделите вие къде ще празнувате и кога сте започнали с организацията би ми било много ценно. Дори и да е късно за тази НГ, ще знам за следващата 🙂

Резервен вариант е Спа хотел в Истанбул - ще разглеждаме забележителности и ще се цамбуркаме в басейна, но не знаем подходящ.

Ще бъдем с децата, (момчета на 9, 12, 14 г) и трябва освен на нас и на тях да им е забавно. Идеалният вариант би бил круиз, но гледам, че за този период цените са почти двойни от обичайните. През Ноември има чудесни пакети за круиз обаче точно тогава ще сме на друго пътуване 🙂 (обаче вече знам, че точно тогава се репозиционират корабите и следващата година това е точното време за САЩ примерно)

Мислех си за Египет, но ме достраша да е самоорганизирано,  10 К за една седмица не ни се дават точно за Египет с ТА. Може аз да имам нереалистични очаквания 🙂

Та, моля за вашите идеи. Ако може да е малко по-топло от Бг би било чудесно.

Връзка към коментар

Споделям за себе си: имах някакви идеи за ходене от преди Коледа до след НГ някъде на югозапад към Испания, Канарски или други острови, понеже това е гарантираният период от годината, когато нямам работа цели две седмици, обаче като поогледах цените на билетите, реших, че ми е по-изгодно финансово да направя две едноседмични пътувания в близък период. 🙂
Навсякъде цените са полудели, пък макар и в Истанбул леко се изхвърлят някои хотели (самите турци като цяло не се вълнуват от НГ).
Нямам деца във ваканция (ясно ми е колко задължаващо е положението на имащите такива), пък и за НГ отдавна не ми пука, но със сигурност няма да стъпя на заведение в БГ.
Та за себе си още не знам.

Но който иска, не задължително @Madonna, има евтини билети за Малта 28.12.-4.01. с райън (за други дестинации цените са по две и по пет). Да, цяла седмица, да, цените на хотелите са тройни за 30 и 31-ви, но пък има апартаменти и airbnb. Пък и ето каква хубава обиколка направи @stotan за почти цяла седмица в Малта, доказвайки, че има какво да се гледа там и не са само два-три града на кръст.

P. S. Не агитирам никого, обаче ми се ще да поработя изнесено седмица там от януари нататък. Имам слабост към островите. 🙂

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Коледа при много близки приятели в Англия, билети  взети преди 3 месеца поне.

Класика в жанра с Уиз, отмениха полетите от до Гатуйк и ме вкараха във филм, защото отиването остана до там с easyjet.

Нова година в Газиантеп-Турция, с турците на офертата от преди месец  с мили и пари.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 29 минути , Pantelej Putnik каза:

Имаше страхотни оферти във вселенския СПА курорт Велинград за 3 вечери с цена към 3000-4000 лева. 🤭

Неведоми са браншовите постижения 

IMG-b9fea2625786e98e41ee2dee3f0b8498-V.jpg

• Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар

Мернах чудесни цени на полетите до Сицилия за Коледа 🙂  Ако се намери и приличен апартамент, вероятно ще е чудесно пътуване с меки температури, морски гледки и хубава храна. 

image.png.c9e96e83816694a24d7fdf7cf0854a9f.png

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Ние за втора поредна година ще бъдем за празниците при сина ни в Нидерландия, но този път решихме да останем при него и първата седмица на януари, като по този начин реално това се превръща в истинска почивка предвид ежегодното препускане, включително и по време на традиционното пътуване по време на летните отпуски...

Ако обаче нямахме къде да отидем, бих предпочел да прекарам празниците в София. Били сме по Коледа в различни европейски градове - Лисабон, Рим, Барселона и т.н., обаче поне на мен, пълните градове с превъзбудени туристи, различните рестрикции по отношение на работно време и транспорт, някак не ми се нравят и предпочитам по време на празниците да си почина от ежедневната шумотевица... 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
21 minutes ago, Duke said:

Ние за втора поредна година ще бъдем за празниците при сина ни в Нидерландия, но този път решихме да останем при него и първата седмица на януари, като по този начин реално това се превръща в истинска почивка предвид ежегодното препускане, включително и по време на традиционното пътуване по време на летните отпуски...

Ако обаче нямахме къде да отидем, бих предпочел да прекарам празниците в София. Били сме по Коледа в различни европейски градове - Лисабон, Рим, Барселона и т.н., обаче поне на мен, пълните градове с превъзбудени туристи, различните рестрикции по отношение на работно време и транспорт, някак не ми се нравят и предпочитам по време на празниците да си почина от ежедневната шумотевица... 

Хмм , по-доста сходен начин виждаме нещата.И за мен най-предпочитаното място за прекарване на празниците е България. Едно че тогава е почти единственото време да се видя с някой близки и познати , друго че не виждам смисъл да плащам премиум цени сред орди други хора втурнали се по света,  заради няколко нарочени дни в годината. Като си реша по всяко време може да си направя празник 😉

Същото мисля и относно България от темата по-горе.Ампутиран съм от патриотизъм , национализъм , не ме наляга и носталгия ,но мисля че живеем на страхотно място и това го разбрах точно след като пообиколих тук-там и разбрах че много неща са били просто мит.

П.П. Относно велинградския хотел , каква по-добра реклама от това няколко месеца в годината името ти да е по всички форуми и медии?

Освен това винаги ще се намерят няколко човека сред 6 млн. българи ,които да искат неистово да демонстрират благосъстояние пред себеподобните си и за които подобна сума не е съществен разход.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Има добри цени Варна Ларнака 24.12-28.12.22 или 03.01.23. Ако не сте били, с кола под наем за 5 човека е добър вариант за обиколка на острова. Топло време, вкусна храна, история. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Сицилия е интересен вариант наистина. Ще погледна пътеписи за Сицилия.

В Кипър ще сме през Ноември за едно обучение, но пък децата не са били, така че може да е добър вариант.

Ние също избягваме тълпите, не ни е важен и повода, но се събират едни почивни дни, в които и децата са ваканция.

Връзка към коментар

По Нова година никак не държа да съм напът, даже напротив - избягвам навалица, шумотевица и ненужна еуфория. Веднъж само се случи да съвпадне с избрано направление за пътуване - миналата година. По тази причина офертата беше и задължително оскъпена. Но омикронът в последния момент попречи да се осъществи.. И всъщност в новогодишна нощ никога досега не съм била другаде освен у дома.

Тази година празниците се оказват в период между 2 последователни истински пътешествия и преди следващ планиран продължителен престой на трети континент. Добре ще ми дойде известно успокояване на топката и наваксване с общуване в родината. А и часове насаме за нещо като равносметка. Дори се надявам да имам време да си разгледам снимките, обикновено оставащи задълго в насипно състояние - а дано.

Връзка към коментар
На 17.10.2022 г. в 16:13, Lindt каза:

Мернах чудесни цени на полетите до Сицилия за Коледа 🙂  Ако се намери и приличен апартамент, вероятно ще е чудесно пътуване с меки температури, морски гледки и хубава храна. 

image.png.c9e96e83816694a24d7fdf7cf0854a9f.png

Дали ще работи всичко?

Връзка към коментар
преди 8 часа, crazyhorse каза:

Дали ще работи всичко?

Съмнявам се. За един католически Великден бяхме и доста заведения не работеха, добре че имахме супер закуска 🙃

Но те празниците са през уикенда тази година и може би седмицата ще е сравнително работна. За всеки случай бих запазила апартамент с кухня. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Били сме на Коледа в Рим. Освен, че на Бъдни вечер се прибирахме към хотела пеша (транспортът работи до по-рано), в крайна сметка завършихме вечерта в китайски ресторант. Като цяло, силно религиозните католически страни е добре да се избягват по време на тези празници...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Наистина по Коледа е тегаво в католическа Европа, за разлика от нова година. Ние обикаляхме между Монтрьо и Женева, гостувахме на приятели, които баш на 25-ти ни оставиха поради семейна швейцарска сбирка (смесен брак), на обяд в Женева намерихме къде, но вечерта с голяма доза късмет в 5* хотел последната маса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.