Прескочи до съдържание

Practice What You Preach


Pantelej Putnik

Препоръчани мнения

преди 13 часа, Lyubina каза:

И за да не говорим празни приказки, ето ти конкретен пример: млада жена с образование на медицинска сестра. Иска да работи и живее в София или Варна. 

Наем на гарсониера от порядъка на 300-500€ на месец. 

Заплата (виж последните публикации по въпроса) 1200 лв бруто. Вероятно някъде дават някакви допълнителни. Но те не са предназначени за т.нар. "среден" медицински персонал или са в минимален размер. 

Давай нататък със сметките за живот. 

Квартира може да се намери и за много по-малко, а ако наистина е на зор и някой е тероризира в Лидл би взеамала повече от 1200лв. 

Връзка към мнение

Само да допълня, понеже стана въпрос за работата - в западния свят правото на избор по отвошение на работата на жената е илюзорно.

Можеш ли да не работиш?

Можеш ли да си седиш вкъщи и брат ти/баща ти, да те гледа ? Младите грижат ли се за възрастните си родители в западните общества като правило ? А това е задължително за мюсюлманския свят. Уважението и преклонението пред по-възрастните хора, обгрижването за стария и болния, от сърце, а не по задължение или лицемерно, ако въобще го има.

Точно  мюсюлманските държави, спомена се Иран едва ли не с отвращение, та Иран си беше тръгнал преди 60 години по доста по-умерен път, много далеч от тези рамки и ограничения в момента. Но когато се месим в културата, резултата 60 години по-късно е ясен. Била и съм живяла в Сирия, например. Винаги съм се чувствала спокойна. Имаше си християни, които си спазваха нашите порядки - поли, дънки, голи пъпове. 

Та, на първо място , уважаваме всички, а на второ, не се смятаме за нещо повече. Тази арогантност , измамно самочувствие и чувство за превъзходство на западния човек, е изключително грозна и вредна. Като си съберем самочувствието в джоба, излезем над клишетата, с които са ни хранили години наред, и нещата ще се получат.

Много съжалявам, че Хепи травълър не се включва в дискусията, а има много, много какво да каже.

П.с. и защо последните 3 години всичко,което не ни харесва, трябва да се спре. Какво лошо има в тази дискусия и тема, че да я затваряме. Толкова ли вече е невъзможно да спорим и толкова ли са страшни вече споровете? 

П.с @Marusinka,а какво против Куба имаш ? В социализма жените бяха много по-равнопоставени ,отколкото по същото време на Запад. И то без някой да слага квоти и да се бори за това. Та, с Куба какъв е проблема, стана ми интересно ?

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към мнение
преди 2 часа, luba_rizova каза:

В социализма жените бяха много по-равнопоставени ,отколкото по същото време на Запад. 

Мнение базирано на факти или лично усещане?

Когато Великобритания има министър-прецедател жена:

image.png.c594704c1f9ff7a3537635ed3f03261a.png

Съотношението на министирите в БГ е:

image.png.97bb8519f9cd3aeb486f39d0e7bee939.png

Като една от тях е дъщерята на ТЖ, а другата жена е дъщеря пак "на някой" ...

 

Кога в България е имало социализъм? Социализъм има в момента във Франция и Германия. Не мисля, че такова нещо е имало някога у нас ...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Дайте да оставим тази тема да си умре естествено, без да я реанимираме с бомбастични мнения. Писахме каквото писахме, споделихме си гледните точки, нека равновесието да се възцари отново.

 

Като жена съм щастлива, че живея в християнско, демократично общество и не съм вярвала, че ще ми се наложи да обяснявам защо. Преди години един мой мъдър приятел ме посъветва: "Мари, избягвай да ходиш в държави, където не е прието жена да бие мъж." От споделено от @Marusinka във форума оставам с впечатление, че и тя е с подобен темперамент. 🙂 Та за нас двете може би наистина не е добре да ходим в такива държави. Или ще свършим зле или ще вдигнем някоя революция, после ще ни издирват, ИДИЛ ще обяви награда за главите ни. По-добре не. 

 

  • Харесвам 2
  • Браво 2
Връзка към мнение
преди 59 минути , jorocontrola каза:

Като една от тях е дъщерята на ТЖ, а другата жена е дъщеря пак "на някой" ...

Хайде сега, Цола Драгойчева - дъщеря "на някой" 😛 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.