Прескочи до съдържание

2 седмици: Ню Йорк, Атланта, Калифорния, Гранд Каньон, Маями

Nia_STN

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте, опитвам се да организирам оптималния план за двуседмичен престой в САЩ. Сигурните отправни точки са: заминаване от София до Ню Йорк; престой 3 дни; вътрешен полет до Атланта (там са приятелите ни).

От там вече моля за съвети. На първо четене мислим Гранд Каньон, Вегас, Л.А., Сан Франсиско. Как би било най-добре? За роуд трип с кола мисля, че ще е убисйтвено за десетина дни. Вариантът е от Атланта до Вегас с вътрешен полет, от там как да се обиколят останалите дестинации? С рент-а-кар до Гранд Каньон ли? После до Калифорния, пък да я върнем в ЛА/СФО и от там пак с вътрешен до Атланта...?

Също имаме идея за ден-два да видим Маями и ако стане така, ще летим към София от там - цените са по-добри отколкото АТЛ - СОФ.

Всякакви съвети и предложения са добре дошли: кое си заслужава да се види, кое може да се пропусне, кое му е достатъчно ден, кое поне 3. Като въпросите са за след Ню Йорк. Той ми е добре познат и нямам нужда от съвети за там 🙂

Благодаря!

Редактирано от Nia_STN
печатни грешки
Публикувано:

Защо не помислите за 2 седмици само на Източния бряг и Атланта? НЙ-Филаделфия-Вашингтон-Шарлът-Атланта-Савана-Орландо-Маями-Кий Уест? Може дори Ню Орлийнс да се включи като част от роудтрип-а. Иначе Има доста пътеписи за Калифорния, Аризона и Невада и основните забележителности на трите щата могат да се покрият за 2 седмици, но да се вкючат и Атланта, и НЙ ми се струва, че ще е голямо препускане. 

Иначе с кола от Вегас до Големия Каньон е най-удобно, макар да има турове с автобуси също.

Ако за първи път ще ходите до Вегас - поне 2 нощувки препоръчвам, Големия каньон - около 5-6часа, в ЛА зависи какво искате да видите, но 2-3 нощувки мисля, че са окей. 1 ден нагоре по магистралата към СФ и 2-3 нощувки там. На моето семейство ни отне малко повече от седмица да се насладим на разстоянието от ЛА до СФ и пак ми се видя на тъгъдък. Ние бяхме с малки деца и пътувахме за първи път с тях толкова надалеч, може и от това така да ми се е сторило.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за предложението, но това са основните отправни точки на пътуването:

- НюЙорк е мой любим град и искам да прекарам дори малко дни там, а и полетите са по-добри SOF-NYC и вътрешен до ATL, отколкото SOF-ATL.

- Atlanta ни е дестинация защото приятелите ни са там и заедно от там ще ходим на запад

- Гранд Каньон/Вегас/Калифорния са реално местата, които са основна цел, защото в тази посока изобщо не съм ходила

- Маями - съпругът ми иска да го види, а и се връзва с летенето. SOF - NYC/ MIA - SOF са най-изгодни цените за нашите дати, които са много скоро - след две седмици заминаване, днес ако ми помогнат повече  хора да се ориентирам, ще купувам билетите 🙂 

Та въпросите са по колко дни е оптимално да се изкара в тези места, за да се впишат в десетина дни? Маями за едно обхождане тип разходка, една нощувка ок ли е? Искам да имаме повече време в Калифорния.

Благодаря!

Публикувано:

Ами, аз лично до Маями само не бих била път, ако не е, за да се отиде до Кий Уест. Малко ми е като Слънчака, но имам приятели, на които им харесва страшно много. Дано се включат и други хора с препоръки. Иначе съм написла по-горе ориентировъчно за Вегас/Каньона и Калифорния колко време аз бих отделила.

• Харесвам 2
Публикувано:

На мен ми се струва прекалено препускане. Много градове/места за две седмици само. Само в Калифорния мога да запълня 2 седмици - San Francisco - Los Angeles - San Diego - Anaheim - Palm Springs - Napa - Yountville , много красоти. 

Аризона също . 

Флорида са основно за мен Orlando, Miami, Key West. Прекарах 3 дни само в Орландо из водните и увеселителни паркове. 

От вас си зависи какво искате да видите и правите. 

• Харесвам 1
Публикувано:

не знам, на мен ми изглежда твърде много места за кратко време. Всички тези полети искат време, плюс от и до летището и то друго не остава. То само ако видиш полетите написани ще видиш, че така или иначе не остава по повече от два дена за никой град.

Ние бяхме в Маями 2 дена и видяхме само зоологическата и един музей, дори и града не съм видял, освен от колата по пътя. 

Публикувано:

Прави сте, довечера пак ще обсъдим и ще видим от какво ще се откажем. От Ню Йорк - абсурд 😄 Аз бих видяла Калифорния, без Вегас и без Маями, ако трябва да решавам еднолично, но ще видим с половинката...

Публикувано:

Ако няма да ходите на гости при приятелите, а да пътувате заедно може да не летите до Атланта, а направо да се срещнете на място.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, ще се опитам да пиша по-подробно по- късно днес. Да попитам - какви са ви интересите, какво искате да видите от Калифорния - забележителностите в големите градове, природа и национални паркове? Шофирате ли и двамата? 

Публикувано:

Не става ясно, дали ще се гледат само описаните  градове в САЩ или ще се гледа и нещо извън тях като паркове и други.

и аз виждам супер натоварена програма дори, ако е само градове. За мен ще е видях/тагнах се и следващия.

Публикувано:

Да се включа и аз, въпреки че не знам какви са ви интересите и какво искате да посетите в Калифорния, и не видях за кой месец става въпрос. Не става ясно колко време ще стоите в Атланта – ако е 2-3 дена, в общи линии половината от веремето ви е заето вече. Имайте предвид, че разстоянията са огромни, полет от Атланта до Западното крабрежие ще отнеме цял ден. Аз бих махнала Маями със сигурност и евентуално един от другите градове - Лас Вегас, ЛА или СФ.

Ето една примерна програма:

Ню Йорк – 3 дена

Атланта – 2 дена

Полет от Атланта до ЛВ/ЛА/СФ – 1 ден

Лас Вегас – 1 ден

Гранд Каньон – 1 ден (наемате кола)

Лос Анджелис – 1 ден за пътуване с кола от района на Вегас до ЛА + 2 дена за ЛА

Евентуално – 1-2 дена в Сан Диего, просто защото е близо до ЛА.

или

1 ден пътуване с кола от ЛА до СФ

Сан Франциско – 1-2 дена

Полет на обратно от Лос Анджелис или от Сан Франциско.

Това наистина ще е само да се каже че сте били там. В раздела САЩ има много теми с полезна информация точно за тези дестинации, обсъждали сме много пъти (СФ, ЛА, ЛВ и каньона). Погледнете – със сигурност ще ви помогне да избистрите вашата програма.

• Харесвам 1
Публикувано:

Така - ето новият план, който пак ми се струва понатъпкан, но вече не ми се изключва нищо повече 😞 Удължих малко и престоя, махнах ЛА. Дайте пак мнения:

1. Ню Йорк: кацане 24 NOV, престой 4 нощувки

2. Вътрешен полет NYC - LAS: нощувка в LAS на 28 NOV, Гранд Каньон - целия ден на 29NOV с кола, пак нощувка във Вегас на 30 NOV и това е - Вегас само една вечер там да видим фонтаните и това е.

3. Вътрешен полет LAS - SFO на 1 DEC, престой 3 - 4 нощувки. 

4. Вътрешен полет SFO - ATL на 4-5 DEC и от там с приятелите с колата към Флорида. Ще имаме 5-6 дни.

5. Заминаваме от Маями за София на 12 DEC.

Давайте сега съвети за финализиране на разписанието, че да започвам да искам съвети по локации конкретно  🙂 

П.С. Във Вегас имаме приятели, които не можем да пропуснем и за това не мога да го махна от програмата. СФО ми е мечта отдавна. Другите приятели са в АТЛ и с тях роудтрип към Маями.

Публикувано:

Това според мен е супер програма. За Лас Вегас тогава ще имате гидове, но има доста повече за виждане от фонтаните само. Задължително спрете на Хувър дам по път към Каньона. Според мен Западния ръб хем е по-близо до Вегас, хем е по-красив, но има входна такса. Там е и Skywalk-a.

За СФ @Травеолани има полезен пътепис. Можете да прочетете и за моя престой в СФ последните дни от темата ми за Калифорния тук
Както вече споменах, ако сте във

Флорида отскочете до Кий Уест - много е красиво, има доста трипове с лодки, вкусна морска храна, Хемингуей 😍

На мен в Маями много ми хареса имението Vizkaya, но ако ви предложат Кораловия дворец - бягайте с 200. Изобщо не си заслужава.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 11 часа, Nia_STN каза:

Така - ето новият план, който пак ми се струва понатъпкан, но вече не ми се изключва нищо повече 😞 Удължих малко и престоя, махнах ЛА. Дайте пак мнения:

1. Ню Йорк: кацане 24 NOV, престой 4 нощувки

2. Вътрешен полет NYC - LAS: нощувка в LAS на 28 NOV, Гранд Каньон - целия ден на 29NOV с кола, пак нощувка във Вегас на 30 NOV и това е - Вегас само една вечер там да видим фонтаните и това е.

3. Вътрешен полет LAS - SFO на 1 DEC, престой 3 - 4 нощувки. 

4. Вътрешен полет SFO - ATL на 4-5 DEC и от там с приятелите с колата към Флорида. Ще имаме 5-6 дни.

5. Заминаваме от Маями за София на 12 DEC.

Давайте сега съвети за финализиране на разписанието, че да започвам да искам съвети по локации конкретно  🙂 

П.С. Във Вегас имаме приятели, които не можем да пропуснем и за това не мога да го махна от програмата. СФО ми е мечта отдавна. Другите приятели са в АТЛ и с тях роудтрип към Маями.

Април и Май два месеца направих road trip в САЩ от канадската граница (кацнах във Ванкувър) долу до Сан Диего всичкото по Пасифик Хайуей, после Невада, Аризона, Юта, Уайоминг, Айдахо…след това летях и обиколих цяла Флорида от до и накрая Колорадо. Беше страхотно…с малки изключения …най-голямото разочарование - San Francisco. Толкова романтична представа да имах за този град…в момента в който пресечеш Голдън гейт, всичко се изпари. Тълпи от бездомници и наркомани особено в Даутаун и Тендърлойн. И аз бях буукнал три нощувки и се чудех - защо. 
6 дни ще са ви достатъчни да видите Флорида, и долу до Кий Уест..приятно място, но само ако си с компания. Аз лично като фен на космоса и аеронавтиката, не пропуснах да отскоча до Kennedy Space Center …и с моя късмет уцелих и изстрелването на ракета, можете предварително да проучите графика.

Ако ще ходите в Калифорния само заради SF и нямате някаква специална, сантиментална стойност…аз лично бих го пропуснал и сменил с нещо друго. Лично на мен а и на много американци любимото им място е Юта, където са и големите им 5 забележителности. Също така и Вълната и Антелоуп Каньона. Въпреки че първата е с томбола. Но иначе - Зион, Брайс Каньона. Сега гледайки датите ви обаче, може и да е хладничко за там. В SF, също ще в клинч де. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Cloud_bg каза:

В SF, също ще в клинч де. 

В Сан Франциско и през лятото е клинч. Били сме на 31.07 и 1.08 - като зима беше, 13 С и много силен вятър. 

Публикувано:

Във всеки мегаполис в САЩ има (за съжаление) проблем в различна степен с бездомните хора. @Nia_STN е споменала, че Ню Йорк, където броят на бездомните може да се сравни със Сан Фран, й е любим, така че не би трябвало да сме толкова категорични в препоръките си да се пропусне подобен емблематичен град. И на мен Йелоустоун ми е уау, а ЛА (примерно) гето, но ако някой вече си е направил план за там, ще му дам съвети кои части да избягва и какво да види. 

• Харесвам 1
Публикувано:

SFO остава. Ако не ми хареса, просто няма да го посещавам пак 🙂 А и тъкмо купих билетинза баскетболен мач там 🙂

LA не е част от тази тема и програма, така че ще трябва в друга или нова. 

Скоро ще питам и по-конкретни неща за моята програма, но само да фиксирам вътрешните полети инвеме да зная къде колко дни имаме.

Много благодаря за всички мнения донсега!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Nia_STN каза:

SFO остава. Ако не ми хареса, просто няма да го посещавам пак 🙂 А и тъкмо купих билетинза баскетболен мач там 🙂

LA не е част от тази тема и програма, така че ще трябва в друга или нова. 

Скоро ще питам и по-конкретни неща за моята програма, но само да фиксирам вътрешните полети инвеме да зная къде колко дни имаме.

Много благодаря за всички мнения донсега!

Аз пък ще пиша в тази тема 😄
Съжалявам, че вместо да дам съвет, ще задам въпрос в темата Ви, но не се стърпях - как стоят нещата със закупуването за билет за NBA? 🙂 Има ли нещо специално или директно на сайта на отбора домакин и как вървят цените в случая за Warriors 🙂

Публикувано:

Има много сайтове за купуване, аз лично взимам от където ми попадне най-добра цена и най-удобна визуализация на схемата с местата. Сега взех от някакво Vivid Seats.

• Благодаря 1
Публикувано:

Следващите дни се очаква много обилен снеговалеж в Ню Йорк и околностите, ще има затворени пътища. 

Имате предвид, че следващият уикенд е Thanksgiving, нали?  4 почивни дни и много народ...

• Браво 1
Публикувано:

Аз също бих посъветвала по-малко дни за Сан Франциско. Естествено всичко е до лично предпочитание, но и аз бях много разочарована. Щяхме да сме на каучсърфинг и в последния момент отпадна и в бързината запазих хотел в Тъндерлойн... беше като филм на ужасите! през цялата ни обиколка имаше бездомни, но такова нещо не бях виждала. Беше ме страх от Убера до вратата на хотела да стигна. После гледах документален филм за този квартал и проблемите на града с бездомните. Аз ли нещо не се впечатлих или вече бях изморена, но освен моста и тази стръмната улица, нищо особено не видях. Лично аз бих съкратила Сан Франциско за сметка на Лас Вегас. 

Публикувано:

Затова си трябва проучване, за да не попаднеш случайно в някой от лошите райони. Цените на хотелите със сигурност са ориентир - ако е нереално ниска цената, има причина. 

Ето какво ми писа моя приятелка за Сан Франциско (тя живее там), мисля че и преди съм я пускала тази информация. 

F5E1BC24-4F03-4D94-818D-672FD1F17462.jpeg.b43ca889ff634721460f3b33c912c087.jpeg

В Сан Франциско ние бяхме за два пълни дена и бяха абсолютно достатъчно. Предполагам за повече дни може повече неща да се видят и с по-бавно темпо. На мен ми хареса града, стори ми се европейски, не сме били в лошите райони. Ако може да запазите тур в затвора Алкатраз - заслужава си! 

• Браво 1
Публикувано:

Запазих и вътрешни полети, които са 28 DEC NYC-LAS и после 03 DEC SFO- ATL. Тоест имаме реално 5 нощувки, така че бихме могли да ги разделим 2/3 или 3/2. Сега ще разгледам за SFO какво са писали из пътеписите и ще преценим. Също така в LAS има къде да спим, докато в SFO ще букваме, така че може и да стане 3/2 нощувки 🙂

Реално се целим в два пълни дни в SFO. @stanislavpp, много благодаря за препоръката! Значи вие ще сте там точно преди нас, ще можете да кажете направо прясна информация, но все пак ако искаш сподели и предварително към каква програма сте се насочили?

Ние за сега имаме сигурно само баскетболен мач на 2ри дек и излитане на 3ти  сутринта от SFO.

Благодаря!

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.