Прескочи до съдържание

2 седмици: Ню Йорк, Атланта, Калифорния, Гранд Каньон, Маями

Nia_STN

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 часа, Nia_STN каза:

@Травеолани, благодаря! 
Може ли препоръки за спане в Кий Уест? Много е дълга тази ивица и търся съвет за оптимално настаняване.

За Кий Уест не мога да дам препоръки за хотели, защото не сме били там. В района на Дестин (ако решите да минете от там)  бих препоръчала Сандестин резорт - страхотно място е, има и хотелски стаи и таункъщи, басейни, плаж, и цените са много прилични. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, мили хора! 
За жалост, малко ни се осуети програмата за Флорида, семейни проблеми при нашите приятели. Та сега имаме две нощувки и само един цял ден в Маями и това е.

Утре вечер (събота) кацаме, в понеделник следобед летим.

Всякакви препоръки как да вземем максимума и да добием впечатления от Маями за един ден и една вечер са ни много нужни.

Много искам да отидем на плаж, защото все пак е декември и ще е много хубаво разнообразие от зимата в БГ. Хотелът ни е на Biscayne Blv, около NE 74 St. Кой плаж е най-подходящ и хубав? 
Как да разгледаме най-успешно града? Да букнем някаква обиколка с лодка? Какво да оставим за вечерта и какво да планираме за сутринта или следобеда в неделя? Кое време на деня е най-подходящото време за плаж по това време? 
Разчитам на Вашите съвети!

Благодаря отново!

Публикувано:
преди 32 минути , Nia_STN каза:

Здравейте, мили хора! 
За жалост, малко ни се осуети програмата за Флорида, семейни проблеми при нашите приятели. Та сега имаме две нощувки и само един цял ден в Маями и това е.

Утре вечер (събота) кацаме, в понеделник следобед летим.

Всякакви препоръки как да вземем максимума и да добием впечатления от Маями за един ден и една вечер са ни много нужни.

Много искам да отидем на плаж, защото все пак е декември и ще е много хубаво разнообразие от зимата в БГ. Хотелът ни е на Biscayne Blv, около NE 74 St. Кой плаж е най-подходящ и хубав? 
Как да разгледаме най-успешно града? Да букнем някаква обиколка с лодка? Какво да оставим за вечерта и какво да планираме за сутринта или следобеда в неделя? Кое време на деня е най-подходящото време за плаж по това време? 
Разчитам на Вашите съвети!

Благодаря отново!

От паркинга до Хард рок кафе тръгват автобусите за Евърглейдс и др. маршрути, също Хоп он хоп оф и  корабчетата за разглеждане от вода именитата на знаменитостите.  Аз бих направила сутринта двете автобусни обиколки с Хоп он хоп оф, на Оушън драйв бих слязла за плаж и разходка. След обяд бих направила круизчето. Ако остане време Евърглейтс. За друго едва ли ще има време.

• Харесвам 1
Публикувано:

Бих препоръчала раззходка в квартал Wynwood. Води се art district и има много графити, рисунки и всякакви арр инсталации. Има и интересни и приятни места за хапване. За плаж не мога да препоръчам конкретен, ние ходихме към Miami South beach и беше много хубаво. 

Публикувано:
преди 8 минути , Pepi Popova каза:

Бих препоръчала раззходка в квартал Wynwood. Води се art district и има много графити, рисунки и всякакви арр инсталации. Има и интересни и приятни места за хапване. За плаж не мога да препоръчам конкретен, ние ходихме към Miami South beach и беше много хубаво. 

Да, аз също. И той и малката Хавана влизат във втория кръг на Биг бъс.

Публикувано:

Да плащам за да гледам графити ми е дори по-зле , отколкото да плащам за посещение на църква/катедрала.

Малката Хавана за мен беше пълно разочарование и загуба на време (но аз не бях с туристическа обиколка , ако се мине набързо става за убиване на половин час).Силно надценена забележителност !

Пред тия двете винаги бих избрал разходка из Коръл Гейбълс или Ки Бискейн ( там също има плажове) ,или пък просто да изкарам цялото време из Маями Бийч,  където освен Оушън Драйв и плажната ивица има и прекрасна пешеходна зона със страхотни европейски тип кафенета.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз не съм плащала нищо за Wynwood. Малката Хавана и за мен беше леко разочарование, за това не я и споменах. За Miami Beach подкрепям с 2 ръце. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам предвид Wynwood Walls , иначе може да се разхождаш свободно из квартала.

https://thewynwoodwalls.com/info/

Ако цените на настаняванията бяха по-поносими бих прекарвал зимите си във Флорида без да се замислям 😄

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря! 
Да, взимам хоп-он хоп-офф, Премиум билетът включва и разходка с лодка (явно това покрай именията, защото се казваше нещо Millionaire’ Row).

И така - утре на плаж, ХОнХОф до където стигнем и в понеделник пак ХОнХОф каквото остава. Не мисля, че ще можем Евърглейдс, освен ако няма някакви по-късни или сутрешни разходки (за понеделник). За колко време можем да направим такава екскурзийка до Евърглейдс?

Публикувано:
преди 56 минути , Nia_STN каза:

Благодаря! 
Да, взимам хоп-он хоп-офф, Премиум билетът включва и разходка с лодка (явно това покрай именията, защото се казваше нещо Millionaire’ Row).

И така - утре на плаж, ХОнХОф до където стигнем и в понеделник пак ХОнХОф каквото остава. Не мисля, че ще можем Евърглейдс, освен ако няма някакви по-късни или сутрешни разходки (за понеделник). За колко време можем да направим такава екскурзийка до Евърглейдс?

Мисля, че тръгнахме в 10 и се върнахме към 16 ч. След това взех корабчето за милионерките къщи.

Публикувано:

Да, за съжаление Евърглейдс отпада - доста рисковано и напрегнато откъм тайминг, особено за жена, търчаща са корема напред 😆

Днес два пъти тичах - за Биг Бъс-а един път и за круиза с лодка един път. 
Иначе в Маями страшно много ни хареса, много съжалихме, че стана така с престоя само два дни, но определени отново ще дойдем.

Последната ни спирка е 7-часовият престой в Мюнхен целия вторник, когато температурите са от -10 до -3 градуса. Чудим се заслужава ли си да отидем за раходка  и какво точно да представлява тя предвид температурите. Да излезем от някоя спирка на метро на някоя топ забележителност, после на още една по същия начин, без дълги преходи в студа? Предложения отново? Също и за хапване 🙂

Благодаря и бъдете здрави и щастливи!

• Харесвам 1
Публикувано:

По кое време е престоят ви? В момента има коледни базари и мисля, че посещение на такъв ще е идеален. Там ще хапнете и ще се сгреете. И евентуално бърза обиколка на старата част. За друго време няма да имате.

https://www.munich.travel/en/topics/markets-festivals/christmas-markets

Публикувано:

Цял ден - кацаме сутринта и летим 20ч. Много добра идея за Коледните базари 🙂 В Берлин бяха няколко, сигурно и в Мюнхен е така, препоръка за конкретен? Удобен транспорт и там за посядване?

Публикувано:

И двате линии на влакчето от летището (S1 и S8)  ходят до Marienplatz - сърцето на Мюнхен и възможно най-централното място в града.

Оттам-нататък може да обиколите всичко по-интересно и пеш. Погледни една туристическа карта на града да добиеш бегла представа за забележителностите.  На Marienplatz e и главния коледен базар ( от близо 700 години) , а места за хапване и пазаруване колкото искаш. Както се казва, когато на този площад са правили коледен базар Христофор Колумб още не е бил роден.

Ако искаш напълно да се потопите в историята може да хапнете и тук:

https://mobil.hofbraeuhaus.de/en/welcome.html

Центърът на Мюнхен е доста компактен и пригоден за пешеходци.

Ако не вали съм сигурен че ви очаква един страхотен ден ! 

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Искрено благодаря на всички за съветите и бързите и адекватни отговори!

Благодарение на Вас си изкарахме една страхотна екскурзия (не мога да го нарека чак почивка 😄 ). 
Насладихме се на всяко място, като взехме максимум емоции и впечатления за минимум време.

В Мюнхен беше -10 градуса, много на кратки интервали му се насладихме на Коледните базари. И искаме да живеем в Маями! 😄 😄 😄 

• Харесвам 4
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.