Прескочи до съдържание

Германия - Централна Америка (Гватемала, Коста Рика, Панама) за 400 евро

Препоръчани мнения

Сравнително изгодни билети на Iberia от Германия до Централна Америка (Гватемала, Коста Рика, Панама) на цени от около 400 евро от Берлин. От Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф цените са идентични, като наличностите са до май месец.

post-157-0-02015900-1391864102_thumb.jpgpost-157-0-15853500-1391864104_thumb.jpgpost-157-0-42567000-1391864106_thumb.jpg

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Сравнително изгодни билети на Iberia от Германия до Централна Америка (Гватемала, Коста Рика, Панама) на цени от около 400 евро от Берлин. От Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф цените са идентични, като наличностите са до май месец.

attachicon.gifuntitled11.JPGattachicon.gifuntitleddd.JPGattachicon.gifuntitledfds.JPG

Вече няколко часа гледам за Гватемала. Часовете от Дюселдорф са най-удобни за "моите" дати (21.04-10.5), но връзката от София ми се "опира". Някой може ли да ми подскаже придвижване до Дюселдорф? С влак от Берлин е 100е, автобусите вземат разстоянието за 8-9 часа.

Връзка към коментар

Вече няколко часа гледам за Гватемала. Часовете от Дюселдорф са най-удобни за "моите" дати (21.04-10.5), но връзката от София ми се "опира". Някой може ли да ми подскаже придвижване до Дюселдорф? С влак от Берлин е 100е, автобусите вземат разстоянието за 8-9 часа.

Разумен вариант е до Дортмунд с Уиз. От гарата до летището Holzwickede има директен влак всеки час до Дюселдорф Hauptbahnhof и оттам с С-бана до летището.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Разумен вариант е до Дортмунд с Уиз. От гарата до летището Holzwickede има директен влак всеки час до Дюселдорф Hauptbahnhof и оттам с С-бана до летището.

По принцип предложения вариант с Уиз през Дортмунд до Дюселдорф е работеща опция, ако си тръгнал на разходка из област Рур. Но едно, че за конкретните дати 21.04 - 10.05 не е удобен, защото  на връщане няма да имаш време да стигнеш от DUS до DTM между 18:25 и 20:00. И второ - за тези дати цената с Уиз е 335 лева.

А ако избереш да се връщаш с Уиз на другия ден в понеделник (12.05)  на обяд в 13:15 ч. - цената пада с 20 лева, но ще се наложи да нощуваш в Дюселдорф, или Дортмунд, където няма много варианти, а и не са евтини. Не става и на летището в Дортмунд, защото то май беше от тези, които ги затварят през нощта.

Ако все още не си купила билета от Дюселдорф, виж и помисли над това.

Според мен варианта с тръгване и пристигане в Берлин е по-удачен. Двупосочния София - Тегел (21.04-11.05), е само 215 лева (110 евро), сравнено с 335 лв. до Дортмунд. При варианта с Берлин няма смяна на летища, и размотаване с багаж с други видове транспорт.

Аз определено бих избрал да летя през Берлин

Ето го през Трип-а:

post-72-0-15647700-1391900504_thumb.jpg

На отиване кацаш от София в Берлин в 11 ч. - ще имаш достатъчно време дори и при закъснение в рамките на 2-3 часа, да минеш всички летищни процедури, и да се качиш в 19:35 на Iberia.

На връщане също ще имаш  достатъчно време между 14:50 и 20:00 часа.

Стига FB да не си отменят полетите, или до тогава да им сменят часовете, както често се случва напоследък с тази авиокомпания. В момента и те са точно толкова несигурни в разписанието си, колкото са нискотарифните. Даже май повече. Дано да намерят решение, и се стабилизират до месец-два.

Берлин - Гватемала е на същата цена от 404 евро двуповсочен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря, wilks, не съм купила билет (по принцип гледам да преспя над идеята)

Ясно, че от София до Берлин е най-удобният и най-евтин вариант. А и на мен ми се ходи в Берлин - тази година стават 10г. откакто не съм била там, та и затова офертите на Иберия от Берлин събуждат интерес у мен - ако мога да съчетая с няколко дни в Берлин на отиване или на връщане - това е идеалният вариант за мен.

Но от Берлин до Гватемала: има късно пристигане веднъж в Мадрид и втори път в Гватемала, докато от Дюселдорф за тази дата и двата полета кацат в прилично време. Това е за 21.04; на 23.04 часовете са прилични.

Най-удобно си е от Мадрид, но първо, че цената Мадрид-Гватемала е със 100 евро по-висока (това никога не го разбирам, как директният полет е по-скъп), отделно от София до Мадрид е също поне 100 евро отгоре. Не че е кой знае какво обща цена от 650+ евро, но не е кой знае каква промоция за най-горещото време там.

Гледах и варианта с полет до Франкфурт с България Еър и от там с влак до Дюселдорф за 35е.

Иначе, не знам дали е лично усещане, но уиз ми се струва, че държат много високи цени.

Честно казано, в момента имам друга, по-голяма пречка - доста сериозните предупреждения на тема сигурност. Като знам как семейството не ме пусна в Колумбия, която в момента ми се вижда къде-къде по-безопасна, се притеснявам, че и тази дестинация ще отпадне. А не ме свърта вече в София.

Връзка към коментар

Ха сега. Проблема сигурност в Гватемала. За пръв път чувам такова нещо. Не , че съм се замислял особено, но винаги съм мислел за безпроблемно пътуване в Гватемала (при мен в съчетание с Мексико)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ха сега. Проблема сигурност в Гватемала. За пръв път чувам такова нещо. Не , че съм се замислял особено, но винаги съм мислел за безпроблемно пътуване в Гватемала (при мен в съчетание с Мексико)

И аз. Още повече, че е популярна дестинация за учене на испански.

Първото, което ми се наби на очи беше този параграф от wikitravel:

"Guatemala has one of the highest rates of violent crime in the world. Guatemala experiences much violence; its citizens live in a world of violence and tourists will be no different. Use extreme caution if traveling to Guatemala. Many of the nation's crimes are rarely prosecuted. Travelers should take some extra precautions when in Guatemala. If you are mugged, carjacked, or approached by armed individuals, cooperate. Do not make any sudden movements, and give whatever belongings or money that are demanded. Citizens and tourists have been shot and killed for resisting muggers."

И след това го видях и на други сайтове. Доколкото разбирам става въпрос най-вече за столицата..

Молба към администраторите? Дали може да отделите последните мнения в "Говорим си за: Гватемала"

Връзка към коментар

Да докладвам, че си купих билет Берлин-Гватемала. След като се разбера за отпуската, ще мисля София - Берлин и после най-важното - какви ще ги върша в Гватемала.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Childish, това горе може да го прочетеш същото за всяка държава от Централна Америка, без Панама и евентуално Коста Рика. Обяснението е просто - все пак повечето източници са щатски, или мнения писани от американци, а повечето от тези държави все още си обичат Русия и Куба. ;) Не че е Рая на безопасността, но ако пътуваш практично, не биеш на очи с излишна показност, и предварително се осведомяваш кои са по-опасните и изолирани райони, и ги избягваш, нещата няма да изглеждат толкова сериозни. Това е валидно за навсякъде, даже и за квартали на големи европейски градове.

За сигурността в Гватемала ще ти дам само един възможно най-елементарен довод - МОК избраха именно там да си проведат заседанието, когато избраха Сочи за Олимпийска столица сега. Не в Хондурас, Салвадор, Никарагуа или Белиз, а в Гватемала. Даже там се водят, че са най-прозападно ориентирани, и силно повлияни от стила и начин на живот от щатите и Европа.

Kuyuubi, ако реши, може да поговори повече за там от личен опит и доста време, прекарано по тези земи. Най-добре ще е да свериш информацията от сайтовете с някой, който е бил там, и на място е усетил ситуацията.

Аз за себе си нямам никакви колебания относно Централна Америка, и имам твърди планове за посещение там (в предна тема вече писах за това, където и ruwenzogi помести плана си). Но причината да отида там няма да е някоя случайна промоция и попадане на евтини билети, а ще е по точно определено време и повод. Ако двете съвпаднат ще стане най-добре. :)

П.П. Сега видях, че при теб вече нещата са придобили по-категоричен характер за пътуването. :good: Живо, здраво и весело изкарване! Тъкмо ще имам(е) най-актуална информация като се върнеш и разкажеш. 

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Според мен, много смело решение. В смисъл намираш евтин билет - и купуваш. Пък какво ще правиш там, после ще му мислиш (както и другия билет).  Не, че Гватемала е лоша държава, дори напротив - прекрасна е, но мисля, че трябва да проучваш нещата.  В моята програма за Мексико има и част за Гватемала - мисля 7-8 дни, които могат и да се разширят и да се видят и още неща. Плюс 2-3 дни в Хондурас, а защо не и Белиз. Така, че си на правилен път.

Ама, сама ли ?

Връзка към коментар

Да, сама.

И на мен ми се искаше да комбинирам Гватемала с Хондурас и Белиз. Сега не вярвам да успея, защото след мъдруване по въпроса дали да отида за по-дълго от Мадрид, в крайна сметка избрах по-кратък престой, защото това ще ми е първото презокеанско пътуване. Иначе съзнавам, че пропускам Великден, а там го празнуват подобаващо. Ако всичко мине добре този път, ще отида пак. Имам 2 месеца са подготовка, но през това време имам много други неща за правене, няма да имам много време за четене, та окончателно ще решавам на място.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз мисля, че решението на Childish е много добро. Аз наскоро се "запознах" с този модел на пътуване, и мисля да премина, и се ориентирам към него, когато разполагам с достатъчно свободно време, и ми се отдава възможност. За кратки пътувания не е практичен, и е неприложим.Точно така взех билети за Азия по Нова година - видях добра цена, супер самолети, и за 10 мин. купих билета без изобщо да съм имал намерение точно тогава да ходя там. Не, че изобщо не съм искал да посещавам ЮИ Азия, но не ми беше планувано това ходене. И реших да го карам по-лежерно до края - само с базова подготовка на основните за едно пътуване етапи и моменти - спане и придвижване, и кои са най-най-важните забележителности и POI. За всичко останало да се възползвам на място от възможностите, без да правя планове по дни, да не говорим за часове. Разбира се, не винаги и навсякъде е приложим този начин. Но е много очарователно да се оставяш да бъдеш приятно изненадан от предложения на място, без план, да не знаеш какво следва на другия ден, и да действаш според настроението си в момента. С известни само датите на пристигане и отпътуване. Между тях волна програма. :)

Мисля даже винаги, когато мога, и е приемлив и приложим, да следвам този начин на пътуване. :)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз този начин на пътуване го открих преди няколко години и определено така ми харесва най-много. Преди исках да видя всичко и когато не успявах, се депресирах. Но все пак съм процедирала толкова "спонтанно" само в Европа, където има доста информация в Интернет и човек бързо може да се ориентира - работно време, разписание на транспорта, да си резервира място за спане за следващия ден и пр. Но се опитвам да направя нещо като план заради връщането или пък гледам да се върна в началната точка, ако от там летя обратно, със запас във времето, за да не закъсам по пътя.

Иначе, аз не съм се хвърлила на дестинация. Мисля, че съм споменавала вече, че детската ми мечта, преди да се запаля по настоящата ми професия, беше да стана археолог. За съжаление съм слабопаметна и не помня нищо от прочетеното тогава, а аз бях книжен плъх. Та сега целта ми е да видя местата, които дори и не съм предполагала, че мога да посетя някой ден. По тази причина и преди 10ина години започнах да уча испански като подготовка за едно такова пътуване, но мързелът надделя или този език ми се опря, или и двете. Но все трябва да знам достатъчно, за да се оправям и да не се притеснявам особено поне за комуникацията.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Т.к. Панама е в заглавието на темата, да напомня, ако изобщо има нужда от напомняне, че тази година се навършват 100 години от построяването на Панамския канал (15 август 1914г.)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.