Прескочи до съдържание

Планиране на нашата Индия. Фокус върху природата

Роми

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

Не сме били в осезаема опасност, много спокойно ни се видя да сме сред индийци, дори в гетото

Аз не изпитвам страх, притеснява ме мръсотията и храната с много подправки. Не съм опитвала нищо индийско заради проблемен стомах, ако няма храни, с които сме свикнали в Европа, ще си умра от глад. 😃 Алкохолът не ми е интересен, питейна вода ми е абсолютно достатъчна.

• Замислям се 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, chandni каза:

Аз не изпитвам страх, притеснява ме мръсотията и храната с много подправки. Не съм опитвала нищо индийско заради проблемен стомах, ако няма храни, с които сме свикнали в Европа, ще си умра от глад. 😃+1 Алкохолът не ми е интересен, питейна вода ми е абсолютно достатъчна.

+1

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 3 часа, chandni каза:

Аз не изпитвам страх, притеснява ме мръсотията и храната с много подправки. Не съм опитвала нищо индийско заради проблемен стомах, ако няма храни, с които сме свикнали в Европа, ще си умра от глад. 😃 Алкохолът не ми е интересен, питейна вода ми е абсолютно достатъчна.

преди 17 минути , Дани Магелани каза:

+1

За вас си трябват отзиви от хора, които са пътували по друг начин, не по нашия. Срещу съответната цена със сигурност е постижимо. Но в малките къщи за гости, лоджите ни за сафарита и за птици, грозните хотели около летищата и малкото на брой заведения за чужденци (с бира), които посетихме, аз не видях нищо различно от индийска храна. А тя е толкова подправена, че не можех да разбера, че има и кориандър, въпреки че го виждам и го сдъвквам.  

Макдоналс предлагаше някакви бургери със зеленчукови кюфтета, не съм задълбавала какво има в КФС и Бъргър Кинг. На летището в Бангалор си беше все едно си в Европа, със съответните цени. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Нашият опит с храната беше изключително изненадваш за мен. Аз не харесвам индийска храна, която съм опитвала тук из нашите индийски ресторанти и в Сингапур, имам и много деликатен стомах, та очаквах неприятности. 

Храната на място много ми допадна. Вярно, че ходихме по ресторанти, където водят туристи и цените са малко по-нагоре, но пък нито една от нас нямаше проблеми, нито пък ни беше много люто, а и трите обичаме и дори бяхме разочаровани от това. С кориандъра само аз имам несъпоставимост, но търпях. Ако имаше къде тук да ям такава храна, с удоволствие бих по-честичко.

Приборите ги дезинфекцирахме преди да ги ползваме. Носехме си калъфки, хавлиени кърпи и дори ТХ от тук. 

Единствено чай масала пиехме навсякъде, тоест и по разни супер неугледни и мръсни места, но при него термичната обработка си е сериозна.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 13 минути , desislavna каза:

Нашият опит с храната беше изключително изненадваш за мен. Аз не харесвам индийска храна, която съм опитвала тук из нашите индийски ресторанти и в Сингапур, имам и много деликатен стомах, та очаквах неприятности. 

Храната на място много ми допадна. Вярно, че ходихме по ресторанти, където водят туристи и цените са малко по-нагоре, но пък нито една от нас нямаше проблеми, нито пък ни беше много люто, а и трите обичаме и дори бяхме разочаровани от това. С кориандъра само аз имам несъпоставимост, но търпях. Ако имаше къде тук да ям такава храна, с удоволствие бих по-честичко.

Приборите ги дезинфекцирахме преди да ги ползваме. Носехме си калъфки, хавлиени кърпи и дори ТХ от тук. 

Единствено чай масала пиехме навсякъде, тоест и по разни супер неугледни и мръсни места, но при него термичната обработка си е сериозна.

При мен се случи обратното, затова и толкова киселея :rolleyes: Аз си представях, че ще ям кашу, самоса, пиле в доматен сос, леща, биряни и всичко, което си познавам и обичам. На място обаче се оказа, че това е храна за деца, северни рецепти или не ми харесва как го готвят. Особено месото, то все беше жилаво или сурово.

Ние ядяхме плодове и зеленчуци като ни ги нарежат, не сме дезинфекцирали и също нямахме проблем със стомаха. Просто не ни беше вкусно. 

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
  • 7 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте! През февруари 2025 ще бъдем 14 дни в Индия. Първоначалният ми план беше да ги прекараме всичките, разглеждайки основните забележителности на Раджастан. След много прочетени редове пътеписи обаче си мисля, че от един момент нататък няма да видим нещо много по-различно от предния ден, освен това подозирам, че и мизерията ще ни дойде в повече. Хрумна ми да направим златния триъгълник за около седмица, а останалите седем дни да прекараме в индийския юг сред зеленина и чаени плантации.  Проблемът е, че организацията ще стане доста по-сложна. Първо, седем дни няма да ни стигнат да видим всичко от Ooty на север до Periyar на юг. Трябва с ваша помощ да отделим само най-важното. Не ми се иска да препускаме и да прекарваме по цели дни в път. Със сигурност ще наемем шофьор (приемам препоръки за фирми, тъй като тази, която съм наел за Раджастан, е активна само за този район на страната). Това, което засега съм намислил, са няколко дни из Мунар, планинската железница Нилгири (в краен случай може и да я пропуснем тъй като е доста на север от Мунар) и 1-2 дни сафари в търсене на тигри и слонове (приемам препоръки за паркове). Ще съм благодарен на всякаква помощ!

Публикувано:

С ръка на сърце казвам, че Златният триъгълник е тотал щета. Не че няма какво да се види, но е толкова туристическо, меркантилно и мръсно, че съжалявам за отделеното време. Макар че си  изкарахме чудно, бих казала да се отиде другаде (не че някой ще послуша, де). Бих спала спокойно, дори да не бях видяла  прекрасния Тадж махал.  И тези фортове - едни и същи, кладенците и те.  На север в Амритсар и Дарамшала ми хареса много, особено видени след триъгълника. Казват, че и на юг е много различно и красиво.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:

Чудя се какво да напиша. 

За 7 дни можете да видите Бангалор, Майсор, резерват с тигри и Ути.

Или да летите до Кочи и да се върнете от Мадурай, виждайки backwaters, Periyar National Park, чаени плантации и шарени храмове, но без тигър.

По-зелено и красиво е в Керала, а и пазят природата си. Пак си е Индия.

Публикувано:
преди 26 минути , Lindt каза:

Или да летите до Кочи и да се върнете от Мадурай, виждайки backwaters, Periyar National Park, чаени плантации и шарени храмове, но без тигър.

Това за мен е най-удачният вариант. Проблемът е, че мисля да летим на юг директно от Джайпур, а от там полети има само до Бенгалуру, но не и до Кочи и Мадурай. Тоест ще трябва да правим self transfer, което в Индия ми е струва малко рисково, ако мога така да се изразя. 😀

П.С. В Periyar не могат ли да се видят тигри? В интернет намирам някакъв Periyar Tiger Reserve.

Публикувано:
преди 15 минути , Suunto каза:

Това за мен е най-удачният вариант. Проблемът е, че мисля да летим на юг директно от Джайпур, а от там полети има само до Бенгалуру, но не и до Кочи и Мадурай. Тоест ще трябва да правим self transfer, което в Индия ми е струва малко рисково, ако мога така да се изразя. 😀

П.С. В Periyar не могат ли да се видят тигри? В интернет намирам някакъв Periyar Tiger Reserve.

Така се казва, но не, шансовете са много ниски в Периар. Повече си го представяк за активност сред природа - лодки, разходки с водач, трекове. 

Южна Индия не е толкова добра за тигри. Кабини и Бандипур, в зависимост от сезона, са най-подходящото място.

Сигурен ли си, че няма прекачване в Бангалор и кацане в Кочи или прекачване в Ченай и кацане в Мадурай?  

Няма да е рисковано и да си направиш селф трансфер де. Полетите са много на ден и скъпи.Ако сменят единия, ще вземеш другия.

Бангалор е най-приличният град в Индия, та за няколко часа може да се поразходите. Ако си оставите 1 ден, може и тур/автобуси до Майсор и двореца. Това е втората най-посещавана забележителност, макар че Тадж Махал има много повече простор и изживяването определено е по-добро.

Публикувано:

Чудя се дали да не махна единия ден за Делхи (в момента по план са два за там, но от това, което прочетох в интернет ми се струва, че и един ще ни е достатъчен) и така да останат 9 чисти дни за Южна Индия. Ще бъдат ли достатъчни за врътка от Бенгалуру до Кочи/Мадурай през Ooty, Munnar плюс някой друг парк?

Публикувано:
преди 8 минути , Suunto каза:

Чудя се дали да не махна единия ден за Делхи (в момента по план са два за там, но от това, което прочетох в интернет ми се струва, че и един ще ни е достатъчен) и така да останат 9 чисти дни за Южна Индия. Ще бъдат ли достатъчни за врътка от Бенгалуру до Кочи/Мадурай през Ooty, Munnar плюс някой друг парк?

Ами питай @Роми за това, на нея й хареса 🙂 Бавно се пътува в Индия, а ние не обичаме да се возим. Но 9 дни ще стигнат, ние бяхме за повече и определено скучахме.

Сафарита са сутрин и вечер, за около 2,5-3 часа. Можете да пристигнете за следобедното сафари в Кабини/Бандипур, да си тръгнете след сутрешното и да стигнете до следващ парк или направо до Ути. От Ути до Мунар е безкрайно 10 часово возене. От Мунар до Периар е 3-4 часа, не е толкова страшно. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз лично бих дори прескочила Делхи. Не че няма какво да се гледа, но въздухът е мръсен, има тежък трафик и страшни тълпи. Един ден е напълно достатъчно, а и него бих го пропуснала.

Публикувано:

Май започна да ми се избистря какво ще правим в Южна Индия. Кацаме в Мадурай към 12 часа на обяд, разглеждаме храма Meenakshi, оттам газ до Periyar, според гугъл е малко над 3 часа шофиране. Следват два цели дни в националния парк, на третия заминаваме за Мунар (пак около три часа шофиране), където също ще имаме след това два пълни дни за разглеждане на района. След това отиваме в Thattekad, където ще прекараме две нощувки и около един цял ден и половина. Събота рано сутринта пътуваме от там до летището в Кочи (около 1:30 часа), на обяд летим за Делхи и неделя сутринта за Истанбул. Така ще прекараме минимално време в пътуване по пътищата на Индия, което предполагам не е от най-приятните неща на света. И тук изникват моите въпроси:

1. От Джайпур до Мадурай има удобни полети през Бенгалуру с indiGo, с около 2 часа престой. Ще ни бъдат ли достатъчни? Трябва ли да излизаме от летището и пак да влизаме, съответно какво става с чекирания багаж, автоматично ли се пренасочва?

2. Прекалено ли ще е рисковано да спим в Thattekad и от там да идем директно на летището в Кочи, ако полетът е в 12 часа на обяд? Прекалено ли ще е рисковано да кацнем в Делхи ранния следобед събота, ако полетът за Истанбул ни е неделя рано сутрин?

3. Освен комбинирана ваксина за хепатит Туинрикс, която твърдо ще си направим, препоръчвате ли някаква друга ваксинация?

4. Кога да купя вътрешните полети, в момента са около 100 Евро и двата, което ми се струва висока цена за вътрешни полети?

5. Личен въпрос към @Lindt, @Gentleman Basta, мислим да спим в същите места като вас в Periyar и Thattekad, препоръчвате ли ги? 

Благодаря предварително!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , Suunto каза:

Май започна да ми се избистря какво ще правим в Южна Индия. Кацаме в Мадурай към 12 часа на обяд, разглеждаме храма Meenakshi, оттам газ до Periyar, според гугъл е малко над 3 часа шофиране. Следват два цели дни в националния парк, на третия заминаваме за Мунар (пак около три часа шофиране), където също ще имаме след това два пълни дни за разглеждане на района. След това отиваме в Thattekad, където ще прекараме две нощувки и около един цял ден и половина. Събота рано сутринта пътуваме от там до летището в Кочи (около 1:30 часа), на обяд летим за Делхи и неделя сутринта за Истанбул. Така ще прекараме минимално време в пътуване по пътищата на Индия, което предполагам не е от най-приятните неща на света. И тук изникват моите въпроси:

1. От Джайпур до Мадурай има удобни полети през Бенгалуру с indiGo, с около 2 часа престой. Ще ни бъдат ли достатъчни? Трябва ли да излизаме от летището и пак да влизаме, съответно какво става с чекирания багаж, автоматично ли се пренасочва?

2. Прекалено ли ще е рисковано да спим в Thattekad и от там да идем директно на летището в Кочи, ако полетът е в 12 часа на обяд? Прекалено ли ще е рисковано да кацнем в Делхи ранния следобед събота, ако полетът за Истанбул ни е неделя рано сутрин?

3. Освен комбинирана ваксина за хепатит Туинрикс, която твърдо ще си направим, препоръчвате ли някаква друга ваксинация?

4. Кога да купя вътрешните полети, в момента са около 100 Евро и двата, което ми се струва висока цена за вътрешни полети?

5. Личен въпрос към @Lindt, @Gentleman Basta, мислим да спим в същите места като вас в Periyar и Thattekad, препоръчвате ли ги? 

Благодаря предварително!

Да, смятам и двете места за добри. Около Периар може да има и по-хубави, обаче Джордж беше много адекватен и ни съдейства за трансфери и билети/турове за парка, което аз не можех по никакъв начин да резервирам.

В Татекад местоположението ни беше разкошно, но е добре да знаеш, че храната е горе-долу и няма алкохол. 

Питай и @ruwenzogy, той направи Южна Индия с шофьор и беше доволен от пътуването.

Вътрешните полети не стават по-евтини. Не знам дали поскъпват, по-скоро май свършват. Ние доста въртяхме и гледахме, но не видях как можем да спестим от полети.  

Летището на Бангалор е доста европейско, включително и като заведения и цени. Според мен ще стигнат 2 часа. Ние не чекираме багаж, не знам как е. Според мен не е рисковано нищо в плана ти, добре си е. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 часа, Suunto каза:

Благодаря предварително!

Програмата за Южна Индия ви е супер. Имай предвид,че Менакши Темпъл не се разглежда бързо.Губи се време особено ако има поклонници, защото се минава през щателни проверки.

1. Ние като летяхме вътрешен полет с прекачване, само че през Хайдерабад не сме излизали от летището и два часа са напълно достатъчни.Можеш да питаш за чекирания багаж на чек-ин,така или иначе минавате задължително през гише.

2.С ранно тръгване и с правилния шофьор няма нищо обезпокоително.Ние така тръгнахме от Мунар и летяхме от Мадурай на обяд.Времето стигна за всичко.

3.Комбинираната ваксина за Хепатит е напълно достатъчна.Не ви трябва друга. Напоследък даже и такава за Хепатит не си слагат.Прецени си сам.

4.Следи ги постоянно.Има отсечки с ненормално високи цени.Билетите са някъде около 100 лв.макс.Ако дълго време седи тази цена вероятно офертата е добра,обаче ако постоянно играе и то в посока нагоре,кожен накрая сметките с чакането да излязат криви.Нашите билети по една от отсечките,след дълго чакане струваха колкото останалите пет вътрешни полета.Не мога да ти кажа колко да чакаш,а по скоро постоянно да ги следиш.

5.Въпросите са към Марти и Жижо и аз не кога да вземе отношение.

Ето и малко други съвети:

Ако правите Агра с Тадж Махал то тръгнете веднага след кацането ви в Делхи.Този вариант става само при ранно кацащ полет.Разгледайте само Агра форт или Фатехппур Сикри но не и двата.Припокриват се ,а се губи време.Водохранилището Абханери е напълно достатъчно и не ви трябва да ви водят по други подобни из Индия.Пътят от Агра до Джайпур е близо пет часа  и в този ден освен Форта и Водохранилището може и да нямате време за друго,освен вечерна разходка из Джайпур.За Южна Индия вече е ясно.Така и така ще сте в Мунар,направете трека до Колуккумулай.Няма да съжалявате.За целта обаче гледайте да си изберете чаена плантация или хотел в Bison Valley или Чинаканал.Може и в самия Мунар но ще трябва да станете рано за да видите изгрева на върха разделящ Керала от Тамил Наду.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.