Прескочи до съдържание

Планиране на нашата Индия. Фокус върху природата

Роми

Препоръчани мнения

Публикувано:

Няма да се спирам на Делхи, но няма как да не кажа 2 думи за гарата в Делхи. С помощта на шофьора ни беше спрян опита за изнудване от страна на 2 групи кули и третата група беше одобрена. Само да кажа, че ние си пътувахме с достааа багаж и просто бях удивена как тези тежки сакове за сафари се влачат на главите на двама мъже-кули и с по един ръчен багаж за баланс. Стигнахме до влака и тук получихме първи лек културен шок. Просто се оказа, че вагонът АА е заменен в вагон А1, което е с купета без врати, а със завеси и с 4 легла, а не с две . Ние бяхме на долните, но имаше и по 1 горно от двете страни. Започна с голям скандал, нашия човек дето само удар не получи, показаха му мейл, с който го уведомяваха за промяната, а той твърдеше че не го е получил и т.н.  Имаше предложение да се върнем в хотел и да летим на другата сутрин със самолет и после 4 часа трансфер, но тук се радвам че проявихме добра воля да опознаем Индия по-споделено някак си с местните. Впрочем ние веднага бяхме обгрижени от целия персонал, че специално ще се грижат за нас, почти целия вагон лично се запозна с нас и сподели възхищение, че сме избрали нестандартно пътуване и изобщо стана ясно, че нямаме проблем с общуването с местните.  Да, предполагам че това е от средната класа население, но определено аз нямах проблем да прекарам доста време с тях. Дори си спахме прекрасно, бяхме събудени от началник спалните вагони доста рано според нас, но се оказа че пристигаме в Умария с цели 50минути по-рано! Това си беше нов шок. Ами как ще ни посрещне трансфера ни? Изпратени с личната помощ на началника + момчето от вагона + двамата съквартиранти, се озовахме рано рано сутринта в Умария. Влакът остана да си чака времето за тръгване, а ние бяхе обградени от доста шофьори на таксита. И тук мога да кажа, че окончателно си промених мнението за Индия. Веднага разбраха хората, че имаме проблем, подадоха ни поне 4 телефона да се обадим, най-добре говорещия английски лично говори с шофьора ни, подаде ни да говорим с организатора от Делхи и се разбра, че няма да ни мъчат да чакаме, а той лично ще ни закара  без да плащаме нищо допълнително. Щели да се разберат помежду си. Човекът ни закара за 20 минути, отказа допълнителни пари, но прие един масала чай в хотела ни. Тук ми светна първа лампичка, че нещо има голяма промяна с бакшишите в тази страна. Ами не беше толкова отдавна като откъде ли не изникваха чакащи за tips, а сега в Делхи нито един не се накачули да иска, тук направо ми го върнаха... 

Хотелът ни беше White Tiger Forest Lodge. Много приятен, удобен, без да е твърде излъскан, с топъл, услужлив и усмихнат персонал. хотела имаше към него аюрведа център, което в моите очи си е страхотна екстра. Много важен момент - хотелите са доста важни при сафаритата в Индия, защото всъщност всички джипове са към националните паркове и те уведомяват хотелите директно за програмата ви. Когато хотелът е с добри връзки с управата на парка няма проблем с чакане, закъснение или такива едни "административни" пречки. Тук се оказахме големи късметлии-просто всичко се оправяше веднага. В   Bandhavgarh трябваше да имаме 6 сафарита, но още веднага ни уведомиха, че имаме компенсация за смяната на купето във влака и ще имаме още 1 утринно сафари. От тях 4 само за нас и 2 споделени. 

Първото споделено сафари беше следобяда - от 15,00 до 18,00. Идват да те вземат около 14,30-14,45 и точно в 15,00 пуска в парка. До 18,00 трябва абсолютно всички да са напуснали.  Този парк е разделен на 6 зони, но само в 4 се  допускат туристи. За първо сафари ни се падна зона 3. Въпрос на късмет са 2 неща -  шофьорът на джипа и задължителния натурист - държавен служител, който може да бъде много добър рейнджър, но може да бъде и мързелив и да ти се иска да го убиеш като виждаш незаинтерисоваността му. Като за първи път късмета беше с нас . Рузултата  - 2 тъгъра. Първия не го броя изобщо - видяхме само чертите му в буша, но втория беше огромен и много много близо до джипа ни. Тук се сблъсках е един доста важен проблем за фотографите - най-често се виждат рано сутринта или привечер тигрите, а тогава е доста лоша светлината. Не, тук в джунглата ги няма златните часове на саваната. Светкавищите са разбира се строго забранени и такива като мен със сапунерки имат проблем със светлината. А и тигъра върви, не остава дълго на едно място и определено се размазват ивиците му. Но тук не събираме снимки за календара- така че завършвам за днес със снимки на първия ми тигър (той е реално втори, но казах че изобщо не броя някои в буша).   

P1210810.jpg

P1210807.jpg

P1210811.JPG

20221114_173842.jpg

• Харесвам 24
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Публикувано:
преди 21 часа, era123 каза:

Линд, така си мислиш, защото не си виждала 20 човека да серат едновременно на полянка, до която минава влака. 

Огъзени, в правилни редове и колони. 

Усещам, че трябва да си наложа забрана да чета тази тема. 😄 След признания от този род съвсем губя сламките, за които да се захвана и да поискам да помириша Индия. :sarcastic:Нещата не опират до кифли и кроасани, а до това какъв е индивидуалния предел на търпимост в мизерни условия. Преди ден клиент ми обясняваше как приятелят му се завърнал от Индия погнусен - чак повърнал на улицата от миризми и гледки. :unsure: Та аз със сигурност, ако стъпя някога там, ще заложа на "луксозно пътуване, с което да се изолирам максимално от мизерията и да видя почти само хубавата страна на нещата", макар това да не е типичния ми стил на пътуване. 

Но се радвам да чета хора със здрави нерви и стомаси.

преди 8 часа, Роми каза:

със сапунерки имат проблем със светлината

За да се получат добри кадри при сафари, трябва сериозна оптика. Но по-важно е, че си го видяла. 

• Харесвам 9
Публикувано:

Марти това ще е пътуването и темата на годината.

ако отидеш, ще чакам да пишеш и да чета. Току виж може да се навия в зависимост какво почета, макар за сега да няма такива изгледи.

• Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

@Роми, какво стана с тигрите и по-специално райетата им? 

Е, какво да стане...

Малко празнинства в края на миналата седмица, 2 дни кратка командировка и подготовка за одит.. Нищо значително като проблем, но достатъчно да ме поразсее . Да не забравя подготовката за първото лично пътуване през годината от понеделник... 

Но все пак да понапиша нещо "полезно" .

Ето няколко мои впечатления:

- Писах колко са важни натуристите. Всъщност ролята им е значителна и тук нещо важно - много от тях не говорят английски . Това не е добре, защото такива рядко ги пускат разбира се в самостоятелните джипове, а има доста добри... Например втория ден сутринта в Bandhavgarh ни дадоха жена, която не говореше английски, но видя веднага като влязохме в парка тигър! Бяхме само ние, видя го в буша незнайно как, позиционира ни страхотно дори в сумрака и като, че разбирахме всичко, което ни казва. И да кажа че не беше късмет само  виждането на тигъра, защото само 45-60 минути по-късно също ни позиционира невероятно! Така че не се ядосвайте много, ако не е перфектен англиския на натуриста, важно е да води добре шофьора и да са добър екип с него. Това е тигъра, избрал ни да се появи само за нас в този момент. 

P1210834_1.jpg

P1210833_1.jpg

P1210835.jpg

• Харесвам 24
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

- Второто важно нещо, което разбрахме бързо, че дразнещото разделение на зони в националните паркове, спестява блъскането на джипове по малки и трудно преминаващи се пътеки сред джунглата. В един момент се събрахме 7 джипа от 10 в район, в който бяха излезли 2 тигъра заедно и на практика всички видяхме само подплашени животни, наврели се в дълбока храстова растителност. А като си представя броя джипове в някои паркове в Кения, Танзания или Ботсвана - просто не ми се мисли какъв трафик щяхме да направим в спокойната иначе джунгла.

- Трето  правило "  е леко тъжния факт, че в Индия повечето хора, например ние двамата,  се взират в намирането на тигър и пренебреват факта, че в зоната с най-много тигри не се срещат толкова много елени, чакали, лисици, антилопи. Просто животните бягат от големия брат:-)  А иначе има 4 много красиви видове елени. Така че оставете си време и за по-малко населените места с тигри. и те имат какво да покажат. Разбира се видяхме много други животни, но голямата част от времето търсехме тигри. Решили сме следващия път да оставим време (2-3 дни) за другите видове.

- Птиците - има си много птици, но ни подлудиха местните гидове с твърденията колко са много в сухия сезон. Другото, което е характерно- има специални паркове за наблюдения на птици в Индия. Нормално е , защото предполагам , че те са с голяма гъстота, но и също че в тях няма проблеми да си без превозно средство. Абе, сигурното там е , че няма ти да си храната за деня.

P1220458.JPG

P1220203.JPG

P1220975.JPG

P1220984.JPG

P1230037_1.jpg

P1220957.JPG

P1220948.JPG

P1220891.JPG

• Харесвам 25
  • Браво 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 11.01.2023 г. в 21:17, Роми каза:

P1220458.JPG

P1220203.JPG

P1220975.JPG

P1220984.JPG

P1230037_1.jpg

P1220957.JPG

P1220948.JPG

P1220891.JPG

Още, още...:)

Кой парк от трите ви хареса най-много? (едва ли ще имам време и за трите)

• Харесвам 3
Публикувано:
На 26.01.2023 г. в 14:30, Oshko каза:

Още, още...:)

Кой парк от трите ви хареса най-много? (едва ли ще имам време и за трите)

Извинявам се за голямото забавяне, но опознавах непозната страна и малко се отдалечих от темата. 

Определено бих избрала Bandhavgarh, ако фокуса е върху виждането на тигри. Там просто няма как да не се видят или почти е невъзможно.Ако фокуса е красива джунгла - Kanha. Но при всяко положение ще е в Махдия Прадеш. Просто много ми е туристически Раджистан. Определено има много хора там без интерес реално към природата. Слагат им го в туровете като пълнеж малко, защото е близо до Джайпур и Агра. Особено се дражнех на италианци, които такъв шум вдигаха, че се чудя дали и до зоопарк са ходили! И това добавено към факта, че е супер трудно в Ranthambore да си наемеш отделен джип .

Но има и други супер райони за тигрово сафари. Мой близък приятел се върна преди 1 седмица от Кабини в Южна Индия , до Бангалор. Каза че и там се виждат много животни, на река е и се предлагат и круизи в стил Ботсвана и Уганда. Пиша го, защото не знам дали искаш да ходиш специално на сафари и/или да го съчетаеш с тур или работа. Ако е второто - избери най-добре вариант близо до другата част от плана ти, защото Индия си е големичка и за жалост с не най-прекрасните и бързи пътища.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Толкова ме надъхвате с вашите прекрасни  писания, че ако не видя тигър сега в това пътуване много ще съм разочарована. Казвам каквото дойде, но го искам...много го искам това изживяване, още повече, че не съм била никога на сафари нито в Африка, нито никъде. Сега, когато събирам багажа си и наред със всичките индийски дрешки, тоги и 7- метровото ми сари, събирани от известно време в подготовка за Индия/ пък искам да се побера в ръчен багаж / и бях на път да оставя един далекоглед специално за сафарито, ще трябва да се лишава явно точно от парцалките, далекогледа остава с приоритет, пък за гледките ...какво Господ даде. Чакам с нетърпение това пътуване и каквото  има да става...ще стане 

• Харесвам 5
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Макар изобщо да нямам идея какво ще правим в Индия, че чак и 20 дни, вече имаме билети за декември. 

@Роми, вие как резервирахте сафарита? Кога се разбира в коя зона на парка ще влезеш? 

• Харесвам 1
  • Браво 5
Публикувано:
преди 14 минути , Lindt каза:

Макар изобщо да нямам идея какво ще правим в Индия, че чак и 20 дни, вече имаме билети за декември. 

А, това е лесно. Вярвам , че ще я направите прекрасно както винаги! 🙏😍

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

@Роми, вие как резервирахте сафарита? Кога се разбира в коя зона на парка ще влезеш? 

Вързани сте да ползвате местна агенция. Онлайн за чужденци не става, опитах как ли не и не става. Не оставайте за последния момент. Аз два месеца и половина по-рано за Bandhavgarh хванах 'последни влак' за core зоните. Иначе сайта е това - https://forest.mponline.gov.in/

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , Oshko каза:

Вързани сте да ползвате местна агенция. Онлайн за чужденци не става, опитах как ли не и не става. Не оставайте за последния момент. Аз два месеца и половина по-рано за Bandhavgarh хванах 'последни влак' за core зоните. Иначе сайта е това - https://forest.mponline.gov.in/

Ти кога пътуваш? Любопитна съм как изглежда планът ти, защото от въпросите ти допускам, че ще ми спести доста време в проучване 🙂

Публикувано:
преди 9 часа, Lindt каза:

Ами ние ползвахме индийска агенция. Но може да се направят резервации и чрез хотелите. Има и онлайн резервации, но мисля че е гарантирано преди всичко за индийци. С онлайн се гарантират и самостоятелни джипове, ако държите на такива. За зоните-ами и те се запазват онлайн. Проблемът е преди всичко за супер туристическия Раджастан. За другите места ни казваха предишната вечер, но винаги беше различна зона и то добра. Поне за чужденците и самостоятелните джипове мисля, че е почти гарантирано добра зона.

Публикувано:
преди 7 часа, Lindt каза:

Ти кога пътуваш? Любопитна съм как изглежда планът ти, защото от въпросите ти допускам, че ще ми спести доста време в проучване 🙂

Аз пътувам Април. Първо 2 дни Bandhavgarh, след това 2 дни Варанаси и накрая 5 дни за златния триъгълник. Това е много препускане, вие имате повече време. Може да включите втори парк, дори нещо на юг, Раджастан  Агра, Делхи, Джайпур и т.н.), също може да го разтегнете към Удайпур и т.н. или да включите Амритсар.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Доколкото разбирам от прочетеното в трипадвайзер, всички резервати за тигри в Махдия Прадеш имат сходни цени и политики. За другите щати още нищо не знам. 

За Kanha цените изглеждат така:

1/ permits fee details for foreign nationals:

From Mon-Fri = 4850 INR.

For Sat-Sun = 6050 INR.

2/ 3000 INR for safari vehicle

3/ 600 INR  for safari guide fee

Пермит можеш да поръчаш предварително онлайн и ти показва от кой гейт ще влезеш, с което съобразяваш и хотела си, тъй като транспортът до входа не е включен в горните цени. 

Този пермит за всяко влизане ли е или ако влизаме сутрин и следобед, ни трябва само 1? 

@Роми, хотелът ви хубав ли беше и имаше ли някакви птици и животни? Пише, че е до реката и се срещали малки животинки, но сайтът и снимките не са убедителни :yes: Цената за 2-ма в MPT Baghira Jungle Resort Mocha е към 6000 INR с храна.  Вие в кои зони бяхте и колко сафарита имахте в този парк? 

Ще бъде ли нахално да видя офертата на агенцията, за да мога да помисля преди да разпитвам и гледам и други паркове? 

@Oshko, в Bandhavgarh колко сафарита имате? Имаш ли цена от агенцията или еобщо  за цялата организация с културната обиколка? 

П.П. Таксите за джипа и гида може би са общи, а не на човек. Много ме дразнят индийските сайтове, нищо не им разбирам :girl_wacko:

Публикувано:
преди 5 часа, Lindt каза:

@Oshko, в Bandhavgarh колко сафарита имате? Имаш ли цена от агенцията или еобщо  за цялата организация с културната обиколка? 

Цената за Bandhavgarh беше официалната, би трябвало да е същата онлайн или през тяхната администрация за управление на парковете (наложи ни се оттам да резервираме, защото онлайн не пробихме), сега вече през агенция/хотел дали си слагат отгоре - не знам.

Ние ще имаме 3 сафарита:

"It costs about INR 14550 (Rs. 4850 per full jeep safari). This is only permit charges. For vehicle and guide charges you need to pay approximately INR 4050 per safari at the entry gate at the time of safari."

Наложи се плащане през Wise, защото друго не приемат.

За златния триъгълник(4 нощувки) имаме 2 оферти, хотелите си взех сам, но ти ги пускам предложените от тях за инфо:

1.treetrunktravel.com - 

TRANSPORT COST (AIRCON SUV as per above itinerary): EURO 334 TOTAL

GUIDE COST (FOR whole Trip): EURO 167 TOTAL

Monument Entrance Fee: EURO 85 (Approximate) Per Person

HOTEL RATES:

Jaipur

Hotel Mahal Khandela/03 Star = EURO 40 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT

Hotel Ramada by Wyndham/05 Star = EURO 73 PER DOUBL ROOM PER NIGHT

Agra

Hotel Taj Villa/03 Star = EURO 40 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT

Hotel Crystal Sarovar/04 Star: EURO 66 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT

Delhi

Hotel Sunstar Heritage/03 Star = EURO 40 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT

Hotel Nuo by Justa/04 Star: EURO 64 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT.

2.

info@cliqueholidays.com :
Tour Cost
Cost of Land Package INR 46800 / USD 570
Cost of 3* hotels (02 rooms) INR 22300 / USD 271
COST OF 4* HOTELS INR 38400 / USD 470
Hotel to be used (subject to availability)
Destination 3* HOTELS 4* HOTELS
JAIPUR NAHARGARH HAVELI SHAHPURA HOUSE
AGRA TAJ VILLA HOWARD BY FERN
DELHI ORION GREATER KAILASH MUSE SAROVAR

• Благодаря 2
Публикувано:
На 11.03.2023 г. в 9:53, Lindt каза:

Доколкото разбирам от прочетеното в трипадвайзер, всички резервати за тигри в Махдия Прадеш имат сходни цени и политики. За другите щати още нищо не знам. 

За Kanha цените изглеждат така:

1/ permits fee details for foreign nationals:

From Mon-Fri = 4850 INR.

For Sat-Sun = 6050 INR.

2/ 3000 INR for safari vehicle

3/ 600 INR  for safari guide fee

Пермит можеш да поръчаш предварително онлайн и ти показва от кой гейт ще влезеш, с което съобразяваш и хотела си, тъй като транспортът до входа не е включен в горните цени. 

Този пермит за всяко влизане ли е или ако влизаме сутрин и следобед, ни трябва само 1? 

@Роми, хотелът ви хубав ли беше и имаше ли някакви птици и животни? Пише, че е до реката и се срещали малки животинки, но сайтът и снимките не са убедителни :yes: Цената за 2-ма в MPT Baghira Jungle Resort Mocha е към 6000 INR с храна.  Вие в кои зони бяхте и колко сафарита имахте в този парк? 

Ще бъде ли нахално да видя офертата на агенцията, за да мога да помисля преди да разпитвам и гледам и други паркове? 

П.П. Таксите за джипа и гида може би са общи, а не на човек. Много ме дразнят индийските сайтове, нищо не им разбирам :girl_wacko:

Извинявам се за забавения отговор, но не бях в София и не можах да намеря в телефона информацията, която те итересуваше.

Вече дори съм забравила как намерихме точно Амит или как по-специално избрахме неговата фирма (все пак беше още 2019) , но определено беше след препоръка на добър приятел, със сходни на нас интереси и разбиране към пътуванията, за платформата Tourradar. Платформата е австрийска и има по-нетрадиционни маршрути, а и много приемливи като цени. Много често имат промоции и след следене могат да се намерят интересни варианти. Е и късмет си трябва, но например през януари приятелка направи сама пътуване през цяла Етиопия с фирма от там и беше многоооо доволна. 

Та ние хванахме супер промоция, харесахме тура и го букнахме. Плаща се на части - дори беше само 10% в началото. Още на другия ден Амит ни писа в платформата, но ние си бяхме избрали май 2020 и е ясно какво стана. Така 3 пъти отлагане и нещо си мислех, че няма да го бъде това сафари, но си стана. Преди пътуването Амит се свърза с нас и на въпроса ми как стои въпроса с самостоятелни джипове, провери и ни даде цена около 100 USD на ден за дните с променени сафарита. В това се включваше всичко. Дори да е имало възможност за по-евтин вариант, ние  сме доволни, защото тура наистина беше много евтин. Хотелите си бяха супер приятна изненада. И сега се чуваме с Амит често по Whatsapp . 

За Kanha - бяхме в MPT Baghira Jungle Resorts . Точно до реката, с прекрасен аюрведа масаж, с чай в 6 часа и  т.н. Е, без алкохол в ресторанта, но от хотела веднага ни купиха от магазин, разположен на около километър и то на цената в магазина.

В Bandhavgarh бяхме в хотел от същата верига White Tiger Forest Lodge, но там си имаше бар и ние бяхме почетните гости:-) 

Хотелите са чисти, удобни и доста по-добри от очакваното от мен. 3 и 4 звезди в този район е много по-добре от същите в Джайпур или Агра например. Ние не сме претенциозни, аз мразя твърде лъскавите хотели (била съм в много такива, но това за мен не прави пътуването) , така че хотелите си бяха за нас супер. Като имаш впредвид, че аз на палатка не отивам - явно хотела е бил супер удобен :))). Имаха си спа, басейни, огромни градини и т.н.

За животинчета - ами освен птички, но нищо особено и крава - друго не видях. На път за входа в Kanha обаче, на 250-300 метра от входа на хотела, до самите селски къщи видяхме диво куче, а пред хотела в Ranthambore - лисица. Така че явно е въпрос на късмет.

Ние имахме разнообразие при посещението на отделните зони на парковете. Може да е късмет, но мисля, че е по-скоро от агенцията и хотелите. 

Един съвет - за да си сигурна, че ще видиш добре тигри - сложи в маршрута Tadoba или Bandhavgarh. Просто ние имахме невероятен късмет, а и през април-май явно се виждат по-лесно тигри, но много хора не ги видяха или ги видяха в храсталака. Тези 2 парка са най-добри, защото са малки и с много тигри. Иначе като красота Kanha  е много по-красив. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Благодарение на @Argentique чета руски блог за Индия. Наистина преводачът върши чудесна работа, а хората освен, че описват с истински думи, снимат прекрасно. Най-сетне мога да си представя Индия. 

https://www.tourister.ru/responses/id_38662?fbclid=IwAR0xD0ABCjVJYQVLKeY7qqIZ244arJfJTXvGuEBxYWGfld-lJrLXmlHtkbM

Ще посетим Варанаси. 

• Харесвам 4
  • Браво 3
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Благодарение на @Argentique чета руски блог за Индия. Наистина преводачът върши чудесна работа, а хората освен, че описват с истински думи, снимат прекрасно. Най-сетне мога да си представя Индия. 

https://www.tourister.ru/responses/id_38662?fbclid=IwAR0xD0ABCjVJYQVLKeY7qqIZ244arJfJTXvGuEBxYWGfld-lJrLXmlHtkbM

Ще посетим Варанаси. 

А аз си мислех, че отивате в Индия да гледате птици, тигри и природа.

Адмирации за решението! Определено морето за вас е до колене. От не искам да ходя в Индия до ще посетим Варанаси. Радвам се за избора ви и ще чакам с нетърпение да разкажеш за това свещено място!

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , krasen_denev каза:

А аз си мислех, че отивате в Индия да гледате птици, тигри и природа.

Адмирации за решението! Определено морето за вас е до колене. От не искам да ходя в Индия до ще посетим Варанаси. Радвам се за избора ви и ще чакам с нетърпение да разкажеш за това свещено място!

Не се справяме с природата засега. Зима е и не става за планинските пейзажи, а на този етап не съм намерила правилните кадри от парковете, които да ме убедят, че са много красиви. Само думи ....

За сметка на това попадам на твърде вдъхновяваща улична фотография и истории на хора и не виждам проблем да предвидим 10 дни за Север и 10 за юг. 

Златния храм не мога да го вкарам в плана си, макар че ми се искаше... 

• Браво 2
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

Не се справяме с природата засега. Зима е и не става за планинските пейзажи, а на този етап не съм намерила правилните кадри от парковете, които да ме убедят, че са много красиви. Само думи ....

За сметка на това попадам на твърде вдъхновяваща улична фотография и истории на хора и не виждам проблем да предвидим 10 дни за Север и 10 за юг. 

Златния храм не мога да го вкарам в плана си, макар че ми се искаше... 

Като се върна от Узбекистан, обещавам да ти изпратя съвсем различен "див" поглед към част от Индия. Не съм била там досега, но много си мисля, че може да е вашата. И внимание- с поне 2 национални парка без джипове, а с трекинги :) 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , Роми каза:

Като се върна от Узбекистан, обещавам да ти изпратя съвсем различен "див" поглед към част от Индия. Не съм била там досега, но много си мисля, че може да е вашата. И внимание- с поне 2 национални парка без джипове, а с трекинги 🙂

Ще бъде много мило, благодаря! 

Чудесно пътуване ти желая 🙂

Публикувано:
преди 6 часа, Lindt каза:

Ще посетим Варанаси. 

супер интересно ми беше, щом чак и видеото изгледах 🙂 не знам защо имам такава склонност към мрачни злокобни атмосфери с кремации и подобни ужаси като клади, разположени като обикновени барбекюта и много ме е яд, че никога няма да имам смелост да го видя това на живо, но от този разказ ме привлече странно силно Варанаси

съответно ми възникнаха огромен брой въпроси, чиито отговори няма да търся сега, защото после искам да ги прочета, разказани точно от теб 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • 2 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.