Прескочи до съдържание

Планиране на нашата Индия. Фокус върху природата

Роми

Препоръчани мнения

На 11.03.2023 г. в 15:56, Oshko каза:

Цената за Bandhavgarh беше официалната, би трябвало да е същата онлайн или през тяхната администрация за управление на парковете (наложи ни се оттам да резервираме, защото онлайн не пробихме), сега вече през агенция/хотел дали си слагат отгоре - не знам.

Ние ще имаме 3 сафарита:

"It costs about INR 14550 (Rs. 4850 per full jeep safari). This is only permit charges. For vehicle and guide charges you need to pay approximately INR 4050 per safari at the entry gate at the time of safari."

Наложи се плащане през Wise, защото друго не приемат.

За златния триъгълник(4 нощувки) имаме 2 оферти, хотелите си взех сам, но ти ги пускам предложените от тях за инфо:

1.treetrunktravel.com - 

TRANSPORT COST (AIRCON SUV as per above itinerary): EURO 334 TOTAL

GUIDE COST (FOR whole Trip): EURO 167 TOTAL

Monument Entrance Fee: EURO 85 (Approximate) Per Person

HOTEL RATES:

Jaipur

Hotel Mahal Khandela/03 Star = EURO 40 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT

Hotel Ramada by Wyndham/05 Star = EURO 73 PER DOUBL ROOM PER NIGHT

Agra

Hotel Taj Villa/03 Star = EURO 40 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT

Hotel Crystal Sarovar/04 Star: EURO 66 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT

Delhi

Hotel Sunstar Heritage/03 Star = EURO 40 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT

Hotel Nuo by Justa/04 Star: EURO 64 PER DOUBLE ROOM PER NIGHT.

2.

info@cliqueholidays.com :
Tour Cost
Cost of Land Package INR 46800 / USD 570
Cost of 3* hotels (02 rooms) INR 22300 / USD 271
COST OF 4* HOTELS INR 38400 / USD 470
Hotel to be used (subject to availability)
Destination 3* HOTELS 4* HOTELS
JAIPUR NAHARGARH HAVELI SHAHPURA HOUSE
AGRA TAJ VILLA HOWARD BY FERN
DELHI ORION GREATER KAILASH MUSE SAROVAR

@Oshko, дали искаш да се похвалиш или оплачеш от нещо в това ваше пътуване? 

Връзка към коментар
преди 4 часа, Lindt каза:

@Oshko, дали искаш да се похвалиш или оплачеш от нещо в това ваше пътуване? 

За самото пътуване останах много доволен от парка с тигрите Bandhavgarh и хотела там, препоръчаха ми го тук в Магеланци - White tiger.

След това Варанаси много ме впечатли, но беше може би най-шумното и мръсно място от цялата обиколка, а ти май не обичаш много това. С лодка по Ганг задължително, също и ритуала Aarti, може да се гледа от балконче срещу 1-2Е, има много удони места. Хотелът там, препоръчан от Магеланци ми хареса, перфектно място и добра цена - Ganpati guest house.

Откъм организация, за разлика от повечето Магеланци, на мен индийците ми скъсаха нервите, много трудна комуникация - първо за парка не може да си букнеш нищо онлайн, измислено е как за чужденци да не става, отговаряха ми с по 3 сни закъснение, едвам хванахме последните свободни слотове- буквално.

После treetrunktravel.com , които ми организираха златния триъгълник (Делхи-Джайпур-Агра) прилично бързо отговаряха, но ми пратиха местни гидове и кола на всяко едно от местата, след като специално ме зарибява с това колко е добре при тях и как ще е една кола и гид през цялото време. Това по прилнип не е проблем, но не беше коректно. Също 5 пъти им писах, че скам да съм flexible и на момента да решаваме дали ще гледаме дадена забележителност или ще включим друга, обещаха -  ама не. Карах се с единия гид, че не можело така, били му платили само за половин ден, абе изциганиха се, не ги препоръчвам.

Абе като цяло не обичаме гидове, искаме сами да си разглеждам, вярно, че разказват интересни неща, но въпреки това. Също и не е вярно, че пазят от навлеци, само ти дават съвет как да се държиш и не смеят да се месят - и тримата така правеха. На мен навлеците не са ми драма де, но по принцип.

Тадж Махал не бих ходил в 5 сутринта, не съм фотограф, но непрофесионално повече ми харесаха снимките от по-късните часове. Ние обичаме топло и тия 40 градуса не ни спират, Ако не издържате на топло, тогава нямате избор - трябва да се ходи рано.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , Oshko каза:

За самото пътуване останах много доволен от парка с тигрите Bandhavgarh и хотела там, препоръчаха ми го тук в Магеланци - White tiger.

След това Варанаси много ме впечатли, но беше може би най-шумното и мръсно място от цялата обиколка, а ти май не обичаш много това. С лодка по Ганг задължително, също и ритуала Aarti, може да се гледа от балконче срещу 1-2Е, има много удони места. Хотелът там, препоръчан от Магеланци ми хареса, перфектно място и добра цена - Ganpati guest house.

Откъм организация, за разлика от повечето Магеланци, на мен индийците ми скъсаха нервите, много трудна комуникация - първо за парка не може да си букнеш нищо онлайн, измислено е как за чужденци да не става, отговаряха ми с по 3 сни закъснение, едвам хванахме последните свободни слотове- буквално.

После treetrunktravel.com , които ми организираха златния триъгълник (Делхи-Джайпур-Агра) прилично бързо отговаряха, но ми пратиха местни гидове и кола на всяко едно от местата, след като специално ме зарибява с това колко е добре при тях и как ще е една кола и гид през цялото време. Това по прилнип не е проблем, но не беше коректно. Също 5 пъти им писах, че скам да съм flexible и на момента да решаваме дали ще гледаме дадена забележителност или ще включим друга, обещаха -  ама не. Карах се с единия гид, че не можело така, били му платили само за половин ден, абе изциганиха се, не ги препоръчвам.

Абе като цяло не обичаме гидове, искаме сами да си разглеждам, вярно, че разказват интересни неща, но въпреки това. Също и не е вярно, че пазят от навлеци, само ти дават съвет как да се държиш и не смеят да се месят - и тримата така правеха. На мен навлеците не са ми драма де, но по принцип.

Тадж Махал не бих ходил в 5 сутринта, не съм фотограф, но непрофесионално повече ми харесаха снимките от по-късните часове. Ние обичаме топло и тия 40 градуса не ни спират, Ако не издържате на топло, тогава нямате избор - трябва да се ходи рано.

Благодаря, доста лесно ми е да разбера какво ми пишеш и за гидовете, и за комуникацията! Радвам се, че сте доволни от препоръките на Роми, че съм склонна да й се доверя, вместо да ровя да си търся свои места в този щат и в Керала. 

При нас няма да е горещо, до 25 градуса e абсолютният максимум и на двете места за декември - Агра и Варанаси имам предвид. Иначе не, не издържаме жега.

А какво консумирахте като напитки? Аз обичам фрешове, шейкове и чайове да пия в по-тропическите страни, натъжавам се при мисълта за бутилирана вода и кока кола през цялото индийско пътуване. 

Ние ще разделим пътуването си на 2: от Делхи през Агра, Каджурахо и Bandhavgarh до Варанаси и от там втора част: Керала за колкото дни ни останат. Искаше ми се да стигнем до Дарджилинг и северноизточните паркове, но нито ми се проучва, нито е подходящо през декември.

Вие имахте ли вътрешни полети? Нещо по маршрута към Варанаси да ти е харесало, да те е яд, че си изпуснал или да се сещаш за препоръки?

Връзка към коментар

Каджурахо пропуснахме, но виждам, че вие го планувате.

За напитките - нямат фрешове, питахме на доста места, защото дъщерята е фен, останах с впечатление, че нямат по принцип. Освен може би в някакви скъпи хотели.

Чайове има много, солено ласи също, то е като селски айрян, много приятна изненада.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Oshko каза:

Каджурахо пропуснахме, но виждам, че вие го планувате.

За напитките - нямат фрешове, питахме на доста места, защото дъщерята е фен, останах с впечатление, че нямат по принцип. Освен може би в някакви скъпи хотели.

Чайове има много, солено ласи също, то е като селски айрян, много приятна изненада.

Да, ние изпускаме целия Раджастан, така че е редно поне попътните шедьоври да включа в планирането.

Наистина, Варанаси не е точно място за мен. Далеч по-подходящ е Златният храм, ако търсим духовност и искаме да бъдем свидетели на немислим мащаб на милосърдие, обаче не става за обиколка на района през декември, студено си е. Пък искам да видя нещо, съществуващо само в Индия 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 19.05.2023 г. в 10:14, Lindt каза:

@Madonna, а ти какво ще правиш 5 седмици из Индия през ноември? 

А, това сега го виждам 🙂 

Линд, аз пиех, когато спирахме, млад кокос.  Дезинфекцирах ножа на продавача със спирт, слагах вътре сламка и така не се докосваше до нищо съмнително. Също в ресторантите манго ласи е много приятно - на мен ми напособяваше на кефир с манго.  Има различни видове. Питах за фрешове и аз, отговора беше, че не е сезона на плодовете тогава (Февруари) и за това са в кутии. Не съм ги пробвала, понеже такива не пия.

Сега се сетих за един плод амла, който е с 200 пъти повече антиоксиданти от  боровинките, наскоро разбрах за него и следващия път ще го потърся. Видях, че струва под 1 лв/кг.

Има ли някой който ще Ноември в Индия?

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Monika_Koko каза:

@Madonna, ние с Ивайла и Деси Г. имаме билети за ноември. От 24.11.23 до 03.12.12.  Твоите билети за кога са?

А вие с кола с шофьор ли ще обикаляте, Мони? Ще трябва непременно да ви видя преди ние да тръгнем на 09.12, че усещам, че ще ми напълните главата с впечатления 😄

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Сега се оказа, че половината форум си е купил билети за Индия  /повече дори от Панама/.....

Правете нещо като обща тема, и всеки да дава мнения, препоръки, контакти, съвети , за да си помогнем взаимно....

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 20 минути , ruwenzogy каза:

Сега се оказа, че половината форум си е купил билети за Индия  /повече дори от Панама/.....

Правете нещо като обща тема, и всеки да дава мнения, препоръки, контакти, съвети , за да си помогнем взаимно....

Оги, на доста хора им е първо и кратичко посещение и най-вероятно ще обиколят Златен триъгълник +/- Варанаси. Ти ще повтаряш ли тези райони с нови очи или ще слизаш на юг? 

Връзка към коментар
преди 8 минути , Monika_Koko каза:

@Lindt, задължително с кола и шофьор ще обикаляме. За първо посещение на Индия, залагаме на по-сигурни варианти. 

И на нас ще ни трябва някоя агенция за сафаритата вероятно, но между градове не искам да пътувам с кола, не сме много по попътните спирки и влак и самолет ми допадат повече като простор. 

Но ще видим де, споделяйте като договорите нещо, за да мога да си помисля 😄

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, Lindt каза:

Оги, на доста хора им е първо и кратичко посещение и най-вероятно ще обиколят Златен триъгълник +/- Варанаси. Ти ще повтаряш ли тези райони с нови очи или ще слизаш на юг? 

Аз съм 15 дни от Бомбай на юг.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Милена Модева

Здравейте,

ние пътуваме за първи път в Индия в периода 10-22 февруари 2024 г. Моля Ви за препоръки за местни агенции, като начало ще заложим на Злагния триъгълник, поне засега това е плана! 

Връзка към коментар
преди 16 часа, Madonna каза:

Супер звучи! Имаш ли вече програма да споделиш? И аз натам се ориентирам. В Керала ми се иска да поостана.

Мисля, че програмата е най-лесно да се направи - има пътеводители, сайтове, блогове и какво ли не.  По-важното според мен е да се намери читава агенция, която да удовлетвори нашите искания и да изпълни програмата.  И то на добра цена.  Затова ми се иска тук да споделяме кой какви фирми, агенции и коли с шофьори намира , а също условията и цените, за да можем да се ориентираме в 'индийскската джунгла'

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз пък определено имам трудности с плановете за Керала. Видях плана на Роми, но искам някъде преходи, другаде птици и много по-малко сафари, че си хем е над 100 $ на човек на ден, хем прекалено много возене ще ме изнерви. Вариант е да се редува с лодка, но за целта май наистина трябва да гледам програми на агенции, за да си представя какво искам. Хич не ми се струва кратко разстоянието между Бангалор и Кочи.

Надявах се и малко да ми замирише на море и да походим по някой плаж 2-3 дни, да се полюлеем в хамак, да ядем риба.

Гледах круизи и плавания с лодки под и над Кочи по изкуствени канали, но не останах с впечатление, че има птици.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Моята програма има фокус- сафари в национални паркове. Определено не е балансирана. За морето- била съм в Гоа. Не е моето и добре, че бяхме в Лейла, че иначе нямаше да стъпя във водата...от дейностите, които се виждаха в общите плажове. Но за прехода-има много в района на хълмовете. Например около Ооту-водопади, езера и т.н.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 50 минути , Роми каза:

Моята програма има фокус- сафари в национални паркове. Определено не е балансирана. За морето- била съм в Гоа. Не е моето и добре, че бяхме в Лейла, че иначе нямаше да стъпя във водата...от дейностите, които се виждаха в общите плажове. Но за прехода-има много в района на хълмовете. Например около Ооту-водопади, езера и т.н.

Видях го Ooty и ми хареса, има си хас :girl_hide: Ама се чудя защо обезкуражавам Жижо за Дарджилинг, ако отидем в Ооту на сходни 10 градуса. Накрая ще умрем от студ в тази Индия и това какво е времето на отиване и връщане в Италия ще ми е най-малкият проблем...  

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 10 часа, Lindt каза:

Аз пък определено имам трудности с плановете за Керала. Видях плана на Роми, но искам някъде преходи, другаде птици и много по-малко сафари, че си хем е над 100 $ на човек на ден, хем прекалено много возене ще ме изнерви. Вариант е да се редува с лодка, но за целта май наистина трябва да гледам програми на агенции, за да си представя какво искам. Хич не ми се струва кратко разстоянието между Бангалор и Кочи.

Надявах се и малко да ми замирише на море и да походим по някой плаж 2-3 дни, да се полюлеем в хамак, да ядем риба.

Гледах круизи и плавания с лодки под и над Кочи по изкуствени канали, но не останах с впечатление, че има птици.

Една дама, която е женена за индиец и ходи по няколко пъти в годината в Индия, като вече води и групи, ми препоръча Гоа. Според нея Гоа е съвсем друга Индия, прекрасна Индия. 

А за плажа...индийците не ходят на плаж като нас, те ходят да си правят пикник там, но си остават с всите сарите и пуджаби 🙂

преди 10 часа, ruwenzogy каза:

Мисля, че програмата е най-лесно да се направи - има пътеводители, сайтове, блогове и какво ли не.  По-важното според мен е да се намери читава агенция, която да удовлетвори нашите искания и да изпълни програмата.  И то на добра цена.  Затова ми се иска тук да споделяме кой какви фирми, агенции и коли с шофьори намира , а също условията и цените, за да можем да се ориентираме в 'индийскската джунгла'

Аз не съм казала, че е трудно да се направи програма, просто попитах дали вече имате такава...

А ако ни кажеш какви са изискванията ви към ТА може и да имаме шофьори и аганции да препоръчаме. Аз на прима виста се сещам за 2 агенции, които мога да препоръчам и един щофьор, но не знам какво търсиш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 43 минути , Madonna каза:

Една дама, която е женена за индиец и ходи по няколко пъти в годината в Индия, като вече води и групи, ми препоръча Гоа. Според нея Гоа е съвсем друга Индия, прекрасна Индия. 

А за плажа...индийците не ходят на плаж като нас, те ходят да си правят пикник там, но си остават с всите сарите и пуджаби 🙂

Аз не съм казала, че е трудно да се направи програма, просто попитах дали вече имате такава...

А ако ни кажеш какви са изискванията ви към ТА може и да имаме шофьори и аганции да препоръчаме. Аз на прима виста се сещам за 2 агенции, които мога да препоръчам и един щофьор, но не знам какво търсиш.

Гоа  е интересна. Но за там трябва хубав хотел със собствен плаж. А там не са евтини.  Аз съм била в Leela Goa. Сега мисля че е St Regis Goa Resort. Много добър плаж, частен и чист. Не е невъзможно скъпо, но за Индия не е евтин. Но пък  иначе не мисля, че ще харесате плажовете. Просто се ползват не по нашия начин:)))

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 37 минути , Роми каза:

Гоа  е интересна. Но за там трябва хубав хотел със собствен плаж. А там не са евтини.  Аз съм била в Leela Goa. Сега мисля че е St Regis Goa Resort. Много добър плаж, частен и чист. Не е невъзможно скъпо, но за Индия не е евтин. Но пък  иначе не мисля, че ще харесате плажовете. Просто се ползват не по нашия начин:)))

Роми, ти къде си ходилав в Южна Индия?

Връзка към коментар

Само в Гоа досега. Имам план за следващата пролет, но с акцент върху национални паркове.

Иначе съм била подробно в Раджастан и малко Кашмир, конферентен Делхи+Агра, още веднъж Златния триъгълник и оттам директно към Непал и миналия ноември - национални паркове в Махдия Прадеш +Раджастан. Индия си е голяма, а аз обичам да посещавам по-малко, но с време за мен, местата. Следва Андамановите острови и Асам, надявам се.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 25.05.2023 г. в 15:38, Oshko каза:

...

@Oshko,

може ли да ми разкажеш повече за парка? Видяхте ли тигри? Сутрин или вечер? Какви други животинки имаше? Джиповете обикаляха непрекъснато в търсене или спираха, когато видите друго животно? Имаш ли някакви снимки? 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.