Прескочи до съдържание

Планиране на нашата Индия. Фокус върху природата

Роми

Препоръчани мнения

@Lindt аз обратно на всичко ще ти кажа - настройвай се колкото негативно можеш 🙂

Октомври, на нашата първа Индия, тръгнах с безкрайно скептична нагласа . Очаквах зверска мизерия, стомашни проблеми, липса на "човешка" храна....

Е, дали заради нагласата, или просто Индия е магия, която само ако отвориш широко очите си и се отървеш от предразсъдъците виждаш - не зная, но аз се влюбих с страната и Индия ме изненада в положителен аспект. 

От групата ни (6 човека) нямаше нито един със стомашни проблеми ( въпреки че още на втория ден забравихме миенето на зъби с бутилирана вода) а храната по всеобщо мнение беше супер вкусна ( даже и ужасно лютата). 

Колкото до мърсотията и "циганията" - смея да кажа че и на други места съм виждала подобни гледки ( Кения, Занзибар, Камбоджа...) та... не беше нищо което да е впечатляващо. 

Така че тръгвай смело със скептицизма си и съм сигурна, че ще те изненада и теб положително.

А ние... просто края на февруари отиваме отново там - в Индия 😉

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар
13 hours ago, funny said:

@Lindt аз обратно на всичко ще ти кажа - настройвай се колкото негативно можеш 🙂

Октомври, на нашата първа Индия, тръгнах с безкрайно скептична нагласа . Очаквах зверска мизерия, стомашни проблеми, липса на "човешка" храна....

Е, дали заради нагласата, или просто Индия е магия, която само ако отвориш широко очите си и се отървеш от предразсъдъците виждаш - не зная, но аз се влюбих с страната и Индия ме изненада в положителен аспект. 

От групата ни (6 човека) нямаше нито един със стомашни проблеми ( въпреки че още на втория ден забравихме миенето на зъби с бутилирана вода) а храната по всеобщо мнение беше супер вкусна ( даже и ужасно лютата). 

Колкото до мърсотията и "циганията" - смея да кажа че и на други места съм виждала подобни гледки ( Кения, Занзибар, Камбоджа...) та... не беше нищо което да е впечатляващо. 

Така че тръгвай смело със скептицизма си и съм сигурна, че ще те изненада и теб положително.

А ние... просто края на февруари отиваме отново там - в Индия 😉

+1

Нагласата е от изключително значение.Идва ми наум пример със САЩ - нагласата е всичко да е изключително , а се оказва не чак като по филмите и мнозина остават разочаровани, въпреки че в действителност  е прекрасно място.

Тръгваш за третосветска държава с нагласа за пълен траш , а се оказва не чак толкова.Хора вече не aкат на улицата , никой не мята кучешки изпражнения по обувките ти само за да изскочи "бизнес партньора" му с оферта да ти ги почисти  и оставаш очарован.Когато и див тигър изскочи пред очите ти вече си напълно щастлив и окончателно забравяш за всичко наоколо.

Не че първото е по-лошо от второто ,  дори не може да става дума за сравнение , но нагласата до голяма степен определя възприятията ни.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , Lindt каза:

Ние май отлично се справяме с нагласата, но не сме навлизали в такива детайли като лайна по обувките - още бяхме на етап да ги спасим от кражба 🤣

Обувките може да си ги взимате с вас в торбичка или просто в ръце. Аз така правя. А в комплекса със светлинното шоу има гардероб за обувки. Имайте предвид, че тълпите за влизане са огромни и на нас ни отне около половин час да влезнем, при положение, че оставихме всички чанти в колата и бяхме доста часове пред първото шоу, тоест не беше час пик. С телефони и фотоапарати не може да се влиза и те претърсват по-яростно, отколкото го правят по летищата.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , desislavna каза:

Обувките може да си ги взимате с вас в торбичка или просто в ръце. Аз така правя. А в комплекса със светлинното шоу има гардероб за обувки. Имайте предвид, че тълпите за влизане са огромни и на нас ни отне около половин час да влезнем, при положение, че оставихме всички чанти в колата и бяхме доста часове пред първото шоу, тоест не беше час пик. С телефони и фотоапарати не може да се влиза и те претърсват по-яростно, отколкото го правят по летищата.

Това ще трябва да го измисля тази седмица. Ние няма да имаме шофьор в Делхи, което значи, че или трябва да оставим всичко на гардероба на комплекса, или да си приберем фотоапарат и 1 телефон в хотела и да отидем до този комплекс някак, рискувайки само другия телефон. Което предполага свестен хотел също, че и да е близо. 

А към летището дали има огромни задръствания денонощно? Ние сега имаме безумно ранен полет в 5:30 и не знам къде да нощуваме.

Връзка към коментар

Ако сте близо до метро може да хванете последното влакче и някъде в полунощ ще сте на летището.Ако не ви се убиват 5 часа там със сигурност има и хотели наоколо.

Между другото сега проверих ,че hop on hop off бусчетата в Делхи още съществуват. Не са никас лоша алтернатива на кола с шофьор поне за част от най-популярните места.Чисти , климатизирани и вероятно само чужди туристи на борда  :

http://hohodelhi.com/

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , stanimir каза:

Ако сте близо до метро може да хванете последното влакче и някъде в полунощ ще сте на летището.Ако не ви се убиват 5 часа там със сигурност има и хотели наоколо.

Между другото сега проверих ,че hop on hop off бусчетата в Делхи още съществуват. Не са никас лоша алтернатива на кола с шофьор поне за част от най-популярните места.Чисти , климатизирани и вероятно само чужди туристи на борда  :

http://hohodelhi.com/

Ще погледна за бусчетата, никога не сме използвали такова нещо 😄 Но след полета май да ни дойдат екстра само да се возим.

Няма да издържим нощувка на летището, това ни е нощта след полета от Италия. По-скоро ще се пококорим малко из града, ще намерим панталони със слончета и ако не съумея да го измисля това светлинно шоу как да стане, вечеряме и лягаме в 7. Аз лично клоня към хотел до летището и да се спуснем само за дневно потапяне в Индия, @Gentleman Basta мисли за такъв в центъра. До голяма степен е прав, а и ще може да си вземем душ при чек ин, a и да си зарежем фотоапарата преди Akshardham. 

Връзка към коментар
преди 3 часа, Lindt каза:

А към летището дали има огромни задръствания денонощно? Ние сега имаме безумно ранен полет в 5:30 и не знам къде да нощуваме.

Ние спахме последната нощ в хотел близо до летището, тъй като полетът ни беше рано сутринта, което препоръчвам като вариант. Там има буквално хиляди хотели един до друг. Ние влизахме, показваха ни стаите и се настанихме на място, което приехме за поносимо финансово и от гледна точка на чистота най-много.  На летището трябва да сте минимум 3 часа преди международен полет. Вода може да пренасяте. Всички техники, кабели, зарядни, батерии се вадят от ръчния багаж и покзват на всяко летище, на което бяхме.

Имахме и горичив опит предната нощ с един хотел с висок рейтинг, който бяхме резервирали предварително.  

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , desislavna каза:

Вода може да пренасяте. Всички техники, кабели, зарядни, батерии се вадят от ръчния багаж и покзват на всяко летище, на което бяхме.

Включително запалки и кибрити също не може да има в багажа - и в ръчния и в чекирания ( от опит говоря 🙂 - извадиха ни чекирания от лентата за да ги махнем, от ръчния ги изхвърлиха))

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Обявявам сезона на казуси с хотелите за открит! Един от вчера се опитва упорито да ни изгони. Първо звъня в whatsApp на Жижо по спешност, че нямало какво да правим там 2 нощувки, макс 1 ни била достатъчна. После премина на обяснения, че пътят е за джип, последният 1 км е само пеша, пък правели и ремонт от правителството. Много ясно, че е така, аз нали затова го избрах, да си имам свой собствен хълм в нищото... 

Вечерта още два пъти звъня, защото: "Brother, I don't understand you" на въпрос те все пак ще ни вземат ли по този черен път, каквато услуга уж предлагат.  Днес реши, че ще иска предплащане по банка, за да си потвърдим резервацията и писахме на съпорта на booking. 

Сега се чудя какво освен нерви ще излезе от опитите ми да си отбранявам хълма до Коледа 😄 

• Шок 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , neuromancer каза:

Е това няма да си ти

Ами аз съм си пак, @deyan и @Боян Димитров са ми обещали да плуваме с акули и скатове, които да доплуват вечер на плажа пред хотела. Лошото е, че и там ще има индийци :rolleyes:

Връзка към коментар
преди 2 часа, Lindt каза:

Ами аз съм си пак, @deyan и @Боян Димитров са ми обещали да плуваме с акули и скатове, които да доплуват вечер на плажа пред хотела. Лошото е, че и там ще има индийци :rolleyes:

Аз в Индия не съм ходил, Нямам идея и какви скатове могат да плуват в техните морета. Сигурно флуорисцират целите. Само да знаеш, че имам познати ходили и са прали парите. Тудно е за преглъщане. Направете едно Катманду на първо време и в хиндуиската част ще разберете за какво говоря. 😉 А и Катманду не е лошо. 7 юнеско сайта има

• Смея се 1
Връзка към коментар

преди 4 часа, Lindt каза:

Последни шансове да откажем резервацията на парка за тигри срещу 10 % такса и да купим билети до Малдивите :rolleyes: 

преди 2 часа, Lindt каза:

преди 4 минути , Боян Димитров каза:

Аз в Индия не съм ходил, Нямам идея и какви скатове могат да плуват в техните морета. Сигурно флуорисцират целите. Само да знаеш, че имам познати ходили и са прали парите. Тудно е за преглъщане. Направете едно Катманду на първо време и в хиндуиската част ще разберете за какво говоря. 😉 А и Катманду не е лошо. 7 юнеско сайта има

Въобще не искам да ходим на море в Индия 😄

Връзка към коментар

преди 46 минути , Lindt каза:

Въобще не искам да ходим на море в Индия 😄

Аха, разбрах! Ами ако не скатове, цветна цаца поне няма начин да не видите 😉

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Уф, значи от цялото Делхи харесах точно едно Червено укрепление и един храм Акшардам, но и двете неща не работят в понеделник.

Приемам препоръки за ресторант и после нещо, което да убие 3 следобедни часа преди да отидем да си легнем 🙂

Връзка към коментар

Въпрос на интереси , но според мен Акшардам е бутафория, настрана лудницата там и в без друго пренаселената Индия. Lotus Тemple не хареса ли ? 

Щом имате ден в Делхи не очаквай и да видиш милион неща , разходете се малко из Старо Делхи за да се потопите с двата крака (понякога буквално) в Индия и после вече нищо да не може да ви стресне , джамията също е хубава и има добра гледка към мравуняка по-долу. Комбинират се идеално с Red Fort.

Друг вариант , разходка из Paharganj , където е пълно с чужденци мнозина търсещи смисъла на живота, или пък модерното сърце на града около Connaught Place.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, stanimir каза:

Въпрос на интереси , но според мен Акшардам е бутафория, настрана лудницата там и в без друго пренаселената Индия. Lotus Тemple не хареса ли ? 

Щом имате ден в Делхи не очаквай и да видиш милион неща , разходете се малко из Старо Делхи за да се потопите с двата крака (понякога буквално) в Индия и после вече нищо да не може да ви стресне , джамията също е хубава и има добра гледка към мравуняка по-долу. Комбинират се идеално с Red Fort.

Друг вариант , разходка из Paharganj , където е пълно с чужденци мнозина търсещи смисъла на живота, или пък модерното сърце на града около Connaught Place.

Лотусът, Red fort и Акшардам не работят в понеделник. Минарето работи, но го бях зачеркнала.

Ние докато кацнем, минем проверки, вземем сим карта и си оставим багажа в хотела, ще стане обяд и предпочитах да видим 1 по-голямо нещо и две улици с индийци и да броим града за посетен 😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тогава Connaught Place с президентския дворец и ще видиш голямо нещо + много индийци + ако ти се иска да избягаш може да седнете в McDonald's или KFC и да гледате живота през стъклата под звуците на приятна  западна музика.

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , stanimir каза:

Тогава Connaught Place с президентския дворец и ще видиш голямо нещо + много индийци + ако ти се иска да избягаш може да седнете в McDonald's или KFC и да гледате живота през стъклата под звуците на приятна  западна музика.

O, яко, Жижо ще опита за пръв път в живота си KFC! Ей за такива екзотични изживявания отиваме до Индия 😄

Благодаря ти, доста ми помагаш 😉

• Смея се 6
Връзка към коментар
5 hours ago, Lindt said:

Уф, значи от цялото Делхи харесах точно едно Червено укрепление и един храм Акшардам, но и двете неща не работят в понеделник.

Приемам препоръки за ресторант и после нещо, което да убие 3 следобедни часа преди да отидем да си легнем 🙂

Джамията виж със сигурност. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, stanimir каза:

преди 3 часа, Lindt каза:

O, яко, Жижо ще опита за пръв път в живота си KFC! Ей за такива екзотични изживявания отиваме до Индия 😄

Благодаря ти, доста ми помагаш 😉

А ако и KFC имат доставка, можете да се насладите на живота зад стъклата на хотела 😉 Само не забравяйте да си изперете KFC-то преди да го ядете 😉

• Смея се 1
Връзка към коментар

https://www.savaari.com/

Това е сайта на една фирма в Индия за таксиметрови услуги между градовете.  Аз мисля много сериозно да я ползвам, защото цените ми се струват много добри.  Като алтернатива на самозабравилите се туристически агенции и така наречените шофьори/гидове.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.