Stanimir_81 Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 Здравейте, Планираме едни 3 нощувки в Бари (или околности?) с двете деца (на 5 и на 10 г.). Въпросите са ни: 1. Какво бихте ни посъветвали да разгледаме за тези три денонощия (кацаме рано сутринта в началото на февруари, летим късно вечерта 3 дни по-късно) - Алберобело, Матера, Лече, друго? И дали ще ни стигне времето? За обществен транспорт видях, че има отделна тема, ще я чета. 2. Всички нощувки ли да са в Бари? 3. Ръчен багаж само в райън еър (бейсик) - това означава ли раници за гърба или означава само чанти за лаптоп? 4. Времето за началото на февруари, ясно че е Божа работа, пък дано случим.... Места за настаняване, ако препоръчате (по-бюджетни), места за хапване и пр, ще съм много благодарен! Мерси! Връзка към коментар
jul Публикувано: 16 януари, 2023 Сподели Публикувано: 16 януари, 2023 И още теми има практични, вярвам, че ще помогнат. 1 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 17 януари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Да, благодаря. Прочетох темите, полезни са, но все пак: 3 нощувки, 4 пълни дни (3 февруари, кацаме рано, на шести летим обратно късен следобед, привечер) Иска ни се да видим (освен Бари) поне и Алберобело и Матера. Лече ми се струва, че ще ни е далече, особено ако не сме с кола. Нощувки – всички ли да бъдат в Бари, какво препоръчвате? (с две деца ще сме, на 10 и на 5, само с ръчен багаж, т.е. – раници). За началото на февруари какво препоръчвате: кола (задължителни ли са вериги) или придвижване с влак/рейс? Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Ние бяхме за 3 нощувки и спахме в Бари. Алберобело и Матера са супер за дневен трип от Бари. Единия ден може да отидете и до Полиняно а маре. Половин ден за там е достатъчен, пък и е близо до Бари. Красиво е. Транспортът е добре уреден, не сме имали проблеми. Не бих ползвала кола под наем. 3 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 17 януари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Благодаря, Ева! И ние по-скоро клоним към нощувки на едно място. 2 Връзка към коментар
veseliache Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 здравейте, ние преди няколко години направихме същото като Вас и имахме време за всичко. От летището хванахме автобус до Матера. Разгледахме града и се отправихме към Бари. Вторият ден направихме разходка до Алберобело, Локоротондо, Мартина Франка и спахме в Лече. 3 ден разгледахме Лече и се отправихме обратно към Бари. По пътя на обратно можете да разгледате Остуни и разни градчета като Монополи и Полиняно ал Маре например. Движихме сме с влакове и автобуси. 3 Връзка към коментар
jul Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Особено с деца, бих оставила трите нощувки в Бари. Първият ден пристигате рано, след като не сте спали почти цяла нощ. Оставете го за почивка и Бари. Следващите 2 дни, както и Eva eva е писала - единия до Алберобело, другия до Матера с влака. Вариант 2 - 2 нощувки в Бари, като няма промяна за деня на пристигането и следващия /Алберобело/. После 1 нощувка в Матера, така ще имате повече време за нея и автобус директно за летището, щом сте със следобеден полет. Ако програмата е такава, не бих взела кола. Останалото ми се струва препускане. 2 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 В момента, Stanimir_81 каза: Благодаря, Ева! И ние по-скоро клоним към нощувки на едно място. Да, така ще е по-удобно, особено като сте с деца. Бари е добра точка, в която да се настаните. Вечер е старохотно - много заведения, млади хора, чудно е 🙂 С раниците на Раян аз всеки път прекалявам, но досега не съм имала проблеми 🙂 2 Връзка към коментар
lamerz1912 Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 2019г. бях в Бари. Нощувките бяха само в Бари, апартамента се намираше по средата между Централната ЖП гара и Старата част на Бари. Ден 1 след полета - разходка из Бари Ден 2: Алберобело и Локоротондо Ден 3: Матера Ден 4: Монополи и Полиняно а Маре Трябва да обърнете внимание, че за Матера в неделя няма влакове. В Ден 2 може да си изберете друг град вместо Локоротондо, например Мартина Франка или Остуни. 1 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 17 януари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Благодаря, това е полезно! Ние сме точно петък-понеделник, т.е. - за неделя Матера отпада. Евентуално или за петък, директно от летището към Матера и после връщане в Бари (за целта не трябва да са ни много тежки раниците) или евентуално Матера за събота.... Много ми се искаше рентакар, ама като ви чета....., от друга страна, колата дава едно (относително) спокойствие, че поне няма да бързаш да не изпуснеш влака.... Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Ние запазихме кола под наем за 135 евро за 5 пълни дни (27 евро на ден) за началото на март с включена възможно най-голяма застраховка за региона. Колата е клас ситроен С3. Тоест има и по-малки (съответно по-евтини), щом сте само с раници. С градски транспорт със сигурност ще ви излезе по-евтино, но и удобството на собствен превоз е несравнимо, особено ако сте с деца. 3 Връзка към коментар
Адриан ХН Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Направете си и трите 3 нощувки в Бари. Един ден отделете за Алберобело - автобусът тръгва от другата страна на жп гарата. Един ден отделете за Матера да не е неделята. Влакът тръгва отстрани на жп гарата - като застанете фронтално срещу нея се пада отдясно. За линиите трябва да се качите на втория етаж. Да знаете, че на Алтамура се сменя влака. Половин ден можете да отделите за Полиняно а маре например. Тръгва се от централната гара и се стига за 30 минути. Вечерите си ги оставете за Бари. Има какво да се види. 3 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 18 януари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 Благодаря за предложенията. Предлагат ни (насочват ни) че е по-добре да нощуваме в Martina Franckа или Чистернино или в Челие Месапика. И оттам маршурти до Алберобело, Остуни, Бари и пр.? Вие какво смятате? Нощувки в Бари или в някое от тези малки градчета? Основният аргумент, който ми изтъкват е, че Бари е малко "страшен' за деца вечер, както и че трафикът от и към града (при всекидневни обиколки с кола) ще ни коства повече нерви, отколкото ако сме в някое малко градче.... Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 Сега ще ходим към Пулия, така че не мога да кажа от личен опит. Ние ще сме с кола и ще спим една вечер (деня на пристигането) в Бари, на следващия ден сме в Матера и след това три нощувки в една масерия до Локоротондо. Но вие първо сте с обществен транспорт, второ с деца. Сигурна съм, че който ви е препоръчал тези места за нощувки не е бил там посред зима, когато има затворени доста места и транспортът не е толкова чест като през лятото. Горещо ви препоръчвам да спите в Бари. То през лятото за хранене си трябва предварителна резервация особено в малките градчера, какво остава сега, когато повечето и не работят. Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 18 януари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 В крайна сметка, решихме да сме с кола. За нощувките още се колебаем, препоръката е от роднина, който живее в Рим, но има вила в Пулия (около Мартина Франка) Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 преди 24 минути , Stanimir_81 каза: В крайна сметка, решихме да сме с кола. За нощувките още се колебаем, препоръката е от роднина, който живее в Рим, но има вила в Пулия (около Мартина Франка) Щом ще сте с кола, тогава е ок да се настаните извън Бари. Колата дава свободата да променяш програмата, според ситуацията. Ние избрахме място до Локоротондо, но не мисля, че има някакво голямо значение дали ще е Мартина Франка или Чистерино. В общи линии са малки градчета и са близо едно до друго. По-скоро е където си намерите нещо спред изискванията и бюджета ви. Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 22 януари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2023 Колеги, горе-долу начертахме маршрута-нощувка в Бари и две в Остуни. С оглед, че ще сме с две деца (5 и 10), на база ваши изживявания, нещо като за тях да посъветвате да не пропуснем в Матера, Бари, Алберобело, Остуни? Локоротондо? и отделно - летище Бари до Матера, по магистралата или по безплатния път? Ще прощавате, но не съм бил осем г в Италия и съм забравил как са нещата…. Мерси много! Връзка към коментар
Nayden Bondzhev Публикувано: 22 януари, 2023 Сподели Публикувано: 22 януари, 2023 Това не е Италия, а Северна Африка 😁 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 23 януари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2023 преди 17 часа, Nayden Bondzhev каза: Това не е Италия, а Северна Африка 😁 :-))))) Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 23 януари, 2023 Сподели Публикувано: 23 януари, 2023 преди 18 часа, Stanimir_81 каза: и отделно - летище Бари до Матера, по магистралата или по безплатния път? Ще прощавате, но не съм бил осем г в Италия и съм забравил как са нещата…. Пътят за Матера от Бари е само един и минава през Gravina in Puglia. Който не вярва, може да пита Агент 007: 2 4 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 23 януари, 2023 Сподели Публикувано: 23 януари, 2023 Не разбирам какво ми се смеете. Няма да ви казчам какво да правите вече ... Мостът от филмът наистина се намера в Гравина, а не в Матера (в Матера има само един въжен мост в ниското над каньона ) : И препоръчвам да се минава през този град по пътя за Матера от Бари. Колата се паркира до пътя с/у града и се минава по моста към града за разходка. Само изберете внимателно маршрута, че чичко Гугъл иска да ви мине по моста, което става само по филмите ... 1 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 23 януари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 23 януари, 2023 Напротив, Жоро, много ти благодаря! Това беше ценна информация, а мостът определено е забележителен. Дано имаме и време...., защото пътят за Матера през този град, че и с разходка по моста, се увеличава значително:) Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 10 февруари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 10 февруари, 2023 Благодаря на всички за насоките и съдействието! Тези 3 нощувки и почти 4 пълни дни се получиха много добре. Въпреки изключителния вятър (бяхме в периода 3-6 февруари) и ниски температури, все пак не валя, и успяхме да видим: първи ден след кацането, от 09 ч. сутринта до 14.30 ч. на обяд - Матера, следобед и вечерта в Бари (нощувка там); втори ден - отпътувахме директно за Полиняно а Маре (1,5 часа - стария град и гледките, слязохме и долу до плажа), после 2 ч. в Алберобело и толкова и малко отгоре в Локоротондо, после нощувка в Остуни; трети ден - кучи студ и арктически вятър (2 градуса, с усещане за минус 5, мисля че и местните бяха леко шокирани), затова решихме зоо сафари-Фазано (отваря в 10 ч. в неделя) - ок. 2 часа и после - 1 час път до златната перла - Лече, там изкарахме повече от 4 ч. Вечерта - отново нощувка в Остуни; последен ден - до обяд Остуни разгледахме, а следобед (времето до полета за София (в 20 ч.) - бяхме отново във великолепния Бари. Може би е време за пътепис или нещо в тук, в темата, ще преценя.... 4 2 Връзка към коментар
bonboneva Публикувано: 24 март, 2023 Сподели Публикувано: 24 март, 2023 Здравейте! Планираме Бари и околностите в края на юли. 3 двойки сме. Можете ли да ми препоръчате директен контакт за 3 нощувки в Бари, по възможност близо до ЖП гарата? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега