Дани Магелани Публикувано: 13 януари, 2023 Публикувано: 13 януари, 2023 През втората половина на февруари, живот и здраве, с круиз от ЛА ще посетя Хаваи. Трудно ми е да избера за всеки остров по 1 от корабните екскурзии. Бихте ли казали по 1 нещо за всеки остров, което според теб е с приоритет и не трябва да се пропусне? Ще бъда благодарна! За големия Хавай, според мен е фермата за кафе и дегустацията. Обичам кафе! 3
Травеолани Публикувано: 15 януари, 2023 Публикувано: 15 януари, 2023 На 13.01.2023 г. в 15:45, Дани Магелани каза: Оригиналът е за гледане, а твоята е практична. И винаги ще ти напомня за уменията на прекрасното ти детенце! Когато тя стане мама, а ти баба, ще разказваш и показваш на внуците. Да през втората половина на февруари, живот и здраве, с круиз от ЛА. Трудно ми е да избера за всеки остров по 1 от корабните екскурзии. Би ли казала по 1 нещо за всеки остров, което според теб е с приоритет и не трябва да се пропусне? Ще бъда благодарна! За големия Хавай, според мен е фермата за кафе и дегустацията. Обичам кафе! Благодаря, Дани 🙂 Зависи какво ще ти е интересно на теб - имаш ли опциите за екскурзии да пуснеш? Щом сте с круизен кораб, значи ще успееш да видиш от водата Напали Коуст на Кауаи (доколкото знам корабите обикалят и се откриват страхотни гледки към брега) и в такъв случай не бих ходила до каньона Уаймеа, който иначе бих ти препоръчала). На Кауаи на мен фаворитът ми беше Polihale Beach, но едва ли има организирани екскурзии до там, затова бих посетила северната част на острова (Ke’e beach и Tunnels Beach). На Големият Остров задължително Зеления плаж и евентуално вулканът Килауеа (ако още е активен, през юни месец си бълбукаше тихичко и въпреки, че нямаше драматични реки от лава, си заслужаваше). На Оаху бих отишла на Hanauma Bay beach и хайк до върха на Diamond Head кратер. Хайкът е кратък, но доста стръмен и опасен в някои участъци). На Мауи евентуално екскурзия до Хана, като по пътя се спира за посещаване на интересните места, което е и целта, а не самото градче. Или евентуално Big Beach и районът на Уайлеа-Макена заради плажовете. Относно фермите, ето какви ферми ние посетихме: на Кауаи ферма за кафе: https://kauaicoffee.com (мисля, че в най-голямата ферма за кафе в САЩ и кафето беше много хубаво има дегустация и self-guided тур); на Биг Айлънд - ферма за шоколад https://honokaachocolateco.com (тази е малка семейна, има и по-големи в други части на острова); на Мауи - ферма за лавандула: https://www.aliikulalavender.com и магазинът на Maui Soap Company https://www.mauibath.com Питай, ако имаш други въпроси, въпреки че първото ни посещение беше през 2013 и някои детайли ми се губят (особено за Мауи, където бяхме с 9 месечно бебе и 5 годишна кака, и беше цяло приключение). 1 1
Дани Магелани Публикувано: 15 януари, 2023 Автор Публикувано: 15 януари, 2023 Преди 1 час, Травеолани каза: Благодаря, Дани 🙂 Зависи какво ще ти е интересно на теб - имаш ли опциите за екскурзии да пуснеш? Щом сте с круизен кораб, значи ще успееш да видиш от водата Напали Коуст на Кауаи (доколкото знам корабите обикалят и се откриват страхотни гледки към брега) и в такъв случай не бих ходила до каньона Уаймеа, който иначе бих ти препоръчала). На Кауаи на мен фаворитът ми беше Polihale Beach, но едва ли има организирани екскурзии до там, затова бих посетила северната част на острова (Ke’e beach и Tunnels Beach). На Големият Остров задължително Зеления плаж и евентуално вулканът Килауеа (ако още е активен, през юни месец си бълбукаше тихичко и въпреки, че нямаше драматични реки от лава, си заслужаваше). На Оаху бих отишла на Hanauma Bay beach и хайк до върха на Diamond Head кратер. Хайкът е кратък, но доста стръмен и опасен в някои участъци). На Мауи евентуално екскурзия до Хана, като по пътя се спира за посещаване на интересните места, което е и целта, а не самото градче. Или евентуално Big Beach и районът на Уайлеа-Макена заради плажовете. Относно фермите, ето какви ферми ние посетихме: на Кауаи ферма за кафе: https://kauaicoffee.com (мисля, че в най-голямата ферма за кафе в САЩ и кафето беше много хубаво има дегустация и self-guided тур); на Биг Айлънд - ферма за шоколад https://honokaachocolateco.com (тази е малка семейна, има и по-големи в други части на острова); на Мауи - ферма за лавандула: https://www.aliikulalavender.com и магазинът на Maui Soap Company https://www.mauibath.com Питай, ако имаш други въпроси, въпреки че първото ни посещение беше през 2013 и някои детайли ми се губят (особено за Мауи, където бяхме с 9 месечно бебе и 5 годишна кака, и беше цяло приключение). Благодаря! Ще опитам да пусна линк към екскурзиите от сайта на Принцес. Интересно, че ферма за кафе е включена само в 1 екскурзия и то само на Големия Хавай. Не бих се наела да буквам екскурзии не от кораба, а от други платформи, макар че са по-евтини. За това подбирам от там и пак колебанието е голямо, да не пропусна нещо важно. До сега в индивидуалните ми пътувания съм имала достатъчно много време в даден регион. Сега имам по 8-9 часа за остров. Мога да избера 1 екскурзия и за това търся приоритет за всеки от островите. Въпросът, който бих задала и на другите магеланци, посещавали Хавай: Ако трябва да изберете само по 1 забележителност на всеки от островите, коя бихте посочили? Благодаря предварително! Тагвам хора, за които зная, че са били там, но всички други също биха били полезни @Яничка , @Румяна , @stanislavpp , @Георги Матеев и др. Ограничение: Имайте предвид, че не мога да вървя по труден терен или дълго по лесен, защото смених двете тазобедрена стави и едната си ме боли. Модераторите могат да отделят последните постове, че излязоха от темата.
stanislavpp Публикувано: 15 януари, 2023 Публикувано: 15 януари, 2023 Maui - Халеакала , най-големият спящ вулкан . От изчетеното за Хаваи , оставам с впечатлението , че това изобщо е безспорната номер 1 забележителност , усещането е все едно си на Марс , може и разходка из вулкана да се направи . 1
Дани Магелани Публикувано: 15 януари, 2023 Автор Публикувано: 15 януари, 2023 преди 3 минути , stanislavpp каза: Maui - Халеакала , най-големият спящ вулкан . От изчетеното за Хаваи , оставам с впечатлението , че това изобщо е безспорната номер 1 забележителност , усещането е все едно си на Марс , може и разходка из вулкана да се направи . Това търся за всеки остров. Мерси!
Rumiana Публикувано: 15 януари, 2023 Публикувано: 15 януари, 2023 Ние пътувахме с круиз на Norwegian, който започва и свършва в Хонолулу, и стои по два дни на всеки остров. Така е много удобно, щото на всеки остров си вземахме кола под наем и обикаляхме самостоятелно - кораба го ползвахме всъщност само за спане и транспорт от остров до остров, което ставаше нощем. Единствената екскурзия, която бяхме взели, беше на големия остров, близо до Кона, и включваше Royal Kona Museum and Coffee Mill и Националния Исторически Парк Pu`uhonua O Hōnaunau. Беше много интересно! Ето тук съм описала къде-какво (тоя пътепис го бях пускала и тук, но сега не мога да го намеря...): Хавай - вече и наяве! (круизът беше преди 8 години, така че някоя информация може и да не е много актуална) 1
stanimir Публикувано: 15 януари, 2023 Публикувано: 15 януари, 2023 Предполагам маршрутите не се променят с години , вероятно говорите за този круиз на Norwegian :
Rumiana Публикувано: 15 януари, 2023 Публикувано: 15 януари, 2023 преди 4 минути , stanimir каза: вероятно говорите за този круиз на Norwegian Да, нещо такова.
Дани Магелани Публикувано: 15 януари, 2023 Автор Публикувано: 15 януари, 2023 преди 7 минути , stanimir каза: Предполагам маршрутите не се променят с години , вероятно говорите за този круиз на Norwegian : /cdn-cgi/mirage/f2f9312d2b286dad4c16a8307baa8b60defb25d715a411dcff3d0a77ca40f219/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_01/IMG_20230115_174221.jpg.863f66ff2b4951b7742a24a59904ded5.jpg Това беше първият ми избор. Миналата година най-тънката цена за каюта беше 7000евро. Отказах се заради цената и по Ковид причини.
Дани Магелани Публикувано: 15 януари, 2023 Автор Публикувано: 15 януари, 2023 Преди 1 час, Rumiana каза: Ние пътувахме с круиз на Norwegian, който започва и свършва в Хонолулу, и стои по два дни на всеки остров. Така е много удобно, щото на всеки остров си вземахме кола под наем и обикаляхме самостоятелно - кораба го ползвахме всъщност само за спане и транспорт от остров до остров, което ставаше нощем. Единствената екскурзия, която бяхме взели, беше на големия остров, близо до Кона, и включваше Royal Kona Museum and Coffee Mill и Националния Исторически Парк Pu`uhonua O Hōnaunau. Беше много интересно! Ето тук съм описала къде-какво (тоя пътепис го бях пускала и тук, но сега не мога да го намеря...): Хавай - вече и наяве! (круизът беше преди 8 години, така че някоя информация може и да не е много актуална) Пътеписът е чудесен! Благодаря! 1
Травеолани Публикувано: 16 януари, 2023 Публикувано: 16 януари, 2023 преди 18 часа, Дани Магелани каза: Благодаря! Ще опитам да пусна линк към екскурзиите от сайта на Принцес. Интересно, че ферма за кафе е включена само в 1 екскурзия и то само на Големия Хавай. Не бих се наела да буквам екскурзии не от кораба, а от други платформи, макар че са по-евтини. Да, разбира се, щом е единствената екскурзия за посещение на кафе ферма и ти е интересно, ще я посетиш. За Халеакала съм съгласна - има страхотни гледки над облаците и самият кратер е интересен. Погледнах екскурзиите на сайта на Princess - пак зависи от това, какво ти е интерсно на теб, аз лично бих избрала ето тази, но има и посещение на Пърл Харбър и Луау-та. 1
Дани Магелани Публикувано: 16 януари, 2023 Автор Публикувано: 16 януари, 2023 Ако е по лесно да ми дадете съвет на база предлаганите екскурзии, ето линк и острови и пристанища на акустиране: https://www.princess.com/cruise-search/details/?voyageCode=3305 1. Големият остров, Хило 2. Оаху, Хонолулу 3.Kauai (Nawiliwili) 4.Maui (Lahaina) Трябва да се кликне срещу пристанището, за да излязат. Благодаря!
Rumiana Публикувано: 16 януари, 2023 Публикувано: 16 януари, 2023 Hilo: 1. Hawaii Volcanoes National Park & Mauna Loa Macadamia Nut Factory; при възможност и: Akaka Falls, Macadamia Nut Shop & Tropical Garden Zoo Honolulu: Iconic Diamond Head Adventure Hike and/or Polynesian Cultural Center (при възможност и двете - ако трябва да избера едно... не съм сигурна)) Kauai: Best of Kauai: Waimea Canyon, Wailua River & Fern Grotto (или само Waimea Canyon) Maui: Haleakala Crater и The Hana Coast (при възможност и двете!) 2 1
Травеолани Публикувано: 18 януари, 2023 Публикувано: 18 януари, 2023 @Дани Магелани - снимката е от фейсбук група, но е страхотна и исках да я споделя. Малки изригвания на вулкана Килауеа на Големия Остров (5 ч. сутринта на 17.01.). Ние също го видяхме в подобно състояние, но беше през деня и не беше така драматично. Снимката e правена от Devastation Trail. 1 1
Дани Магелани Публикувано: 18 януари, 2023 Автор Публикувано: 18 януари, 2023 преди 38 минути , Травеолани каза: @Дани Магелани - снимката е от фейсбук група, но е страхотна и исках да я споделя. Малки изригвания на вулкана Килауеа на Големия Остров (5 ч. сутринта на 17.01.). Ние също го видяхме в подобно състояние, но беше през деня и не беше така драматично. Снимката e правена от Devastation Trail. Доста впечатляващо! Май този вулкан ще го гледам от кораба. Вероятно няма да има тур, а и да има, едва ли ще се приближим много.
Дани Магелани Публикувано: 18 януари, 2023 Автор Публикувано: 18 януари, 2023 Да дам отчет: Корабните екскурзии са купени. Ето какво избрах с ваша помощ: Голям Хавай -Тропическа ферма, плодове и водопади Оаху-Полинезийски културен център Кауаи (Навиливили)- каньона Waimea & Spouting Horn Мауи- кратер Халеакала и океански център Мауи ЛА - тур до Санта Моника, който завършва на летището и ми спестява обратния трансфер. Благодаря на всички които ми дадоха полезни съвети! Дано изборът ми да е правилен, че парите им са си цифра! Оказа се, че местата свършват, а цените се вдигат с преиближаване на датата. Можеше да е по тънко, но кой да предположи. Сега ще спя по-спокойно, че нама да броя мухите на пристанищата.😄 3
Mary Публикувано: 18 януари, 2023 Публикувано: 18 януари, 2023 Дани, отделих те в нова тема, че въпросите и отговорите станаха повече, пък и пътуването е по-специфично - с круиз. Всички ще се надяваме докато си там или като се върнеш да разкажеш как е било на практика. 1
Rumiana Публикувано: 18 януари, 2023 Публикувано: 18 януари, 2023 преди 4 часа, Дани Магелани каза: Да дам отчет: Корабните екскурзии са купени. Ето какво избрах с ваша помощ: Голям Хавай -Тропическа ферма, плодове и водопади Оаху-Полинезийски културен център Кауаи (Навиливили)- каньона Waimea & Spouting Horn Мауи- кратер Халеакала и океански център Мауи ЛА - тур до Санта Моника, който завършва на летището и ми спестява обратния трансфер. Благодаря на всички които ми дадоха полезни съвети! Дано изборът ми да е правилен, че парите им са си цифра! Оказа се, че местата свършват, а цените се вдигат с преиближаване на датата. Можеше да е по тънко, но кой да предположи. Сега ще спя по-спокойно, че нама да броя мухите на пристанищата.😄 ...и после да разказваш! 🙂 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега