Прескочи до съдържание

Проблем при влизане в Мексико

jul

Препоръчани мнения

Много интересно  първоначално като прочетох новината и си помислих, че е някоя новинарска сензация! Но май работата е сериозна...жалко дано се оправят нещата...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Цвете каза:

Неофициално са посочили, че не са предоставени достатъчно доказателства за предплатени нощувки и финансова осигуреност.

Част от нашите настанявания са само с опция за плащане на място. Как да им показвам предплатени нощувки... А финансовата осигуреност не знам как да я доказваме, банкови извлечения освен да носим. Това да искаш да си харчиш парите в държавата им и те да показват такова унизително отношение е отвратително.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 35 минути , Цвете каза:

За финансовите средства не можеха да ми отговорят как се доказват.  Ако някой има идея какво да подготвя за доказателство , че имам достатъчно пари по картите, моля да сподели.

На времето... 90-те години на миналият век 🙂 при виза за GB за училище, колеж или университет искаха доказателства за финансови възможности.

Обикновено се минаваше със справка от банката за наличност по сметка на титуляр.

По спомен - USD 5К стигаха за 6 месечен курс, 10К за годишен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 33 минути , Iliyan Minchev каза:

27 потвърдени случая от декември насам е прекалено много, за да е случайност

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Явно искането за доказателства за нощувки и финансова осигуреност са само предтекст. Хората са били с предплатени туристически пакети, какво повече може да им се предостави?! Пари в брой или банково извлечение биха свършили работа в случай на желание за съдействие и от тяхна страна. А случая не е такъв, поне така ми се струва. Външно министерство може да си подава разните му там дипломатически ноти, но нищо няма да се промени. Много жалко, защото Мексико е страхотна страна, но пък в крайна сметка има още много готини дестинации по света. 
Януари 2020 никой нищо не ни поиска, нито провери. Пожелаха ни Bienvenidos и толкова. Има няма няколко минути за двамата.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
Преди 1 час, Цвете каза:

Говорих с Външно министерство. До моментът нямат официални отговори на подадени по всички дипломатически канали запитвания. Неофициално са посочили, че не са предоставени достатъчно доказателства за предплатени нощувки и финансова осигуреност. Имали са пакети с ваучери. За финансовите средства не можеха да ми отговорят как се доказват.  Ако някой има идея какво да подготвя за доказателство , че имам достатъчно пари по картите, моля да сподели.

Като кандидатствах за визата си за Австралия преди 6 месеца част от изискванията бяха да докажа финансова осигуреност и писмо от работодател за позицията ми в компанията и заплатата ми. От Уникредит си извадих справка (само за една от сметките ми) с детайли за всички парични операции през последните 3 месеца, има ги тегления на банкомат, плащания всякакви  (без значение онлайн или при Фантастико ), постъпления от заплата и тн. Всичко се вижда. И още една справка за наличност по сметките ми и се вижда сметката, наличност, имената ми и тн. Пратих им ги в ПДФ и това им свърши работа , щом за Австралия работи като достатъчно доказателство, би следвало и за Мексико да ти е . Също бележка от работодател за доказателство , човешки ресурси ще ти издадът , с печат и подпис . Досадно е , но предполагам ще ти е по спокойно с оглед на сегашното супер странно положение . 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 минути , infectedmushroom каза:

Като кандидатствах за визата си за Австралия преди 6 месеца част от изискванията бяха да докажа финансова осигуреност и писмо от работодател за позицията ми в компанията и заплатата ми. От Уникредит си извадих справка (само за една от сметките ми) с детайли за всички парични операции през последните 3 месеца, има ги тегления на банкомат, плащания всякакви  (без значение онлайн или при Фантастико ), постъпления от заплата и тн. Всичко се вижда. И още една справка за наличност по сметките ми и се вижда сметката, наличност, имената ми и тн. Пратих им ги в ПДФ и това им свърши работа , щом за Австралия работи като достатъчно доказателство, би следвало и за Мексико да ти е . Също бележка от работодател за доказателство , човешки ресурси ще ти издадът , с печат и подпис . Досадно е , но предполагам ще ти е по спокойно с оглед на сегашното супер странно положение . 

Само че за Австралия кандидатстваш за виза и предварително се знае какви документи ти трябват, съвсем друго е да ти го изтърсят на място "дай доказателството". Затова си има условия и изисквания за влизане в дадена страна...

• Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 5 минути , searus каза:

Само че за Австралия кандидатстваш за виза и предварително се знае какви документи ти трябват, съвсем друго е да ти го изтърсят на място "дай доказателството". Затова си има условия и изисквания за влизане в дадена страна...

Съгласен. Просто казвам на момичето какво ми е помоглнало  да докажа, че съм финасово стабилен , не знам дали ще й послужи. Аз на нейно място просто щях да си сменя дестинацията, че е много драма това с Мексико сега и не бих се занимавал.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

По обширна статия ,но пак не става ясно каква може да е причината за недопускане от властите в Мексико....

https://www.dnevnik.bg/biznes/2023/01/25/4442023_vmesto_na_beliia_plaj_v_aresta_-_meksiko_deportira/

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не мога да си представя, че на летището в Канкун служителите не говорят английски. Винаги съм комуникирал там на английски. Човекопотока е предимно от чужденци. Това с резервациите е някакъв предтекст. Има нещо зад това, някаква кампания тече.

Трябва да се провери дали се случва и с туристи от други националности и ако да, от кои..

• Харесвам 6
Връзка към коментар

И да се представи банково извлечение какво? Твърдят, че на база на това, че нямат резервация и адрес в Мексико не са допуснати част от тези хора, което абсолютно не е вярно и е предоставена такава информация още там на място и въпреки това са върнати. Няма сигурност, че дори всички документи да се представят, пак при възникнал проблем няма да върнат туриста.

Единственото на късмета може да се разчита и на това, че вече се вдигна шум и Мексиканците да се осъзнаят.

Цитат

Трябва да се провери дали се случва и с туристи от други националности.

Има и от други националности, споменават се румънски, грузински граждани.

Връзка към коментар
преди 1 минута , FlyTraveler каза:

Не мога да си представя, че на летището в Канкун служителите не говорят английски. Там човекопотока е предимно от чужденци

Освен ако нарочно избягват да дават обяснения на английски, точно с цел да се затруднява комуникацията и да не се изясняват причините за отказите.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 6 минути , УФСЪ каза:

Има и от други националности, споменават се румънски, грузински граждани.

Това обяснява причината. Не можем да я коментираме, заради правилата на сайта.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Четох,че връщат и руснаци с еднопосочен билет, защото те най-вероятно искат да емигрират в САЩ.

А за нас и румънците сигурно престъпния ни контингент им се е качил на главата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Чисто за статистиката - ние с мъжа ми сме аз с американска виза в паспорта, той не.

Та не съм сигурна че и това ще да е причината.

Иначе емиграционния  говореше перфектен английски.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Престъпния контингент???

Връщат туристи,  семейства, какъв престъпен контингент. Престъпниците не ходят с жените си и децата в Канкун.

И визата за САЩ не е аргумент, почти не се отказват визи за там вече от посолството.

Някъде другаде е причината.

Върнатите се източноеврапейци-литовци, румънци, арменци. Но Армения не е член на ЕС,вероятно за тях изисванията са други, така че не може да се приложи някакво правило. 

Много руснаци, много повече, има с немски паспорти. Германци връщат ли?

Трябва външно да се намеси веднага. И ЕК. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 7 минути , gini каза:

Общото е, че има твърде много руснаци с такива паспорти, според мен.

Руснаци с румънски паспорти едва ли има много.

преди 12 минути , gini каза:

Общото е, че има твърде много руснаци с такива паспорти, според мен.

Защо тогава не се чува да връщат руснаци с руски паспорти?

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Извън темата, но моето впечатление от тазгодишното ходене в Мексико , специално Юкатан, е че са се "поамериканчили" прекалено много.

И от към цени, от към правила ( тютюнопушенето едно от тях) и от каквото се сетиш. То и контингента на туристите е предимно американски по това което видях.

Така че явно са възприели и американските емиграционни "ценности".

ПП. 3 мин. возене с такси в Мексико сити е около 2 $ ( Uber) , в Канкун и околности - 50-70$

• Харесвам 3
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

А може ли човек да си търси правата по някакъв начин? И как? Примерно да разбере дали е в някакъв черен списък и Мексико няма да го допусне и следващия път? Да съди (кой?) за разходите по проваленото пътуване и травми? От това, което разбирам от линковете и видеото в Нова, ситуацията е пълен потрес, тези хорица са си били съвсем изрядни.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , Coo каза:

А може ли човек да си търси правата по някакъв начин? И как? Примерно да разбере дали е в някакъв черен списък и Мексико няма да го допусне и следващия път? Да съди (кой?) за разходите по проваленото пътуване и травми? От това, което разбирам от линковете и видеото в Нова, ситуацията е пълен потрес, тези хорица са си били съвсем изрядни.

Не съм експерт, но мисля, че нищо не може да се направи. Винаги могат да кажат, че документите не са били изрядни и затова са те екстрадирали/задържали. Доколко това е истина е друг въпрос, но в случая май трябва да съдиш държавата Мексико, че не си допуснат да влезеш, което ми звучи доста несериозно.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Едва ли могат да съдят държавата Мексико, има си миграционни закони, все ще излезе, че някоя буква от закона и по скоро буквичка не е спазена. Не знам дали и застраховката отмяна на пътуване върши работа в този случай.

Връзка към коментар

според мен нищо не може да се направи, освен на дипломатическо ниво, което при нас е ... нали

застраховките би трябвало да важат, поне за хотели и прочие, а самолетните билети са използвани, въпреки, че не за нещо смислено от потребителска гледна точка

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.