Прескочи до съдържание

Проблем при влизане в Мексико

jul

Препоръчани мнения

Българското външно министерство вече не препоръчва пътувания до мексико.

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/mexico

И правилно! Мексиканците са се оляли. Както е написала и @luba_rizova по-горе, не може да се спират безразборно обикновени хора, само щото еди кой си бил престъпник или пък не знам какъв си рашън станал български гражданин. То си пише в паспорта в коя страна си роден. Ако следваме тази логика то жив мексиканец не трабва да припарва в ЕС. Трябва твърда реакция от нашето Външно министерство и бойкот на мексико от български граждани докато не се научат да уважават българските граждани.

• Харесвам 11
  • Браво 2
Връзка към коментар

Това с "рашъните" са свободни интерпретации и както се каза не обяснява връщането и на румънци , освен това по спомени Мексико има добри отношения с Русия.

Емиграцията в САЩ също ми се струва нелепа причина , според мен източноевропейците нещо са сгазили лука и мексиканците са им вдигнали мерника. 

П.П.Престъпниците също ходят на почивка , имат семейства, деца 😉

• Харесвам 5
Връзка към коментар

И аз мисля, че не е стойностна идеята за "руската" причина за връщане, по скоро е обратното, да правят на пук. Но пък се споменават и хора живеещи и работещи в УК и Кубинци даже, Каквото и да е, това е работа на дипломатите.

Да се хванат малко по сериозно и да изискват този тормоз да не се повтаря.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, УФСЪ каза:

Не знам дали и застраховката отмяна на пътуване върши работа в този случай.

Направих запитване към застрахователя, издал моята полица. Ще направят консултация с ЦУ, знаят за казуса, и ще ми върнат обратна връзка.

преди 49 минути , Цвете каза:

Това откривам като изисквания за влизане:

https://consulmex.sre.gob.mx/montreal/index.php/en/foreigners/visa/355-what-documents-do-i-need-to-enter-mexico

И аз това намерих.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Като няма ясна информация за тези случаи и като изглеждат нелепо, "свързвайте точки". Например тези случаи с онзи с детето на посланника ни в САЩ, което Луфтханза отказа да придружи на летище Франкфурт при предплатена услуга. И с граждани на какви държави се случват тези неща (били те такива и в миналото).

Към модераторите - не съм правил политически коментар, не съм споменавал имена, само посочвам реално доказани случки. Всеки сам да си прави изводите и който има други гражданства/ паспорти, да ги ползва по предназначение според ситуацията.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 43 минути , stanimir каза:

Така е,само че би следвало да ги притесняват хората,които правят престъпления там. Това не са хората с деца. Трябва да има ясна причина. Такава ни се дава.

Между.другото, решението на нашето Външно е идиотско. Има пътуване, има проблем. Няма пътуване, няма проблем. Възмутително ! Вместо да поставят остро въпроса, изискват отговори, решения, ултиматум, те ... не пътувайте . Значи.витаги по всяко време някой може да реши,че мрази българи, и да забранява влизането в коя да е държава, и Българските институции няма на го защитят. Отвратително.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 55 минути , stanimir каза:

Вярно, че ходят на почивка и престъпниците, даже много по-често ходят. Някои постояннно са по плажовете и нощните заведения, като не са заети примерно с мокри поръчки... 😆

Много е несериозно, обаче един от топ районите с организирана престъпност в света - този около Канкун, да се пази от български, румънски и други източноевропейски бандити.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Отговорът, който получих току що от Посолството ни в Мексико:

IMG-4623f79be10b245c045bd1f595d10704-V.jpg

Само не знам как ще се свържа с тях, като ми приберат мобилния телефон. 😐

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Наистина, нашите власти трябва да реагират по-твърдо, за да не продължават подобни случаи. На мен ми прави лошо впечатление в коментарите под статиите в масмедиите колко злоба се излива и то не срещу наглите мексиканци, а срещу българските туристи. Едва ли не, те самите са виновни, като имали пари за почивка в Канкун значи щели да имат и за полети Мадрид-София и други подобни глупости. Ето и тук дори виждам, че има коментар, че източноевропейците са "сгазили лука." Като българи не би ли трябвало да сме поне в началото на страната на пострадал друг български гражданин поне до изясняването на ситуацията?! Изобщо не ме интересува кой източноевропеец какъв лук е газил или ял. Не може всички българи да се слагат в един кюп, а още повече в някакъв източноевропейски или не знам и аз още какъв кюп.

• Харесвам 22
  • Браво 2
Връзка към коментар

Ако са направили нещо и-или са имали нещо нелегално - да ги бяха задържали. Очевидно не са. Няма значение с или без деца. 

1. Снимат им паспортите с телефон

2. Взимат им лични документи и телефони

3. Не дават да се обадиш на посолство / консулство дни наред

4. Държат ги 4 дни в студена стая без храна включително непълнолетни и бременна жена (пардон, давали им вода със захар - това някакъв концентрационен лагер ли е?)

Толкова за дипломацията ни, че не е направила по-голям проблем. Не бих пътувала до държавата им при така описаното, но както се казва - всеки сам си преценЯ.

Щеше да е хубаво Мексико със същия късмет, с който уж се бори с престъпниците от Източна Европа, които в нищо не са обвинени в крайна сметка, да си беше оправила проблемите с престъпността и картелите. 

• Харесвам 8
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , luba_rizova каза:

решението на нашето Външно е идиотско

Абсолютна йезуищина е решението на т.н. Министерството на външните НЕработи. Целта е да минимизират проблемите си. И на каква цена? Препоръки и съвети. Защо трябва да им нарушаваме комфорта. Те са там, за да правят кинти и кариера, а не да се занимават с нашите проблеми.   

• Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 4 минути , chandni каза:

Отговорът, който получих току що от Посолството ни в Мексико:

IMG-4623f79be10b245c045bd1f595d10704-V.jpg

Е това е не идиотско, а малоумно. То никой от задържаните не е настоявал за връзка с консул/посолство. Чисто измиване на ръце е това.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 8 минути , Crazy Horse каза:

Наистина, нашите власти трябва да реагират по-твърдо, за да не продължават подобни случаи. На мен ми прави лошо впечатление в коментарите под статиите в масмедиите колко злоба се излива и то не срещу наглите мексиканци, а срещу българските туристи. Едва ли не, те самите са виновни, като имали пари за почивка в Канкун значи щели да имат и за полети Мадрид-София и други подобни глупости. Ето и тук дори виждам, че има коментар, че източноевропейците са "сгазили лука." Като българи не би ли трябвало да сме поне в началото на страната на пострадал друг български гражданин поне до изясняването на ситуацията?! Изобщо не ме интересува кой източноевропеец какъв лук е газил или ял. Не може всички българи да се слагат в един кюп, а още повече в някакъв източноевропейски или не знам и аз още какъв кюп.

Нашите власти в световен, европейски и даже в балкански мащаб не могат да втвърдят нищо, даже и ползвайки постиженията на съвременната фармация.

Най-добре нашите да се оплачат на някой батко или чичко, да им дръпне малко ушите на мексиканците, ама на батковците и чичковците не им е до това в момента.

• Харесвам 4
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Сетих се за една евентуална възможност, ако на някой му откажат влизане в Мексико на летището в Канкун - питайте веднага за полети до Хавана, има такива от там. Така или иначе сте отишли толкова далеч и сте дали толкова пари, един 40-минутен полет отгоре ще ви закара до много по-интересна дестинация, където няма да ви откажат да влезете. Във Варадеро в момента е пълно с тези, които не ги пускат никъде в Европа в момента.

Аз съм вземал кубинска виза на летището в Канкун (уреди ми я агенцията, която ми продаде самолетния билет), точно след 3 дни престой в Плая дел Кармен, Мексико, при платен ултра ол инклузив пакет за 7 вечери в луксозен хотел на първа линия на плажа. Просто ни писна от цялата конскуматорска ширпотребна обстановка по Ривиера Мая и изкарахме останалите 4 дни в Хавана. Доброволно, с доплащане от наша страна, без да ни гонят мексиканците. 🤣

П. П. Даже ако някой има вече купени билети до Канкун, да види дали същия ден има връзка до Хавана (на връщане също) и да си вземе от Канкун до Хавана и обратно, като ако има как си уреди предварително и кубинска виза. В Канкун казва, че е транзит. Пак може да се заядат, но по принцип не се иска виза за българи за влизане в Мексико и като им се каже, че само ще се вземе багажа, може и да мине.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Мъжа ми е говорил с една негова позната, която беше в Мексико преди месец. От Бургас. С фирма. И тя му казала, че като слезли от самолета, още ПРЕДИ пас контрола, на изхода на самолета, имало човек, който им гледал паспортите. В него имало вече една купчина паспорти, и една група с хора задържана. Той взел нейния паспорт, казал А, България, и също го отделил с групата. В този момент дошъл мъжа й и се скарал, че тя нямала общо с тази група, взел паспорта, и отишли на пасконтрола. Много странно ми се видя. 

Тези от Нова също казаха, че преди паспортния контрол са ги задържали. А тези,които са се обадили на нашето посолство там, са ги пуснали (един човек имал смартгривна и така се свързал с консула, изпратил SOS.

Боже, какви филми .... 

• Харесвам 5
  • Шок 6
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Вчера мои приятели (3-ма възрастни + 1 дете) влезнаха в Канкун без никакъв проблем, на летището не са им задавали никакви въпроси. Пътуват самоорганизирано, ако това има значение.

Ситуацията е странна и необяснима за мен. Прави впечатление обаче, че повечето върнати са разпитвани подробно за работата им и са искани доказателства. Възможно ли е нашите световно-известни картаджии да са плъзнали из Мексико и вече да имаме лошо име и там?

С български паспорти ли са били и от къде идват?

Връзка към коментар
преди 20 минути , darinamarinova каза:

Не бих пътувала до държавата им при така описаното, но както се казва - всеки сам си преценЯ.

абсолютно, но при вече платен самолетен билет без право на отказ нещата не са толкова прости

• Харесвам 9
Връзка към коментар

В момента гледам дискусия по този въпрос и останах потресен от това, че на единия от участниците познати, които били там и били задържани, писали бележки с кетчуп ... не знам защо.😲

И от цялото бла бла не разбрах точно каква е ситуацията.

Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

абсолютно, но при вече платен самолетен билет без право на отказ нещата не са толкова прости

@neuromancer Вярно. Освен да си подготвиш документи за работа и наличноста на банкови сметки, както и свързване предварително с посолството ни, друго не виждам като опция. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мисля че не аз започнах отново с генерализациите и това може много лесно да се провери няколко поста преди моя.

И на мен ми се иска нашите да са 'по-твърди" в балкански , европейски и световен мащаб , и то за въпроси много по-важни от туризма ,но виждаме какво се случва нали ?

Със съседите не могат да се разберат вие очаквате да стреснат Мексико ?

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 4 минути , darinamarinova каза:

@neuromancer Вярно. Освен да си подготвиш документи за работа и наличноста на банкови сметки, както и свързване предварително с посолството ни, друго не виждам като опция. 

По- горе публикувах изискванията за влизане от официален сайт. Никъде не пише да имаш такива документи. А и когато летиш след дни, нямаш много опции за реакция.

Това да не се пътува си стои на сайта на Външно още от 2021. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 18 минути , Tokotome каза:

С български паспорти ли са били и от къде идват?

С български паспорти са и четиримата и са кацнали с полет Пунта Кана - Богота - Канкун (в Богота са били само транзит). Може би са минали метър, тъй като не са идвали от Европа. Само гадаем, разбира се.

Но каквото и да си говорим със сигурност има някаква конкретна причина, няма как толкова случаи да са случайност. Просто никой няма да я каже.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.