DaBo Публикувано: 25 януари, 2023 Сподели Публикувано: 25 януари, 2023 преди 2 минути , УФСЪ каза: По скандално е че нашите дипломати ще паднат до тяхното ниво. От латиноамериканците очаквания няма. Има от Българска страна. На тези държави не им пука за българските туристи. По-нагоре много добре го обясниха, аз също се опитах. Разбирам много добре фрустрацията и очакванията от българската дипломация, но продължавам да твърдя, че те нямат полезен ход в тази ситуация. От мексиканската държава не може да се очаква поведение като от Германия, например. Ако Мексико не желае да съдейства, единственото, което ще получат нашите дипломати там са мазни усмивки и "пускане по пързалката", който както иска да го разбира. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 януари, 2023 Сподели Публикувано: 25 януари, 2023 мен лично повече ме интересува причината за това и критериите за допускане (според разказаното от Juliaa явно има някакви). така човек ще знае дали да ходи или въобще да не пробва а в международните отношения не мисля, че можем да повлияем (ние форумците) 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 януари, 2023 Сподели Публикувано: 25 януари, 2023 Много кофти за хората, които са преживели тези неприятности и унижения. Предизвикателство за тези, които имат билети за Канкун. За останалите, просто забравяте за тази дестинация, пренасочвате парите и желанията си другаде и не губите абсолютно нищо. Аз съм ходил десетки пъти из Ривиера Мая, от Канкун до Тулум и о-в Козумел, плюс цялото западно крайбрежие от Кабо Сан Лукас до Уатулко и всичко помежду през 90-те, когато тези места бяха сравнително не толкова пренаселени и ширпотребни (ако изключим Канкун, Акапулко и Мазатлан). По-късно през 2010 година си бях взел един пакет за Плая дел Кармен и на място станах пишман, че отидох, както бях писал преди, ама хайде за 3-4 часа директен полет от Канада иди-дойди. Не мога обаче да си представя да плащам пари и да летя 10-11+ часа от България, за да отида в Мексико на плаж, да видя примерно някакво сеноте и руините в Тулум. Шнорхелинг има по-добър в Червено море, приятелите ми дайвъри казват същото за дайвинга. Островите в Тайланд (изключвам Пукет), са хиляда пъти по-красиви като природа и плажове. Има места за всякакъв вкус и бюджет. Отгоре на всичко и да се притеснявам, че някакви мучачос ще ми създават проблеми или ще ме държат в арест. Вземате си бележка, показвате им един среден пръст и по други места. 28 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 25 януари, 2023 Сподели Публикувано: 25 януари, 2023 Да не би , защото не ни приеха в Шенген с Румъния,сега мексиканците да си мислят,че сме разграден двор . Връзка към коментар
УФСЪ Публикувано: 25 януари, 2023 Сподели Публикувано: 25 януари, 2023 преди 36 минути , neuromancer каза: мен лично повече ме интересува причината за това и критериите за допускане (според разказаното от Juliaa явно има някакви). така човек ще знае дали да ходи или въобще да не пробва а в международните отношения не мисля, че можем да повлияем (ние форумците) Е това е най-тъпото няма обосновани ясни и точни причини за НЕ допускане на част от туристите. 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 25 януари, 2023 Сподели Публикувано: 25 януари, 2023 Повод и причина със сигурност има, но вероятно няма да ги разберем. Очаквам с нетърпение и надежда за положителен отзвук, обратна връзка от магеланците, които ще стартират много скоро самоорганизираните си пътувания от Канкун. @Цвете, @Aleksander, @Stanislav Dimitrov, късметът да е с вас и да си прекарате страхотно! 12 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Изглежда имиграционните в Канкун са позатегнали правила и интерпретации на закони , може и да е свързано с големият процент туристи просрочващи престоя си или преминаване нелегално в САЩ . Една бърза справка в нетЯ показва, че още преди година немското министерство се е възмУтило от “по-строгото” отношение : https://thecancunpost.com/video-tourists-complain-of-arbitrary-detentions-in-mexico/?amp Не ми се струва насочено към по-бедните европейски държави , дълбоко се съмнявам и че дори един Магеланец ще има какъвто и да е проблем при пристигане . п.с. Тази сутрин имиграционната служителка във Вануату с особено широка усмивка разгледа българският паспорт и всичките печати от света на Половинката… 7 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 6 часа, FlyTraveler каза: Не мога обаче да си представя да плащам пари и да летя 10-11+ часа от България, за да отида в Мексико на плаж, да видя примерно някакво сеноте и руините в Тулум Но си ходил десетки пъти преди това 😉 И аз стигнах до тоя извод докато оглеждахме какво да правим 15ина дни но... да връщаме билетите ли? П.С. за да не влизаме в излишни спорове Иноднезия ми е любимата. И все не намирам време един приятел да ме заведе на сафари в Африка 😉 4 1 Връзка към коментар
funny Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 За мен продължава да е много интересно защо тези проблеми са само с организираните от туроператори туристи ( или поне до сега само за тях знаем). 4 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Логично обяснение е , че именно най-голям процент от тези , може би бюджетни туристи нарушават правилата по престоя си в Мексико. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Не мога да си представя че гъмжи от българи просрочващи престоя си в Мексико или втурнали се да емигрират нелегално в САЩ. За чий им е да го правят ,когато имат толкова много легални опции за живот и работа (ако щете и за престъпления) в много по-уредени държави ? Може и да е било така ( и беше)в началото на века, но времената сега са много различни. 7 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Сутринта гледах повторението на Пресечна томка по Нова. Коментираха го случая, единия човек е бивш консул , някакъв дипломат . Та той каза, че имало гражданска нарко война в Мексико в момента. Откакто Били арестували сина на някакъв си нарко бос(самия той отдавна в щатски затвор), станали големи патаклами и проблеми между държавата и нарко картелите . Според него ,това е причината за затягане на мерките и следене на всяка буква- проверявали съответствие между имена на туриста и стаите, например, резервирани в хотелите, и т.н. и т.н. всяка буква. Ето тук от Един разказ на потърпевш си вижда, че имат проблеми всички източно европейци "Нищо не ти казват.Слизаш от самолета и те знаят какви националности има на него и колко са.Отделят те веднага слад ръкава вземат ти паспорта отделят те нормалните хора минават и след като те преминат проверка е ваш ред на отделените.Започват със въпроси от какво ще правиш в Мексико защо си тук какви сте от къде сте и куп други въпроси беше при нас караха на да си пишем имената датите на раждане и адресите защото аз пътувах със брат ми да не лъжем нещо че сме братя всеки пише поотделно после сверяват ако минеш това започват със друго гледаха ни паспортите ние бяхме ходили в Куба и Доминикана преди това и тая вика аааа вие си пътувате редовно ОК.Приятно прекарване в Мексико.Ние сме ходили на много места но такова нещо никога не е имало.30-минути разпити и срещу нас имаше едно като аквариум със вкарани вътре 20-тина човека.Ние се разминахме и си изкарахме добре.На пребиране си представях същия ад като на идване но нищо подобно даже и паспортите не ни погледнаха нищо.Важно и като влизаш във Мексико да ти сложат и печат че си влязал ако не ти сложат на излизане ако те проверят може да имаш проблем и глоба защото нямаш незнам колко е.Говорят на Испански ако са по добронамерени като със нас на Английски.На другото гише имаше Поляци направо ги разкостиха.Незнам какво е станало със тях.Като цяло Източно Европейците се третират по друг критерии Испанци,Португалци,Французи няма никакъв проблем минават си като нормална граница.Ние ходихме началото на декември." 3 3 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 12 часа, luba_rizova каза: Отделят те веднага слад ръкава вземат ти паспорта отделят те нормалните хора минават и след като те преминат проверка е ваш ред на отделените. Интересен е критерият, по който определят кои са нормалните хора. 😑 3 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 А има ли застраховка при пътуване, покриваща разходите при отказан достъп в дадена страна? Полетите си си ги летял, но турове, неосъществена програма и нощувки могат ли да бъдат възстановени? Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 11 часа, chandni каза: Интересен е критерият, по който определят кои са нормалните хора. 😑 А, то самия човек се е изразил комплексарски. Иначе, задържали само млади хора. Така че, всеки над 40 да се чувства спокоен. Пак е млад , но не опасен 😀@Lindt туроператора каза, че възстановяват на добра воля част от парите за нощувките. И още нещо, ако.може самия туроператор, защото в договора е посочено, че не дължат обезщетение. Тъй като всички организирани пътувания имат застраховки ,мисля, че случая отказ на граничните власти да те допуснат в страната ,не се покрива като риск. 😞 4 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 11 минути , luba_rizova каза: А, то самия човек се е изразил комплексарски. Иначе, задържали само млади хора. Така че, всеки над 40 да се чувства спокоен. Юхуу, да има един плюс, че сме на 40+ няколко. Малко ми се поуспокоиха страстите. 7 Връзка към коментар
antea Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 българинът от reddit темата е писал, че са задържали и майка му (със сигурност над тази възраст), но може би просто не са я делили от тях, щом пътуват заедно предвид че все пак стана някакъв скандал в последните дни, може да се поуталожат нещата, а и доста повече очаквания има вече за съдействие от консулството, така че стискам силно палци на предстоящо заминаващите да минат безпроблемно 5 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 И пак си остана най-важното което е ясно. Всички задържани са пътували с агенции, дали родни или други, но агенции. 8 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 3 часа, stefanrusev каза: Но си ходил десетки пъти преди това 😉 И аз стигнах до тоя извод докато оглеждахме какво да правим 15ина дни но... да връщаме билетите ли? П.С. за да не влизаме в излишни спорове Иноднезия ми е любимата. И все не намирам време един приятел да ме заведе на сафари в Африка 😉 Аз бях пуснал пост, на предната страница се пада май. Ако не сте ходили в Куба, от Канкун има полети до Хавана. Виж дали правите връзка на отиване и връщане и колко струват билетите. Ако можете, си вземате кубинска виза предварително и ако ви направят проблем, казвате, че сте чували за тези неща и сте се подготвили с резервен вариант за Куба. Ако не ви направят проблем си оставате в Мексико (едни билети сте платили отгоре). А понеже са цели 15 дни, аз бих отишъл в Куба в началото, а на връщане бих останал в Мексико за 6-7 дни даже и да нямаше проблеми с мексиканските имиграционни служби. А за сафарито, като намериш време за ходене, обади му се на този приятел, че живота си върви... 🙂 🙂 1 2 Връзка към коментар
gini Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 19 часа, stanimir каза: Това с "рашъните" са свободни интерпретации и както се каза не обяснява връщането и на румънци , освен това по спомени Мексико има добри отношения с Русия. Емиграцията в САЩ също ми се струва нелепа причина , според мен източноевропейците нещо са сгазили лука и мексиканците са им вдигнали мерника. П.П.Престъпниците също ходят на почивка , имат семейства, деца 😉 Цената на румънския е с хиляда евро надолу... откъде знаете колко броя са продадени?! 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 А вие знаете ли ? Не мисля че организираните туристи са непременно бюджетни туристи, дори напротив.Всъщност огромната част от хората пътуват организирано до по-далечните дестинации , вероятно само в Европа повече хора се отпускат да си организират нещо сами. 5 Връзка към коментар
Monika_Koko Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 @FlyTraveler, когато ти вземат паспорта на слизане в Канкун, иди обяснявай, че искаш да идеш в Куба. И както се разбира от разказите на потърпевши, връщат паспорта чак на слизане в Мадрид. Иначе, ако ще се купува втори билет до Куба, то не виждам, защо да се лети изобщо до Канкун. 4 Връзка към коментар
Velyana Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Рано или късно ще се разбере каква е причината да бъдат върнати. На мен също ми изглежда странно защо са връщани само туристи пътуващи с агенции, макар и различни агенции. Дали пък няма проблем с хотелите , които тези агенции са резервирали. От моят скромен опит с агенции, знам че обикновенно те чака агент на летището и те придружава до хотела. Не им ли е направило впечатление, че част от клиентите им ги няма и защо 4 дена никой от агенцията не е потърсил консул? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 30 минути , gini каза: Цената на румънския е с хиляда евро надолу... откъде знаете колко броя са продадени?! Какво визирате? Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 4 минути , Velyana каза: Рано или късно ще се разбере каква е причината да бъдат върнати. На мен също ми изглежда странно защо са връщани само туристи пътуващи с агенции, макар и различни агенции. Дали пък няма проблем с хотелите , които тези агенции са резервирали. От моят скромен опит с агенции, знам че обикновенно те чака агент на летището и те придружава до хотела. Не им ли е направило впечатление, че част от клиентите им ги няма и защо 4 дена никой от агенцията не е потърсил консул? Ако тези 4-мата са от Бургас, напротив. От хотела са алармирали агенцията, че гостите не са пристигнали. В същото време роднини също са се свързали с агенцията за инфо, защото хората изобщо не са отговаряли на съобщенията им, нито са им писали, че са кацнали в Канкун. Докато се събере информацията и се ангажира посолството в Мексико, са минали няколко дни. Тези хора са приятели на наши приятели, на които сега им престои пътуване за там. Дано всичко е наред с тях! 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега