Velyana Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Защото аз гледах някакви репортажи и по- казаното не разбрах агенцията да са предприели нещо, но явно има агенции които са си свършили работата. И дано скоро се разбере какви точно са причините за отказ. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Аз се чудя как властите отсяват в един полет от Мадрид до Канкун кои хора са с агенция и кои не. 6 Връзка към коментар
antea Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 по-скоро пише, че ги отсяват по националност веднага след кацането - според мен това е водещото, а не пътуването с агенции, защото (само предполагам) и преобладаващата част от другите пътници (западноевропейски) също са с туристически пакети, било то и купени онлайн от някакви платформи 5 Връзка към коментар
Megi Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Някой знае ли дали върнатите пътници са попълнили on-line миграционния формуляр който се изисква за влизане в страната? https://www.mexicotouristcard.com/ 3 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Нова статия. Да се проверяват ваучерите за грешки. Виновни са агенциите и туристите да ги съдят. Явно мексиканците не искат бедните източноевропейци ,които не оставят големи сметки по баровете,за дрога и платена любов. https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2023/01/26/4442777_vunshniiat_ministur_posuvetva_hodeshtite_v_meksiko/ 2 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Аз вчера се позачетох какво се случва, ако не те допуснат до страната (това е различно от депортация). Властите трябва да дадат копие на документа, с който е отказано допускането в страната: "Acta de rechazo". Той се издава от имиграционните им власти (Instituto Nasional de Migracion). В него се описват личните данни на лицето, дата, час, представените документи, обстоятелствата и приичините за отказ за допускане в страната. Може би не точно в случаите, в които човек е отишъл на почивка за 7 дни, 4 от които прекарва заключен в стая, но споделям нещо, което адвокатска кантора казваха на страницата си: този "Acta de rechazo" не е окончателен, той трябва и може да бъде подложен на втори преглед или може да бъде законно атакуван чрез процес, в който се иска спиране на действието на акта, което се отнася до Връщането на чуждестранно лице в страната му на произход или в страната, от която е пътувал. При оспорването на акта от чужденеца (или адвоката му) се вземат предвид причините може все пак да се разреши влизане, проверява се колко основателен и мотивиран е акта в конкрентия случай. При получаване на Acta de rechazo лицето може да поиска отново да влезе в Мексико и това може да стане - при спазване на изискванията посочени в закона и административните разпоредби. https://www.diputados.gob.mx/LeyesBiblio/regley/Reg_LMigra.pdf Articulo 60 - описани са нещата, които човек трябва да предостави, пише че на втория преглед на човека трябва да му се даде възможност да се свърже с консула на страната си. Описани са и сроковете - 4 часа и не повече от 24 часа. https://www.inm.gob.mx/pdf/INFORMACION_REQUISITOS_PARA_ENTRAR_A_MEXICO.pdf - Описани са изискванията при влизане, вкл за това, че може да се искат да знаят повече за причините за пътуване, финансовото състояние и доказателства за издръжката по време на престоя https://www.gob.mx/inm/documentos/si-deseas-visitar-mexico-consulta-nuestra-guia-del-viajero (дата на публикуване 17 януари 2023) - Пътеводител за пътуващите - с виза и без виза. България не е сред държавите от Шенген, но... https://www.gob.mx/cms/uploads/attachment/file/793747/2023_GUIA_DEL_VIAJERO_No_Visa.pdf - Пише, че ако имаш виза за САЩ, Канада, Великобритания, Шенген, няма проблем да влезеш. (хм.) Линковете са на испански - Google Translate или друг подобен. Споделям ги, ако някой попадне в кофти ситуацията на върнатите хора, може да са му от помощ да размислят и да го пуснат. 🙂 10 1 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Големият проблем е когато властите не искат да съдействат. Хората храна и одеало не са получили, камо ли този Acta de rechazo. Паспортите са им върнати в самолета. Как ще се свържеш с консул, адвокат и други, като не ти връщат телефона и се правят, че не говорят английски. Сгрешена буква или число във ваучера бил проблемът. Да, бе, да. Абе, пълна идиотия е. Дано никой повече не пострада от нея. 12 2 Връзка към коментар
funny Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Ако е проблем със сгрешена буква/цифра във ваучера, то първо трябва да установят че е така. Не ми се връзва някой да чака хората на слизане от самолета и веднага да им иска паспортите и да ги отделя, преди още да е видял имат или нямат ваучер пък било то и сбъркан 7 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Е, как пък агенциите объркват само на източноевропейците ваучерите ? Едните хора бяха купили от английска агенция,както и други в самолета, които,бидейки не българи, не са имали проблем. Също и тези с испанската агенция - споменаха, че са купили пакет с полет от Мадрид и хотел. И само на българи, поляци и румънци им "грешат" стаята и имената. Още повече, специално са гледали паспортите чии са. Измиване на ръце. Изобщо... Стискам палци на всички магеланци ,които пътуват тези дни! 7 Връзка към коментар
antea Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 не че съм затръгвала към Мексико баш сега, но бих си съчинила някаква фраза, която да повтарям, ако се окажа затворена в стайчето, може с общи усилия да се изредактира, за да звучи смислено и заплашително 🙃 примерно Soy abogado y conozco mis derechos, devuélvanme mi teléfono, aunque grabo todas las conversaciones con un chip cerebral!! exijo que me entreguen el acto de rechazo de inmediato o me quejo ante las Naciones Unidas! въпреки че най-много да ми пръснат тиквата, ако изтърся нещо такова... 6 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Аз с всичко това съм напълно съгласна. Споделих какво прочетох, защото се чудех дали попадаш после в черен списък на Мексико, какви са правата ти в такива случаи, може ли да си ги търсиш дори след това и как. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 12 минути , antea каза: не че съм затръгвала към Мексико баш сега, но бих си съчинила някаква фраза, която да повтарям, ако се окажа затворена в стайчето, може с общи усилия да се изредактира, за да звучи смислено и заплашително 🙃 примерно Soy abogado y conozco mis derechos, devuélvanme mi teléfono, aunque grabo todas las conversaciones con un chip cerebral!! exijo que me entreguen el acto de rechazo de inmediato o me quejo ante las Naciones Unidas! въпреки че най-много да ми пръснат тиквата, ако изтърся нещо такова... Личният ми опит показва, че в този регион IQ-то им не е особено високо (това е политически коректно да каже, нали, че да не кажа нещо друго), ама няма да ти се вържат още на чипа. 🤣 На ООН вече си ги изгубила тотално, те не знаят какво е това. 😉 Лична снимка. В задачата се пита коя е марката автомобили: Спойлер 🤣 Нашата фамилия не могат да я прочетат, камо ли да я напишат правилно и още повече да разберат, ако има някъде грешена буква. Едва ли ще разберем неофициалната причина за това, официалната е грешки във ваучерите. Мда, и един мармот завива шоколад. 🤪 5 7 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Случайно мернах репортаж по темата на Нова тези дни. Изумително! Най-много съм впечатлен от принудителното отнемане на телефони. Интересно ми е дали на тези хора в крайна сметка граничните мексикански власти са издали някакъв официален документ удостоверяващ отказа от допускане в страната. Защото практически този акт има принудително-административен характер и със сигурност подлежи на съдебен контрол. Наясно съм, че в конкретния случай, кел файда от евентуална съдебна намеса, но все пак съм любопитен... Иначе, темата отново ме замисли колко много неща в живота ни се промениха през последните 20-25 години. Само като си припомня какво беше да пътуваш в Европа, камо ли извън континента, през 90-те и ми става лошо... Покани, опашки, интервюта, визи, имиграционни офицери в U.K., които имаха право да те върнат от границата дори и да имаш валидна виза и прочие... Дано истории като тази ни накарат отново да се замислим колко много получихме от членството си в ЕС, защото е очевидно, че човек бързо свиква с хубавото и забравя лошото. Това последното го пиша от гледна точка на едни процеси в обществото, за радост в незначителна част от него, които текат от известно време... 25 4 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 12 минути , DaBo каза: Личният ми опит показва, че в този регион IQ-то им не е особено високо (това е политически коректно да каже, нали, че да не кажа нещо друго), ама няма да ти се вържат още на чипа. 🤣 На ООН вече си ги изгубила тотално, те не знаят какво е това. 😉 Лична снимка. В задачата се пита коя е марката автомобили: Скрий 🤣 Нашата фамилия не могат да я прочетат, камо ли да я напишат правилно и още повече да разберат, ако има някъде грешена буква. Едва ли ще разберем неофициалната причина за това, официалната е грешки във ваучерите. Мда, и един мармот завива шоколад. 🤪 чипът е щото нали хората със смарт-часовници се били оправили, та ако там знаят вече за това, да ги подлъжем с нещо по-невидимо залагам на Фолксваген 🙂 1 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 1 минута , antea каза: чипът е щото нали хората със смарт-часовници се били оправили, та ако там знаят вече за това, да ги подлъжем с нещо по-невидимо залагам на Фолксваген 🙂 Моят смарт-часовник не работи, ако телефонът не е близко. Да казват коя е марката часовници, че човек никога не знае кога ще му потрябва. 😉 Другото го позна. 👏 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Аз не знам какво ще и прати смарт часовника или телефона на консула, след като телефоните в сайтовете, а и в снимката по-нагоре са стационарни. Освен всичко събота и неделя са почивни или няма да има кой да вдигне. 2 4 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 2 минути , Alexander каза: Аз не знам какво ще и прати смарт часовника или телефона на консула, след като телефоните в сайтовете, а и в снимката по-нагоре са стационарни. Освен всичко събота и неделя са почивни или няма да има кой да вдигне. Дежурен мобилен телефон за връзка в извънработно време и в спешни случаи: (+52 1) 55 6064 5199 Oт страницата на Външно. 5 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 4 минути , Alexander каза: Аз не знам какво ще и прати смарт часовника или телефона на консула, след като телефоните в сайтовете, а и в снимката по-нагоре са стационарни. Освен всичко събота и неделя са почивни или няма да има кой да вдигне. Стига всява паника с тия почивни дни сега и ти 😄 преди 2 часа, dimitrov6 каза: Явно мексиканците не искат бедните източноевропейци ,които не оставят големи сметки по баровете,за дрога и платена любов. Та като каза, освен за платената любов да искам ваучер, че вдругиден да покажа на миграционните 😄 1 7 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 4 часа, DaBo каза: Лична снимка. В задачата се пита коя е марката автомобили: Скрий /cdn-cgi/mirage/3aad90e8b2a229fd4938b3b23e899689c2c14ad6880744622a48c8b015930fcd/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_01/IMG_1910.JPG.a140f465cd62e953b425f1cebcb4d1d0.JPG 🤣 Тази марка е като кръстоска между марката ви кола и фамилията ви 😉 Сега се сещам какво ни разказвахте за имената на колумбийците 😆 2 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 преди 13 часа, Duke каза: Това последното го пиша от гледна точка на едни процеси в обществото, за радост в незначителна част от него, които текат от известно време... Дано наистина са на незначителна част от обществото. Моите впечатления са различни 😔 @DaBo, на нас при огледа на колата под наем броиха колко прозореца и врати са налични 🤦♀️ В Мексико нищо не ме учудва. 2 4 Връзка към коментар
Stanislav Dimitrov Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 Ако някой има приятел от потърпевшите тук, да каже дали ги проверяват преди да ги вкарат в стаичката. Да знам ако видя нещо подозрително и станат много въпроси да си пъхна един телефон в гащите, а на тях да им дам някой стар дето да нося за този случай. Иначе смятам, че викнат ли ме на гише, ще почвам да повтарям още отначало като луд- ембахада де булгария 🙂 3 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 преди 19 минути , Stanislav Dimitrov каза: Да знам ако видя нещо подозрително и станат много въпроси да си пъхна един телефон в гащите, а на тях да им дам някой стар дето да нося за този случай. И аз си го мислих това - да имаме резервен, трети телефон. 6 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 Дано някой от мексиканските власти не чете тук, че с тези телефони по гащите, ще вкарат всички магеланци в черния списък 😄 1 12 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 Като са прости ,ще ги обиждаме интелигентно, да не се усетят. Не с бла бла каброн ,де пута мадре, кохонес, бла, бла, а със "само Кортес за вас!". 😄 2 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 @funny, при влизане миграционната форма на хартия ли попълвахте или онлайн? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега