funny Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 В момента, Цвете каза: @funny, при влизане миграционната форма на хартия ли попълвахте или онлайн? Онлайн и двата пъти - и миналата година и сега. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 преди 6 минути , T.E.Lawrence каза: Като са прости ,ще ги обиждаме интелигентно, да не се усетят. Не с бла бла каброн ,де пута мадре, кохонес, бла, бла, а със "само Кортес за вас!". 😄 Мъжът ми в Щатите е работил с мексиканци и има известен запас от цинизми сред познанията си по испански. Не знам, ако ни отбият в някоя стаичка, как ще се сдържи да не сподели какво знае на испански. преди 2 минути , funny каза: Онлайн и двата пъти - и миналата година и сега. Аз размишлявам дали да не оставим тази форма за попълване на хартиен носител. Предполагам в самолета ще ни раздадат за попълване. 5 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 преди 10 минути , funny каза: Онлайн и двата пъти - и миналата година и сега. Нещо не успявам да получа краен резултат. На мейл получих това GOOD NEWS! If you are flying in and out of Cancun International Airport, you NO LONGER need to fill out the Forma Migratoria Multiple (FMM) also know as Tourist Card. Thanks to these new procedures, now it is very easy and quick to clear immigration and customs upon your arrival to Cancun Airport. If you have questions please visit: https://www.cancunairport.com/new-tourist-card-information.html for more details and information. TRANSPORTATION ADVISORY When you land in Cancun on 01/28/2023, follow the easy-to-read signs in the terminal from your gate to the immigration and baggage claim area located on the international arrival level. After you pick up your bags and clear customs, go outside the terminal. If you pre-arranged your transportation with an authorized company, you will be greeted right outside your arrival terminal. Би ли ми изпратила линк, ако можеш? Връзка към коментар
funny Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 преди 57 минути , Цвете каза: Нещо не успявам да получа краен резултат. На мейл получих това GOOD NEWS! If you are flying in and out of Cancun International Airport, you NO LONGER need to fill out the Forma Migratoria Multiple (FMM) also know as Tourist Card. Thanks to these new procedures, now it is very easy and quick to clear immigration and customs upon your arrival to Cancun Airport. If you have questions please visit: https://www.cancunairport.com/new-tourist-card-information.html for more details and information. TRANSPORTATION ADVISORY When you land in Cancun on 01/28/2023, follow the easy-to-read signs in the terminal from your gate to the immigration and baggage claim area located on the international arrival level. After you pick up your bags and clear customs, go outside the terminal. If you pre-arranged your transportation with an authorized company, you will be greeted right outside your arrival terminal. Би ли ми изпратила линк, ако можеш? Тук го попълвах и аз и на мен ми каза че вече не е необходимо да се попълва ако кацаш в Мексико сити или Канкун, но поне я събмитнах да си я имат пък ако щат да я ползват. https://www.mexicotouristcard.com/ ПП. Вече няма опция за онлайн попълване при влизане в страната със самолет. Само за сухопътно влизане се попълва 5 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 преди 3 часа, funny каза: Тук го попълвах и аз и на мен ми каза че вече не е необходимо да се попълва ако кацаш в Мексико сити или Канкун, но поне я събмитнах да си я имат пък ако щат да я ползват. https://www.mexicotouristcard.com/ ПП. Вече няма опция за онлайн попълване при влизане в страната със самолет. Само за сухопътно влизане се попълва И аз я попълних, макар че пътувам със самолет в началото на март. Върнаха ми имейл: Welcome to Cancun Airport, Daniela! GOOD NEWS! If you are flying in and out of Cancun International Airport, you NO LONGER need to fill out the Forma Migratoria Multiple (FMM) also know as Tourist Card. Thanks to these new procedures, now it is very easy and quick to clear immigration and customs upon your arrival to Cancun Airport.... Мисля да им нося разпечатка на имейла. 5 Връзка към коментар
Megi Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 преди 16 часа, ivelina666 каза: В момента съм тук и виждам, че много не се спазва забраната. А се надявах да не усещам цигарен дим 😶 В Канкун ли кацнахте? Имахте ли проблем при пристигането? Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 Да, в Канкун, с полет на Търкиш от Истанбул през Мексико сити. Пред нас на паспортен контрол отделила семейство руснаци, после един съмнителен тип. И аз малко се притесних, защото дори нямах разпечатани резервации, нито билети. Подготвих си ги на телефона докато чаках. Като дойде моят ред само ме попитаха колко време ще остана и в кой хотел и веднага биха печата. Нямаше нужда да показвам нищо. 8 2 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 27 януари, 2023 Сподели Публикувано: 27 януари, 2023 Бърз отчет от Мексико сити - влязохме, да, заяждат се малко повече от нормалното , проверяват за резервации за хотели. Разпечатайте си всичко дори и БИЛЕТА за обратния полет 7 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 януари, 2023 Сподели Публикувано: 28 януари, 2023 На 26.01.2023 г. в 11:13, Monika_Koko каза: @FlyTraveler, когато ти вземат паспорта на слизане в Канкун, иди обяснявай, че искаш да идеш в Куба. И както се разбира от разказите на потърпевши, връщат паспорта чак на слизане в Мадрид. Иначе, ако ще се купува втори билет до Куба, то не виждам, защо да се лети изобщо до Канкун. Ами, ако се заядат и им се каже, че се минава само транзит през Мексико и се покаже билет до Хавана, може и да не вземат паспорта. Би трябвало по-малко да ги интересува транзитен трафик. Вторият билет (Канкун - Хавана) се взема за застраховка, ако се заядат, да има още един шанс. Ако не се заядат, може да се реши на място дали да се ходи до Хавана или да се стои в Мексико. Кубинска виза може да се вземе предварително. Съветът ми се отнася до хора, вече купили билетите си до Канкун и трябва да избират дали да се откажат и да им изгорят билети и резервации или да се пробват, с още една опция в ръкава. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 януари, 2023 Сподели Публикувано: 28 януари, 2023 На 26.01.2023 г. в 14:55, antea каза: не че съм затръгвала към Мексико баш сега, но бих си съчинила някаква фраза, която да повтарям, ако се окажа затворена в стайчето, може с общи усилия да се изредактира, за да звучи смислено и заплашително 🙃 примерно Soy abogado y conozco mis derechos, devuélvanme mi teléfono, aunque grabo todas las conversaciones con un chip cerebral!! exijo que me entreguen el acto de rechazo de inmediato o me quejo ante las Naciones Unidas! Най-много да ти отговорят: Si, bueno, ve a quejarte con el cura armenio! 1 10 Връзка към коментар
tch Публикувано: 28 януари, 2023 Сподели Публикувано: 28 януари, 2023 преди 40 минути , Фил каза: преди 40 минути , Фил каза: Най-много да ти отговорят: Si, bueno, ve a quejarte con el cura armenio! Лоша работа, като не знаеш испански българин още на "Ел кура" е станал боя. 19 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 28 януари, 2023 Сподели Публикувано: 28 януари, 2023 Абсолютно никави проблеми или заяждане в Канкун както някои се изразиха. 6 човека на три гишета минахме както навсякъде другаде по света. не съм показвал нищо. питат колко дни ще седим и къде ще отседнем. 18 9 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 28 януари, 2023 Сподели Публикувано: 28 януари, 2023 преди 4 минути , Alexander каза: Абсолютно никави проблеми или заяждане в Канкун както някои се изразиха. 6 човека на три гишета минахме както навсякъде другаде по света. не съм показвал нищо. питат колко дни ще седим и къде ще отседнем. Ох ... Много обнадеждаващи вести! Благодаря ти! С огромно нетърпение чаках новини от вас! Довършвах детайлите по програмата си за Мексико със свито сърце, но сега ще си отпусна душичката и ще продължа да броя дните до заминаването без стрес. 16 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Май изглежда цялата истерия се оказа медийна пушилка и кой знае агенциите с какви мексикански контрагенти и схеми са се забъркали за сметка на нищо неподозиращите си злощастни клиенти. От самото начало всичко беше доста странно.Едни и същи хора се извъртяха по всички медии и се създаде усещане , че това е масова практика на мексиканците спрямо българите и няколко други нации. 10 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 В момента, stanimir каза: Май изглежда цялата пушилка се оказа медийна пушилка и кой знае агенциите с какви контрагенти и схеми са се забъркали за сметка на нищо неподозиращите си злощастни клиенти. От самото начало беше доста странно. Да, явно има нещо гнило около агенциите. 3 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Е, може пък агенциите без да подозират да наемат за сезона хотелска част, собственост на картелите или някаква подобна история. Гледаме Озарк и съм на вълна пране на пари и мексиканци. 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Забравих да спомена и за посолството и консулката ни. На мейли отговарят и потвърдиха че отговарят и в почивните дни на телефоните, включително на мобилния за спешни случаи. обаче на практика е по-различно, вчера звънях два пъти на мобилния от мексиканска карта/номер по обяд. Включва се секретар след 15сек звънене. Втория път оставих съобщение. Никой не ме потърси или не чакайте нещо да се случи, ако имате зор. писах и на уатсъп, мобилният им номер има тази екстра, но и там от умрял писмо. 2 6 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 преди 2 часа, stanimir каза: Май изглежда цялата истерия се оказа медийна пушилка и кой знае агенциите с какви мексикански контрагенти и схеми са се забъркали за сметка на нищо неподозиращите си злощастни клиенти. От самото начало всичко беше доста странно.Едни и същи хора се извъртяха по всички медии и се създаде усещане , че това е масова практика на мексиканците спрямо българите и няколко други нации. И 5 процента да връщат след като си дал една шапка пари няма да е приятно. 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 (редактирано) преди 29 минути , Alexander каза: Забравих да спомена и за посолството и консулката ни. На мейли отговарят и потвърдиха че отговарят и в почивните дни на телефоните, включително на мобилния за спешни случаи. обаче на практика е по-различно, вчера звънях два пъти на мобилния от мексиканска карта/номер по обяд. Включва се секретар след 15сек звънене. Втория път оставих съобщение. Никой не ме потърси или не чакайте нещо да се случи, ако имате зор. писах и на уатсъп, мобилният им номер има тази екстра, но и там от умрял писмо. Свързвайте се с нас за оказване на съдействие, но ние няма да ви вдигаме. Дано не се налага да опираме до тяхното "съдействие"! П.П. Опитите за връзка с тях просто за тест ли са или възникна казус за решаване с тяхна помощ? Редактирано 29 януари, 2023 от chandni 3 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 преди 19 минути , tch каза: И 5 процента да връщат след като си дал една шапка пари няма да е приятно. И 1% да са, пак ще е така. Както се видя наскоро и в Израел може да ти се случи, дори там няма агенции и ваучери. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 На 27.01.2023 г. в 17:11, stefanrusev каза: Бърз отчет от Мексико сити - влязохме, да, заяждат се малко повече от нормалното , проверяват за резервации за хотели. Разпечатайте си всичко дори и БИЛЕТА за обратния полет Бяха ли предплатени резервациите ви към момента на влизане в страната или щяхте да ги плащате в местата за настаняване? Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Да го напиша тук, за да го видят всички с предстоящо Мексико. Пътят Канкун - Валядолид е в ремонт. Кара се бавно. Има отсечка не повече от 20км, която се води магистрала , с ограничения на места 20км. Това не им пречи да искат 385 песо КЕШ.- 39лв. Минете по безплатния не магистрален път. Преди 1 час, chandni каза: Бяха ли предплатени резервациите ви към момента на влизане в страната или щяхте да ги плащате в местата за настаняване? Не са следили за предплатени резервации. На @boogy83 само са ги погледнали, 5 2 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 преди 35 минути , Цвете каза: Да го напиша тук, за да го видят всички с предстоящо Мексико. Пътят Канкун - Валядолид е в ремонт. Кара се бавно. Има отсечка не повече от 20км, която се води магистрала , с ограничения на места 20км. Това не им пречи да искат 385 песо КЕШ.- 39лв. Минете по безплатния не магистрален път. Не са следили за предплатени резервации. На @boogy83 само са ги погледнали, Бяхме в Мексико преди 2,5 години. Магистралата беше в същото състояние. И ние се набутахме да платим. На обратно минахме по безплатния път. Беше по бързо от магистралата. 4 1 1 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Преди 1 час, Цвете каза: Не са следили за предплатени резервации. На @boogy83 само са ги погледнали, Всъщност аз й дадох да ги гледа разпечатаните резервации, след като ме попита в кой хотел ще отседна и аз й казах, че са няколко в различни градове....Сам си го направих сложно, понеже на въпроса: Кажи един от хотелите, аз не се сетих веднага за име и викам: ей ти ги всичките...гледай 🙂 Попрелисти ги и вика ок.... нямаше проблем самолетния билет да го гледа от телефона, така че това с разпечатването май е излишно. И нещо странно, на миграционните трябва да се покаже паспорт и бординг пас. Ако ви е на хартия си го снимайте с телефона. Още на излизане от ръкава един пич събираше на всички бордните карти. На тия дето нямаха хартиена ги отбелязване в някакъв списък, а аз бях само с хартиена и естествено не остана какво да им покажа. Обясних, че са ми я взели вече....Не ми стана ясна целта на това действие.... 4 2 Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Да, и на нас ни взеха бордните карти още в ръкава. Странно ми се стори. Но после не са ни ги искали. Относно хотелите, и ние сме в няколко различни, но на миграционните казах само първия. Колкото повече се обяснява, толкова по-сложно може да стане. Затова съм на принципа - говори по-малко 🙂 6 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега