Прескочи до съдържание

Андалусия напролет - с кола под наем 8 дни

Denisse

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, пътешественици 😊

След няколко години канене, ето че най-сетне нашето пътуване из Андалусия предстои.

И ето ме пак при вас за съвети 😊 Изчетох немалко теми за Андалусия тук, но все пак остават въпроси, на които нямам отговор и ще се радвам на вашите препоръки, помощ  и съвети 😊 2 възрастни с две деца на 6 и 8 години сме 😊 Основни моменти, които търсим: разнообразие от големи градове, малки селца, природа. Плажове хич не търсим, ако минем пътьом покрай някой да топнем краче – ок, но и да не минем, никой няма да страда 😊 Много важен момент – фламенко, жива музика (идеалният вариант е в някое китно дворче да има мини концерт класическа китара с испанска музика, такова чудо ако има, споделете ми го, моля)… като възпитаник на испанската гимназия, това фламенко в оригинал го сънувам от преди 20+ години 😊 Хубавата храна няма нужда да я споменавам, тя си е важен приоретет също 😊

И така ето го планът с въпросите по него 😊

8ми април- кацаме в 20:50 в Аликанте – тук въпросът ми е да спим ли в Аликанте или с колата под наем, която ще вземем да отидем някъде в посока Гранада, примерно на час-два от Аликанте и там да спим. Има ли такова приятно местенце в близост, което примерно да ни е много очарователно за закуска сутринта на 9ти? Аликанте изобщо го изключваме като място за разглеждане, така че не ни е важен в това пътуване.

9ти април – тръгваме от Аликанте/или другото място, на което сме спали в посока Гранада. Нощувка в Гранада. По пътя към Гранада има ли място, на което да си заслужава да се спре за час-два? Ако не – директно към Гранада. В Гранада за разглеждане на Алхамбра колко време е нужно? Ако отидем примерно към 14ч., достатъчно ли е да се разгледа до вечерта? Това ще ми отговори и на чуденето колко дни да останем в Гранада – дали една или две нощувки. Ако е достатъчен един следобяд, то спим в Гранада, на другия ден до обяд пак сме в Гранада и после поемаме към Кордоба.

10ти април – Кордоба – една нощувка

11, 12, 13 април – три нощувки в Севиля. Тук е фламенкото е в Триана. Прочетох за Кармона, че е хубаво за дневна разходка от Севиля? Друго около Севиля за дневен трип какво бихте препоръчали?

14 април – въпросът е нощувка в Кадиз/Херес или директно към Ронда/Setenil de las Bodegas. Сякаш повече предпочитам втория вариант, за да може да сменим и с малко селски пейзажи след предходните три града.

По пътя към Малага задължително минаваме през Фуенхирола за зоопарка.

Caminito del Rey ми изглежда страхотно, за деца дали е поносимо и сигурно? Ние големите със сигурност ще му се израдваме много, но малки деца? Какво мисилите?

15 април – нощувка в Малага (нужно ли е да я има или да я заменя с един ден повече някъде из предишните градове, примерно в Гранада да останем за две нощувки)

16 април излитаме от Малага чак вечерта в 22ч., така че има цял пълен ден за Малага.

Кола под наем ще вземем от летището в Аликанте и ще я върнем в Малага. Ако няма да правим дневни трипчета около Севиля, чудя се дали да не върнем колата в Севиля първия ден на пристигане там и на третия ден да вземем отново кола за останалите дни до края на пътуването? Дали ще си струва с таксите, които прочетох някъде, че се плащат за взимане и връщане от различно място или по-добре да си стои при нас колата? Малагакарс сякаш се оформи като най-препоръчвана фирма тук във форума, но на първо четене цените й никак не са ниски, даже доста височки ми ги дава (почти същите дадохме за същия период в Исландия, където се слави със скъпотия на рентакара). Ако имате друга препоръка за кола под наем, ще съм благодарна 😊

Препоръки за хотели също са добре дошли 😊 Иска ми се поне един хотел да е топ-мега-чудесен и да е в типична андалуска атмосфера, дори и да е по-скъпичък. Ще компенсираме с другите хотели по другите места. Може би в Севиля ако има такъв китен хотел? Определено предпочитаме в Севиля да е в идеален център, защото предполагам, че там най-много пеша ще ходим.

Билети за фламенко и Алхамбра прочетох, че е добре от по-рано да купим, ще го направя веднага щом си изчистя програмата кой ден къде ще сме. За къде другаде препоръчвате предварително да си купим билети?

Разбира се, препоръчайте ми и най-най-вкусните и китни ресторанти, в които сте били 😊)

Ами май това е към момента, благодаря предварително на всеки, който ще ми допринесе със съвет за най-приятно андалуско преживяване 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 33 минути , Denisse каза:

Caminito del Rey ми изглежда страхотно, за деца дали е поносимо и сигурно? Ние големите със сигурност ще му се израдваме много, но малки деца? Какво мисилите?

Там не пускат деца под 8г.

Публикувано:
преди 43 минути , Denisse каза:

В Гранада за разглеждане на Алхамбра колко време е нужно?

Ние му посветихме половин ден, но беше голяма жега (в края на октомври май беше). 

Имайте предвид, че билети се купуват / букват предварително. За съжаление, не мога да бъда от полза, защото това пътуване ми беше подарък от наследниците 😉 и цялата организация беше от тях. 

• Харесвам 1
Публикувано:

От Аликанте към Гранда няма много интересно.

Може да спите в Мурсия, след нея   няма нищо.

Мурсия е като цяло доста подценен град и си струва посещение.

Спане в Кадис или Херес поне за мен е много по-удачно от спане в Сетенил или Ронда.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

ей, Деничке 🙂 сигурно си ми чела темата, ама все пак да ти обърна внимание със сериозна препоръка на този хотел за Севиля - просто чудесен, на идеалното място в центъра - https://www.booking.com/hotel/es/joya-del-casco-by-shiadu.en-gb.html?label=forumposts&aid=368032

за Алхамбра - няколко часа, на нас ни отне може би 2, ама ние сме и от по-бързите на такива места, така че спокойно една нощувка ви урежда, с разглеждане на Албаицин и Сакромонте на следващата сутрин

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, era123 каза:

Мурсия е доста зле. Нищо за гледане. Освен за едно кафе, за друго смело пропуснете. 

Малко силно казано ...

Иначе:

- El Palmerar в Elche е уважен от ЮНЕСКО.

- Катедралата в Мурсия е красива.

Малагакарс мисля, че са само в Малага ...

Определено ще има допълнителна такса. Отделно, че го няма като опция от някои фирми вземането от едно и връщането на друго място.

Тръгването от Аликанте е малко неудобно ...

• Харесвам 2
Публикувано:

Началото на пътуването ви се пада точно по католическия Великден. Вижте какво работи, какво не работи. Хотелите също може да са поизчерпани.

• Харесвам 2
Публикувано:

Привет,

По пътя към/от Кордоба вижте замъка Алмодовар дел Рио (в едноименното градче), струва си, определено.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Ако ще пътувате по католическия Великден във всеки по-голям град има процесии от четвъртък до неделя. В Севиля е най-известното Санта Семана,  Града се препълва буквално. Съответно и нощувките бяха по скъпи.

Ние бяхме 1 седмица след Великден и все още седеше украсата и сцените в Малга, Кордоба, Севиля.

• Харесвам 2
Публикувано:

Хубаво е човек да има план, но за Андалусия има и друга истина. Тръгваш с колата, спираш, където и колкото ти хареса, резервираш дори на място хотел, откриваш "твоя" ресторант.... и така няколко дни. Андалусия е малко като Венеция - няма как да се объркаш, защото навсякъде е красиво и неповторимо. Програмата в подобни случаи само слага повод и седло на красив див кон. Ще бъде хубаво! Отивайте и се кефете. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Това с фламенкото е много хубаво, но вероятно в твоите представи е по-хубаво. Бих препоръчал да не носите със себе си огромни очаквания, защото те не оставят място на истинските, реални лични впечатления. Фламенко може да видите и в някой тапас бар, когато някой ей така за собствен кеф стане и танцува. Въпрос на късмет. Ако не желаете да разчитате на късмета, попитайте местните къде да отидете на фламенко. В интернет ще откриете препоръки, но те са останали във времето, а живият живот се развива и нещата се променят. 

Публикувано:

О да, аз бях доста разочарована от фламеко театъра, поне в първите 10-на минути. Въобще не очаквах това. После обаче танца и музиката пооправиха настроението ми.

Публикувано:
преди 22 часа, Denisse каза:

Билети за фламенко и Алхамбра прочетох, че е добре от по-рано да купим, ще го направя веднага щом си изчистя програмата кой ден къде ще сме. За къде другаде препоръчвате предварително да си купим билети?

За фламенкото - https://www.teatroflamencotriana.com/

В Триана, изпробвано лично. Уникално и разтърсващо. Малка зала за макс. 50 човека, снимането естествено е забранено. След края човек не знае къде се намира.

Има някакви, дето уж играят фламенко по улицата, ама е много бледо копие на това в театрите.

Истинската Севиля не е в някой луксозен и скъп хотел, ами в апартамент в някоя стара къща в Санта Крус. Там обаче колата е проблем.

Разбира се, хотел Alfonso XIII винаги е на разположение 😎

Гранада - лично мнение, с което не обвързвам никого - освен Алхамбра друго кой знае какво няма. Една нощувка е достатъчна, при добро планиране на посещението на комплекса.

Тук е моят кратък опис на аналогично пътуване, може да намериш някои отговори:

• Шок 1
Публикувано:

Гранада има какво да се разгледа освен Алхамбра. Катедралата не е голяма, но в нея са погребани Избела Католическа и Фердинанд Арагонски, Разходка из хълма Албайсин, Кралският манастир Свети Йероним.

Потвърждавам че Севиля из тесните улички на стария град е омайващ, но там с кола няма как да се случат нещата.

Ние посетихме този фламеко театър, очаквах едно, но то се оказа съвсем друго, всичките театри са малки зали, но фламенкото е запленяващо.

https://www.teatroflamencotriana.com/tickets/

Ето и нашите 8 дни, но с обществен транспорт в Андалусия.

https://magelanci.com/forums/topic/17103-8-дни-андалусия-18-26042022-с-обществен-транспорт/

Публикувано:

Много благодаря за всички включвания със съвети! 

преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Хубаво е човек да има план, но за Андалусия има и друга истина. Тръгваш с колата, спираш, където и колкото ти хареса, резервираш дори на място хотел, откриваш "твоя" ресторант.... и така няколко дни. Андалусия е малко като Венеция - няма как да се объркаш, защото навсякъде е красиво и неповторимо. Програмата в подобни случаи само слага повод и седло на красив див кон. Ще бъде хубаво! Отивайте и се кефете. 🙂

Това звучи страхотно и бихме го направили ако бяхме само с мъжа ми, но щом и децата са с нас, от опит знам, че е по-добре да има план със сигурни убежища 🙂 Поне по пътя ако видим нещо като нищо ще си спираме, но поне нощувките ще ги буквам отсега 🙂 

За фламенкото очакванията ми няма как да намалеят, те са фиксирани от над 25 години и са перманентно високи 😄 

преди 17 минути , Zaro каза:

За фламенкото - https://www.teatroflamencotriana.com/

В Триана, изпробвано лично. Уникално и разтърсващо. Малка зала за макс. 50 човека, снимането естествено е забранено. След края човек не знае къде се намира.

точно това съм предвидила, от вашето пътуване съм го отбелязала и ще купя билети със сигурност. само не видях как се избира ред и място, директно ми дава да плащам без избор ....

преди 18 минути , Zaro каза:

Истинската Севиля не е в някой луксозен и скъп хотел, ами в апартамент в някоя стара къща в Санта Крус. Там обаче колата е проблем.

Разбира се, хотел Alfonso XIII винаги е на разположение 😎

Това би било идеалния вариант - в някоя типична къща!! Имате ли някаква препоръка? Може би може да оставим колата по-надалеч на някой паркинг да си отлежава и да се вмъкнем в тази зона Санта Крус? Алфонсо 13 никак не е на масата за обсъждане :)) Точно нещо автентично би ми харесало най-много! 

преди 20 минути , Zaro каза:

Гранада - лично мнение, с което не обвързвам никого - освен Алхамбра друго кой знае какво няма. Една нощувка е достатъчна, при добро планиране на посещението на комплекса.

Ако все пак решим да останем една нощувка в Гранада, кое бихте препоръчали - една нощувка в Кадиз/Херес (но това е свързано с още пътуване) или една нощувка в Малага? А също нощувката в Ронда или в Сентинел я препоръчвате? Къде е по-очарователно като за селски китен пейзаж? 

Публикувано:
преди 9 минути , Denisse каза:

точно това съм предвидила, от вашето пътуване съм го отбелязала и ще купя билети със сигурност. само не видях как се избира ред и място, директно ми дава да плащам без избор ....

Това би било идеалния вариант - в някоя типична къща!! Имате ли някаква препоръка? Може би може да оставим колата по-надалеч на някой паркинг да си отлежава и да се вмъкнем в тази зона Санта Крус? Алфонсо 13 никак не е на масата за обсъждане :)) Точно нещо автентично би ми харесало най-много! 

Ако все пак решим да останем една нощувка в Гранада, кое бихте препоръчали - една нощувка в Кадиз/Херес (но това е свързано с още пътуване) или една нощувка в Малага? А също нощувката в Ронда или в Сентинел я препоръчвате? Къде е по-очарователно като за селски китен пейзаж? 

Билети за фламенкото купих на място, 2-3 часа преди представлението. Нашето пътуване беше април 2019 г.

За апартамент в Санта Крус нямам препоръка. Последния път бяхме в Триана, на улицата на театъра за фламенко и беше ок: https://www.airbnb.com/rooms/17877011?source_impression_id=p3_1674822920_MfmksOzhcqPe5sfc. Тук не знам как стоят нещата с паркирането, защото взехме колата на тръгване от Севиля.

В Гранада бяхме в този апартамент с подземно паркомясто. Само да не сте с "автобус". https://www.airbnb.com/rooms/25779288?source_impression_id=p3_1674822900_WKP%2B%2BpVh2wb4d9n4.

В Кадис или Херес не съм бил, но за Кадис съм чувал само много хубави неща. Включително има някаква дюна с римски останки на брега на морето.

Тук да се включи някой друг.

• Харесвам 1
Публикувано:

За фламенкото мога да дам една препоръка, която бях прочел (не съм сигурен дали беше тук), че когато избирате на кое представление да отидете, обърнете внимание на броя на танцьорите. Колкото повече, толкова по-добре. Обикновено са 2+2, т.е. двама китаристи и двама танцьори. Има обаче и такива с повече танцьори, като това на което аз отидох, с 4 танцьора - две жени и двама мъже. Тогава има повече театър, героите си подават един на друг... Но сигурен съм, че на което и да отидете, ще останете доволни.

Публикувано:
преди 3 часа, vorbis каза:

За фламенкото мога да дам една препоръка, която бях прочел (не съм сигурен дали беше тук), че когато избирате на кое представление да отидете, обърнете внимание на броя на танцьорите. Колкото повече, толкова по-добре. Обикновено са 2+2, т.е. двама китаристи и двама танцьори. Има обаче и такива с повече танцьори, като това на което аз отидох, с 4 танцьора - две жени и двама мъже. Тогава има повече театър, героите си подават един на друг... Но сигурен съм, че на което и да отидете, ще останете доволни.

Чудесна препоръка, не се бях сетила за това! Много благодаря 🙂

Публикувано:
преди 3 часа, Denisse каза:

Чудесна препоръка, не се бях сетила за това! Много благодаря 🙂

Добра забележка - сеа си прегледах пак моя "репортаж" - "Изпълнителите бяха 5 - мъж и жена танцьори, акустична китара (с китарист разбира се, не сама) и две певачки, които пляскаха и тракаха."

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.