Прескочи до съдържание

Ниагарски водопад в САЩ и Канада

Sun4o

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

в пристъп на скука купих едни билети за Канада и Щатите и сега мъча логистиката, та имам нужда от магеланско рамо.

През м.май ще е.

Кацаме в Торонто, имаме 3 или 4 дена, смятам да ги разпределя 2 за Торонто, 1 за Ниагара откъм канадската му част и  един резервен.

Въпросите са ми:

Чел съм, че от канадска страна е по-убав водопада,  но искам да го видим и от американска.

- заслужава ли си или да се връщаме до Торонто и да хващаме самолета за Чикаго?

- границата бързо ли се минава и на място там предполагам ти бият входната виза и определят престоя ти в САЩ?

- как да се придвижа от канадската част на Ниагара (и с какво) до Бъфало, че ако ще влизаме оттам, смятам да вземем кола под наем и да караме до Чикаго

- ако ще се влиза в САЩ, смятам да вземем някаква екскурзия до водопада от Торонто, но да е еднопосочна, без връщане и ще сме с багажите. Границата как ще я минаваме и пеш ли или има някакви транспорти?

- да планирам ли някаква нощувка в похваления Ниагара он дъ Лейк?

Щв има и други питанки, но да караме подред.

Благодаря предварително.

Публикувано:

От централната Union Station в Торонто до Niagara Falls, Go train пътува на всеки 30 минути.

От Ниагара (канадската и щатската част) до Бъфало има Flixbus , виж дали и Megabus не пътуват.

Моста мисля е отворен и за пешеходци ,но с багаж едва ли ще ви се минава така.

https://www.gotransit.com/en/

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря, ще разгледам.

На първо четене се сблъсквам с проблема с багажа. Хубаво ще хвана трена, ама багажа ще има ли къде да го оставя на водопада?

И ако хвана Flixbus - близо ли е до гарата на Ниагара? Граничната проверка как става - слизаме и минаваме?

И последно - пешеходния мост - има ли чалъм да разгледаме и да се върнем в Канада без паспортни проверки?

Малко те застрелях с въпроси, сори...

Публикувано:

Има шкафчета за багаж на бус терминала в Ниагара.

Не съм минавал по моста , защото беше ковидно време и границата още беше затворена.Иначе

знам че се пресича за около 15-ина минути пеш.Ще трябва паспорт ,но предполагам се минава бързо.

Ако вземете лодка сафари до водопада от канадската страна гледането и от американска според мен до голяма степен се обезмисля, и да от канадска гледката е много по-внушителна.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз не бих правила сложни логистики, за да видя водопада и от американската страна.

От канадската се вижда всичко по-добре.

От щатската надничат от една кула, има малко пътеки под тяхната част от водопада или правят разходка с лодка, за да видят нещо.

Ето няколко снимки за илюстрация:

Пътеката:

IMG_5301.JPG

Кулата от високо:

IMG_5613.JPG

И общ поглед какво се вижда от канадската страна:

IMG_5648.JPG

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз правих всичко наобратно и дори не съм спирал да гледам водопада от американската страна.

Ако искаш да влизаш в САЩ само заради това е напълно безмислено.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Sun4o каза:

- заслужава ли си или да се връщаме до Торонто и да хващаме самолета за Чикаго?

само да кажа, че покрай скорошната дискусия в Бързи въпроси за САЩ се сетих за теб и мнението ти за Рио де Жанейро, та много си помисли дали наистина да ходиш до Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско...

Публикувано:
преди 4 часа, Alexander каза:

Аз правих всичко наобратно и дори не съм спирал да гледам водопада от американската страна.

Ако искаш да влизаш в САЩ само заради това е напълно безмислено.

Идеята ми беше да влезна в Щатите, кола под наем и към Чикаго, попътно Кливланд и каквото закача. Но надделява мнението вече за гледане само в канадската част и самолет от Торонто.

преди 30 минути , neuromancer каза:

само да кажа, че покрай скорошната дискусия в Бързи въпроси за САЩ се сетих за теб и мнението ти за Рио де Жанейро, та много си помисли дали наистина да ходиш до Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско...

Ето затова доста си ограничих може би споделянето на впечатленията си тук. Изказвам нещо, което съм видял и почуствал и хората си градят негативно или грешно мнение за мен и предпочитанията ми. 

Бил съм в Чикаго, бил съм в Ню Йорк, хареса ми, и то много. Бях в Токио и Рио, не ми хареса. Писал съм какво точно не ми хареса. Не е ли смисъла на форума човек да споделя къде какво е видял и спрямо предпочитанията си и прага си на търпимост да даде мнение и по този начин да помогне на себеподобни?

Сега се връщам от азиатска обиколка и съм отвратен от Филипините. Но ми хареса много в други 4 държави. Примерно.

Нищо лично.

• Харесвам 7
Публикувано:

Здравейте,

аз ще правя подобна логистика в края на Април. Тъй като ще кацам в Торонто и ще се връщам от Вашингтон, DC - ще пресичам границата при Ниагара при всички положения. Навремето /преди 20 години/ съм разглеждал американската част с корабче и направих глупав опит да прекося сухопътната граница барабар с багажа, защото бях запазил хотел в канадската част по ред причини. Тогава имаше визи и канадците ми казаха, че по принцип няма проблем, но трябва да се върна до Бъфало за виза и за такива с валидна виза за САЩ става много бързо. На място не ставало да ми издадат. Съответно не ми се ходеше в Бъфало и преспах в САЩ и разгледах само американската част. Сега въпросът ми е следният: кой е най-добрият вариант да стигна до Ню Йорк. Тогава използвах Амтрак, но сега ми се свиди времето. По спомен много заобикаляше из щата Ню Йорк. Сега може да е друго.  Видях, че има по-евтини полети от Бъфало до Ню Йорк, но те са много рано сутринта. Чудя се дали не е по-добре да се върна в Торонто и от там да взема полет. Някой може ли да ми помогне с предложения.

Публикувано:
преди 3 часа, Sun4o каза:

Идеята ми беше да влезна в Щатите, кола под наем и към Чикаго, попътно Кливланд и каквото закача. Но надделява мнението вече за гледане само в канадската част и самолет от Торонто.

Ето затова доста си ограничих може би споделянето на впечатленията си тук. Изказвам нещо, което съм видял и почуствал и хората си градят негативно или грешно мнение за мен и предпочитанията ми. 

Бил съм в Чикаго, бил съм в Ню Йорк, хареса ми, и то много. Бях в Токио и Рио, не ми хареса. Писал съм какво точно не ми хареса. Не е ли смисъла на форума човек да споделя къде какво е видял и спрямо предпочитанията си и прага си на търпимост да даде мнение и по този начин да помогне на себеподобни?

Сега се връщам от азиатска обиколка и съм отвратен от Филипините. Но ми хареса много в други 4 държави. Примерно.

Нищо лично.

А защо не вземеш кола от Канада, а искаш от САЩ? Ако ще минаваш и през Кливланд и след това Чикаго си е добра опция за мен.

Публикувано:
преди 4 минути , Alexander каза:

А защо не вземеш кола от Канада, а искаш от САЩ? Ако ще минаваш и през Кливланд и след това Чикаго си е добра опция за мен.

Няма как да я взема в Канада и да я върна в Чикаго. Поне през моя сайт не става - www.economycarrentals.com

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Sun4o каза:

Няма как да я взема в Канада и да я върна в Чикаго. Поне през моя сайт не става - www.economycarrentals.com

Може да се вземе еднопосочен кар рентал между двете страни , но не се предлага за всички локации .  Като идея , погледни взимане от Канада и връщане в Бъфало и някъде другаде в района на водопада , проиграй и други градове . Надценката варира между 120-200$ . Ако през брокер не се намира , опитай директно през сайтовете : Аламо , Бъджет и т.н. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Вече е решено, че гледането ще е само от канадската част. Взех кола под наем на човешка цена и ще се отбием и до Niagara On The Lake.

Благодаря за препоръките.

Сега да питам за пешеходния мост - минава ли се щатската граница?

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Някакъв съвет за разходката покрай Ниагарския водопад? Ще сме там 2 дена.

Кое откъде е достъпно и кое е най-хубавото място за цъкане с език?

И друго - казаха ми, че е задължително да се качим на корабче и да ни опръска обилно водопада. Откъде се хваща и някакви врътки/особености? Засега избора е от Niagara River Pkwy - Voyage to the Falls Boat Tour.

Другото предвидено за посещение е Niagara-on-the-Lake.

С кола под наем ще сме.

Публикувано:

Лодките от канадска страна. Може и да го препоръчват, но на мен не ми допадна особено(на мъжа ми пък много му хареса) - целия ставаш твърде мокър и по някое време нищо не виждаш - нито водопад, нито около теб - просто от всякъде струи вода. Обувките ти плуват във вода, затова е най-добре по джапанки. Дават дъждобран, но цялата вода от дъждобрана се стича в краката ти, а вятърът го размята та и в горната част на оставаш сух. Самият водопад от водата очаквах да се вижда готино, а то само пръски се виждат.

преди 31 минути , Sun4o каза:

кое е най-хубавото място за цъкане с език?

Освен от стаята ни в хотела, най-много ми хареса гледката от Skylon Tower. Вечеряхме и в ресторанта там, но беше голяма гъчканица.

Също ни допадна да наблюдаваме фойерверките от близо. Предполагам и от кулата ще е много впечатляващо, но ние за съжаление слязохме и след малко започнаха - просто не съобразихме, че можем да гледаме от горе.

Точно до лодките има Зип линия, която ние не пробвахме, а исках.

И има една разходка по брега ниско до водопада - Journey Behind the Falls, която също не направихме и не мога да кажа дали си струва - предполагам е хубаво.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пръските вода са когато лодката застане на броени метри от водопада ,но преди това си имаш отлична видимост.Гледката от лодката е различна от тази от брега. Според мен не го пропускай.

Но да - ще се понамокрите , то си е част от изживяването.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.