Прескочи до съдържание

Тайланд - Януари или Февруари 2024


vutov87

Препоръчани мнения

Здравейте,

Ние сме семейство с две деца - момчета, като по време на пътуването ще са на съответно почти 6, и на 2 години и 2-3 месеца.

Тъй като сме от Варна, гледам полети от Варна, тоест или Austrian или Turkish - като Тюркиш са имали добри цени около 800 лева по време на промоцията май месец. Дано и тази година пак да има такава промоция.

Това е, че Тюркиш летят до Банкок или Пукет. Няма други възможности.

А с две малки деца, толкова дълги полети и прекачвания ще са много тегави. Затова примерно вариант до Банкок и от там друга авиокомпания не е много за предпочитане.

Престоя ни ще е поне 2+ седмици или за колкото са най-добрите цени, може и 3+ седмици.

След като летят до Пукет , мисля че най-вероятно и добре ще е да отседнем в хотел или апартамент (тип Airbnb) някъде близо до плаж.

Искаме спокойствие и се чудя дали може да се наема кола или с автобуси можем да обикаляме?

Знам, че е с обратно движение и че сигурно е доста натоварено и може би с тесни улички. 

Принципно съм чел, че Краби е по-добре и спокойно, но няма директни полети.

Целта на посещението е големия ни син да види интересни животни и природата. Слонове, маймуни. 

Не знам дали има някакви лодки с прозрачно дъно и примерно да видят корали и риби? Дали примерно като на Малдивите, на 100 метра от плажа можеш да видиш с маска или очила коралите и рибите или до корали може да се стигне само с лодка?

 

Къде е най-добре $/ качество да се отседне, така че да имаме нормални условия, не говорим за лукс.

Къде може да се обикаля и да си заслужава? Децата би трябвало да нямат проблеми с возене на лодка или ферибот?

Целта е да се види природата и да сменим обстановката. За почивка с две деца не е много лесно.

Евентуално може да се раздели престоя на две места, но така или иначе трябва да се върнем накрая до летището.

Благодаря за всеки съвет.

 

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Здравей, едва сега виждам темата, но имаш много време до другата зима за организация. Ходихме на почивка на Пукет декември 2019 г., в темата за бързите въпроси съм споделила как избрахме Bang Tao beach и комплекса Laguna Phuket /стр.33/. Не е далеч от летището, трансфера е кратък, това го споменавам изрично заради децата:   

Нашият хотел беше Laguna Holiday Club Phuket Resort: https://www.lagunaholidayclubresort.com/en/, семеен хотел, много подходящ за деца. Предполагам, че твоите деца биха харесали басейна и пързалката. Целият комплекс Laguna e много добре организиран и удобен за семейна почивка. Вижте и апарт-комплекса Cassia, той беше нов, когато ходихме ние: https://www.cassia.com/en/ap-thailand-phuket/about-cassia-phuket.html 

 

За слоновете, препоръчвам горещо да посетите етичен приют за слонове. Последен дом за стари, болни или наранени слонове, които са били експлоатирани в туристическата индустрия или са били използвани за транспорт. На Пукет има само 2 такива убежища, частна собственост. Ние с дъщеря ми ходихме в първия етичен приют на Пукет - Phuket Elephant Sanctuary, простира се на 30 акра разкошна тропическа гора в съседство на национален парк Khao Phra в източен Пукет, ето този: http://www.phuketelephantsanctuary.org/. Основан е през 2016 г., когато ги посетихме имаха 13 слона, предимно женски. За да спасят слоновете, собствениците на приюта ги купуват от предишните им собственици, а мъжките слонове са по-ценни и не се продават. Спасените слонове живеят свободно в границите на приюта в естествената си среда. На посетителите е разрешено да ги нахранят с плодове, после да ги срещнат и наблюдават как се разхождат, къпят се, общуват помежду си. Контакт със слоновете не е разрешен, нито обичайните туристически изпълнения като яздене и къпане в кал. Спазва се дистанция от животните и се уважава личното им пространство. Някои слонове са слепи или глухи с 1 око/ухо.

По време на едночасовата разходка (беше много горещо и влажно в парка, 32 градуса) видяхме и срещнахме едва половината слонове. Посетителите са организирани в групи по 10-12 човека, с 1 водач. Всеки слон си има пазач и приятел, наречен mahoot, който се грижи за него и знае къде се намира животното по всяко време. Понякога mahoot се храни и спи заедно със своя слон. В приюта им осигуряват храна, медицински грижи и постоянно наблюдение. Приютът се издържа от частни дарения и от прихода от посетителските такси.

Много се впечатлих от перфектната организация на управата на приюта, взимане от хотела, транспорт, регистрация на посетителите, напитки, обяд, чадъри за слънце, репеленти, голф колички за по-капризните... за всичко са помислили. Това посещение остава най-хубавият ми спомен от Пукет въобще. Ако се върнем там, пак бих отишла в приюта. 

На Пукет има и други подобни паркове с животни, които може да са ви интересни, например Tiger Park Phuket или Dolphins Bay. Tiger Park е в южната част на острова, има малко повечко път, ако сте горе на Банг Тао бийч. Може да си разделите престоя в две локации, островът е голям, например горе на Банг Тао бийч и долу на Най Харн бийч.  

Друго място, което посетихме, беше Пукет таун, столицата на Пукет. Поръчахме си кола с шофьор, разходихме се в Old Phuket Town и в имението на губернатора:   http://thailandforvisitors.com/south/phuket/old-town/governors-mansion.php

Предварително не бяхме планирали дати за посещения, на място ги решихме според настроението, но може да съобразиш, ако престоя ви съвпада с някакви тайландски празници, почивни дни и пр.

Ако имаш въпроси, пиши.  

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

С две деца на подобна възраст е много , много препоръчително да сте в ризорт . Едни от най-евтините ризорти в света , съчетано с детски клубове , басейни и пързалки предлагат несравнимо повече от някое еърбнб, където жена ви ще шета  през по-голямата част от деня .С еърбнб може и да спестите някой лев  (евентуално), но за сметка на много забавления и загуба на време.

 

За пътуването със самолет ми се струва , че го мислите твърде много ( overthinking) . Децата на тази възраст пътуват в пъти по-комфортно от възрастните и проспиват 80-90% от нощните полети . Ако сте с дневен полет , по-ранно ставане + мултимедия + детски мелатонин винаги са от полза. 9-10 часов нощен полет  изобщо не се усещат при децата , равни са образно казано на тричасов дневен полет . А и всички деца по правило се радват  много на всякакви нови за тях превозни средства ( самолет , влак , бусове и прочие).
Изберете си две хубави хотелски настанявания с детски клуб и детски забавления , и се наслаждавайте на бягството от зимата…

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ако решите да пътувате преди малкото да навърши 2 години ще спестите доста пари от билета за него. Може да изберете дата за връщане до ден преди рождения му ден 🙂

Пътуването със самолет за децата, не е като с автомобил, където скуката ги обзема много. При престоя ги оставете да се наиграят яко на детските площадки на летището, след което ще проспят по голямата част от полета.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.