Прескочи до съдържание

Трекове в Патагония

Alexander

Препоръчани мнения

Все още не съм решил къде точно ще се ходи, имам само нощувките.

По тази карта, кои трекове бихте препоръчали с тръгване от Ел Чалтен?

11EEA4B9-D910-479A-B151-787875B4D9F6.jpeg.5c6bf730c08e742cfd9573170ced54e1.jpeg

Ще сме три нощувки или 2 пълни дни, в които смятам да правим трекове. За първият ден мисля да стигнем до  Laguna de los tres в подножието на Fitz roy.

За втория ден обаче не знам кой трек да хванем.

Два пълни дни ще сме и в парка Torres del paine, с  кола ще се придвижваме до Cerro Castillo, но не съм планувал къде точно да се ходи след това.

Някакви идеи? 

Търся трекове по 7-8 часа общо.

Връзка към коментар

Остава да изясня чилийската част.

Сега се чудя за този маршрут с кола, със стопове по мирадори, езера и пр, ако има и някакви трекчета по пътя ще е супер.

2135761829__2023-02-25_194241159.png.5350212a220bf08786f35ff7e94b8a45.png

А втория ден да е само за трек, ама къде да е?  От  Cerro castillo ли да търся или може и от друго място?

Връзка към коментар

Base de las Torres е целодневен трек.Тръгва се от Amarga > Hotel Las Torres и нагоре вече пеш.

За втория ден (всъщност за теб ще е първи, което наистина е по-добър вариант) може да взаимстваш основните точки от този целодневен тур, правил съм го и наистина покрива най-основните неща.Виждам твоя маршрут е подобен 

https://www.getyourguide.com/puerto-natales-l32145/puerto-natales-full-day-torres-del-paine-tour-t371415/

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Забравих да напиша нещо.

За всичкото време там-чилийска и аржентинска Патагония   по трековете, които бяха 4 пълни дни, в които минахме 70-75км само трекове не видях никъде, абсолютно никакъв боклук, при условие, че има доста хора по тези места. Като под никакъв значи нищо, дори един фас, камо ли нещо по-едро.

Ясно е, че се пази, но се и поддържа сериозно.

За цялото време, единствено видях до един скован тоалет по средата на единия трек, хвърлен наскоро кен от някаква модерна напитка тип ред бул. 

Не е за вярване, но никъде нямаше нищо друго.

По  националните парковете е забранено пушенето изцяло, никой никъде не може и не пуши. Дроновете също са под възбрана на повечето  места-особено около Перито Морено и интересните точки - лагуни и др. Видях само един единствен  за цялото време, на едно  по-отдалечено място, кучетата също са забранени има табели да се сигнализира, ако се видят.

Изобщо всичко е перфектно, абсолютен пример как трябва да бъдат подобни места.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.