Прескочи до съдържание

Другата страна на Мексико

Дани Магелани

Препоръчани мнения

Дани Магелани

Бясна съм! Така както никога не съм била.

Днес пристигнах в Канкун. На граничния контрол нямаше проблеми. Кучетата надушиха един забравен сандвич в раницата ми и го.изхвърлиха. Съжалявам, Мими!

Резервирах СИТИ СЮИТС КАНКУН АЕРОПУЕРТО  за 2 дни само и единствено, защото е с безплатен шятъл. От летището  2 момчета  и аз звънихме да питаме къде е шатъла. Намала съм  резервация.  А аз си  написах, както беше указано, 1 ден преди пристигането,   данни за полета и пътуващия. 

На летището ме търгашиха таксиджиите за 76 $, стигнаха до 50$, а хотелът е съвсем близо до.летището. А аз го резервирах, за да не се разправям с таксита.  Дадох 1000 песо, около 50$. В хотела ми показват телефонен номер, на който трябвало за резервирам трансфера. Това не го пише в Букинг и там номерът го няма. Интернет на летището нама, сим карти няма. Не можех и да се обадя или пиша.

Анулирах другата резервация от 5 март до 8 март. Мисля да опитам да си сменя полета за Маями от 8 на 5 март и бързо да се махна от тук. Утре имам Чичен Итца. Двете нощувки вече бяха платени. Но да стоя тук и да ме търгашат идиоти , няма да стане! Дано успея да сменя полета! В Маями съм била, хората и услугите там са нормални.

Е , оплаках ви се!

• Шок 10
Връзка към коментар
Дани Магелани

Сега вече имам интернет и виждам, че с Убер е под 200 песо, т.е. 5 пъти по-малко. Изключително много съжалявам, че не си купих телефон с е-сим!

Но съм работила само с Андроид и не бях сигурна дали ще се справя с инсталациите.

Следващите могат да отчетат грешката и препоръките ми.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 6 часа, Дани Магелани каза:

Изключително много съжалявам, че не си купих телефон с е-сим!

Ние не бяхме с телефони с е-сим, но веднага след проверките влязохме в 7-Eleven (точно срещу изхода на Пристигащи) и след 3 минути бяхме с активирана сим карта и Интернет.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Дани Магелани каза:

Сега вече имам интернет и виждам, че с Убер е под 200 песо, т.е. 5 пъти по-малко. Изключително много съжалявам, че не си купих телефон с е-сим!

Но съм работила само с Андроид и не бях сигурна дали ще се справя с инсталациите.

Дани, сега сядаш, пиеш 1 коктейл с повечко ром и гледаш морето 🙂 И така 5-6 пъти, и заради мен още 2-3 🙂 Забравяш телефони, нови полети, драми по летището и подобни. Чакам снимка с коктейла 🙂 А, може и някой убав мексиканец да ми снимаш 🙂 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар
преди 1 час, chandni каза:

Ние не бяхме с телефони с е-сим, но веднага след проверките влязохме в 7-Eleven (точно срещу изхода на Пристигащи) и след 3 минути бяхме с активирана сим карта и Интернет.

Става на въпрос за летището в Канкун.

преди 8 часа, Дани Магелани каза:

На юберите им е "забранено" да превозват до летището ( информация от нета). 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Eva eva каза:

Дани, сега сядаш, пиеш 1 коктейл с повечко ром и гледаш морето 🙂 И така 5-6 пъти, и заради мен още 2-3 🙂 Забравяш телефони, нови полети, драми по летището и подобни. Чакам снимка с коктейла 🙂 А, може и някой убав мексиканец да ми снимаш 🙂 

@Дани Магелани да знаеш @Eva eva е много права - всичко което не може да се оправи с коктейл, се оправя с два коктейла. Не си разваляй ваканцията !

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
В момента, funny каза:

@Дани Магелани да знаеш @Eva eva е много права - всичко което не може да се оправи с коктейл, се оправя с два коктейла. Не си разваляй ваканцията !

Снощи бях капнала, но тази вечер ще го направя. Дано помогне! Просто е обидно! Не разбират ли, че като ти извиват ръцете, никога няма да се върнеш в Мексико и няма да го препоръчаш. Ама какво да говоря за реклама и маркетинг на хора, за които си само ходещ портфейл!

От тук нататък южно от USA само с туроператор от бг, колкото и еретична  да е тази мисъл. Друг да си къса нервите!

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 часа, Дани Магелани каза:

От тук нататък южно от USA само с туроператор от бг, колкото и еретична  да е тази мисъл. Друг да си къса нервите!

Ами смея да не се съглася... Тук туризмът е доста развит, но огромната част от туристите са местни и не съм забелязал такива неща. Може да има неуредици поради мързел или недоразумение, но не и нарочно за да ти вземат парите.  

(Ако не говориш езика и си явен гринго може и да е различно, но се съмнявам).

За Мексико предполагам голямото количество американци оказва влияние.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 часа, Дани Магелани каза:

Снощи бях капнала, но тази вечер ще го направя. Дано помогне! Просто е обидно! Не разбират ли, че като ти извиват ръцете, никога няма да се върнеш в Мексико и няма да го препоръчаш. Ама какво да говоря за реклама и маркетинг на хора, за които си само ходещ портфейл!

За 2 седмици ние не усетихме никакви напъни на всяка цена да ни вземат пари за каквото и да било. Предлагаха се (най-вече по крайбрежието), но ненатрапващо и след усмивка и "не, благодаря" на испански се отдръпваха и насочваха вниманието си към следващи туристи. Явно си попаднала на някакъв нагляр.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

И аз се присъединявам , за две седмици, абсолютно никакви проблеми. Карти за теллефон не съм ползвал, и понеже кацнах късно, резервирах Хилтън на летището за първата вечер.  Имат нов закон някакъв и само таксита возят от летището.  На  сутринта взех кола и оттам 3000 км. и обиколки из целият Юкатан, никъде не сме имали никакви притискания за пари. На жена ми токова и хареса, че каза, че пак би отишла.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
Дани Магелани

Тръгваме от Чичен Ица. Минахме през всички възможни туристически капани. Шапка за мариачи 135$ американски. Картичка 5$. Имахме обяд на блок маса с танцьори. И с местни "индианци" Те поне си заслужиха доларите, които им дадох. В Чичен Ица пих скрежина от манго с вода 80 песо и минерална вода 40 песо. Да. Никой нищо не те кара. Аз сама си ги купувам.

А цените на всички таксита бяха еднакви, картелни. Не се метнах на първото, проверих на различни фирми. Като видиш пат(ка), заливай с гореща вода и скуби, казва мой колега. А аз с багаж за 1 месец съм си патка за скубане.

Но ме дразни повече неизпълнението на ангажимента на хотела.

За мое спокойствие поне, в таксито се оказах с българин от Канада, на който взеха 2000 песо до Тулум. Иначе щях да се притеснявам, макар че пътувах кратко. Може би до Тулум неговата цена е добра, но пак са си 100$. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Дани Магелани

А за идването отново, и изобщо в ЮА и латинска, само ако някой ме покани да си споделим разходите за кола под наем, бих се прежалила. Човек на 60 трудно понася неудобствата и за мен няма нищо на всяка цена. Ще порастнете, ще ме разберете.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 часа, Дани Магелани каза:

А за идването отново, и изобщо в ЮА и латинска, само ако някой ме покани да си споделим разходите за кола под наем, бих се прежалила. Човек на 60 трудно понася неудобствата и за мен няма нищо на всяка цена. Ще порастнете, ще ме разберете.

Аз не бих генерализирала за цяла ЮА и Латинска Америка, но Мексико, специално Юкатан където американците са нанесли трайни щети по поведение и цени - в скоро време генерално ще  го пропусна. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Мисля,че в този форум трудно ще намериш съмишленици за пътуване.Ти просто си просиш някой да ти вземе парите и няма нужда да дамгосваш цял континент.Надявам се все пак да намериш, за да има кой да внася малко разум и баланс в нещата.

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 12 часа, stanimir каза:

Мисля,че в този форум трудно ще намериш съмишленици за пътуване.Ти просто си просиш някой да ти вземе парите и няма нужда да дамгосваш цял континент.Надявам се все пак да намериш, за да има кой да внася малко разум и баланс в нещата.

Предполагам, че визираш мен. Мисля, че си доста краен. Давам луди пари понякога, заради сигурността и спокойствието което искам, когато пътувам сама. С други хора съм пътувала доста бюджетно. 

Ако мога да отбележа, в темата за оплаквания не пиша.

Тук се опитвам да дам и другата гледна точка, освен захаросаното Уау. Не я налагам, споделям.

Оплаках се в Малдивите от лютото, защото имам тежък рефлукс на хранопровода и много чувствитен стомах- скъсва ме от болка. А изобщо в Азия, без Япония, всяка храна ме кара да карауля в тоалетна, а не да гледам забележителности. 

От друго не съм се оплаквала. Но щом нямам право на споделяне - ок. 

Моля, не чети пътеписа ми, като го постна!

П.П. Преди няколко часа платих за 2 нощувки 640$. Сигурно ще ме разкостите, но опитай в Канкун в зона Хотелиера да намериш за по-малко и да си на 1 линия. Изключвам частен апартамент пак от гледна точка сигурност и по-евтино пътуване до летището.

• Шок 1
Връзка към коментар

И аз се чудя какво толкова чак се пише, а и темата е за бързи въпроси, то стана малко като личен дневник.

Колкото си искала, толкова си дала в крайна сметка, по една или друга причина.

Искала си това, това и това, ама то няма по-евтино.. не искаш това и това и едва ли не, защо е така ли питаш?

За каква сигурност говорим в Канкун точно не ми е ясно, със сигурност е по-сигурно от 50% от местата в УСА-то.

Нагли бакшиши има в цял свят, включително България.

Специално за Мексико има какво да се желае и аз споделих, че е силно надценена дестинация, но да не забравяме кои имат пръст в това. Точно тези-малко по на север , на които им се радваш и ще ходиш натам. 

• Харесвам 5
  • Браво 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
В момента, Alexander каза:

И аз се чудя какво толкова чак се пише, а и темата е за бързи въпроси, то стана малко като личен дневник.

Колкото си искала, толкова си дала в крайна сметка, по една или друга причина.

Искала си това, това и това, ама то няма по-евтино.. не искаш това и това и едва ли не, защо е така ли питаш?

За каква сигурност говорим в Канкун точно не ми е ясно, със сигурност е по-сигурно от 50% от местата в УСА-то.

Нагли бакшиши има в цял свят, включително България.

Специално за Мексико има какво да се желае и аз споделих, че е силно надценена дестинация, но да не забравяме кои имат пръст в това. Точно тези-малко по на север , на които им се радваш и ще ходиш натам. 

Много си прав. Спирам. Съжалявам, че излязох от темата за бързи въпроси, но се надявах, че ще е полезно ако някой реши да е без кола. Иначе моят хотел, който ми създаде тези преживявания, и в който съм до днес, е перфектен за хора с кола - удобна локация, бюджетна цена около 80$ на вечер.

Връзка към коментар
преди 21 часа, Дани Магелани каза:

Ще порастнете, ще ме разберете.

Аз напълно те разбирам. И моите впечатления от Канкун и околията са същите. Интересно защо на западния бряг в курорти като Пуерто Вайарта и Кабо, където има най-голям процент американски туристи, както и в Пуерто Пеняско, където пък половин Аризона и Южна Калифорния притежават имоти, не съм виждала патрули с федерална полиция, нагли хотелиери, ресторантьори и таксиджии. 
Може би и за положението на Слънчака са виновни гадните американци.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

@Дани Магелани, преместих мненията в отделна тема, тъй като излязоха извън бързите въпроси, а очевидно и други биха се включили в дискусията. Заглавието е скалъпено набързо, така че ако искаш, пиши ми с какво да го сменя.

Иначе относно сигурността - ние бяхме и в Мексико сити, който се води като "един от най-опасните градове в света" и не сме се почувствали застрашени нито за момент. Държахме си телефоните и DSLR в ръцете, влизахме и в по-странични улички, използвахме активно метрото - включително в час пик.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
В момента, chandni каза:

@Дани Магелани, преместих мненията в отделна тема, тъй като излязоха извън бързите въпроси, а очевидно и други биха се включили в дискусията. Заглавието е скалъпено набързо, така че ако искаш, пиши ми с какво да го сменя.

Иначе относно сигурността - ние бяхме и в Мексико сити, който се води като "един от най-опасните градове в света" и не сме се почувствали застрашени нито за момент. Държахме си телефоните и DSLR в ръцете, влизахме и в по-странични улички, използвахме активно метрото - включително в час пик.

Имаше случай в хотел с Номад преди време. Това ме кара да съм неспокойна. И снощи след тура, гидът се усети късно, че подминахме моя район, а не ме претовари в правилното бусче. Пред един хотел говори с таксиджийка да ме закара. Даде ми 500 песо за таксито. Изпрати ме с "Амига не се страхувай, всичко ще бъде наред". Ама пак си беше притеснително по нощите.

Тази сутрин си взех Убер до ризорта в Хотелиерата и пак на тръни докато стигнем. Сама жена в Мексико си е авантюра, ама лакомо око, иска всичко да види!

А в клетка с 5 тигъра нямах грам страх. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Alexander каза:

Това е доста смешно и нелепо изказване  , спри да се излагаш бре, човек 🙃

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам познати в САЩ, които поне от 10-15 години редовно почиват на Юкатан и са много доволни от сървиса който получават за парите си.Съвсем не са от тези които спят под мостовете.Сигурен съм, че за немалко американци Мексико е единствената чужбина, Канада не я броя.

Аз също истински се забавлявам с тази тема.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, stanimir каза:

Имам познати в САЩ, които поне от 10-15 години редовно почиват на Юкатан и са много доволни от сървиса който получават за парите си

От САЩ има доста пакети самолет + ол инклусив хотел на страхотни цени до всички мексикански курорти, но американците (болшинството) обичат да пътуват групово, а не самоорганизирано, и не излизат от хотелите освен на екскурзия, която са им продали в хотела. Наистина не можем да сравняваме твоите познати с на Дани ситуацията - сама жена, без възможност за кола под наем и неочакваща неспазените от хотела условия.

Мен в Канкун един таксиджия така ме беше изнервил, че ако не бях в туристическо настроение, щях да му забия два шамара. Просто няма как в страна, в която при наемането на кола се броят колко прозорци и врати са налични, да няма неприятни случки като тези, които описва Дани. И пак повтарям - на западния бряг не съм имала каквито и да било проблеми с обслужване освен 1-2 пъти кофти храна, но никога наглост и тарикатлък.

(член съм на група за обмяна на информация за Пуерто пеняско и случаите с измами, за които съм чела, са свързани предимно с наемане на джет ски, но не съм имала личен опит с такива)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.