Прескочи до съдържание

Другата страна на Мексико

Дани Магелани

Препоръчани мнения

Дани Магелани

Да ви успокоя, жива съм!

Уберите си вървят нормално и цените им са изгодни. Утре вечер ще спя в Хилтън на летището. Ако трябва, преди полета пеш ще стигна до терминала. 

На летището няма wi fi и сим карта не намерих, явно не съм питала където и когото трябва,  поради това не си извиках Убер. А и казват, че Убер не ги пускат до летището, не съм го проверила.

Продължавам да си мисля, че нищо случайно няма в това. Картелът на такситата явно си плаща където трябва, за да имат този комфорт и клиенти.

Във Вегас има специален паркинг за Убер. Указания как да стигнеш до него. Има и wi fi там, за да извикаш кола, разпоредители, които помагат да намериш колата в множеството. Супер уредено. И за такситата има хляб. Намерете 10 разлики и кажете къде ще отида втори път!

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Само за справка - в обратна посока, от Zona Hotelera до летището, таксито ни беше 35$, поръчано от персонала на хотела. Има и друг вариант - градски транспорт от Zona-га до автогарата в Канкун за 12 песо на човек и оттам автобус на ADO до летището за 7-8$ на човек.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани

До

В момента, vino4erpec каза:

Само за справка - в обратна посока, от Zona Hotelera до летището, таксито ни беше 35$, поръчано от персонала на хотела. Има и друг вариант - градски транспорт от Zona-га до автогарата в Канкун за 12 песо на човек и оттам автобус на ADO до летището за 7-8$ на човек.

Добре е да се знае това. Мерси!

Таксито от Хотелиерата до моя злополучен хотел беше 500 песо.

Аз ще взема утр Убер от Хотелиерата  до Хилтън на летището за около 450 песо. А сутринта с шатъл, макар че е близо.

Цените на такситата са много надути само от летище към хотел. Явно обратно не им минават номерата и са нормални.

Аз се издразних не толкова заради 50$ , които дадох за неголямото разстояние, и повече съм плащала, а за начина по който изнудват, за отношението. Като си тръгнал, си преценил, че ще даваш много пари. Ама да ти ги вземат с пиниз. Да кажат, колкото покаже брояча, а нека после броячът пак да покаже същата сума. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз не знам дали ми е позволено да пиша в темата , за пътеписа обещавам да не го чета , но се чудя след като трима човека сте чакали шатъла от хотела , защо поне не си разделихте разходите за такси до там или те само опитваха да помогнат ?!! 

Връзка към коментар
Дани Магелани
В момента, stanimir каза:

Аз не знам дали ми е позволено да пиша в темата , за пътеписа обещавам да не го чета , но се чудя след като трима човека сте чакали шатъла от хотела , защо поне не си разделихте разходите за такси до там или те само опитваха да помогнат ?!! 

Само аз бях за хотела. Не съм казвала за трима. Един българин от Канада го качиха в моето такси. Той беше за Тулум. Аз му бях по път. Може да се е спазарил по-добре, взеха му 2000 песо, а е много повече като разстояние. Но не парите, обиди ме отношението. Пари се изкарват.

Връзка към коментар
Дани Магелани
В момента, stanimir каза:

Аз не знам дали ми е позволено да пиша в темата 

Може да пишеш навсякъде, сайтът не е мой. Ще се включа само във финансирането като се върна. 

Само не бъди така рязък и на давай оценки на хора, които не познаваш  лично, моля те! 

Като дойда в Ловеч, ще те поканя на бира да се запознаем,  ако решиш да приемеш бирата.

Аз съм добронамерена към всички. Старая се да не правя квалификации, да не съдя хората, които срещам.

Но съм много категорична, когато пътувайки по света, се сблъсквам с непрофесионално отношение, неизпълнение на договори или на това, за което съм платила. И го изразявам в прав текст. И на тях им го казвам и показвам.

За това няма да видиш напудрени, захаросани пътеписи от мен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 17 минути , Дани Магелани каза:

Но съм много категорична, когато пътувайки по света, се сблъсквам с непрофесионално отношение, неизпълнение на договори

Може би в онази, лъскава част на Мексико да са нагли и непрофесионални, но по пътя от Мексико Сити до Плая дел Кармен срещнахме много добронамерени, бедни хорица, готови да съдействат, да отговарят на въпросите ни, въпреки че ние питахме на английски, а те отвръщаха на испански и се губихме в превода, те не ни подминаваха, ръкомахаха, правиха опити да насочат гринговците нанякъде, но нито веднъж не ни пратиха за зелен хайвер или в туристически капан. Това е Мексико-то, което харесах!

• Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към коментар
Дани Магелани
В момента, chandni каза:

Може би в онази, лъскава част на Мексико да са нагли и непрофесионални, но по пътя от Мексико Сити до Плая дел Кармен срещнахме много добронамерени, бедни хорица, готови да съдействат, да отговарят на въпросите ни, въпреки че ние питахме на английски, а те отвръщаха на испански и се губихме в превода, те не ни подминаваха, ръкомахаха, правиха опити да насочат гринговците нанякъде, но нито веднъж не ни пратиха за зелен хайвер или в туристически капан. Това е Мексико-то, което харесах!

Тези хора и аз бих искала да опозная. Но се срещнах до тук само с хора, за които съм клиент.

Нямам свободата да се придвижвам с кола, поради тежък астегматизъм. Не мога , и не искам , да рискувам живота на хората на пътя. 

Но на кораба имах най-топли чувства към една мексиканска. Като ми видеше, усмивка до уши, "Даниела как си", сякаш вижда скъп приятел. И аз и отвръщах със същото мило отношение.

Отчитам като грешка тръгването ми към Мексико, или поне увеличаването на дните тук.

Първо бях решила 4 нощувки в Хилтън на летището и 3 тура, Чичен Ица, Тулум и един остров за забавления. С вземане и връщане от хотела. Но турът  който избрах, не вземаше от този хотел, за това смених с другия, пак близо до летището и съвсем до магистралата за Тулум.

С тази схема се надявах да си осигуря спокойствие и видя желаното.

И вместо ЛА-Маями правя ЛА-Канкун- Маями.

По-късно реших да сменя датата и да стоя повече в Канкун.

Но защо трябва да се оправдавам. Това са моите решения и моите грешки.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Дани Магелани

Последен пост. Ще отговарям на въпроси, разбира се.

Както планирах, извиках Убер до Хилтън на летището. Можех да оставя багажа в стаята за багаж и да стоя до 16ч. в хотела на Ол ин. Не пожелах, въпреки, голямата сума която платих. 

Тук предупредиха, че за ранен чек ин има такса. Не като във Вегас. Казах, че само искам парола за wi fi  и да оставя багажа. Дадоха ми карта , за да ползвам асансьорите и се качих до басейна. С пръстеновидна форма, с бар, а кулата на летището над главата ти.

Но целта е да пиша не за Хилтън, а за Убер. Полезно е да се знае.

Наистина Уберите имат проблеми с такситата. Забранено им е да вземат туристи от зона Хотелиера. Доста коли първо потвърждаваха, а после отказваха курса. Този юнак се престраши. Писа, че трябва да се държим като приятели, хора които се познават. И ме пита дали има стоянка за таксита около мен. Нямаше.

Казах, че съм с жълта рокля /Не малка/.

Разпознахме се бързо. Попитах в Хилтън ще има ли проблем, каза не.

Даже ме попита, ако съм до летището, а не до хотела, да ме закара на терминала. Явно и този номер се прави.

Яко са ги заплашили от картела на такситата. Евала на това момче, че се престраши, с риск да яде бой.

Пиколото на хотела беше силно настоятелен да ми вика такси. А те имат платен шатъл до летището.  На рецепция също ми предложиха шатъл. Казах, че не съм за летището, а към друг хотел.

20230307_122354.jpg

20230307_122311.jpg

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар

Ех, Дани Магелани в какви схеми си се забъркала😭😭😭😉😉😉

Ако всичко, което си написала, бъде описано през призмата на иронията ще се получи невероятният пътепис😉👍. 

За да стане това обаче трябва да мине време и негативните емоции да поотшумят. 

Явно очакванията ти са били големи и съответно разочарованието също е голямо. 

Мисля, че този форум е за споделяне не само на впечатления, но дори и на чувства, което говори, че форумът отдавна е станал нещо повече от форум. 

Неразбирането доведе до напускането на един от най-интересните членове на форума Reyni.Нека не го правим отново.

Дани е страшно афектирана и разочарована, и просто иска да го каже на някой. Радвам се, че това сме ние.

Всички сте готини. Обичам ви. ❤️❤️❤️

• Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 11
Връзка към коментар
преди 4 минути , Radnev каза:

Неразбирането доведе до напускането на един от най-интересните членове на форума Reyni.Нека не го правим отново.

И на мен много ми липсва 😭

Много хубаво си го написал (както винаги).

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 39 минути , Radnev каза:

Ако всичко, което си написала, бъде описано през призмата на иронията ще се получи невероятният пътепис😉👍. 

Благодаря ти!

Знаеш, че самоирония не ми липсва. Разказвам смело и за издънките и за грешките си по път. Може пък да са полезни за някого. Очаквам да се чете с добронамереност и разбиране. В повечето случаи наистина е така.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 8 часа, Radnev каза:

За да стане това обаче трябва да мине време и негативните емоции да поотшумят. 

Явно очакванията ти са били големи и съответно разочарованието също е голямо. 

Мисля, че този форум е за споделяне не само на впечатления, но дори и на чувства, което говори, че форумът отдавна е станал нещо повече от форум. 

Дани е страшно афектирана и разочарована, и просто иска да го каже на някой. Радвам се, че това сме ние.

Всички сте готини. Обичам ви. ❤️❤️❤️

Много мило и страшно кавалерско. Браво, @Radnev!

Добре, че от време на време се появява някой като теб, защото на моменти имам усещането, че гледам "Мъжете, които мразеха жените" във форумен вариант. 😔

@Дани Магелани, прекрасно пътуване ти желая! 

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

"Другата страна" на Мексико е тази където не ходите. Всички сте се юрнали през глава да се търкаляте по белите плажове на Канкун. Защо? Защото така е модерно, престижно, показно. Защото след това ще се похвалите на колежки и приятелки, че сте били в Канкун.  Това НЕ Е, НЕ Е, и хиляди пъти ще го повторя, НЕ Е истинското Мексико. Мексико на пътешественика е Мексико Сити, Гуадалахара, Гуанахуато, Сан Мигел де Айенде, Пуебла, Сакатекас, Веракрус, Валядолид, Оахака, и един милион още изумителни градчета и природни красоти.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
14 minutes ago, muchachote said:

"Другата страна" на Мексико е тази където не ходите. Всички сте се юрнали през глава да се търкаляте по белите плажове на Канкун. Защо? Защото така е модерно, престижно, показно. Защото след това ще се похвалите на колежки и приятелки, че сте били в Канкун.  Това НЕ Е, НЕ Е, и хиляди пъти ще го повторя, НЕ Е истинското Мексико. Мексико на пътешественика е Мексико Сити, Гуадалахара, Гуанахуато, Сан Мигел де Айенде, Пуебла, Сакатекас, Веракрус, Валядолид, Оахака, и един милион още изумителни градчета и природни красоти.

Плажовете наистина са хубави и всеки е чувал за Канкун.Ако заговориш за Гуанахуато, повечето ще помислят че за xy им говориш ! 

Връзка към коментар

Дани, радвам се,че си се оправила. Не се ядосвай, навсякъде, където е силно туристическо  е така, а истинските хора обикновено не са по туристическите места. Не вярвам Мексико да е изключение.  Обаче, не намесвай Южна Америка, моля, там е уникално 😀

Дано оттук нататък да е по вода .

И,релакс, и Честит празник ! Едно коктейлче и за нас да пийнеш. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , muchachote каза:

Не се хващай за заглавието. Става въпрос за не дотам коректното отношение към туриста в Мексико.

Никой в този форум не е тръгнал да се хвали къде е бил, особено пък Дани, която е обиколила толкова свят, нито пък в темата се обсъждат красотите на Канкун (макар че плажовете там са наистина страхотни), а и е близо до пирамиди, сенотета, джунгли, само не и фараони.
Да не говорим, че малко хора биха обикаляли из Мексико просто ей така. 
И само скоба - Ваядолид има две представителни улици на кръст и 1 катедрала с пластмасов Исус Христос. Чак пък да е изумително…

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз категорично не съм съгласен с мнението на @Дани Магелани за Канкун и региона, понеже си прекарахме чудесно, с кола под наем. Спахме в по-малко комерсиализираното Плайа Дел Кармен и беше приказка, особено след Куба.

Но се включвам да отбележа един детайл от нейното мнение, който подкрепям. Човек с напредването на годинките става от една страна по-взискателен първо, второ пообиколил е доста държави и вече има изградено мнение в каква държава  какво да очаква. В този ред на мисли, аз съм същият глезльо претенциозен вече😀. Летвата ми се е вдигнала и знам точно какво да очаквам.
И примерно, скорошния ми случай - Филипините, или както е по-подходящо - Филиповци, ми беше адска греда. В държава, където туризма е основния доходоносец, пръста си да не мърдаш за да му осигуриш елементарни условия на туриста  - в моя случай пътища, малко чистота, почистване на плажовете от стотиците амбулантни търговци и т.н., а в случая на Дани - таксита и картели, е престъпна небрежност от страна на държавата. 
Та затова ревем, а не защото сме ревльовци претенциозни. Човек на 25-35 г. с 10-15-20  държави зад гърба си всичко му харесва, само да е на път, след 50-те вече е друго. Имайте го в предвид.

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Само с няколко думи @Radnev успя да резюмира цялата "тема". Това го може само човек с голямо сърце и развита емпатия. Бих искал някой ден да се запозная на живо с този Човек. Браво!

Дани беше изпаднала в дупка и имаше нужда от човек до себе си. Форумът е нейн приятел. Тя е тук толкова често. Нормално е да потърси помощ тук.

И аз скоро изпаднах в затруднение и потърсих подкрепата ви и я намерих, като stanislavpp много точно разбра в какво състояние се намирам и не ме остави сам дори за минута. Иска се просто малко да се запитаме как се чувства другият. Защо пише точно това тук. Явно има някаква причина. А причината е именно това, че за някои от нас този форум е не само извор на инфо, но и второ семейство, общество от подобни на нас, дори наши приятели. Скоро мой приятел ми посочи следното, което толкова много ми хареса: ".....това е, което ни допълва приятелството...точно това спорене, това дискутиране, без никой да си мери думите и без никой да се обижда. Когато можеш да кажеш нещо свободно на някой - това е истинското приятелство".  

Дани беше "паднала" докато вървеше по пътя си и никак не беше необходимо, докато тя е в шок от "болката си", да започнем да я упрекваме, че е можела да върви по друг път и да избегне "падането", ако беше внимавала повече. На човек в шок не са му нужни съвети! Нужна му е приятелска ръка и проста дума: "Не си сам. Аз съм с теб. Нищо лошо не се е случило." 

И вече след като минаха няколко дни можем да кажем, че Дани е опитна и много добре знае, че информацията за една дестинация е капитал. Липсата на информация често струва скъпо. Наистина има автобус и от летището на Канкун до АДО автогарата и оттам автобус до Зана Отелиера за стотинки. Просто тя не го е знаела. Аз например така пътувах, като не съм ползвал такси. В града дори ползвах един местен, който ме закара до един мол с личната си кола, поприказвахме си, смяхме се, не съм плащал за това. 🙂 

Пиша в този форум, защото тук намерих прекрасни хора. Сигурен съм, че тези прекрасни хора са много тук. Нека да го показваме обаче по-често, защото топлината, приятелството и отношението се показват с думи и действия. Заяждането, неконструктивните критики и т.н. разбира се не са забранени, но те показват по-скоро докъде сме стигнали по пътя си. "Човек често с една дума издава степента на развитието си." - спомняме си за нея, нали?!

• Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 12 часа, Дани Магелани каза:

Благодаря ти!

Знаеш, че самоирония не ми липсва. Разказвам смело и за издънките и за грешките си по път. Може пък да са полезни за някого. Очаквам да се чете с добронамереност и разбиране. В повечето случаи наистина е така.

И да не е така - какво ти пука.

И малко да поразведрим:

@Pantelej Putnik, от години не гласувам. Просто няма дори някой полуидиот за който да се напрегна.

Но ако ти се кандидатираш, считай че си успял. Емпатията е непозната по нашите земи.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 5.03.2023 г. в 20:25, Marusinka каза:

Може би и за положението на Слънчака са виновни гадните американци.

Не, там са виновни другите гадни англоговорящи 😄 

преди 14 часа, Дани Магелани каза:

...Не като във Вегас...

Споделям мнението ти за Канкун и тази част на Мексико и също съм много недоволен от дребните им опити за измама, високите цени на базата на .... не знам какво и отношението, като към ходещ портфейл. Но това непрекъснато сравнение с Вегас/ЛА/Маями.....мисля, че не е адекватно. Не вярвам някой отивайки в Мексико да очаква това да му е САЩ. 

А по темата, която се казва другата страна на Мексико (за мен това е западната част, защото вече съм бил на източното крайбрежие 🙂 ), мога да кажа, че към момента не мисля да й давам шанс. Има доста места по света които не съм обиколил, а има и такива където съм ходил и много са ми харесали и ще ги повторя някога, та да си губя времето с такава дестинация...не мисля да го правя за сега.

Аз една стратегия съм си измислил....да дам шанс на възможно най-много държави и след като прехвърля 100-150, ще знам кое ми харесва и ще повтарям само там 🙂 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, stanimir каза:

Плажовете наистина са хубави и всеки е чувал за Канкун.

Само да не е по време на саргасото (което вече е налично почти перманентно май), нали...? :sarcastic_blum: :laugh1:

Ето ги "красивите" бели плажове... Playa del Carmen, Akumal, Puerto Morеlоs... Всичките бяха заринати от водорасли. 

IMG_20230301_134749.jpg

IMG_20230301_134550.jpg

IMG_20230301_134545.jpg

IMG_20230228_144141.jpg

IMG_20230228_144136.jpg

IMG_20230228_143143.jpg

• Харесвам 6
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Pantelej Putnik каза:

Пиша в този форум, защото тук намерих прекрасни хора. Сигурен съм, че тези прекрасни хора са много тук. Нека да го показваме обаче по-често, защото топлината, приятелството и отношението се показват с думи и действия. Заяждането, неконструктивните критики и т.н. разбира се не са забранени, но те показват по-скоро докъде сме стигнали по пътя си. "Човек често с една дума издава степента на развитието си." - спомняме си за нея, нали?!

Толкова хубаво си го написал, Пантелей Пътник!

Благодаря ти от сърце!

Мисля, че, ако тръгнеш на някъде и търсиш компания ще имаш много последователи от форума 🙂 аз съм една от тях, де 🙂

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , Madonna каза:

... 

Мисля, че, ако тръгнеш на някъде и търсиш компания ... 🙂 аз съм една от тях, де 🙂

Аз ... такова, ... само за гласуване говорих.

Единствено аз ли съм увреден или всички се подхилквате.:wink:

:biggrin:

• Смея се 6
Връзка към коментар
преди 7 часа, muchachote каза:

? Защото така е модерно, престижно, показно.

Модерно и показно - сигурно, престижно - ъъъ, не , престиж е turks and Caicos  примерно ,не канкун 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.