jul Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 Има нещо такова, че излиза почти еднакво /да не кажа по-евтино/, ако се вземе за целия престой летище-летище. Синът ми взеха преди 2 седмици от car2rent летище Ханя-хотел /още 1 препоръка за тях/, но не знам има ли ги в Ираклион. Цената беше 117 евро за 3 пълни дни с пълна застраховка и плащане с карта. Така че твоята оферта ми се вижда супер. 1
ДиянаВ Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 1 минута , jul каза: Има нещо такова, че излиза почти еднакво /да не кажа по-евтино/, ако се вземе за целия престой летище-летище. Синът ми взеха преди 2 седмици от car2rent летище Ханя-хотел /още 1 препоръка за тях/, но не знам има ли ги в Ираклион. Цената беше 117 евро за 3 пълни дни с пълна застраховка и плащане с карта. Така че твоята оферта ми се вижда супер. Проверях споменатите фирми тук - или нямат услуга за Ираклион, или цената е по-висока. Всяка от опциите има предимства и недостатъци, но колкото повече се замислям, май кола за целия престой ще е по-добре. Кофти е, че ще мислим за паркиране, но пък ще можем по-комфортно да стигнем до мястото за настаняване, което никак не е наблизо. 1
tanil1965 Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 От Мустанг 4 пъти сме вземали кола, само,че от летището в Ханя. Много са точни. Е, колите им не са първа младост и хубост, но вършат работа, всичко си им работи. Чакат те на летището, попълвате документите, плащате и това е. После оставяте колата и ключовете и довиждане до следващото лято. Ние тази година пропускаме за съжаление. 3
Romana Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 Миналата година ползвахме Monza Rent a Car от Ираклион, за 1 седмица, обаче през октомври. Платихме 132 евро на място, с тяхна застраховка. Колата беше Фиат Панда хибрид, резервоарът беше наполовина, така я и върнахме. Нищо не погледнаха по колата, оставихме я на техния паркинг, който е на около 800м от летището, та правят трансфер до там. С оглед на ниската цена, преглътнахме чакането за трансфера при пристигане.
Седем Два Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 2 hours ago, ДиянаВ said: Доволни ли останахте? Аз се чудя как да процедирам. След малко повече от месец кацаме в Ираклио за едноседмична почивка с настаняване в Елаунда, близо до Агиос Николаос. Първоначално мислех да се придвижим дотам с автобус и да наемем кола на място за последните 3-4 дни. Така уж да не се изкушавам от отскоци тук и там и наистина да имаме почивка поне за 3 дни 😃. Сега като разцъквам по фирмите цената идва еднаква за 4 и за 7 дни, даже и по-висока, ако връщането е на летището. Не знам на място дали ще има по-изгодна оферта. Не всички си показват цените. Не ни бива и в пазарлъците😉 Тази фирма Мустанг ми дава най-ниска цена за 7 дни /5-12.09./ - 186€, ако се плати на място в брой или 195€ при плащане с карта, т.е. към 26-27€ на ден без допълнителни застраховки и депозити. Според вас добре ли е тази цена? Екстра е цената, взимай смело, още повече с кола ще имаш свобода да се придвижваш където си поискаш всеки ден било то на дълги или на съвсем къси разстояния. Само внимавай каква точно кола ще ти дадат, че миналата година от Monza в полунощ получихме една баничарка, която бе пред разпадане, на баир вдигаше 60 км. в час максимум и пътуването до най-източната част на острова си беше тегаво. 1
ДиянаВ Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 55 минути , Седем Два каза: с кола ще имаш свобода да се придвижваш където си поискаш всеки ден От това се притеснявам 😂 Резервирах вече най-икономичната и евтина - Тойота Айго или подобна. За трима души - елегантни 😜, ще свърши работа. Веднага получих потвърдителен имейл, а преди малко и по телефона ми се обади един мъж. Не съм плащала предварително нищо и се зачудих впоследствие дали ще са сериозни, но след разговора се успокоих. Доволна съм засега от решението. Мерси за включването ви🙂 1 1
Zaro Публикувано: 31 юли, 2025 Автор Публикувано: 31 юли, 2025 преди 3 минути , ДиянаВ каза: От това се притеснявам 😂 Резервирах вече най-икономичната и евтина - Тойота Айго или подобна. За трима души - елегантни 😜, ще свърши работа. Веднага получих потвърдителен имейл, а преди малко и по телефона ми се обади един мъж. Не съм плащала предварително нищо и се зачудих впоследствие дали ще са сериозни, но след разговора се успокоих. Доволна съм засега от решението. Мерси за включването ви🙂 Няма нищо критско в плащане с карта. Няма повод за притеснения. 1
jorocontrola Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 35 минути , Zaro каза: Няма нищо критско в плащане с карта. Няма повод за притеснения. Местните фирми обичат в кеш, на ръка или в брой 😉 Родна мила картинка 🙂 1
ДиянаВ Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 3 часа, Romana каза: Миналата година ползвахме Monza Rent a Car от Ираклион, за 1 седмица, обаче през октомври. Платихме 132 евро на място, с тяхна застраховка. Колата беше Фиат Панда хибрид, резервоарът беше наполовина, така я и върнахме. Нищо не погледнаха по колата, оставихме я на техния паркинг, който е на около 800м от летището, та правят трансфер до там. С оглед на ниската цена, преглътнахме чакането за трансфера при пристигане. Проверих ги и тези, за да не ме е яд😉. За моя клас кола цената със застраховка от 10€ на ден излиза 181€. Като се има предвид, че Мустанга ще ме посрещнат с табела на летището и паркирана кола 5€ разлика я преглъщам😃. Благодаря и на теб за включването🙂
ДиянаВ Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 2 часа, Zaro каза: Няма нищо критско в плащане с карта. Няма повод за притеснения. Не ме разбра, но карай. Притеснява ме, че с кола ще имаме свободата да се придвижваме. В случая уж целя морска почивка с хотелче срещу плажа, но да видим😜 1
Zaro Публикувано: 31 юли, 2025 Автор Публикувано: 31 юли, 2025 преди 54 минути , ДиянаВ каза: Не ме разбра, но карай. Притеснява ме, че с кола ще имаме свободата да се придвижваме. В случая уж целя морска почивка с хотелче срещу плажа, но да видим😜 Ми не я карайте тогава. Стойте си в хотелчето срещу плажа. То не е задължително.
Argentique Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 Преди 1 час, ДиянаВ каза: Не ме разбра, но карай. Притеснява ме, че с кола ще имаме свободата да се придвижваме. В случая уж целя морска почивка с хотелче срещу плажа, но да видим😜 Свобода ще имате, ма желание кой ще има? - Чавето максимум до някой по-голям курорт с движение или инстаграмабъл място. - Половинът, ако правилно разбирам, ще е по минималното съпротивление, демек закво да се мъча да шофирам някъде, където го има същото. И остана още един, с щръклици 🤪🤣 2
ДиянаВ Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 2 часа, Zaro каза: Ми не я карайте тогава. Стойте си в хотелчето срещу плажа. То не е задължително. Хубава работа, пари са се давали😂 Ама то и за хотела се отнася същото🙃 Благодаря ви още веднъж, оправих въпроса с колата. Очаквайте ме скоро в друга тема за Крит, където ще събирам “щръклици” 😄 2
ДиянаВ Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 3 часа, Argentique каза: Чавето максимум до някой по-голям курорт с движение или инстаграмабъл място Понякога Ния много ме изненадва и последно каза, че не я познавам⚡️ В Юрмала вика: - Ей тука да бяхме дошли на море. Аз: Ти добре ли си? Хората от тези държави идват на нашето море. Тя: Ми тъкмо ще съм единствената от класа била на море в Балтийско море😄 Препоръчах й за догодина Северно море🤪 1
antea Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 такива са цените, около 27 евро на ден, понеже и аз ще буквам сега две коли за септември ги поразгледах тия дни, на фона на другата Европа и гръцки острови, това е просто без пари, особено на фона на нулевите разправии с депозити, и карти, и не, дай си Боже, щети кола на Крит не бих взела, само ако планирам нощувки в центъра на Петимно, без нея човек си самоограничава към 90,% от преживяването, което предлага островът 2
Otnesen Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 42 минути , ДиянаВ каза: Понякога Ния много ме изненадва и последно каза, че не я познавам⚡️ В Юрмала вика: - Ей тука да бяхме дошли на море. Аз: Ти добре ли си? Хората от тези държави идват на нашето море. Тя: Ми тъкмо ще съм единствената от класа била на море в Балтийско море😄 Препоръчах й за догодина Северно море🤪 Щом вече е уреден транспорта и ще сте с автомобил да започнем с предложенията.... тъкмо дъщерята ще е единствената от класа била с лемур на главата... https://maps.app.goo.gl/rWuvxb6tomkXizF16 1 1
само Рени Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 Да ви похваля "CRETA RENT" с инфо за цени от миналото лято. Взехме колата от летището в Хераклион и я върнахме пак там на паркинга без оглед при връщането. Поискаха ни 246 евра за 11 дни, попитах за отстъпка и намалиха на 230 евра :). Дерзайте.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега