Прескочи до съдържание

Trip.com - мнения за резервации на хотел

iceman00

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Търсих из форума, но не открих мнения за резервация на хотел през Trip.com. Някой ползвал ли ги е?

За някои хотели ми дава цени по-ниски от тези в booking или hotels.com. Отделно ако имаш купени самолетни билети през тях, дава допълнителни отстъпки за отделни хотели в града, в който кацаш. Излиза и съобщение, че ако полетът ти бъде променен, имаш право на безплатна анулация на хотела.

Публикувано:

trip.com са ок ,но  ако се стигне до необходимост от съпорт , тогава няма да останеш доволен. Цените им е нормално да са по-ниски от Букинг, които поддържат успешно (най) високи цени в бранша , както и най-високият комисион. Хотелс.ком с досегашната си политика ( отпада от септември) от 10% кешбек във формата на безплатна нощувка , също бяха платформа с високи цени , наред с Букинг.  Трип.ком имат обичайно 3% кешбек през Ракутен , извън епизодични промота , за разлика от Букинг , Експидия и Хотелс , при които обичайно е 4-6%. В 9 от 10 случая , цените при настаняванията са най-ниски през аппа на Травелосити и техните перманентни кодове за намаления от -15/-16%, но ако потребител събира кеш/мили/точки през кешбек сайт, тогава вече математиката не излиза в повечето случаи…

Обичайно , най-изгодни цени  ( нет цена или с най-много мили кешбек) предлагат сайтовете , изискващи задължително предплащане ( радва ме, че и Букинг започнаха да предлагат подобна опция ) ,независимо безплатната анулация докато при големите хотелските вериги ( Акор , Хаят , Мариот, Хилтън , Бест Уестърн и т.н.) мембър рейтовете са без ценова конкуренция …

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 3 години по-късно ...
Публикувано:

Много празна тая тема бе. Я да я напълним малко. 

Опитвам резервация, за която пише, че преди 10 септември няма да ми искат пари. Обаче при потвърждението ми излиза съобщение, че ми дърпат цялата сума, само без някаква такса. 

image.png.ba2fa76c1b1c3796c3c5618d387ca437.png

image.png.018f0a621630ed0fd421dc63eaaf2ee0.png

Когато въведа CVC, получавам съобщение, че картата е валидирана. И после идва това: 

image.png.d3a833d9540f4561f253017cd1f5403c.png

• Шок 2
Публикувано:
преди 2 часа, Zaro каза:

Много празна тая тема бе. Я да я напълним малко. 

Опитвам резервация, за която пише, че преди 10 септември няма да ми искат пари. Обаче при потвърждението ми излиза съобщение, че ми дърпат цялата сума, само без някаква такса. 

image.png.ba2fa76c1b1c3796c3c5618d387ca437.png

image.png.018f0a621630ed0fd421dc63eaaf2ee0.png

Когато въведа CVC, получавам съобщение, че картата е валидирана. И после идва това: 

image.png.d3a833d9540f4561f253017cd1f5403c.png

В крайна сметка нищо не дърпат, въпреки че така изглежда. Преди 2-3 дни направих една резервация за Златните. Използвах ДСК картата и също искаше оторизация в приложението. Дадох одобри и не ми дръпна пари - плащането ми е през август. То и някъде из поясненията е написано.

В момента през трип може да се намери попадение - поне при мен излиза отстъпка от 15€ и още някакви според настаняването.

Букнах почивна станция Журналист на Златните 🙈😄 - 3 нощувки полупансион за трима за 325€, докато при букинг цената за същите условия е 458€ в момента. Преди 2-3 дни беше по-ниска, ама пак имаше 90€ разлика с трипа.

Е, в други случаи не е така. Затова разноглед ставаш с тия разлики от 20-30-…€ на ден, които за нищо ги нямат🤪

• Харесвам 1
Публикувано:

Това би трябвало да е само авторизация на картата, тоест нищо няма да дръпнат.

Ако не е, значи лъжат горе в условията.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, neuromancer каза:

Съобщение за верифициране на картата идва отделно:

Screenshot_20260615_221952_Revolut.jpg.0aca52e11e16a8c3831b3906bef80d16.jpg

Иначе цената бие всички други като условия.

Публикувано:

Доволна съм от Трип- през септември взех от тях настаняване в хотел в Хелзинки и всичко беше топ. И хотелът, и закуската, и цената. Понеже в последния момент удължих престоя си, платих веднага резервацията.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, neuromancer каза:

Не дърпат пари, не лъжат. Дори и не се блокира сумата. Както казах, изпробвано преди 2 дни. И аз отначало си помислих, че ще плащам и се омотах. След това реших повторно да тествам докрай и резервацията се получи без предплащане - стои неплатена и без следа за авторизация/верификация/одобрение/плащане и подобни в банката.

Публикувано:

В крайна сметка не взимат пари. За момемта са ми абсолютен фаворит за резервации, дават ми цени, които са по-ниски от други, постигнати с всякакви схеми и карти, абонаменти и т.н.

• Харесвам 7
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!
Стигнах до темата т.к. искам да направя резервация за хотел Терме в Баня и разликата в цената която ми дава приложението на Трип и Букинг е двойна 🫣не знам дали да им се доверя… В букинг за 4 нощувки е 900€+ в Трип е 300+ 👀 

Сякаш гледам цени от миналото 😂 Всичко Ок ли е с този сайт??

Благодаря предварително 

Публикувано:

Напълно ОК е сайта и често дава доста добри цени. Все пак сравни условията - безплатно анулиране, включени ли са СПА услуги, изхранване и т.н.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз използвах Трип за хотела ни в Париж, понеже ми показа най-добра цена и нямахме никакви проблеми.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 48 минути , bpetrova_ каза:

Всичко Ок ли е с този сайт??

Trip е ОК, самолетни билети съм взимал, сега и резервации имам. 

Виж, Booking, с тая цена, не е ясно дали всичко е ОК :biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Така… разгледах офертата по-подробно и всъщност се оказва че цената в трип е на НОЩ, и всъщност букинг показва крайна цена, която идва с около 200€ по-изгодно..

Добър трик 🤦‍♀️

Публикувано:
преди 6 часа, bpetrova_ каза:

Така… разгледах офертата по-подробно и всъщност се оказва че цената в трип е на НОЩ, и всъщност букинг показва крайна цена, която идва с около 200€ по-изгодно..

Добър трик 🤦‍♀️

Не е трик. И други платформи показват цена на ден, а не общо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пак с въпрос за Trip.com. 

Тъпо и упорито се опитвам да резервирам за точно определен хотел и дати на по-ниска цена, но всеки път ми излиза това съобщение, включително и на приложението:

image.png.7cb577d7c3b14cf9ffc8361b002f0008.png

След което дава малко по-висока цена, която също не може да се резервира. Като изляза и вляза отново ме връща на първоначалната цена, която отново не може да се запази.

1-2 пъти успях да пробия по някакъв начин системата и да запазя на по-ниска от предходната, но напоследък се закучиха нещата. Разликата с всички останали платформи и страницата на хотела е 30-40 евро - от 150 на 110-120 на нощувка. 

Някакъв трик за преодоляване?

Публикувано:

@Zaro ако е през app, да се изтрие data и cache, деинсталирай приложението и пак го инсталирай и пробвай наново. 

Веднъж стана от друг телефон и друго ip и стана номерът :)

• Харесвам 1
Публикувано:
На 17.07.2026 г. в 9:44, darinamarinova каза:

@Zaro ако е през app, да се изтрие data и cache, деинсталирай приложението и пак го инсталирай и пробвай наново. 

Веднъж стана от друг телефон и друго ip и стана номерът 🙂

И това не помогна, но явно е имало технически проблем, щото днес работеше безотказно и с още по-добри цени. 

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Трип последно време дава значително по-добри цени от Букинг и компания. Освен това с промото на Револют, реално печелиш по 3 точки на 1 евро за всичко. 

Проверявайте задължително различните версии в апа - примерно дори цената да е същата между Италия и евро и Индия в рупии, условията за канселация може да са различни - примерно при Италия е prepay now, free cancellation, a при Индия да е pay at the hotel, non refundable или refundable. 

И пак да кажа, че за еСим не съм намерил по-евтино от трип нищо до момента. И освен всичко статуса действителни намалява цената, както и като купиш полет, после имаш 90 дни отстъпки за всякакви хотели, защото си купил полет. 

Хайде, край на рекламата. 

• Харесвам 11
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

При мен си взеха парите, като пичове, за 1 нощувка.

Писах с чат и с човек, а и е написано, как парите били депозит и ще се освободят след чек аут, който е след месеци!

А на място, ще се плати още веднъж, тези съвсем за идиоти ни взеха или за живи безплатни банкови кредити.

Демек за всяка резервация, ще плащам, отделно и на място пак, стотици евро..и ще чакам да ми връщат после.

Пратих им снимка на плащането, искаха го, ама пак си знаят тяхното 

Thanks for waiting. As per checking the proof, The transaction status is "Pending", this appears to be a pre-authorization/temporary hold of €152.85 rather than a completed charge.

I completely understand your concern regarding your available funds for multiple bookings.Please be assured that a pre-authorization is only a temporary hold by your bank to secure your reservation, not an actual charge, and it will automatically be released after check-out.

Казах, че не е сериозно и чек аута е догодина и не мога да плащам за всяка резервация по 2 пъти, ще станат стотици и хиляди евро, макар да ги върнат някой ден.

Накрая ми каза, You can rebook again and select the prepay online option to collect the payment in advance; you don't need to pay when you arrive at the hotel for this option..

Май това е ключа за палатката, да плащаш предварително, макар да имаш отказ. Мисля, че индииците бяха така преди време.

Отказах резервцията, както ме посъветва чата и парите се върнаха веднага поне. Ще видя, дали да правя, защото имам същата резервация с агода, но ще го имам предвид за в бъдеще.

• Замислям се 2
Публикувано:

За някои хотели самият хотел държи да преоторизира предварително сумата и съответно при чекаут позволяват само кредитна карта да сложиш - вчера така буквах в Бразилия Fairmont и искаше преоторизация за 1400 евро (за след 8 месеца хотел). 

Когато обаче е prepay online, free cancellation - сумата се взима от Трип, които връщат парите до 1 ден, ако канселираш - тествано многократно. Та, ниските цени си идват с това неудобство, за съжаление. 

Примерно този Fairmont струваше 1450 евро на сайта на хотела, 1430 в Букинг и 1290 в Трип. Така че наистина са с много добри цени, просто трябва да им се съобразяваш с пинизите. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.