ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Тунис - май 2023 година. Ол инклузив. Хотел "Самира клуб' - Хамамет. Много останахме доволни. Храната - вкусна и разнообразна /вкл. риба и морски дарове, салати, сладкиши, готвено, скара и какво ли не/. Смес между арабска и европейска кухня. Пикантно , но не люто. За всекиго по нещо. Бирата добра. Местните концентрати също. Има няколко бара /вкл. и на плажа/. Алкохол се сервира до полунощ. Всички са любезни и не те гледат накриво, а напротив - кефят ти се. Хотела е от едни цветни бонбонени къщички. Хигиената на ниво, постоянно се чисти навсякъде, Басейна изключително чист. Има ролба и няколко игрища. Плажа започва от задната врата. Чадъри и шезлонги безплатни, както при басейна, така и на плажа. За барчето споменах. Пясъка фин като на Златни пясъци, няма камъни. Има и прекрасни градини с екзотични дървета и цветя. Аниматорският екип е супер. Всъщност те травят шоуто и чудесното прекарване на времето. Всяка вечер има представления на голямата сцена. 21 1 5 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Въпреки, че в хотела бе доста приятно, направихме и някои екскурзии. До Хамамет и Фригуя парк с такси. До Тунис, Картаген , Сиди бу Сайд и Сус с влак. А до Кейруан и Ел Джем си взехме организирана екскурзия. Следват снимките Хамамет 21 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Столицата ТУНИС 20 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Историческият КАРТАГЕН 22 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Синьо-белият град Сиди бу Саид 22 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Град СУС Пътуванията с влак са много евтини - между 2 и 5 лева за 100 км. Е, старички, бавнички и мръснички са, но какво да се прави....... 18 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 За Кейруан и Ел Джем си взехме организирана екскурзия , поради по-сложната логистика и отдалечеността на обектите от хотела. Попаднахме на страхотен гид от старото поколение, жива енциклопедия и останахме много доволни. Цена - 48 евро за възрастен и 24 евро за дете. Снимки от КЕЙРУАН Н + Жакаранда 23 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Римският амфитеатър ЕЛ ДЖЕМ 21 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Изключителният музей на мозайките в Ел Джем. Уникална красота... 22 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 FRIGUIA NATURE PARK - Това е най-големия зоопарк в Тунис. Огромен е, животните са на свобода и има много атракции. Гледахме шоу с тюлени, музикални изпълнения на традиционни песни, Сиана язди камила, храни лемурите и още други животни и остана много впечатлена. Отидохме с такси, което ни чака 3 часа и ни върна обратно в хотела. Цена 80 динара / 50 лева. За този парк, това е обичайна практика за Тунис. Вход за тримата - 40 динара / 25 лева. 21 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Оги, благодаря за разказа и снимките. Ние обмисляме компания да ходим през октомври и се колебаем между този хотел и MEDINA DIAR LEMDINA. Т.к. някои от нас ще ходим основно по екскурзии извън Хамамет, не ни се дават пари за по-луксозен хотел. Снимките са много хубави! 2 1 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Много благодаря!!! Другата седмица палим подметките. 3 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 7 юни, 2023 Автор Сподели Публикувано: 7 юни, 2023 Тунис е най-евтината страна за купуване на подаръци и сувенири. Аз понеже събирам какво ли не, си купих доста неща. Показвам само малка част от тях.... 10 2 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 6 април Сподели Публикувано: 6 април Здравейте, дали си спомняте цените на допълнителните екскурзии и имате ли контакти на местни туристически агенции, към които да се обърна? Планираме подобно пътуване и не ми се стои само в хотела... 🙂 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 6 април Автор Сподели Публикувано: 6 април преди 4 часа, r_nikolov1 каза: Здравейте, дали си спомняте цените на допълнителните екскурзии и имате ли контакти на местни туристически агенции, към които да се обърна? Планираме подобно пътуване и не ми се стои само в хотела... 🙂 Контакти на местни тур.агенции нямам. Не съм виждал и не сме ползвали. Във втория пост по-горе съм написал как действахме ние - влак, такси и една орг.екскурзия от фирмата.. 1 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май На 6.04.2024 г. в 20:54, ruwenzogy каза: Във втория пост по-горе съм написал как действахме ние - влак, такси и една орг.екскурзия от фирмата.. Здравейте, Дали си спомняме влакчетата от Хамамет до Сиди бу Саид на колко време пътуват? На рецепцията в Самира ми отговориха, че са на всеки 20-25 минути между 09 и 21 часа, но мисля, че във форума прочетох, че са само веднъж дневно. И също така - колко време е пътя с влака до там? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега