Hana Hana Публикувано: 17 юли, 2023 Публикувано: 17 юли, 2023 Здравейте. Искам да попитам как стои въпросът с обмяна на евро във франкове в Швейцария. Тъй като поради стекли се обстоятелства имам само евро в кеш ми се налага да обменям на място. Има ли някакъв начин, по който да не се набутам твърде много с излишни такси? Например в банка или нещо подобно? Пътувам от Милано до Chur. Въпросът ми се отнася по-скоро за региона около гарата там.
iaia_mama Публикувано: 17 юли, 2023 Публикувано: 17 юли, 2023 преди 2 часа, Hana Hana каза: Здравейте. Искам да попитам как стои въпросът с обмяна на евро във франкове в Швейцария. Тъй като поради стекли се обстоятелства имам само евро в кеш ми се налага да обменям на място. Има ли някакъв начин, по който да не се набутам твърде много с излишни такси? Например в банка или нещо подобно? Пътувам от Милано до Chur. Въпросът ми се отнася по-скоро за региона около гарата там. В Швейцария може да се обменят пари в клон на банка, чейндж бюро, големите хотели и летищата. В Chur - от гарата, щом излезеш от нея, по улицата напред на около 100м има офиси на две банки, доколкото си спомням. Има също два клона - на Райфайзен и друга някаква банка, пак на около 100м, но наляво от гарата. А като цяло, в Швейцария много рядко ще ти потрябват пари в брой, евентуално на пазара. Навсякъде може да се плаща с банкова карта. п.п. Сетих се, че има и офис на Western Union на първи перон надясно от изхода на гарата.
Тиби фен Публикувано: 3 септември Публикувано: 3 септември Може ли в Швейцария да се обменят норвежки крони?
Бръмбар Публикувано: 3 септември Публикувано: 3 септември преди 27 минути , Тиби фен каза: Може ли в Швейцария да се обменят норвежки крони? Сигурно може, ама не знам за какво ще са ти. За седмица в Норвегия не сме използвали никакъв кеш (и заминахме без кеш). Дори и тоалетни могат да се плащат с карта. Edit: Сега като се замислих, може би не разбрах правилно въпроса и не искаш да сменяш швейцарски франкове за крони, а обратно и ако е така, не ми е много релевантен отговорът.
iMari Публикувано: 3 септември Публикувано: 3 септември преди 34 минути , Тиби фен каза: Може ли в Швейцария да се обменят норвежки крони? По принцип всичко навсякъде може да обмениш, въпроса е колко ще ти е изгодно. Например Тавекс съм виждала къде ли не в Европа, обикновенно техните курсове са приемливи. Не вижам обаче да имат офиси в Швейцария, но пък имат в Норвегия. Ако идвате от там може да обмените предварително. Вие ще прецените дали ви е изгодно. https://tavex.no/
Тиби фен Публикувано: 3 септември Публикувано: 3 септември Проблемът е, че имам останали норвежки крони и искам да ги разкарам. В България не ги обменят, затова мислех ако има вариант, когато след месец ще съм в Швейцария там да се отърва от тях.
Velyana Публикувано: 3 септември Публикувано: 3 септември И в Швейцария май не ги взимат много много. Знам , че шведските крони само в някои банки и до 100 крони могат да се обменят, едва лк за норвежките е по- различно. Много зависи и къде ще търсиш в Швейцария- Цюрих, Базел, Женева може и да се намери някой да ги смени, но в кантоналните банки и малките клонове едва ли.
Тиби фен Публикувано: 3 септември Публикувано: 3 септември В ЕС не ги купуват, а само продават поради някакъв регламент срещу прането на пари, който не е подписан от Норвегия. Ако и в Швейцария не ги купуват, ще ги обменям в Турция, Там поне миналата година на летищата ги обменяха.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега