Lyubina Публикувано: 3 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 Налага се за един ден да отида до Бургас, да свърша някаква работа и да се прибера. От години пътувам само с колата. Но в този случай ми се струва, че ще ми дойде малко тежичко. Не че не съм го правила и преди, но това се пада точно след смяната на времето, което предполага, че връщането ми ще е само по тъмната част на денонощието. Реших да погледна алтернативи с обществен транспорт и съм ужасена от перспективата, че не само няма подходящи автобуси рано сутринта, но и дори най-ранните пътуват поне по 7 часа, което означава че не ми вършат работа. А уж е само магистрала, и няма 400 км. Остава влак - ама нощен. Защото в края на октомври вече и полети май няма. Идеи? ИЛи да си се мятам пак на Клио-то и да хуквам? Връзка към коментар
marycap Публикувано: 3 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 преди 9 минути , Lyubina каза: Идеи? Погледни в групите "Споделено пътуване Бургас- София" и "Споделено пътуване Созопол-София". Допълвам- "Пътуващи София- Бургас". Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 3 октомври, 2023 Автор Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 Мислиш ли, че ще има луди, които да тръгнат по тъмно в понеделник от София за Бургас? По-скоро ми се струва вероятен обратния вариант. Връзка към коментар
marycap Публикувано: 3 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 преди 2 минути , Lyubina каза: Мислиш ли, че ще има луди, които да тръгнат по тъмно в понеделник от София за Бургас? По-скоро ми се струва вероятен обратния вариант. Луди- всякакви😊Всичко е въпрос на късмет. 2 Връзка към коментар
Ledi Публикувано: 3 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2023 @Lyubina, Пътувайте с влак, спален вагон. Можете да закупите билет на релационни цени. Имате избор за спално място , ако желаете да пътувате сама в купето закупете бизнес класа . Няколко пъти съм пътувала, чисто е . Дано да има билети за спалните места, че лятото свършват бързо. 1 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 10 октомври, 2023 Автор Сподели Публикувано: 10 октомври, 2023 За Бургас, окзава се, влаковете не предлагат бизнес-класа на спалните места/купета/вагони. Няма даже и първа такава. И отново пътуването е поне 7 часа (в най-добрия случай), ако влакът не закъснее някъде по пътя. А имам час, в който трябва да съм там, за където съм тръгнала. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 10 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2023 преди 21 минути , Lyubina каза: За Бургас, окзава се, влаковете не предлагат бизнес-класа на спалните места/купета/вагони. Няма даже и първа такава. И отново пътуването е поне 7 часа (в най-добрия случай), ако влакът не закъснее някъде по пътя. А имам час, в който трябва да съм там, за където съм тръгнала. Не, че те убеждавам да пътуваш с влак, но нощният влак до Бургас има бизнес класа, спален вагон. Предполагам, че трябва да пътуваш на 29 или 30.10.И на двете дати има налични бизнес купета. Може да провериш тук, необходимо е да си направиш профил, за да купиш онлайн. https://bileti.bdz.bg/ 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 10 октомври, 2023 Автор Сподели Публикувано: 10 октомври, 2023 Понеже точно там гледах, но не за тази дата, няма такава опция. Но ще мисля, можеда мина и през гарата, за инфо. Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 10 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2023 преди 1 час, Lyubina каза: Понеже точно там гледах, но не за тази дата, няма такава опция. Но ще мисля, можеда мина и през гарата, за инфо. Може и в бюрото на БДЖ в подлеза на НДК да минеш. Аз лично винаги от там си купувам билети,както и за информация пак там отивам. И аз ти препоръчвам спален вагон,удобно и чисто е,приятно се пътува. 2 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 30 октомври Сподели Публикувано: 30 октомври Я кажете как са спалните вагони зимата - топло ли е най-вече? На 21.12 кацаме в София и искаме да се доберем до Бургас. Върти ми се еретичната (според майка ми) идея да го направим с нощния влак, ама ще сме двама възрастни + чавето на 2,5 години. За закъснения не се притеснявам, важно ми е да не е студено вътре, особено повече отколкото навън 😄 . Иначе малкият си спи спокойно в самолети, влакове, автобуси, ресторанти, в дискотека не сме го пробвали. Заспи ли един път и е бетон. Другият ми вариант е с кола под наем, ама ще я ползвам само за отиване и връщане, та затова влакът ме влече някак. Връзка към коментар
hristov.hb Публикувано: 30 октомври Сподели Публикувано: 30 октомври На племенника ми през последната година и половина му се наложи да ходи много пъти служебно от София до Бургас. Почти винаги, включително и през зимата пътуваше със спален вагон и бе много доволен от услугата. По разписание влакът пътува около 6 ч. 30 мин., което за повечето хора е леко недостатъчно като време за наспиване. 2 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 30 октомври Автор Сподели Публикувано: 30 октомври Аз нямам опит, въпреки всичките ми пътувания в тази посока.😳 Не можах да преодолея себе си (и спомените ми от миналия век 😉 ) и да се кача на нощен влак . Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 30 октомври Сподели Публикувано: 30 октомври преди 3 часа, hristov.hb каза: На племенника ми през последната година и половина му се наложи да ходи много пъти служебно от София до Бургас. Почти винаги, включително и през зимата пътуваше със спален вагон и бе много доволен от услугата. По разписание влакът пътува около 6 ч. 30 мин., което за повечето хора е леко недостатъчно като време за наспиване. Ще спи после при баба си и дядо си, ако не му е стигнало 😄 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега