Прескочи до съдържание

Въпроси относно Занзибар

nbstw

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ние бяхме в Нунгви през Март тази година. За безопасност през деня на светло бих казала да, като сме се разхождали спокойно и извън хотелските зони, но без да се отдалечаваме прекалено. Реално нямахме и много време тъй като повечето дни бяхме с организирани екскурзии, за които ни взимаха от хотела и ни връщаха до него. Или се разхождахме по плажа където водата и гледката са за предпочитане през сгушените къщурки навътре в града. Намират се доста магазинчета за сувенири, агенции за всякакви екскурзии и масажни зали в града, които не се виждат от плажа, но съм сигурна, че имат своите бийч бойс, дебнещи туристите по плажа 😁
Визи имахме предварително издадени, доста бърза и лесна процедура. Направи ми впечатление, че хората от самолета ни масово нямаха и стана малък хаос и гъчканица, тъй като летището им е малко и става с изчакване за попълване на документи и плащане на съответните гишета. 

Публикувано:

Здравейте , да предполагам с визите ще е така на място но щом има тази опция е ок. А как стоят нещата с комарите , маларията и др. ? И също дали да обменяме от тяхната валута ( и къде) или да си вземем само долари ?

Публикувано:

Не си бихме никакви ваксини и Аутан-а вършеше чудна работа вечер. 2 опаковки си заминаха. Приятелят ми имаше 2-3 ухапвания, които мажехме често с фенистил и нямаше проблеми.  Единствената вечер, в която имаше видимо доста насекоми беше след цял ден дъжд, през останалото време даже не съм забелязала да има комари. Вечер вечеряхме винаги навън или в хотела или в някой близък ресторант отново на открито. 
От местната има валута нямахме предварително и четох доста, че курсът на летището е убийствен и така и си останахме само с доларите. Навсякъде цените ни ги даваха в долари и в шилинги и при връщане на ресто винаги беше в шилинги и така се сдобихме с тяхната валута. Картовите плащания където са възможни обикновено са придружени с такса % от сумата, заради банковите такси които самите заведения плащат за обслужване и като цяло не винаги има смисъл. Ако имате включен трансфер от летището, който да заплатите на място най-добре подсигурете точна сума, на нас така и не ни върнаха в никаква валута ресто 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

за всички организирани занимания спокойно може да си плащате в долари. Лично мое мнение, но не мисля че има смисъл от шилинги предварително да се взимат. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.