Прескочи до съдържание

Планове за Гърция и актуална информация

Thierry Henry

Препоръчани мнения

Публикувано:

Поздрави от София! Докато летяхме, попрочетох малко за Кефалония и Пелопонес. Ще направя някакви идейни плана и за двете места и като наближи времето, ще преценим накъде да поемем. Нямаме деца и нещата са лесни в това отношение. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Фериботни компании в Гърция обявиха, че свалят цените на билетите с до 30% до края на септември 2025 г. Намалението не е за всички линии, а за по-малко натоварените. 

https://www.segabg.com/hot/category-economy/feriboti-gurciya-svalyat-cenite-30-za-lyatoto

• Харесвам 5
Публикувано:

На Пелопонес мисля, че бая народ ходихме докато имаше евтини полети. Аз бях 8-15 септември, горещо беше определено през деня. Водата много топла. Тълпите бяха редуцирани по плажовете. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

@DGTG Плажовете и местата от северната страна са по-диви и може да духа доста. Ако търсите по-топла вода и припек, изберете южните плажове и настанявне там..  островът е малък и от летището до град Скиатос е нещо като 15 мин. пеш по "празен селски път". Ако ви се върви, по спомен всичко може да се извърви пеш. Ако отседнете в Скиатос и около него, ще ви е удобно и да хващате по някое фери за разходка до съседните спорадски острови. На пристанището в Скиатос има и оферти за екскурзии до по-малките острови около острова. Те са от южната страна и са добре, дори и да минават големи кораби, не вдигат кой знае колко огромни вълни.

ПС: Бира Репи (в фар за лого, на името на едното малко островче с фара) е много гадна, но трябва да се опита 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:

"Къде го чукаш, то къде се пука" стана нашата работа. След като мъжът ми разбра, че за Кефалония или Пелопонес ще прекара в колата толкова, колкото и на плажа, тържествено се закле, че планираната седмица ще бъде в отпуск и нежно "нареди" да търся нещо със самолет. И аз взех, че го намерих - о.Родос. Били сме преди емнайсет хиляди години в стария град за 1 ден, така че го броим "непосещаван". Директен полет с Райън, намерихме и хубава къща с басейн над Калатос и воала! Само остана колата под наем и сме готови с подготовката.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, DaBo каза:

"Къде го чукаш, то къде се пука" стана нашата работа. След като мъжът ми разбра, че за Кефалония или Пелопонес ще прекара в колата толкова, колкото и на плажа, тържествено се закле, че планираната седмица ще бъде в отпуск и нежно "нареди" да търся нещо със самолет. И аз взех, че го намерих - о.Родос. Били сме преди емнайсет хиляди години в стария град за 1 ден, така че го броим "непосещаван". Директен полет с Райън, намерихме и хубава къща с басейн над Калатос и воала! Само остана колата под наем и сме готови с подготовката.

Днес Родос доста го е тресло. Дано спрат земетресенията до тогава! За всеки случай резервирай с право на анулиране 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , Дани Магелани каза:

Днес Родос доста го е тресло. Дано спрат земетресенията до тогава! За всеки случай резервирай с право на анулиране 

Неприятно... Винаги резервирам с безплатна анулация. Ама има три месеца и половина дотогава, дано няма повече такива новини!

Публикувано:

ще си изкарате супер там, @DaBo,  сигурна съм 🙂 точно такова  прекарване направихме миналия септември,  Калатос е страхотен плаж, климатът е чудесен по това време, юли ни беше доста по-горещо и препълнено, и с готина къщичка под ръка няма какво повече да търсите

по силата на същата логика, дългия път до Кефалония, ние пък май ще потретим Крит, то ще стане, че ги редуваме през година с Родос 😃

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, DaBo каза:

Само остана колата под наем и сме готови с подготовката.

Efrem rent a car  (info@efremrentacar.gr)
(+30) 22410 85975
препоръчвам!

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:

Тези директни полети до Крит, Родос, Корфу, Скиатос ги намирам за голямо удобство. Дано продължат и се увеличат дестинациите. За съжаление аз тази година не можах да наглася някой уикенд до там. 

Обаче с безплатните резервации за настаняване ми става вече невъзможно почти - датата, до която са безплатни се изтегля все по-напред във времето, а които ми харесват се заемат доста рано, но ние ходим в активния сезон, може би след средата на септември е по-лесно. 

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Днес един приятел пътува към морето в Гърция /през Кулата/ и сподели, че се е забавил само на тол таксите – чакал около 10 минути. Нататък пътят бил спокоен и без задръствания. Явно само на границата се образува малко опашка заради таксите. Обратно отново е чакал същото време. 

Само да добавя, че тези които имат pass минават транзит (примерно - тировете и всички коли с pass) без да се редят на опашките.

Редактирано от Иван Попов
Добавяне на инфо
  • Харесвам 4
Публикувано:

Много хора вече имат от джаджите с тол пасовете, на нас все по-често ни се случва да чакаме и на тях. Разбира се, в пъти по-малко отколкото на обичайните бариери на магистралите. Скоро ще трябва да слагат по повече от автоматичните за хората с пасове 🙂 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.