Прескочи до съдържание

Планове за Гърция и актуална информация

Thierry Henry

Препоръчани мнения

Публикувано:

Хубавите локации в Гърция хич не са евтини и всяка година поскъпват, дори за тия износени ръкави. Не знам колегата как точно е избрал Миконос, щото му се носи една пеее.ска слава.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

На мен ми излезе по-евтино пътуването, което направих до Пукет и Банкок, в сравнение с почивката на Родос и Халки миналата година 🙂 

12 години се каня да попитам форума , за да разбера защо, какво и как се  харесва гръцката селяния в комплект с необосновано високи цени сравнени с европейските и не само! Може би големи групи български.... потребители - - - - намират отговор на много личностни необходимости в себе си там, в ГЪРЦИЯ!?

П. П. "Селско" не се има предвид лошо, по скоро ниско КАЧЕСТВЕНО спрямо съизмерими времево цени. /Спомням си почивка в Мартиника и Гваделупа с включени полети на много близки цени. / Хората в Гърция са прекрасни както навсякъде по света, но  фаворитизирането на не съществени плюсове измества фокуса от реалността, съизмеримата реалност. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

На мен ми излезе по-евтино пътуването, което направих до Пукет и Банкок, в сравнение с почивката на Родос и Халки миналата година 🙂 

Значи Велинград не е за теб.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, Doctor Who каза:

12 години се каня да попитам форума , за да разбера защо, какво и как се  харесва гръцката селяния в комплект с необосновано високи цени сравнени с европейските и не само!

Харесвам Гърция, но самата мисъл, че ще отида някъде, където ще съм заобиколена отново с нашенци с всичките им проявления, от много години ме отказва да тръгна натам. В комбинация с това, че плажовете отдавна изгубиха притегателната си сила за мен, Гърция изобщо не ме привлича.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

На мен трите ми пътувания миналата година до Виена, Лисабон и Брюксел ми излезнаха общо по-малко отколкото едната ни седмица в Родос.

Ама предполагам може би защото бяха служебни и не съм плащал нищо …

• Шок 1
  • Смея се 17
Публикувано:

Аз не помня някога да не ми е било хубаво в Гърция, но и никога не съм ходила на море на Халкидики. Веднъж спахме в Паралия Катерини на път за Метеора и после и аз дълго се чудех защо българите бият толкова път за гръцкото море като си имаме Китен. 🙂

Но по някое време открих островите и да... определено ми хареса гръцкото море. 😍 Но не бих пътувала в пик периода от средата на юли до края на август, когато жегата е ужасна и навсякъде е пренаселено и скъпо.

@Doctor Who, мен друг въпрос не ми дава мира почти 10 години.Не засяга конкретно Гърция, но през лятото има много репортажи от там. Ама трябва някой да обещае, че ще ме защитава като болшинството ме нападне, за да събера смелост да го задам.😂 

А и да знам, че @ven62 е на линия. 🙃Не съм сигурна, че той ще ме защитава, но поне да напише нещо смешно и така да разведри обстановката, за да не ме изяде форума с парцалите. 😛 А и доколкото помня е въздържател, може и него да го мъчи същия въпрос.

• Харесвам 6
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 10 часа, chandni каза:

Харесвам Гърция, но самата мисъл, че ще отида някъде, където ще съм заобиколена отново с нашенци с всичките им проявления, от много години ме отказва да тръгна натам.

Миналата година не видяхме ни един българин към края на септември, но това на Андрос, Тинос, Сирос. Като цяло човекопотокът по фериботите се беше засилил към Миконос и Санторини (китайци,  американци и т.н.). 

Тези двата топ острова ги пропускам все, като единия път съвсем немагелански оставих да ми изгорят едни билети до Миконос. 😀 Чудех се дали да попитам форума за идеи за някое зимно Санторини, ама засега ще почакам малко....

Ако ходя в Гърция, избягвам топ сезона и топ местата. Многото хора ми пречат. Досега чак толкова скъпо не е било. Но ако отида юли и август, ще е доста по-скъпо от Тайланд. 😃 Но наполовина по-евтино от селата в Хърватска с техните селяни. 😂

Никога не съм стъпвала на Халкидики, а съм била само на Тасос през май и октомври, така че съм си запазила идиличната представа за празно гръцко море.

На Лесбос и Самос също нямаше много хора през юли и цените бяха добри. 

@Иван Попов, ако иска да спести някой лев, да хване от Миконос фери до Сирос и една-две вечери да изкара там. Поне да види красив град и някой по-поносим ценово плаж. Но партита няма. 😜

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , iMari каза:

Аз не помня някога да не ми е било хубаво в Гърция, но и никога не съм ходила на море на Халкидики. Веднъж спахме в Паралия Катерини на път за Метеора и после и аз дълго се чудех защо българите бият толкова път за гръцкото море като си имаме Китен. 🙂

Но по някое време открих островите и да... определено ми хареса гръцкото море. 😍 Но не бих пътувала в пик периода от средата на юли до края на август, когато жегата е ужасна и навсякъде е пренаселено и скъпо.

@Doctor Who, мен друг въпрос не ми дава мира почти 10 години.Не засяга конкретно Гърция, но през лятото има много репортажи от там. Ама трябва някой да обещае, че ще ме защитава като болшинството ме нападне, за да събера смелост да го задам.😂 

А и да знам, че @ven62 е на линия. 🙃Не съм сигурна, че той ще ме защитава, но поне да напише нещо смешно и така да разведри обстановката, за да не ме изяде форума с парцалите. 😛 А и доколкото помня е въздържател, може и него да го мъчи същия въпрос.

Айде питай вече, че няма да мога да си направя първата предобедна дрямка от любопитство :wink3: 

Аз ще те защитавам като временен въздържател 🙃

Островите са си различни и има смисъл от някой и друг бърз набег до тях.

Мен обаче ме дразни колко необяснимо скъпи са нощувки, фериботи и тн в Гърция, така че отскачаме до там когато има директен полет на много прилична цена и рядко съжаляваме. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 19 минути , Lindt каза:

Айде питай вече, че няма да мога да си направя първата предобедна дрямка от любопитство :wink3: 

Аз ще те защитавам като временен въздържател 🙃

Благодаря ти! 🙂

Изчакай още малко, само да събера смелост. А и Вен да даде знак, че е буден.

🤣

• Смея се 9
Публикувано:
преди 19 минути , Lindt каза:

Мен обаче ме дразни колко необяснимо скъпи са нощувки, фериботи и тн в Гърция,

И мен ме дразнят фериботите, а пък ако човек има кола, става безумно. 

Нощувките са по-гъвкави, особено извън топ сезон и места. Миналата година нямаме нощувка над 60€ за две човечета, всичко с оценка 9+ в Букинг и не на баба ми студиото с чамови мебели (не че и на такива не бих отишла).

Май досега най-много съм плащала на Куфонисия, но беше в самия край на юни - чудно жилище с гледка море и всеки ден ни носеха изстудена диня. 😀 Пък и островът е с ограничено предлагане на места за настаняване. Там окончателно се отказах от идеята да ходя в сезон по инстаграмърски места... Стада от шумни италианци най харесвам в родината им. 🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

И мен ме дразнят фериботите, а пък ако човек има кола, става безумно. 

Нощувките са по-гъвкави, особено извън топ сезон и места. Миналата година нямаме нощувка над 60€ за две човечета, всичко с оценка 9+ в Букинг и не на баба ми студиото с чамови мебели (не че и на такива не бих отишла).

Май досега най-много съм плащала на Куфонисия, но беше в самия край на юни - чудно жилище с гледка море и всеки ден ни носеха изстудена диня. 😀 Пък и островът е с ограничено предлагане на места за настаняване. Там окончателно се отказах от идеята да ходя в сезон по инстаграмърски места... Стада от шумни италианци най харесвам в родината им. 🙂

Е, да, ама извън сезон след септември поизключваме директните полети от София и си е по-скоро за лежерно морско пътуване на по-забито място. А и без кола и извън сезон често е трагично в Гърция придвижването. 

Така или иначе всеки си намира своя начин да отиде и да му е приятно или просто спира да ходи в Гърция 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:

Ъъъ...така. :blush:

Добре, значииии....

А вие защо си снимате бирата?

Край, няма връщане назад.:help:

П.п. Всъщност защо да няма? Имам цял час да изтрия въпроса, ако стане напечено и да се правя на луда, че редактора на телефона се е объркал. Не ме цитирайте! 😝

• Браво 1
  • Смея се 11
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, iMari каза:

Добре, значииии....

П.п. Всъщност защо да няма? Имам цял час да изтрия въпроса, ако стане напечено и да се правя на луда, че редактора на телефона се е объркал. Не ме цитирайте! 😝

Ама това ли било … то много по-резонни теми има тук, с които да се заеме човек да се шегува (и това да се прави от мен самият, разбира се - в пъти по-оригинален и способен човек в този занаят от набедени).

Така, че тук съвсем без подигравка моментално ще се заема лично да отговоря: за личен архив!

• Харесвам 2
Публикувано:

Не ме разбирайте погрешно, не се подигравам. 🙂 И аз пия бира.

Но темата със снимките беше една от първите, които видях във форума и ме озадачи откъде идва този фетишизъм, конкретно към това питие. Да беше вино, разбирам, там етикета дава информация за сорт, реколта, произход и т.н. 

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, iMari каза:

Добре, значииии....

И аз не знам. Откакто сестра ми каза, че й е писнало от тези безсмислени снимки, и аз се чудя и май вече не ги правя, ако не е много шарено етикетчето. 

Макар че тя пък ако ме слушаше и си беше изпила предложения от мен Шнайдер с 8% алкохол,

Messenger_creation_B372D08E-4EFB-4391-B8FF-6F37D7D1BAB8.jpeg.96e37fb1a6a5fe141744dd02b6048a5c.jpeg

щеше много по-успешно да се отдаде на съзерцание на Шнигльогхени вчера, а не да се чуди какво прави в Германия 😄

Messenger_creation_918631536804533.jpeg.ea77406edc9eb052ddf2f1fc163ada37.jpeg

Но сериозно, мисля, че всяка страна си има Крафт бири и ако си ги колекционираш и помниш, си тръгваш от там с компилация снимки. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 35 минути , iMari каза:

Не ме разбирайте погрешно, не се подигравам. 🙂 И аз пия бира.

Но темата със снимките беше една от първите, които видях във форума и ме озадачи откъде идва този фетишизъм, конкретно към това питие. Да беше вино, разбирам, там етикета дава информация за сорт, реколта, произход и т.н. 

Фетишизмът към бирата е правопропорционален на размера на обиколката на шкембето! Затова има и бирено шкембе, а няма винено/ракиено такова 🥃

а по темата с тези, дето измислили секса, ма римляните го развалили, като добавили жената в него, ситуацията отново е правопропорционална, но на еснафщината и нихилизма - няма човек с над 3 грама мозАк и владеещ повече от 5 думи на ингилизки, който да предпочете Китен с претенциЙ пред Италия, Португалия и тн

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, Doctor Who каза:

12 години се каня да попитам форума , за да разбера защо, какво и как се  харесва гръцката селяния в комплект с необосновано високи цени сравнени с европейските и не само! Може би големи групи български.... потребители - - - - намират отговор на много личностни необходимости в себе си там, в ГЪРЦИЯ!?

П. П. "Селско" не се има предвид лошо, по скоро ниско КАЧЕСТВЕНО спрямо съизмерими времево цени. /Спомням си почивка в Мартиника и Гваделупа с включени полети на много близки цени. / Хората в Гърция са прекрасни както навсякъде по света, но  фаворитизирането на не съществени плюсове измества фокуса от реалността, съизмеримата реалност. 

Близо е (от София), по-евтино е от Турция, а има места където много трудно се срещат сънародници. За качеството на храната и напитките, природата, оставям на вас да размишлявате. Отделно аз не повтарям едно и също място за настаняване и пак съм наникъде.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, iMari каза:

Благодаря ти! 🙂

Изчакай още малко, само да събера смелост. А и Вен да даде знак, че е буден.

🤣

Аз те подкрепям напълно без значение какво е мнението ти. @ven62 , чакаме те! 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 часа, Eva eva каза:

Точно и аз това си мисля, че ако си взема билети на промоция до Азия ще ми доста по-евтино вече от Гърция.....

Така, че вече ще дебна и няма да се занимавам с Гърция 🙃

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Ами Гърция е топ топ световна туристическа дестинация.Много често с нея обяснявам къде е България по разни зачукани кътчета в света. Няма някой който да не знае Гърция.Във Филипини ,Япония , миналата година и в Киргизстан  местни са ми казвали че мечтаят да отидат на Санторини щом разберат че съм европеец.

За масовия американец пък Европа се свежда до Париж , Лондон ,Гърция и Италия. Всичко друго им е почти като великите географски открития. Съответно те са и най-платежоспособните туристи покрай които се "нагажда" пазара.Отделно цяла Западна Европа се изсипва по островите.

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 часа, Argentique каза:

@Иван Попов, ако иска да спести някой лев, да хване от Миконос фери до Сирос и една-две вечери да изкара там. Поне да види красив град и някой по-поносим ценово плаж. Но партита няма. 😜

Може и така да направя, просто да сменя самия остров. Но аз искам всяка година да ходя на различен остров в Гърция. Всички са различни и си имат своята специфика, но с тези цени направо вече не се издържа за една нощувка 200/300/400 евро и отново всичко навсякъде българи, румънци, сърби и какви ли още не.

Аз като бях на Санторини дори се жениха едни американци. Хубав остров и красив, които си заслужа да се види 🙂 

Научиха се май само на пари съседите ни малко стана като Велинград 🙃

471467668_122112120266647544_1015469377902394737_n.jpg.6c804ecdf596efe32af342417a315904.jpg

Само, че тук ще е всичко започна от една почивка в Гърция 😃

• Харесвам 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 21 минути , stanimir каза:

Ами Гърция е топ топ световна туристическа дестинация.Много често с нея обяснявам къде е България по разни зачукани кътчета в света. Няма някой който да не знае Гърция.Във Филипини ,Япония , миналата година и в Киргизстан  местни са ми казвали че мечтаят да отидат на Санторини щом разберат че съм европеец.

За масовия американец пък Европа се свежда до Париж , Лондон ,Гърция и Италия. Всичко друго им е почти като великите географски открития. Съответно те са и най-платежоспособните туристи покрай които се "нагажда" пазара.Отделно цяла Западна Европа се изсипва по островите.

Да не говорим, че Гърция, заедно с малко други държави, предлага неизчерпаеми възможности за културен туризъм с теми и обхват за последните няколко хиляди години, много от които основополагащи за нашата цивилизация. И в очите на определен кръг хора няма как да се сравнява с бананови "yes, sir" и "да, ше си седя на плажа 2 седмици подред" дестинации. Така, че нека се вдигат цените, тъкмо на нас ценителите ще ни е по-широко и спокойно и няма да са налага да се смесваме с експедия-отстъпкаджии.

🙂 

• Харесвам 4
  • Шок 2
Публикувано:

Когато някъде се чувствам добре и ми харесва, повтарям и потретвам и цената определено не е определяща, защото  кеф цена няма.  Лично аз най-добре си почивам на Гръцките острови и когато миналата година скипнах Гърция и заради други обиколки не ми остана време за там, усещането за безметежност  ми липсваше. В Гърция има толкова много варианти за почивка от безбожно скъпи до бюджетни, че не виждам как може цяла Гърция да се сложи под общ знаменател като скъпа и надценена дестинация. Има такива места в Гръцко, но определено има и други.  А и за един час се стига до Гърция, а не за 10-12-15 часа като до някое екзотично местенце, но хората сме различни и е нормално да ни харесват различни неща.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.