Прескочи до съдържание

Планове за Гърция и актуална информация

Thierry Henry

Препоръчани мнения

Публикувано:

@iMari, естествено, че те подкрепям за темата за бири. макар, че и там съм се разписвал, но то беше за да се изфукам с чудното белгийско градче Динант.

Да, определено бих се радвал да чета тема със снимки за секс, а не за бира. 

Но, ..., това е положението т.е. такива са ни магеланците.:wink:

(Кажи сега, че не съм джентълмен. Пренасочих хейта към мен, а теб те отървах за поне 5 страници напред.:wink:)

• Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 минути , ven62 каза:

@iMari, естествено, че те подкрепям за темата за бири. макар, че и там съм се разписвал, но то беше за да се изфукам с чудното белгийско градче Динант.

Да, определено бих се радвал да чета тема със снимки за секс, а не за бира. 

Но, ..., това е положението т.е. такива са ни магеланците.:wink:

(Кажи сега, че не съм джентълмен. Пренасочих хейта към мен, а теб те отървах за поне 5 страници напред.:wink:)

Аз като човек, участвал със снимки в календара и съответно свикнал с високи стандарти за качество, ще направя забележка за наклонения хоризонт на по-горните снимки. Нека се стараем повече в детайлите!

• Смея се 3
Публикувано:
преди 12 минути , Брани каза:

за наклонения хоризонт на по-горните снимки

Ами нали земята е сферична? Нормално е да е наклонена. Отделно ако няма наклон, няма да има и морски течения... 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 6 минути , Брани каза:

Аз като човек, участвал със снимки в календара и съответно свикнал с високи стандарти за качество, ще направя забележка за наклонения хоризонт на по-горните снимки. Нека се стараем повече в детайлите!

Аз като човек, със снимки в календара/ите и съответно свикнал с високите стандарти за качество ... на календарите, ще кажа, че всичките ми снимки в тях са с идеален хоризонт.:wink:

@iMari, прав бях, нали:

преди 30 минути , ven62 каза:

... Пренасочих хейта към мен, а теб те отървах за поне 5 страници напред.:wink:)

:biggrin:

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 56 минути , ven62 каза:

определено бих се радвал да чета тема със снимки за секс

А, представяш ли си в една такава тема колко кусури ще се търсят и колко акъл ще се дава?! 😃

Едва ли да се стигне до календар! 🤪

• Смея се 8
Публикувано:

Имам комшия грък, CEO на известна гръцка компания в БГ, с жена българка, с отгледани деца. Сцепват се да вършеят по различни места из Гърция, страшно много са видяли от всичко, дето е във високия клас, и още много имат, та мисълта ми е, че с островите и Пелопонес, един живот може да не стигне.

• Харесвам 9
Публикувано:

Сравненията тук са излишни.

Достатъчно прост народ ни заобикаля и търчи с националистически лозунги. 

Не превръщайте тази общност в място на разделение.

Гърия си е Гърция, България си е България, всеки може да си намери плюсове и на двете места, както и навсякъде по света.

Пътуваме, за да опознаем нови места и култури, не да ги съдим. 

• Харесвам 20
  • Браво 1
Публикувано:
На 23.02.2025 г. в 15:11, Asya Assenova каза:

Тук определено не съм съгласна. Зависи къде точно ще спиш в Гърция и в Азия. Веднага ще ти дам за пример Сингапур, след който в Париж и Тел Авив ми се струва евтиния.

Ами може, но вече е много скъпо. От 18/19 години ходя в Керамоти и винаги е било евтино, вече цените и там не се пипат. 

Но си права много зависи къде ще се спи.

На 23.02.2025 г. в 15:16, Дани Магелани каза:

Миконос е за половин-един ден. Може да се настаниш на Парос за много по-малко пари, близо е с ферибот и ще имаш 2 в 1. 

Благодаря за съвета, може би така ще направя 😉

Но като цяло Гърция си е Гърция, прекрасна страна е, което е факт. Просто исках да кажа, че цените много се вдигнаха. Има страшно много туристи и то от цял свят. Плажовете са много добри и чисти, те просто знаят как да изкарват пари от туризъм 😉

А да не говоря, че до почти всеки един остров имат добър транспорт от Солун или Атина, както и с фериботите между островите. 

• Харесвам 5
Публикувано:
На 28.01.2025 г. в 9:43, Nayden Bondzhev каза:

Как безплатно да получите чип за преминаване през ТОЛ пунктовете в Гърция? 🇬🇷🚗

След като България влезе в Шенген и вече няма да има задръствания на граничните пунктове между България и Гърция, е много вероятно да има “тапи” на ТОЛ пунктовете за плащане на пътни такси в Гърция – т.нар диодии. Можете да си спестите чакането пред бариерите за плащане на таксите, ако използвате чип за преминаване, който предварително се зарежда със сума, от която се тегли таксата на всяко преминаване.

Току що получих моя чип, по куриер до врата, без да платя нищо. Всичко се случи за няколко дни - от момента на пращане на заявката до получаване на чипа.

Ето как става:

Влизате на този линк и попълвате полетата (превключете на английски ако ви зареди гръцки):

https://bit.ly/4a9JnL4

Тъй като е предвидено и за фирми, може да попълните фирмени данни и да получавате впоследствие фактура. Особеното е, че в полето “VAT Number” – въвеждате своят ЕГН или данъчен номер (ако имате). Всички други полета са съвсем ясни.

След като успешно пратите онлайн формата, ще получите веднага имейл за потвърждение и до ден-два втори имейл с два документа за подпис, които трябва да върнете на същия имейл подписани. Аз лично не съм ги разпечатвал, а ги подписах директно в PDF със стайлъс на смартфона.

Малко след това ми потвърдиха по Viber, че всичко е точно и към мен пътува куриер. Ден след това дойде въпросния чип с книжка с инструкции. Всичко беше напълно безплатно. Предстои ми да залепя чипа в колата и да заредя с някаква сума преди следващото пътуване из Гърция.

И аз направих, но Citizen (veh. cat. 2). Надям се тази седмица да дойде и при мен. 

Дано да не ни вземат някаква такса за доставка 🙂

Аз направих с "FOREIGN TAX AUTHORITY" (Чуждестранна данъчна служба) и 

NEW CUSTOMER APPLICATION - ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА НОВ КЛИЕНТ

А знаете ли дали важи за цяла Гърция за тол таксите или? На мен ми е за първи път и не ми ясна схемата. Видях, че преди това се зарежда с пари и се преминава на wi fi бариерите 🙂

image.png.630a014081e62d8103bc3a15e1cb4589.png

Получих и това на имейла:

EgnatiaPass

Your application has been received.

For further information, please contact the Customer Service Center at +30 2310 470100 or send email to customercare@egnatia.gr.

Thank you.

EGNATIA ODOS S.A.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , DaBo каза:

Ванка, важи за цяла Гърция, но само за Игнатия има някакви отстъпки.

А за отстъпките няма проблем, въпросът е да минавам навсякъде 🙂

Другият месец ще го изпробвам и ще кажа дам обратна връзка. 

Благодаря ти за информацията  🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 минути , Иван Попов каза:

А за отстъпките няма проблем, въпросът е да минавам навсякъде 🙂

Другият месец ще го изпробвам и ще кажа дам обратна връзка. 

Благодаря ти за информацията  🙂

Снощи пуснах request  и ми смениха регистрацията на номера. Пак ще повторя my eway работи за цяла Гърция.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Nayden Bondzhev каза:

Снощи пуснах request  и ми смениха регистрацията на номера. Пак ще повторя my eway работи за цяла Гърция.

Добре де, аз го направих от https://bit.ly/4a9JnL4, който ти беше пуснал. 

А сега като написах в google - my eway ми излезна друг сайт или то е едно и също? 

Ето както написах my eway: https://www.myeway.gr/en/myeasyway/

Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Добре де, аз го направих от https://bit.ly/4a9JnL4, който ти беше пуснал. 

А сега като написах в google - my eway ми излезна друг сайт или то е едно и също? 

Ето както написах my eway: https://www.myeway.gr/en/myeasyway/

Не знам дали е същото, вече писах, че комшия грък ми свърши работата.

• Благодаря 1
Публикувано:

Те са няколко, на различни фирми. Всяка има отстъпка за нейната магистрала, но работят в цяла Гърция.

Поне така разбрах, не съм ги ползвал.

• Благодаря 1
Публикувано:
На 1.03.2025 г. в 17:29, DaBo каза:

Ванка, важи за цяла Гърция, но само за Игнатия има някакви отстъпки.

@DaBo сетих се за теб и посетих на обяд коментираната фаротаверна Gialos Fish & Seafood Tavern

IMG20250302130528.jpg

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Да помрънкам малко на тема гърци - в букинг масово обектите им са с някакви налудничави срокове за безплатна анулация. Това 30 дни за нищо ги нямат, но не бях срещал досега 42 дни, а даже и 60 дни! И едни цени сложили...

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

От миналото лято започна тази тенденция- и за цените, и за срока за анулация. Намират се все още с доста ровене, но трудно. Преравям всичко, включително airbnb, там по-често излизат опции, при коите дори анулацията да е 30 дни, като се внася втората сума примерно 5 дни преди резервацията и по-бива.

Цените са в небесата. За аналогично настаняване в аналогичен период и регион за нас примерно са около 100% нагоре.

• Харесвам 1
Публикувано:

Добре е да се види и дали се предлага директно, извън букинг настаняването. Понякога директно имат други условия и не винаги искат предплащане на пълната сума, макар и условията в букинг да са такива. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, deian каза:

Да помрънкам малко на тема гърци - в букинг масово обектите им са с някакви налудничави срокове за безплатна анулация. Това 30 дни за нищо ги нямат, но не бях срещал досега 42 дни, а даже и 60 дни! И едни цени сложили...

По закон при тях мисля, че до 22 дни преди датата анулирането е без неустойка. Винаги си питам, дори и по-къси срокове са ми давали, а при плащане в брой свалят цената.

Имам две резервации за един и същи период за Крит за лятото - даже са в два обекта на един и същи собственик, които се намират един срещу друг :beach:. В Букинг в единия периодът на безплатно анулиране е 7 дни, а в другия 9 дни преди датата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 31 минути , Zaro каза:

По закон при тях мисля, че до 22 дни преди датата анулирането е без неустойка. Винаги си питам, дори и по-къси срокове са ми давали, а при плащане в брой свалят цената.

Тия неща трябва да ги пише в Букинг.

За Бразилия пиша, че дори да е без анулация, 7 дена след резервацията имаш право на безплатна анулация. И работи.

Публикувано:

Да кажа за моята карта EgnatiaPass.

Както казахте така и стана, дойде със Speedy в четвъртък след това направих и регистрация. Писах на компанията за активация, защото нещо бях натиснал, за да не мога да я зареждам, но всичко ми оправиха от сайта. Ще се изпробвам скоро и ще дам отчет дали всичко е наред. Благодаря! 😊

• Харесвам 4
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Стигнах до извод, че DODEKANISOS SEAWAYS с най-проста регистрация за BONUSWAYS ти дават 20% отстъпка за всички пътнически билети на компанията. За коли не се отнася.
Компанията оперира из Додеканезите: https://www.12ne.gr/en/itineraries плюс някой Северноегейски остров.

Screenshot(1).png.4298a3c1154a0d3b9767ced5ed896399.png

Номерът се въвежда при покупка на билета, има и във ferryhopper прозорче:

Screenshot(2).png.1186cb96f830c9362dbf499f8d227814.png

• Харесвам 12

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.