Прескочи до съдържание

Планове за Гърция и актуална информация

Thierry Henry

Препоръчани мнения

Публикувано:

Да предложите локация в Гърция за средата на септември, но да е достъпна с автомобил. Може и дълго пътуване, и фери, но без самолет, че пътуването не е на 100% сигурно и не искам да се обвързвам със самолетни билети. Иначе Карпатос ми е в шорт листата със самолет.

Публикувано:

@DaBo, Пелион ми идва на ум или Пелопонес като опция с кола. На Пелопонес не съм била, а и от Пелион спомените са ми доста поизбледнели, понеже сме били преди десетина години, но мисля, че е писано из форума и за двете доста. Не знам обаче средата на септември за Пелион как ще, понеже района е планински. Може би Пелопонес ще е по-добре. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Част от околовръстния път на Солун се затваря за 48 часа за утре

Източната част на околовръстния път на гръцкия град Солун ще бъде затворена за 48 часа от 9 часа утре, съобщиха от Министерството на външните работи. Пътят няма да може да се използва между пътните възли К9 - Тумба и К11 - Пилеа - Панорама.

Мярката се налага поради извършване на строителни дейности в посочените отсечки на околовръстното шосе. Трафикът ще бъде пренасочен към изхода за ул. "Диагора" и чрез съответната маркировка, в рамките на градската инфраструктура, отново ще бъде насочен към околовръстното шосе от кръстовище К11 А/К Пилея - Панорама, в посока летището.

https://www.dnevnik.bg/burzi-novini/2025/05/30/4788368_burzi_novini_30_mai/#4788527

Публикувано:
преди 6 часа, DaBo каза:

Да предложите локация в Гърция за средата на септември, но да е достъпна с автомобил. Може и дълго пътуване, и фери, но без самолет, че пътуването не е на 100% сигурно и не искам да се обвързвам със самолетни билети. Иначе Карпатос ми е в шорт листата със самолет.

Аз се вълнувам от съвсем същото и се надявам да получиш предложения 🙂

Засега сме избрали да повторим Лефкада, че сестра ми миналата година беше очарована от престоя си в района с каяк и иска още, но винаги мога да я прилъжа другаде, ако има красива вода и добри условия.

Публикувано:

@Lindt, на нас Лефкада също много ни хареса, както и Корфу. Сега сякаш клоня повече към Кефалония, защото не сме били. Пелопонес също е вариант. Колкото по на юг, толкова времето ще е ок за плаж, което ни е целта. Северна Гърция е напълно no-no.

Дано някой предложи някоя друга локация да имаме избор.

Спойлер

Току-що изпратихме и последния багаж към БГ, а довечера летим наобратно. Последния месец беше голяма лудница и нямах никакво време да търся и чета по този въпрос, та чакам решение наготово. 😉

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Хиос с ферибот през Турция. Островът е интересен и не само туристически. Но не знам доколко ще ви е удобно. За двама или дори четирима човека, аз бих решила в последния момент според прогнозата. 

• Благодаря 1
Публикувано:

За този остров гледах едно предаване на Акис и много ми хареса. Но си го представях със самолет и кола под наем на място. Средата на септември трафикът по границата ще е спаднал, заслужава си да се проучи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , DaBo каза:

@Lindt, на нас Лефкада също много ни хареса, както и Корфу. Сега сякаш клоня повече към Кефалония, защото не сме били. Пелопонес също е вариант. Колкото по на юг, толкова времето ще е ок за плаж, което ни е целта. Северна Гърция е напълно no-no.

Покажи

Току-що изпратихме и последния багаж към БГ, а довечера летим наобратно. Последния месец беше голяма лудница и нямах никакво време да търся и чета по този въпрос, та чакам решение наготово. 😉

Кефалония е прекрасен остров. Има много неща за разглеждане и уникални плажове. Лесно достъпна е от Лефкада с ферибот. Препоръчвам с две ръце.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 1 минута , Otnesen каза:

Кефалония е прекрасен остров. Има много неща за разглеждане и уникални плажове. Лесно достъпна е от Лефкада с ферибот. Препоръчвам с две ръце.

Супер, много благодаря! Ще чета за Кефалония довечера в самолета. Някаква препоръка в коя част на острова би било по-добре да се настаним?

Публикувано:
преди 14 минути , DaBo каза:

Скрий

Прибирате ли се? Лек път и бързо адаптиране пожелавам. 

И аз не съм била на Кефалония и затова нямам против да се отправим през Лефкада натам. То с бебето така или иначе не можем да бързаме да стигнем. 

Май четох, че вече не е същият този остров, много хора ходят и тн., ама все ще открием някакви по-спокойни чудеса в средата на септември, щом сме с кола.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 минути , DaBo каза:

Супер, много благодаря! Ще чета за Кефалония довечера в самолета. Някаква препоръка в коя част на острова би било по-добре да се настаним?

Ние бяхме в района на Сами 

https://maps.app.goo.gl/hEiPrTvecboMP1518

Къмпинг Каравомилос - добре уреден и чист. Има и басейн. Добра отправна точка за всички части на острова. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 5 минути , Lindt каза:

И аз не съм била на Кефалония и затова нямам против да се отправим през Лефкада натам. То с бебето така или иначе не можем да бързаме да стигнем. 

Май четох, че вече не е същият този остров, много хора ходят и тн., ама все ще открием някакви по-спокойни чудеса в средата на септември, щом сме с кола.

Прибрираме се. Дълго чакано и желано е. Поне в обзоримото бъдеще ще сме си у дома. Надявам се да видя бебе Ели на живо! 😘

То вече какво ли е същото... туристи в повече навсякъде. Сега бяхме в Япония, леле-мале е положението. Но в крайна сметка и ние сме такива, та не върви да се оплакваме.

В средата на септември ще е понамалял потокът с туристи, ваканциите ще са свършили - има надежда за спокойствие. 😉

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , Lindt каза:

В средата на септември вече ще е спокойно, защото учениците са започнали занятия и в Гърция и при нас. Цените за нощувки са по-ниски и не е толкова горещо.  

• Харесвам 1
Публикувано:

общо взето и ние натам (Кефалония) клоним за септември, втора половина, само малко се опасявам дали ще е достатъчно топло, основно водата...

• Харесвам 1
Публикувано:

В Егейско море от Атина на север има вятър " Мелтеми", който се появява и продължава около седмица. Трябва да се следи прогнозата, защото по това време морето е бурно и плажът не особено приятен. В началото на септември сме били на о. Алонисос и от плажа гледахме тайфунче някъде в далечината над морето, точно си тръгнахме с ферибота и започна лошото време.  4-6 септември 2023 имаше големи поражения на п-о Пелион , където сме били последната седмица на септември предишни години и също западната страна не беше подходяща за плаж в някои от дните. Всичко е въпрос на скорошна прогоноза преди пътуването. Вероятно най-добре е да се слезе до Пелопонес. 

Публикувано:
преди 4 часа, DaBo каза:

За този остров гледах едно предаване на Акис и много ми хареса. Но си го представях със самолет и кола под наем на място. Средата на септември трафикът по границата ще е спаднал, заслужава си да се проучи.

Хиос, аз съм го планирала за първата седмица на септември, но със самолет. Мога след това да дам някаква обратна връзка. Ние мислим да отидем от там до Турция (Чешме и Алачатъ) за дневен трип.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 36 минути , DaBo каза:

Някаква идея къде да гледам за настаняване в Кефалония, освен в букинг и еърбнб? Че цените там са 🫣

Търси в Google maps - пиши директно на мястото. Най-добрите си попадения съм намерил така.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, DaBo каза:

Някаква идея къде да гледам за настаняване в Кефалония, освен в букинг и еърбнб? Че цените там са 🫣

Рано е за средата на септември. При директна връзка гърците искат обикновено 30% аванс. Ако времето е лошо, ще изгорят. Когато пътуваме извън активния сезон / след 01.09 извън Северна Гърция/, решаваме според времето накъде ще пътуваме. Звъним по телефона и се уговаряме. Някои искат предплащане, някои нищо. А септември последните години в Гърция идват циклони, но не из цяла Гърция. Ако държите да запазите, по-добре с безплатна отмяна дори и по-скъпо. Набележи няколко места и решавате като наближи.  Вариант от София е и Евия. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

И аз препоръчвам с две ръце Пелопонес. Голям е, наистина голям, и различен във всичките му краища. Западната му част е с дълги златисти плажове чак до края, средното ръкавче (Мани) е основно каменисти плажчета или понтони, но има най-невероятната атмосфера (там по никакъв начин не прилича на което и да е друго място в Гърция, по-скоро е като в Италия), и вече перлите Нафплио, Монемвазия и разбира се о. Елафонисос. Ние го обикаляхме по цялото крайбрежие + остров Елафонисос, като направихме 1 нощувка в Кастро Килини (да разделим пътя пък и да не губим цял ден без да се осолим), 3 в Метони, 3 в Итило, 4 на Елафонисос като пътьом натам минахме през Монемвазия и 1 в прекрания и луд Нафплио. Абе много е готино там. Пак ми се доходи.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Търся настаняване около Хераклион, че пристигаме много късно вечерта.
Най-важното е  да сме близо до плаж без камъни.

Публикувано:

@DaBo, за септември бих заложила на Пелопонес. Освен ако няма опция да следите времето до последно и да тръгнете в неизвестна посока.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, jul каза:

@DaBo, за септември бих заложила на Пелопонес. Освен ако няма опция да следите времето до последно и да тръгнете в неизвестна посока.

Има опция да следим времето. Като цяло сме гъвкави и няма проблем да сменим дестинацията в последния момент. Затова и искам да е с колата, а не със самолет, защото тогава си вързан. 

• Харесвам 3
Публикувано:

@DaBo Пелопонес е топ в началото на септември, лятото не се живее, не ти стига въздуха. Миналата година бяхме на Коста Наварино, ако сте без или с големи деца има по-южно 12+ Агора Коста Наварино.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.