Прескочи до съдържание

Счупена лична карта - бъдете осторожни!

Препоръчани мнения

Не съм убеден, че тук е мястото на темата и моля, ако админите преценят, да ме коригират:

Вчера на Турската граница, на връщане от Константинопол, злобничка служителка на Турския пункт ми върна личната карта .... счупена!

Джаста - праста на машинката и вече Л.К-то ми беше повредено...

Аферим , ашкулсун , мараба ефенди. Шок и ужас в лагера.

Оказа се, че нито съм първия нито последния, на когото му чупят личната карта на гише на граница.

Картата се счупи точно по ръбовете на перфорираната снимка. Два от 4-те края бяха заминали и аз с тактилните осезания на кебапчетата ми усетих веднаха, че има нещо нередно.

Оплаках се устно на нашия граничар немедлено, но чуеко каза, че освен че крака му няма да стъпи никога в Турция, мога да се оплача във външно министерство с писмена жалба. Такъв бил реда.

Отказах се да се жалвам, освен на арменския поп разбира се и още днес рано рано в 8 без 10 бях кацнал на опашката пред паспортното на 6-то РПУ в София.

От там служителката ми каза, че нито съм първия нито ще съм последния и ме посъветва да не си губя времето със жалби, ами да си платя като поп за нова лична карта ( обикновена поръчка за 30 дена 18 кинта ) и сподели, че до 10 дена ще ми я преиздадат. Даваш мейл и на него те известяват когато е готова.

След като и разясних поради що е повредена картата, госпожата най-любезно ми каза, че акт няма да ми пишат и да спя спокойно. 

И те така: Тъй ще е тя, туй ше е то!

Ето къде ще се жалвам и ви съветвам и вие там да се жалвате, ако недай си боже ви се случи да ви чупнат личната карта като парче чио чипс:
https://armenskipop.com/

P.S:  Що се на мен бре ... що се на мен 😕 

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 11 минути , Бохо каза:

Не съм убеден, че тук е мястото на темата и моля, ако админите преценят, да ме коригират:

Вчера на Турската граница, на връщане от Константинопол, злобничка служителка на Турския пункт ми върна личната карта .... счупена!

Джаста - праста на машинката и вече Л.К-то ми беше повредено...

Аферим , ашкулсун , мараба ефенди. Шок и ужас в лагера.

Оказа се, че нито съм първия нито последния, на когото му чупят личната карта на гише на граница.

Картата се счупи точно по ръбовете на перфорираната снимка. Два от 4-те края бяха заминали и аз с тактилните осезания на кебапчетата ми усетих веднаха, че има нещо нередно.

Оплаках се устно на нашия граничар немедлено, но чуеко каза, че освен че крака му няма да стъпи никога в Турция, мога да се оплача във външно министерство с писмена жалба. Такъв бил реда.

Отказах се да се жалвам, освен на арменския поп разбира се и още днес рано рано в 8 без 10 бях кацнал на опашката пред паспортното на 6-то РПУ в София.

От там служителката ми каза, че нито съм първия нито ще съм последния и ме посъветва да не си губя времето със жалби, ами да си платя като поп за нова лична карта ( обикновена поръчка за 30 дена 18 кинта ) и сподели, че до 10 дена ще ми я преиздадат. Даваш мейл и на него те известяват когато е готова.

След като и разясних поради що е повредена картата, госпожата най-любезно ми каза, че акт няма да ми пишат и да спя спокойно. 

И те така: Тъй ще е тя, туй ше е то!

Ето къде ще се жалвам и ви съветвам и вие там да се жалвате, ако недай си боже ви се случи да ви чупнат личната карта като парче чио чипс:
https://armenskipop.com/

P.S:  Що се на мен бре ... що се на мен 😕 

Аз вече две лични карти чупя, точно по същия начин - по ръба на снимката. Имах лошия навик да си я нося в задния джоб. Най-вероятно не е виновна служителката, а картата вече е била тръгнала да се чупи и тя и е "помогнала" 🙂

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
В момента, Брани каза:

Аз вече две лични карти чупя, точно по същия начин - по ръба на снимката. Имах лошия навик да си я нося в задния джоб. Най-вероятно не е виновна служителката, а картата вече е била тръгнала да се чупи и тя и е "помогнала" 🙂

Ше имаш да зимаш 🙂  Картата е на 6 години и съм я съхванявал само в метално портфейлче за карти. На опашката пред паспортното имаше човек, с когото се заговорих за казуса, който пътува зад граница редовно ( май шофьор или нещо подобно ) и той сподели, че карта на 1 година му били счупили на македонската граница - точно там на перфорацията. Не е до стареене на пластмасата или до прекомерно огъване според мен. Това им е слабо място и като натисне с палеца някой недобросъвестен человек - цък .. като парченце чипс.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Мда, на Брани му се счупи личната карта навремето в Пловдив, ама пак я помни с добро разходката до там. Даже и за минута не се е намусил. 

преди 1 минута , Бохо каза:

Ше имаш да зимаш 🙂  Картата е на 6 години и съм я съхванявал само в метално портфейлче за карти. На опашката пред паспортното имаше човек, с когото се заговорих за казуса, който пътува зад граница редовно ( май шофьор или нещо подобно ) и той сподели, че карта на 1 година му били счупили на македонската граница - точно там на перфорацията. Не е до стареене на пластмасата или до прекомерно огъване според мен. Това им е слабо място и като натисне с палеца някой недобросъвестен человек - цък .. като парченце чипс.

Те турците от тази година пускат с лични карти, може да не са свикнали или машинките им да блокират. 

Счупена е картата, вдишваш и издишваш 3 пъти и я сменяш. Не си заседнал в друга държава, така че сериозен проблем и неудобство не са налице. Но може да си взимаш с теб и паспорт, след като се е доказало, че личните карти са чупливи. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , Lindt каза:

Мда, на Брани му се счупи личната карта навремето в Пловдив, ама пак я помни с добро разходката до там. Даже и за минута не се е намусил. 

Те турците от тази година пускат с лични карти, може да не са свикнали или машинките им да блокират. 

Счупена е картата, вдишваш и издишваш 3 пъти и я сменяш. Не си заседнал в друга държава, така че сериозен проблем и неудобство не са налице. Но може да си взимаш с теб и паспорт, след като се е доказало, че личните карти са чупливи. 

Не е до машинките, а е до хамалското отношение към личните документи - все едно са компири в чувал.
Аз си дишам и издишам по принцип - не съм спирал - и да,вече си я смених ( чакам си новата). Никъде не съм писал, че има сериозен казус - просто си е неудобство, време и излишни пари. И да, носех си и задграничния паспорт, но си пестя страничките за бъдещите визи на него. А относно паспортите - това е дълга тема как същата офц.. пардон служителка,прасна със замах печата на спътника ми на чисто нова страница от пашапорта му, която е през 2 страници от последните му печати -и то без да и мигне окото.

Аз като говоря не приказвам госпожа - нито съм вчерашен, нито доматите ги ручам с колците. Споделям личен опит с идеята освен да се изплача и да обнародвам казуса, да спестя неволи на сънародниците ми от форума.

Прекарах страхотни 3 дена в Станбули - имам и снимков доказателствен матриал 🙂 

Благодаря за отделеното време за коментара ви. Поздрави и на вас и бъдете здрава!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз пък преди 20 дни минах границата с лична карта,но после на летището подавам паспорта,защото там където отивах е с паспорт. Но митничаря ми вика имам ли друг паспорт и едвам загрях,че трябва да покажа и лична карта . Вече само с паспорт на Капитан Андреево, ако ще се лети от Истанбул, но слагат печати и се пълнят страниците и май е проблем при ходене до Израел. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Бохо каза:

същата офц.. пардон служителка,прасна със замах печата на спътника ми на чисто нова страница от пашапорта му, която е през 2 страници от последните му печати -и то без да и мигне окото.

Всъщност, по неизвестни (поне за мен) причини, граничните служители по цял свят (били те овци, кочове и всякаква друга фауна :grin:)  най-често поставят печатите на произволна страница, без да следват някакъв ред, или да търсят коя е първата свободна страница.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Фил каза:

Всъщност, по неизвестни (поне за мен) причини, граничните служители по цял свят (били те овци, кочове и всякаква друга фауна :grin:)  най-често поставят печатите на произволна страница, без да следват някакъв ред, или да търсят коя е първата свободна страница.

Моите впечатления даже са, че търсят коя е първата свободна страница, прескачат две три след нея и бият печата на г*зо на паспортната география.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.