Прескочи до съдържание

Когато нещата се прецакват или забавни случки по време на пътувания


Препоръчани мнения

Тук се включвам пак аз със случка с камера

А може би ще разкажа и ситуацията сега this moment, ама още се чудя смешна ли е или трагична.  

Екатеринински дворец, Царско село.

Толкова много китайци извън Китай, не предполагах, че може да има на едно място. То сблъсъка с тия тълпи по дефиниция си е приключение, ама за тях друг път. Та китайци ви казвам, шумни, нетолерантни, невъзпитани и всичко с не. Вече сме в балната зала на Двореца, аз не мога да дишам, все някой ми виси някъде, бута ме, протяга се през мен и най вече на всеки кадър ухилени китайски лица. Вече съм в триумение дали да не изляза набързо, че нямам нерви. Изведнъж камерата ми се изплъзва и пада на пода. Прозвуча като изтрел. В следващ момент около мен се образува празен периметър и ти-ши-на. Отдъхнах си. Взех си въздух. Но в следващия момент от всички страни към мен заидваха ония лелки разпоредителки, докато се разбере какво и как, вече си бях събрала камерата. Не се размина без поражения по нея, но какво да се прави.

  • Харесвам 4
  • Смея се 5
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Имам една история, която ме кара да се смея винаги, когато се сетя за нея. Миналата година около Коледа отидохме в Крайова, за да разгледаме тамошните базари. Разбира се със себе си взехме нашето четирикрако другарче, което е родено в Румъния и може би затова там се чувства много добре, а местните сякаш знаят, че е румънка и я засипват с комплименти, всеки втори спира да я гали и да ѝ говори нещо си. Та вървя аз с кучето, докато половинката разнася стативи и снима наоколо. Както казах хора на всякаква възраст се спират при нас. Всички ѝ се радват, но разговора с непознатите все започва с въпросителното: "Мушка?". Не разбирам румънски, но си мисля това "мушка" ми звучи като нашето мъжки (пол), вероятно хората ме питат дали кучето ни е мъжко. Продължавам с плоските си разсъждения, без много да вниквам: щом мушка е мъжко на румънски, много вероятно "женска" ще е със същото значение като при нас. Започвам да недоумявам как всеки смята кучето ни за мъжкар, в случай че на врата му стои дебел розов нашийник, от който виси розов кокал с името му. И на всяко "Мушка?" започвам уверено и леко с досада да отговарям: "Женска". Отсреща ме гледат с тъповато изражение. В края на деня ме осени просветлението да отворя транслатор и да проверя какво значи това "мушка". И о, колко тъпо се почувствах, след като видях, че mușca означава "Хапе ли?". :girl_haha:

  • Смея се 22
Връзка към мнение

Преди десетина години минаваме с кола границата между Чехия и Германия по някакъв малък път през гора. Изведнъж ни задминава кола, на задното ù стъкло светва надпис: “Police. Follow me” Ние тръгваме след нея. Тя спира. И ние спираме. Излизат двама и ни питат на английски: „Имате ли калашници?“ На нас ни падат ченетата. Казваме, че нямаме. Те: „А ножове?“ Показваме им един кухненски, с който си режем хляб. Те: „Не, не, ножове, на които им изскачат остриетата?“ Нямаме. Искат да отворим багажника. Отваряме. Няма калашници. Казват ни, че можем да продължим. Не се сдържам и ги питам: „Защо ни спряхте? Някакво престъпление ли е извършено в района?“ Те: „Не, не. Просто гледаме българска кола, която не се движи по магистралата...“ Явно, щом си от България и не си на магистралата, си бандит и караш калашници...

 

Преди доста години се качваме на Везувий и аз решавам да си взема няколко камъка за спомен и си ги слагам в раницата. Обикаляме още седмица из Италия и аз се чудя защо ми тежи раницата. Когато се прибираме в София, изваждам всичко от раницата и гледам... камъни от Везувий. През цялото време съм била забравила за тях и съм ги носила на гръб.

  • Смея се 11
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 4 минути , stotan каза:

Преди доста години се качваме на Везувий и аз се решавам да си взема няколко камъка за спомен и си ги слагам в раницата. 

Не е ли забранено?

Връзка към мнение

Преди 5 години ходихме за уикенд до Одеса. Бяхме страхотна магеланска компания: @Desi75, @desislavna, @dealni, @Dian, @домосед, @wilksПолетите бяха на Bulgaria Air в екзотични чесове - София - Одеса в петък 00:30, обратният полет кацаше в понеделник в 06:20 ч. сутринта. Тамън на време да се оправяш за работа 🙂

Тогава работех в една фирма, където хората рядко пътуваха и основно с организирани екскурзии. Помня, че съботата, докато бяхме в Одеса, трябваше да пусна служебен мейл и за това влизах в служебната поща от украинско IP. Връщам се в понеделник в офиса, тече си работният ден, но по едно време чувам, че някаква паника се създава. Почвам да чувам откъслечни думи, че ще звънят на IT-тата, които ни поддържат сайта и пощата. Накрая разбирам, че началството е решило, че са ни хакнали от Украйна 🙂 Към този момент шефовете доста се бяха шашнали и отне известно време да ги убедя, че причината съм аз. После пък ме гледаха недоумяващо: "Ти в петък нали беше на работа"? Аз: "Да". "Ми как тогава в понеделник си тук, а уикенда си била в Украйна?"...

 

И една снимка от красивата тогава Одеса:

DSCN2461.JPG.a9e3bed56e50633f11ee0d2cd956f61a.JPG

 

  • Харесвам 8
  • Смея се 7
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.