Прескочи до съдържание

Почивка в Занзибар и за ден в континентална Танзания (нац. парк Микуми)

ven62

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ти ми трябваш 🙂
За много години пътувания!
Философствам върху първо околосветско със завършек Танзания и акцент върху сафари, а не плажове. 1-6 Септември. Идваме от изток (Манила, Сингапур, Банкок или нещо подобно).
Как ти се струва да се позиционираме в Занзибар с 3-4 дни екскурзия за сафари (Само тя е по 1500 долара за човек), на първо четене?
Как да потърся пакет, както ти си намерил от Холандия, която трябва да наричаме Нидерландия?
Нещо по умно от моя завършек идва ли ти на ум?

Публикувано:
преди 15 минути , itcome каза:

Ти ми трябваш 🙂
Философствам върху първо околосветско със завършек Танзания и акцент върху сафари, а не плажове. 1-6 Септември. Идваме от изток (Манила, Сингапур, Банкок или нещо подобно).
Как ти се струва да се позиционираме в Занзибар с 3-4 дни екскурзия за сафари (Само тя е по 1500 долара за човек), на първо четене?
Как да потърся пакет, както ти си намерил от Холандия, която трябва да наричаме Нидерландия?

В твоя случай е най-удачнo да бъде тагнат @FlyTraveler .

Готово!:biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, itcome каза:

Ти ми трябваш 🙂

@ven62 ме е тагнал, за да ти дам моите 5 стотинки по въпроса.

Ако акцентът на посещението ти в Танзания ще е върху сафари, не виждам смисъл да се позиционирате в Занзибар и от там да тръгвате и да се връщате. Има до някаква степен смисъл да правите това, само, ако ще е еднодневно сафари със самолет - отивате сутринта и се връщате късен следобяд, но това вече е акцент върху плажове.

Ако ще правите сафари + Занзибар, най-добре си вземете самолетен билет до някое летище подходящо за сафари при пристигане и от Занзибар при тръгване, ако няма да правите Занзибар, направо го пропускате.

В Танзания сафаритата са групирани в 3 основни района:

1. Северни паркове - Аруша, Тарангире, Серенгети (с всичките му подчасти), консервационен район Нгоронгоро, Езерото Маняра. За там международното летище е Килиманджаро (JRO), а регионалното - Аруша.

2. Южни паркове - Руаха, Микуми, Ниерере. Летище - Дар ес Салаам

3. Западни паркове - Катави - не ви интересува, даже и аз не съм ходил там при над 10 ходения в Танзания - трудно се стига, предимно крокодили и хипопотами (не, че няма и други животни).

Изберете си паркове, вземете си самолетни билети, съобразени с този избор и решавайте дали ще добавяте Занзибар или не (аз го добавих само при първото си ходене през 2014 г.)

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, FlyTraveler каза:

@ven62 ме е тагнал, за да ти дам моите 5 стотинки по въпроса.

Ако акцентът на посещението ти в Танзания ще е върху сафари, не виждам смисъл да се позиционирате в Занзибар и от там да тръгвате и да се връщате. Има до някаква степен смисъл да правите това, само, ако ще е еднодневно сафари със самолет - отивате сутринта и се връщате късен следобяд, но това вече е акцент върху плажове...

@FlyTraveler
Благодаря за включването!
Насочил съм се към северните  паркове.
Причината е, че от Занзибар намирам директен до Истанбул а от международния на Килиманджаро няма удобно връщане.  Т.е. удобството да се прибера бързо. Другото е въпрос на сметки.  Виждам го така - Например директен Манила - Занзибар, платено четиридневно сафари на север - Аруша и два дни за гмуркане преди връщане.
Разбира се, финасовият въпрос е от голямо значение и трябва да посмятам различните възможности.
Като крайна точка на по-дълго пътешествие ще е добре да е и черният пипер в чорбата 🙂
Има и още една особеност - с 10 годишно дете сме.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние направихме така: Истанбул-Аруша(Килиманджаро). Пет дни сафари. После Аруша-Занзибар с местна авиокомпания. Връщане: Занзибар-Истанбул.

Това ни се видя най-удобно като път и полети.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 часа, itcome каза:

@FlyTraveler

Причината е, че от Занзибар намирам директен до Истанбул а от международния на Килиманджаро няма удобно връщане. 

Ами той самолета от/ до Истанбул до Килиманджаро и Занзибар е един и същ. Първо каца на летище Килиманджаро, оставя/ взема пътници, каца в Занзибар за същото и после към Истанбул.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 4.01.2025 г. в 19:17, FlyTraveler каза:

Ами той самолета от/ до Истанбул до Килиманджаро и Занзибар е един и същ. Първо каца на летище Килиманджаро, оставя/ взема пътници, каца в Занзибар за същото и после към Истанбул.

Благодаря ви за включванията. Когато жена ми гласува бюджета март-април, ще си пусна отделна тема за плана.
Спорна година и великолепни пътувания!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.