Прескочи до съдържание

Планиране на прибалтийска инвазия

iMari

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Може. Малко кеш за сувенири от сергиите.

А какви са ти наблюденията - има ли магазинчета за сувенири, където биха приемали карти. Напоследък подхождаме много мързеливо и не ни се търсят АТМ-и за теглене на пари в брой 🤭

Публикувано:

Ако е баба на сергия на улицата, ще трябва кеш, но алтернативи има.

Магазини са сувенири има много и разнообразни и приемат карти.

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

А какви са ти наблюденията - има ли магазинчета за сувенири, където биха приемали карти. Напоследък подхождаме много мързеливо и не ни се търсят АТМ-и за теглене на пари в брой 🤭

Има много. Но на сергиите е по-евтино.

• Благодаря 1
Публикувано:

На пазара в Рига има страхотни неща на добри цени, които тук или ги няма, или са скъпи. Боровинки, малини, касис, цариградско грозде, ягоди и т.н. сезонни неща от този тип.
Аз писах по-напред как си носих на два пъти неща плюс кашкавал и хляб от фермерския пазар. Купувах, преди да хвана автобуса за летището. По сергиите на открито карти не вървят.

• Харесвам 6
  • Благодаря 2
Публикувано:

Пазара в Рига наистина предлага фантастични неща, мисля, че писахме по-назад. И аз накупих сирена, десерти, тестени изделия. Хайвер,черен и червен, беше на супер ниски цени. Пазарувах само в затворената част, където на повечето места се плащаше с карта. Спомням си на един щанд сърдита бабка отказваше да ме обслужи, защото не била почнала работа още. Попитах дали може да се плати с карта да знам дали да чакам. Каза ми не. Само след 5 мин, минах отново- в другия край на щанда една усмихната жена, нейна дъщеря или колежка веднага ми предложи да пробвам, каквото бях фиксирала и без да питам извади ПОС терминал. Та ситуации всякакви, но не е зле да се носи и повече кеш.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, iMari каза:

Пазара в Рига наистина предлага фантастични неща, мисля, че писахме по-назад. И аз накупих сирена, десерти, тестени изделия. Хайвер,черен и червен, беше на супер ниски цени. Пазарувах само в затворената част, където на повечето места се плащаше с карта. Спомням си на един щанд сърдита бабка отказваше да ме обслужи, защото не била почнала работа още. Попитах дали може да се плати с карта да знам дали да чакам. Каза ми не. Само след 5 мин, минах отново- в другия край на щанда една усмихната жена, нейна дъщеря или колежка веднага ми предложи да пробвам, каквото бях фиксирала и без да питам извади ПОС терминал. Та ситуации всякакви, но не е зле да се носи и повече кеш.

Да, бях чела за този пазар напред в темата и съм си го набелязала за посещение. Ще изтеглим и пари в брой. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, iMari каза:

Този хайвер на ниските цени, не се ли оказа от водорасли а не от риба😃

Преди години и аз попаднах на този пазар, имаше страхотни веяни пипала на октопод. Но хайвера се оказа от водорасли. В едни качета , черен и червен, супер вкусен, но разфасовките не ставаха за ръчен багаж. Купихме за закуска в хостела сутринта преди полета, когато се зачитам в диплянките , които ни сложиха в торбичката с хайвера за да видя от каква риба е, той от водорасли, рязко му се промени вкуса  😃

• Смея се 7
Публикувано:
преди 1 час, chandni каза:

Да, бях чела за този пазар напред в темата и съм си го набелязала за посещение. Ще изтеглим и пари в брой. 

За пазара до жп гарата ли говорите?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

Бяха затворили за два дни главната улица и там имаше шатри , но не беше само местни неща, имаше и кухня от различни държави

Публикувано:
преди 7 минути , ДиянаВ каза:

Аз за пазара до жп гарата. Но фермерският е някъде зад пазара, в тези улички (https://www.google.com/maps/place/Farmers+Market/@56.9432094,24.1166895,18.75z/data=!4m6!3m5!1s0x46eecfdb3488ccff:0x8a533ee0eb0741!8m2!3d56.943171!4d24.1159755!16s%2Fg%2F11h4zfprqp?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQyMy4wIKXMDSoJLDEwMjExNDU1SAFQAw%3D%3D
И беше отворен вечер, даже около 22.30, а сутрин нямаше никого там. Там има сирена, плодове, някакви шунки-пастърми и домашен хляб много странен.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 минути , ДиянаВ каза:

Няма как да го пропуснеш. Това са огромни Хали:

https://www.google.com/search?client=ms-android-motorola-rev2&sa=X&sca_esv=61dda89008f3d7d0&biw=411&bih=733&sxsrf=AHTn8zrYrro4nFBpRAUM4E7mun749tnkyA%3A1745655473628&kgmid=%2Fm%2F02vnn9k&q=Централен пазар на Рига&shndl=30&shem=npse0&source=sh%2Fx%2Floc%2Fact%2Fm4%2F2

Както спомена @Argentique има и открита част със сергии около него, но там много бързо минах, че нямах време. 

@Branko, това, което описваш  може би е било нещо като кулинарен фестивал, неделен пазар или друго събитие. Аз имам предвид основно покритата част.

• Харесвам 4
Публикувано:

Точно, фермерският е зад халите. И ние влязохме в халите, че уцелихме там един мощен дъжд. Спомените ми са само за намръщени и извънредно груби лелки зад щандовете. Отказаха ме да си купувам каквото и да е. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 9 минути , master_of_germs каза:

Спомените ми са само за намръщени и извънредно груби лелки зад щандовете.

Явно съм била на някакъв друг пазар. 😃 Верно, че бяха лелки, обаче ми даваха обяснения за разликата между литовски и латвийски кашкавали, даваха ми да ги пробвам преди покупка, консултираха за хлябове, а на единия щанд имаше атрактивен клиент-чичка от Куба (дългогодишен емигрант), с когото не пропуснах да се похиля на развален испански за негова радост. 😃

Навън, около зеленчуците, имаше много пиянки, в ужасно състояние от сутринта. Лелките ги гонеха с "благословии". 😱

• Харесвам 4
Публикувано:

Този пазар в Рига е под ЮНЕСКО, и структурите са на бивши цепелинови хангари. От там какви вкусни череши си купих... още плача от мили спомени.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 19 часа, ДиянаВ каза:

Запазила съм апартамент тук. Наблизо е и ще го дегустираме този пазар🙂. Мерси❤️IMG_2166.png.15b4550c335872021a06261939cf5baf.png

И нашия хотел е там. Ти кога пътуваш. Ние 3-6 май. Магеланска сбирка? @chandni а ти?

Публикувано:

Пазара в хангарите наистина има интересна история. Аз няма да се хваля какви череши съм ял или примерно кашкавали, тъй като единственото което помня е една сергия само с един продукт-Рижки самогон. Помня, че в студеното време добре ме сгря 😁

• Смея се 4
Публикувано:
преди 20 часа, ДиянаВ каза:

преди 14 часа, Аzia каза:

Този пазар в Рига е под ЮНЕСКО, и структурите са на бивши цепелинови хангари. От там какви вкусни череши си купих... още плача от мили спомени.

Да, точно така. Пазарът е най-големият в Европа и заедно със Стария град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. На мен много ми хареса и ходих няколко пъти там, а има и малко китно ресторантче за хапване. Не видях нелюбезно отношение, напротив, бяха доста мили. Иначе тук съм описал повече за него и за другите интересни места, които посетих в Рига: 

https://oneticketjustgo.com/riga-zabelezhitelnosti/

• Харесвам 5
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, MayaS каза:

И нашия хотел е там. Ти кога пътуваш. Ние 3-6 май. Магеланска сбирка? @chandni а ти?

Пак за храната да кажа. На големея площад в стария град на Талин има ресторант с дивеч - елен, глиган. И... порции от баба Меца. Още му се чудя. Някой да е ял мечешко?

В Талин отседнахме в Park In by Radissan. Точно срещу входа му е входът на арменски ресторант Арарат с жива музика. Снощи хапнахме там. Доста си прилича с грузинската кухня. Даже Харчо правят.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, MayaS каза:

Аз съм лятото - края на юли (20-27), а @chandni май беше в началото на юли.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, MayaS каза:

Ние сме 29.04-06.05,но сме и в трите страни!2-3 май сме в Рига...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, crazyhorse каза:

Ние сме 29.04-06.05,но сме и в трите страни!2-3 май сме в Рига...

Ние кацаме на 3ти в Рига. Към 18 ще сме в центъра стария град. Може да направим обща вечеря.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, ДиянаВ каза:

Аз съм лятото - края на юли (20-27), а @chandni май беше в началото на юли.

@MayaS, Дияна правилно е запомнила - след насоки тук избрахме началото на юли.

• Харесвам 1
Публикувано:

За рождения си ден през юли исках да мръдна някъде и ми се въртеше нещо като летене до Хелзинки и връщане от Рига. Днес реших да финализирам всичко и програмата стана полет до Стокхолм с Лот за 3 дни като на третия ден вечерта е полета до Хелзинги с норвежците. Там 2 дни пълни, после фери до Талин и два дни там, полет до Рига и само ден и малко. Може би намалих малко времето за Рига, но нямаше как да разширя повече. Все пак смятам, че ще се получи добре. Чудя се дали да не опитам да отида до Турку. За сега няма програма, само транспортът е фиксиран. Ще се възползвам доста от темата.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.