crazyhorse Публикувано: 27 април Публикувано: 27 април преди 3 часа, MayaS каза: Ние кацаме на 3ти в Рига. Към 18 ще сме в центъра стария град. Може да направим обща вечеря. Щеше да е супер,но по това време сигурно вече ще сме в Каунас!На 6-ти обаче,живи и здрави-ще се засечем на летището! 1
iMari Публикувано: 29 април Автор Публикувано: 29 април И това лято Eckero line пускат код LOMA25 за намаление: 3
MayaS Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май Някой може ли да сподели локацията на големия пазар. Бях до намерила, а сега не излиза на картата. @Argentique?
Дани Магелани Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 8 минути , MayaS каза: Някой може ли да сподели локацията на големия пазар. Бях до намерила, а сега не излиза на картата. @Argentique? Точно до жп гарата. 1
MayaS Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 7 минути , Дани Магелани каза: Точно до жп гарата. Това изглежда като мол. Имам предвид този със сергиите ако не греша нещо.
Дани Магелани Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 6 минути , MayaS каза: Това изглежда като мол. Имам предвид този със сергиите ако не греша нещо. Изглежда като големи хангари за самолети. Представлява закрит пазар. Там съм купувала най-вкусната сьомга под сол, не пушена. И много добри колбаси и сирена. Ти какво търсиш? Ако е дрехи, не е това мястото. Все пак може нещо да се е променило. Не съм ходила скоро. 1
MayaS Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 8 минути , Дани Магелани каза: Изглежда като големи хангари за самолети. Представлява закрит пазар. Там съм купувала най-вкусната сьомга под сол, не пушена. И много добри колбаси и сирена. Ти какво търсиш? Ако е дрехи, не е това мястото. Все пак може нещо да се е променило. Не съм ходила скоро. Аа разбрах за там съм. Търся емоцията на пазарите. Едва ли нещо ще купя.
Дани Магелани Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 5 минути , MayaS каза: Аа разбрах за там съм. Търся емоцията на пазарите. Едва ли нещо ще купя. Ще, ще! Като ти потекат лигите...Поне сьомга си вземи да хапнете. Като в Березка е - прясносолена. Даже по-хубава. 1
MayaS Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май Да внеса яснота. Това е мол, което е точно до гарата, даже е една сграда. Локацията на пазара е по настрани. https://maps.app.goo.gl/6iGfL488aQKEpLwm9?g_st=av 3 1
Otnesen Публикувано: 4 май Публикувано: 4 май преди 9 часа, MayaS каза: Да внеса яснота. Това е мол, което е точно до гарата, даже е една сграда. Локацията на пазара е по настрани. https://maps.app.goo.gl/6iGfL488aQKEpLwm9?g_st=av Това е локацията. Фермерския е до него. Фермерския. И централния пазар в който са разположени отделни щандове....определено съжалих, че нямам чекиран багаж. 6 1
Shv Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май На 16.02.2025 г. в 11:33, Duke каза: Ами, ние ползвахме Tallink. Бяхме отседнали в Hestia Hotel Europa в Талин, който е чудесен и разположен на пет минути пеша от терминала на Tallink. Особеното е, че фериботите на Tallink акостират в Хелзинки на по-близкото до центъра пристанище и са много удобни за дневни трипове. Денят през лятото е дълъг. Според мен на Хелзинки са му достатъчен половин ден или малко повече ако решите да посетите и Sibelius Monument... Здравейте, ще пътувам еднодневно до Хелзинки с Tallink, но видях,че връщането ми е от по-далечния терминал в Хелзинки. Колко време по-рано от часа на отпътуване трябва да съм на терминала? Защото те препоръчват два часа, но нали .. а и аз навръщане вече ще си имам и бордни карти и всичко. 1
crazyhorse Публикувано: 23 май Публикувано: 23 май преди 3 часа, Shv каза: Здравейте, ще пътувам еднодневно до Хелзинки с Tallink, но видях,че връщането ми е от по-далечния терминал в Хелзинки. Колко време по-рано от часа на отпътуване трябва да съм на терминала? Защото те препоръчват два часа, но нали .. а и аз навръщане вече ще си имам и бордни карти и всичко. 30 минути преди отплаване! 1
master_of_germs Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Не знам дали е коментирано в темата, но в Литва всяка последна неделя от месеца музеите са с безплатен вход. Така че днес в Тракай посетихме не само замъка на острова, а и къде що други музейчета намерихме. Тръгваме сега с влака да Вилнюс да оптимизираме още разходи до довечера 😉 9 3
EmoKrastev Публикувано: 4 юни Публикувано: 4 юни Дайте идея за хубав ресторант в старият град Талин освен Лидо. Или да не експериментираме и да ходим там?
jorocontrola Публикувано: 4 юни Публикувано: 4 юни преди 8 минути , EmoKrastev каза: Дайте идея за хубав ресторант в старият град Талин освен Лидо. Или да не експериментираме и да ходим там? На кое казвате хубав ресторант и какъв е бюджета? Лидо е повече като стол на самообслужване. Не че е лошо като съотношение цена-качествно, но да е ясно какво се търси... 😉
deyan Публикувано: 4 юни Публикувано: 4 юни преди 13 минути , EmoKrastev каза: Дайте идея за хубав ресторант в старият град Талин освен Лидо. Или да не експериментираме и да ходим там? 2
EmoKrastev Публикувано: 4 юни Публикувано: 4 юни преди 10 минути , jorocontrola каза: На кое казвате хубав ресторант и какъв е бюджета? Лидо е повече като стол на самообслужване. Не че е лошо като съотношение цена-качествно, но да е ясно какво се търси... 😉 Хубав ресторант, бюджет до 100 евро за двама
jorocontrola Публикувано: 4 юни Публикувано: 4 юни преди 2 минути , EmoKrastev каза: Хубав ресторант, бюджет до 100 евро за двама Ако ходите към Kadriorg, точно до парка е Mon Repos. Относително скъпо е, но имат чудесна градина. Иначе в центъра в моя списък са: Restoran Pull Osteria il Cru Restaurant Rataskaevu 16 Rado restoran Lee Brasserie Към високият ценови клас са, но би трябвало да са доста хубави. Прегледайте и преценете дали нещо е като за вас. 3
Дани Магелани Публикувано: 4 юни Публикувано: 4 юни Преди две страници препоръчах арменския ресторант Арарат.
Duke Публикувано: 9 юни Публикувано: 9 юни Мисля, че бях препоръчвал Kochi Aidad, но мястото е удобно по-скоро при хотелско настаняване около пристанището. Не че е далеч от стария град, но все пак да се има предвид. Иначе, кухнята е чудесна, както и бирата. А, самата обстановка на типична бирария от германски тип, предразполага към приятно изкарване... 1
EmoKrastev Публикувано: преди 16 часа Публикувано: преди 16 часа Да кажа за обслужването по ресторантите в Литва - тотал щета не дава точна представа, по-зле беше, едни млади момчета и момичета които въобще не знаеха за какво са там и какво правят. Да не ме разберете грешно - вкусно беше, много /особено в сравнение с ресторантите в Бургас/, но обслужването беше супер зле. Контраста след Латвия и особено след Естония беше огромен - все едно се бяхме върнали в СССР но с една идея по-учтиво отношение. Единствено в Радисън във Вилнюс беше ок но там персонала 60% бяха индийци. В центъра на стария град сядаме за вечеря в ресторант Etno Dvaras по препоръка на приятел, ресторанта е наполовина пълен, а на съседната маса две дами от Полша, носят им поръчката и едната казва на сервитьора: - Това не е ястието което си поръчах! Аз си поръчах ето това! - О много се извинявам, ще го върна в кухнята и ще ви поръчам това което желаете - Не, не, оставете го, то ако поръчате другото сигурно и за закуска няма да стане. Нашата поръчка я донесоха след около час, но бирата беше много хубава пък и ние не бързахме за никъде. Същото беше и по другите заведения, обядвахме в кафе Монмартър препоръчано тук от @Дани Магелани, една сервитьорка, на вид 19-20 годишна, на 25 маси отвън, а има и вътре в заведението маси. Стараеше се момичето ама заведението е на хубаво място и клиенти много. Питам я като плащахме защо е само една, голямо е заведението за сам човек - такова било решението на собственика. А иначе заведенията в историческия център на Вилнюс са много атмосферни, много е красиво. 4 1
master_of_germs Публикувано: преди 16 часа Публикувано: преди 16 часа И на нас много ни бавиха поръчките в Етно дварас. Препоръчваме съседното: Barneliu uzeiga. Под земята е, много красив интериор, а имаше и жива традиционна музика. Доста танци се завъртяха 🙂 4
Argentique Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа Аз пък понеже този път в Литва бях само по крайбрежието (Паланга, Клайпеда и Куршската коса), ми направи впечатление сериозната разлика между крайморската литовска зона и Рига. В Литва и заведенията бяха по-читави, с по-добро и бързо обслужване, и улиците много по-чисти и добре изглеждащи. В Рига сякаш имаше повече боклук и мигранти. Но за мигрантите е нормално, защото е столица все пак. Отделно, че литовската икономика статистически е по-добре от латвийската (GDP на Литва е почти двойно по-голям от латвийския). Само шофьорите на междуградските автобуси в Литва бяха грубияни в 80% от случаите при нас. То тук не е чак толкова зле положението. 3
ДиянаВ Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа Общественият транспорт може ли да се плаща с доближаване на банкова карта? За Талин проверих, че може. Във Вилнюс и Рига как е? Извън столиците едва ли ще ходим през едноседмичния престой. 1
Argentique Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа преди 17 минути , ДиянаВ каза: Общественият транспорт може ли да се плаща с доближаване на банкова карта? За Талин проверих, че може. Във Вилнюс и Рига как е? Извън столиците едва ли ще ходим през едноседмичния престой. В Рига само в автобуса от летището (№ 22) може с карта при шофьора, обаче взима 1,80€. Иначе цената е 1,50€. Аз си свалих приложението mobilly и си зареждах вътре сума през револют. И от mobilly купувах и активирах билети. Не си зареждайте повече пари от нужното, че после няма как да ги изтеглиш. Аз заредих 3€ и за последния ни ден в Рига, то пък на 23 и 24 юни беше безплатен транспортът. 😄 Автомати за хартиени билети по 1,50€ има на спирката на летището и на сп. Grēcinieku iela до центъра със сигурност. И във веригата Narvesen, на летището има такъв магазин до изхода. Билетът в Рига е с валидност 90 минути и можеш да се прекачиш в тези рамки, въпреки че вие надали ще пътувате надалеч. В Рига в безмитния на летището има бира на прилични цени, можеш да се заредиш преди късно пристигане във Вилнюс примерно. За седем дни лично аз бих излязла от столиците. Те са доста компактни. Ама ти си с ремаркета. 😜 Във Вилнюс миналата година платих в брой на шофьора в автобуса от летището. Според мен в Талин миналата година ми се компрометира револютската карта при някое от безконтактните плащания. Имаше и друг подобен случай на съфорумчанин. Смених си пластиката. Така че не бих ползвала карта с много пари в сметка по тези места. 4 1 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега